Tko su "bogovi" ovoga svijeta?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To sam sve uradio nego ti ne znaš videti...

Nego ću kad stignem ovu tvoju drugu izjavu razmatrati.

Nije to moja izjava, nego izjava "tvoje heroine" Margaret Sanger.

Da bi Jovan mogao utvrđivat gradivo ja ću "materiju" još jednom ponoviti.

1. Utemeljiteljica Planned Parenthood-a Margaret Sanger: "Najmilostivija stvar koju velika obitelj učini jednom od svojih dojenčadi je da ga ubije."

2. Bill Gates Senior: "Naša utemeljiteljica, Margaret Sanger, bila je žena herojskih postignuća ....

3. Bill Gates: Moj otac je rukovodio Planned Parenthood-om.
----------------------------
Nagradno pitanje: Zašto je na čitavom internetu izbrisana baš svaka poveznica između Gatesovih, Margarete Sanger i Planed Parenthooda?? Nestale, k'o da su ih sami đavli "zamaglili".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije to moja izjava, nego izjava "tvoje heroine" Margaret Sanger.

Da bi Jovan mogao utvrđivat gradivo ja ću "materiju" još jednom ponoviti.

1. Utemeljiteljica Planned Parenthood-a Margaret Sanger: "Najmilostivija stvar koju velika obitelj učini jednom od svojih dojenčadi je da ga ubije."

Ne pričam o toj izjavi..nego o onoj prethodnoj..nema veze...uskoro..malo samo..pa ću i ovu izjavu detaljnije obraditi. Polako.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Margaret Sanger je objavila i članak bliskog prijatelja i savjetnika Ernsta Rudina, koji je tada bio Hitlerov direktor genetske sterilizacije za naciste. Nosio je naziv "Eugena sterilizacija: hitna potreba". Sanger je slavno izjavila: "Najmilostivija stvar koju velika obitelj učini jednom od svojih dojenčadi je da ga ubije."

Citat koji navodiš je iz knjige "Žena i nova rasa" u poglavlju pod naslovom "zlobnost stvaranja velikih porodica", iz 1920 godine.

Ona kaže zapravo na stranicama 62-64 iz iste knjige gde je i ovaj citat koji navodiš da je problem u velikom porodicama koje ne mogu da obezbede uslove života za tu decu koja će kroz život prolaziti sa velikom posledicama. Ona je objavila rezultate smrtnih ishoda dece za 1913 godinu koja je iznoslila 60% smrtnih ishoda do navršene prve godine života. Ona duboko žali zbog ovoga osuđujući nehigijenske uslove koji su doveli do toga.

Ona zapravo naziva ovakav čin porodica čija deca umiru zbog nehigijsnekih uslova a žele puno dece "nemoralnim" činom. I onda ide sledeća rečenica:

"The most merciful thing that the large family does to one of its infant members is to kill it. The same factors which create the terrible infant mortality rate, and which swell the death rate of children between the ages of one and five, operate even more extensively to lower the health rate of the surviving members."

"Najmilostivija stvar koju jedna velika porodica može da učini za jednu svoju bebu je da je ubije. Isti faktori koji stvaraju strašnu stopu smrtnosti novoređnečadi i koji povećavaju stopu smrtnosti deci u dobi odjedne do pet godina, deluju još opsežnije kako bi smanjili zdravstvenu stopu preživelih članova"
.

Dake, ovo bi bilo pošteno da je navedeno. Jer je nastavak onoga što je ona rekla. Kao što vidimo ovde ona govori o stopi smrtnosti novorđenčadi a faktori smrtnosti su slaba stopa zdravstvene nege. Sa većim brojem dece na već malu zdravstvenu negu ona se povećava još više i deca sve više umiru ne doživevši ni pet godina. Na osnovu samo ovih tekstova je jasno da je ona neko ko se bori za decu a ne neko ko želi da ih uništi. Potpuno izvrnuto iz konteksta kao što sam i pretpostavio. Ona je inače protivnik abortusa i to je više puta isticala, osim u slučaju kada ženi preti smrtna opasnost. U svim drugim slučajevima se jasno zalagala protiv.

