- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Onda je citiraj na engleskom i prevedi je. Znaš li ti išta sam napraviti.
To sam sve uradio nego ti ne znaš videti...
Nego ću kad stignem ovu tvoju drugu izjavu razmatrati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Onda je citiraj na engleskom i prevedi je. Znaš li ti išta sam napraviti.
To sam sve uradio nego ti ne znaš videti...
Nego ću kad stignem ovu tvoju drugu izjavu razmatrati.
Nije to moja izjava, nego izjava "tvoje heroine" Margaret Sanger.
Da bi Jovan mogao utvrđivat gradivo ja ću "materiju" još jednom ponoviti.
1. Utemeljiteljica Planned Parenthood-a Margaret Sanger: "Najmilostivija stvar koju velika obitelj učini jednom od svojih dojenčadi je da ga ubije."
Margaret Sanger je objavila i članak bliskog prijatelja i savjetnika Ernsta Rudina, koji je tada bio Hitlerov direktor genetske sterilizacije za naciste. Nosio je naziv "Eugena sterilizacija: hitna potreba". Sanger je slavno izjavila: "Najmilostivija stvar koju velika obitelj učini jednom od svojih dojenčadi je da ga ubije."
Mi vidimo da ona želi da ukaže porodicama da ne rađaju puno dece
A ako im se "zalomi" pa ih rode, neka ih zadave.
Upravo ne. Ne podlvalju...Ona je strogi borac protiv abortusa..
Ona kaže "bolje da se nisu rodila" u tom kontestu. A tvoj izvor namerno preskače nastavak onoga što je rekla. Ona govori o lošim uslovima zbog koji je bolje da su mrtva..a ne zato što eto tako joj palo na pamet da treba decu ubiti kako je tvoj užasno loš izvor ovo predstavio a ti prihavatio.
Znači ona u besu ovo kaže..ona je ljuta zbog nemara roditelja koja samo rađaju decu a ne misle o njihovom dobru. Dakle, nemoj nastavjati sa izvrtanem. Ona to kaže u besu da pojača utisak. Jasno je da ni ona niti oni koji su je slušali nisu nikada ubili decu ako su rođena u bedi. Ona samo kaže da da bi bilo bolje da se nisu rodili.
Prestani biti drzak i vrijeđati mi razum.
Kažeš ekskomuniciran? Službeno? Vidim da je bio s Papom 2015-e godine.
Ali, pročitala sam nešto još gore i zabrinjavajuće, da oko 52% katolika u Americi dopušta pravo žene na abortus.
Sam ga vređaš kad prihvataš koještarije ovih koji te podučavaju. Ja sam sada naveo pun kontekst njenih reči..i zašto je to rekla. Kako tvoj mozak može da izvrne činjenice to je neverovatno.
Ženi je teško samo što se deca muče, a onda po tebi bi bez ikakve skrupule tražila doslovno ubijanje. Vidiš kako ne razmišljaš.