- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
"Europske vrijednosti" predmnijevaju i pravo iznošenja vlastitog mišljenja, a po mome mišljenju tvoja tvrdnja da Kristova Crkva ima djetinjasta tumačenja o Bogu zaista je idiotska.
Uglađenost..iako se ne slažemo ali uglađenost je dobar manir. Kada kažem "detinjasto" ono jeste malo kritičko ali nema u sebi dozu mržnje a da ne pričam da nema ništa od onog neprimerenog rečnika. To nije Evropski ako ćemo...a hrišćanski još manje.
A kako bi se to kršćanin trebao ophoditi prema onima koji zastupaju i šire antikristovska naučavanja?
Evo rećiću ti..ako smatraš da neko ima naučavanja koja su veoma suprotstavljena tvojim...i tada se dijalog vodi u manirima i hrišćasnkom duhu. Ono što tebi nedostaje osim ovoga jesu arguumenti iz Pisma. Tj. ti neki tekst i navedeš ali to je jako tanko...da kažem..nema dublji sadržaj a onda kada se navede sa druge strane odgovor ti tada počinješ da se vređaš i to prenosiš na sagovornika.
Šta god ti mislio o drugom mišljenju treba ga poštovati a izneti svoje. Naravno, izneseš svoje i tako svi treba da rade. Nisi jedini...koji preteruje i koristi neprimereni rečnik..ima ih i sa druge strane...i to je za osudu. Nismo dakle ovde da ponižavamo druge već da iznosimo svoje viđenje...ne nipodaštavanje. Evo kada tebi sa druge strane upute neprimerene reči..slobodno ih mojim argumentima saseci..jer to isto nije hrišćanski što se radi...ali sada priamo o tebi. Pokušaj da iskontrolišeš svoje emocije bez obzira na neslaganje. Videćeš koliko će biti kvalitetnije.
Tko si ti da ja tebi nešto pokazujem. Apostoli Isusa smatraju i nazivaju Bogom. Ali ti više vjeruješ Arijani nego apostolima.
Ok..ti tako misliš. Ali nije tačno. Ja nisam do ovoga došao zbog njenom mišljenja..već uprkos...video sam da standardni argumenti imaju puno mana..i samo nanose štete ideji Božanskog plurala. jednstavno, treba koristiti prave argumente a ne ove. Ovi su možda u nekom peridou smatrani ispravnim...ali trebamo biti realni..sve što neodrži probu vremena mora da se menja...to je jedna tradicija ali ne znači da je ispravna.
Zašto stvari ne bismo nazivali njihovim pravim imenom? Idiotizam je naprosto idiotizam.
Opet kažem...neprimereno je nečije drugačije mišljenje nazivati idiotizam.