Mi vidimo da ona želi da ukaže porodicama da ne rađaju puno dece ako im ne mogu obezbediti uslove. Znajući njen stav daje protiv abortusa, a videvši i ovde da se zalaže za zdravu decu i za uslove koji treba da se obezbede za decu njena izjava "Najmilostivija stvar koju jedna velika porodica može da učini za jednu svoju bebu je da je ubije" je u kontekstu da je bolje da se takva deca ne rode da se ne muče. Ne poziva ni u kom slučaju da se deca ubiju..ni na koji način. Ona kaže zapravo da je bolje da se nisu rodila deca koja će se mučiti. Milostivije bi bilo da su mrtva nego da žive u takvim odvratim uslovima. Naravno, nikada nije rekla bukvalno da se ubiju deca koja su već rođena. Ona samo ukazuje na užasne uslove u kojima će takava deca živeti te da je za njih smrt veća milost nego život u bedi.

To je kontekst njenih reči. A ne da poziva na ubijanje dece jer to nikada nije radila ni ona niti oni koji su slušali njene savete.

Znači, još jedno izvrtanje reči i citiranje bez konteksta.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ako im se "zalomi" pa ih rode, neka ih zadave.

Upravo ne. Ne podvaljuj...Ona je strogi borac protiv abortusa..

Ona kaže "bolje da se nisu rodila" u tom kontestu. A tvoj izvor namerno preskače nastavak onoga što je rekla. Ona govori o lošim uslovima zbog koji je bolje da su mrtva..a ne zato što eto tako joj palo na pamet da treba decu ubiti kako je tvoj užasno loš izvor ovo predstavio a ti prihavatio.

Znači ona u besu ovo kaže..ona je ljuta zbog nemara roditelja koji samo rađaju decu a ne misle o njihovom dobru. Dakle, nemoj nastavljati sa izvrtanjem. Ona to kaže u besu da pojača utisak. Jasno je da ni ona niti oni koji su je slušali nisu nikada ubili decu ako su rođena u bedi. Nikada..Ona samo kaže da da bi bilo bolje da se nisu rodili.

To je pun kontekst rečenoga.

Eto neka se vidi kakve izume može pokravern mozak da napravi kada hoće da izvrne reči ljudi.

Sada je jasno zašto je Martin Luter King podržao ovu ženu...veliki borac za ljudska prava kao i ona što je bila za dečija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo ne. Ne podlvalju...Ona je strogi borac protiv abortusa..

Ona kaže "bolje da se nisu rodila" u tom kontestu. A tvoj izvor namerno preskače nastavak onoga što je rekla. Ona govori o lošim uslovima zbog koji je bolje da su mrtva..a ne zato što eto tako joj palo na pamet da treba decu ubiti kako je tvoj užasno loš izvor ovo predstavio a ti prihavatio.

Znači ona u besu ovo kaže..ona je ljuta zbog nemara roditelja koja samo rađaju decu a ne misle o njihovom dobru. Dakle, nemoj nastavjati sa izvrtanem. Ona to kaže u besu da pojača utisak. Jasno je da ni ona niti oni koji su je slušali nisu nikada ubili decu ako su rođena u bedi. Ona samo kaže da da bi bilo bolje da se nisu rodili.

Prestani biti drzak i vrijeđati mi razum. Vjeruj što te volja, kolji, ubijaj, pali, radi što god hoćeš, ali ne pravi budalu od mene, nastavi to raditi od sebe.

I da, ti imaš veliki problem.

2. Bill Gates Senior: "Naša utemeljiteljica, Margaret Sanger, bila je žena herojskih postignuća ....

3. Bill Gates: Moj otac je rukovodio Planned Parenthood-om.
----------------------------
Nagradno pitanje: Zašto je na čitavom internetu izbrisana baš svaka poveznica između Gatesovih, Margarete Sanger i Planed Parenthooda?? Nestale, k'o da su ih sami đavli "zamaglili".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prestani biti drzak i vrijeđati mi razum.

Sam ga vređaš kad prihvataš koještarije ovih koji te podučavaju. Ja sam sada naveo pun kontekst njenih reči..i zašto je to rekla. Kako tvoj mozak može da izvrne činjenice to je neverovatno.

Ženi je teško samo što se deca muče, a onda po tebi bi bez ikakve skrupule tražila doslovno ubijanje. Vidiš kako ne razmišljaš.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kažeš ekskomuniciran? Službeno? Vidim da je bio s Papom 2015-e godine.

Po Codex Iurois Canonici, svaki katolik koji podstiče, opravdava, saučestvuje ili čak izvrši pobačaj, je ekskomuniciran svojim delovanjem .

No problem je što se mi (ne ti, slap ili ja) bojimo medija, a ako nas mediji stave na crnu listu, posebno oko ovog pitanja, onda nema ni vernika (tačnije "vernika) a ni novaca. Davno su prošla vremena kada je papina reč značila.

Biću iskren, da sam kojim slučajem ja papa, Irska bi bila stavljena pod interdikt, a svatko ko je glasao za pobačaj odeljen od Kristovog stola, Bidenu i njegovim suradnicima koji su deklararativno Katolici bi zvanično bila izrečena bula ekskomunikacije.

Ali, ja papa nisam.

Ali, pročitala sam nešto još gore i zabrinjavajuće, da oko 52% katolika u Americi dopušta pravo žene na abortus.

Stvar je prenapuhana, brojke nisu toliko velike, ali to ne umanjuje posledice sekularizacije i uticaja većinskog protestantizma i nakarada od ideologija koje danas, upravo zahvaljujući protestantizmu dominiraju zapadom.

Dobro znam šta govorim. Jedini pravi Katolik u Beloj Kući, JFK je zbog antikatoličkog sentimenta, i već uveliko započete kampanje za "prava" žene na ubistvo prvog stupnja (pobačaj) tokom predizborne kampanje, znao često da kaže kako je on pre svega amerikanac, pa tek onda katolik.

Naravno to ne znači da je podržavao pobačaj, ali da je kojim slučajem poživeo, ili da se kojim slučajem danas nađe u Beloj Kući, bio bi od strane licemernih plodova protestantizma i njegovih ideologija ("progresivizam") impeacheovan i sklonjen s vlasti, bez obzira što bi se zalagao za mir, rasnu jednakost i tome slično.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sam ga vređaš kad prihvataš koještarije ovih koji te podučavaju. Ja sam sada naveo pun kontekst njenih reči..i zašto je to rekla. Kako tvoj mozak može da izvrne činjenice to je neverovatno.

Ženi je teško samo što se deca muče, a onda po tebi bi bez ikakve skrupule tražila doslovno ubijanje. Vidiš kako ne razmišljaš.

Braniti Adolfa Hitlera i braniti Margaret Sanger - nema razlike. (Jednako vrijedi i za obranu Staljina, Pol Pota ili onih mudžahedina koji pred kamerama kolju ljude koje su prethodno natrerali da kleknu.

Oboje su bolesnici, koji su očito u svojim najvažnijim periodima razvoja ljudske osobe doživjeli i proživjeli strašne traume. Evo priče o "traumama Margaret Sanger.

Margaret Sanger je rođena kao Margaret Louise Higgins, šesto od 11 djece. Njezina majka, Anne Purcell Higgins, također je imala sedam pobačaja, za ukupno 18 trudnoća u roku od 22 godine. Većinu toga vremena patila je od lošeg zdravlja, a kad je Anne umrla od tuberkuloze u 50. godini, Margaret je imala samo 19 godina. Prema časopisu TIME, Margaret se suočila s ocem kod majčinog lijesa i rekla: "Vi ste to uzrokovali. Majka je mrtva od previše djece."

Očito je, Margaret je imala strašno traumatizirano djetinjstvo, kad je uz majčin lijes ovo morala reći svome ocu. Možemo razumijeti i žaliti Margaret zbog njene traume koju je u svome djetinjstu prolazila, ali samo luđak može zagovariti i braniti njezinu tvrdnju, kako je najbolje "višak djece zadaviti". Hoćemo li opravdavati i zagovarati ono što je Hitler zagovarao i činio, samo zato što je Hitler kao dijete proživljavao traume? :ludd/::ludd/:

Natrag