Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
"Europske vrijednosti" predmnijevaju i pravo iznošenja vlastitog mišljenja, a po mome mišljenju tvoja tvrdnja da Kristova Crkva ima djetinjasta tumačenja o Bogu zaista je idiotska.


Uglađenost..iako se ne slažemo ali uglađenost je dobar manir. Kada kažem "detinjasto" ono jeste malo kritičko ali nema u sebi dozu mržnje a da ne pričam da nema ništa od onog neprimerenog rečnika. To nije Evropski ako ćemo...a hrišćanski još manje.

A kako bi se to kršćanin trebao ophoditi prema onima koji zastupaju i šire antikristovska naučavanja?


Evo rećiću ti..ako smatraš da neko ima naučavanja koja su veoma suprotstavljena tvojim...i tada se dijalog vodi u manirima i hrišćasnkom duhu. Ono što tebi nedostaje osim ovoga jesu arguumenti iz Pisma. Tj. ti neki tekst i navedeš ali to je jako tanko...da kažem..nema dublji sadržaj a onda kada se navede sa druge strane odgovor ti tada počinješ da se vređaš i to prenosiš na sagovornika.

Šta god ti mislio o drugom mišljenju treba ga poštovati a izneti svoje. Naravno, izneseš svoje i tako svi treba da rade. Nisi jedini...koji preteruje i koristi neprimereni rečnik..ima ih i sa druge strane...i to je za osudu. Nismo dakle ovde da ponižavamo druge već da iznosimo svoje viđenje...ne nipodaštavanje. Evo kada tebi sa druge strane upute neprimerene reči..slobodno ih mojim argumentima saseci..jer to isto nije hrišćanski što se radi...ali sada priamo o tebi. Pokušaj da iskontrolišeš svoje emocije bez obzira na neslaganje. Videćeš koliko će biti kvalitetnije.

Tko si ti da ja tebi nešto pokazujem. Apostoli Isusa smatraju i nazivaju Bogom. Ali ti više vjeruješ Arijani nego apostolima.


Ok..ti tako misliš. Ali nije tačno. Ja nisam do ovoga došao zbog njenom mišljenja..već uprkos...video sam da standardni argumenti imaju puno mana..i samo nanose štete ideji Božanskog plurala. jednstavno, treba koristiti prave argumente a ne ove. Ovi su možda u nekom peridou smatrani ispravnim...ali trebamo biti realni..sve što neodrži probu vremena mora da se menja...to je jedna tradicija ali ne znači da je ispravna.

Zašto stvari ne bismo nazivali njihovim pravim imenom? Idiotizam je naprosto idiotizam.


Opet kažem...neprimereno je nečije drugačije mišljenje nazivati idiotizam.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Uglađenost..iako se ne slažemo ali uglađenost je dobar manir. Kada kažem "detinjasto" ono jeste malo kritičko ali nema u sebi dozu mržnje a da ne pričam da nema ništa od onog neprimerenog rečnika. To nije Evropski ako ćemo...a hrišćanski još manje.

Zašto bih bio uglađen prema antikristovskim manirima?

Evo rećiću ti..ako smatraš da neko ima naučavanja koja su veoma suprotstavljena tvojim...i tada se dijalog vodi u manirima i hrišćasnkom duhu.

Lako bih ja zato što su tvoja naučavanja suprotna mojima, da nisu antikristovska.

Ono što tebi nedostaje osim ovoga jesu arguumenti iz Pisma. Tj. ti neki tekst i navedeš ali to je jako tanko...da kažem..nema dublji sadržaj a onda kada se navede sa druge strane odgovor ti tada počinješ da se vređaš i to prenosiš na sagovornika.

Moji argumenti iz Pisma jesu tekstovi u kojima apostoli Isusa nazivaju Bogom, a tvoji su ona poznata Arijanina imbecilna kanonada citata.

Šta god ti mislio o drugom mišljenju treba ga poštovati a izneti svoje. Naravno, izneseš svoje i tako svi treba da rade.

Zašto bih morao poštivati idiotizam?

Nismo dakle ovde da ponižavamo druge već da iznosimo svoje viđenje...ne nipodaštavanje. Evo kada tebi sa druge strane upute neprimerene reči..slobodno ih mojim argumentima saseci..jer to isto nije hrišćanski što se radi...ali sada priamo o tebi. Pokušaj da iskontrolišeš svoje emocije bez obzira na neslaganje. Videćeš koliko će biti kvalitetnije.

Ti prestani ovdje iznositi imbecilnosti i idiotizme i ja tvoje teze neću tako zvati. :)

Ovi su možda u nekom peridou smatrani ispravnim...ali trebamo biti realni..sve što neodrži probu vremena mora da se menja...to je jedna tradicija ali ne znači da je ispravna.

A možda ste Arijana i ti došli do zaključka da i Isusa treba odbaciti. Isuse, nisi izdržao probu vremena, marš. A i Crkva je i stara i zaostala. Već joj je dvije tisuće godina, nije ni ona izdržala probu vremena, i baš bi je mogla i trebala zamijeniti subotarska sekta koja je začeta i rođena u orgijama. :roll::roll::roll:

Opet kažem...neprimereno je nečije drugačije mišljenje nazivati idiotizam.

Nisam ni ja zato da se svako drugačije mišljenje tako naziva, ali idiotizam zaista treba nazvati idiotizmom. :)
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Zašto bih bio uglađen prema antikristovskim manirima?

Zato što nema potrebe da sa neistomišljenikom budeš na ratnoj nozi..kužiš? A zašto biti na ratnoj nozi? Ima li to nekog smisla?

Lako bih ja zato što su tvoja naučavanja suprotna mojima, da nisu antikristovska.


Čim su suprotna proglsićeš antihrišćanskim. No, nisi ti samo samnom u "ratu"..bilo je ovde i ekstremnih pravoslavnih sa kojima si imao žestoke okršaje...tako da znamo da ne trpiš drugačije mišljenje pa ni Pravoslavno..ako ti neko otvorenije kritikuje veru.

A možda ste Arijana i ti došli do zaključka da i Isusa treba odbaciti. Isuse, nisi izdržao probu vremena, marš. A i Crkva je i stara i zaostala. Već joj je dvije tisuće godina, nije ni ona izdržala probu vremena, i baš bi je mogla i trebala zamijeniti subotarska sekta koja je začeta i rođena u orgijama.


Karikiraš..i to opet na granici neumsnog. A opet može i to drugačije.


Ja sam ti rekao da i u Katoličkoj crkvi ima različitih mišljenja...po tom pitanju...po pitanju nekih tekstova koji se smatraju dokazom za Trojstvo. Ima ih...nije ni učenje crkve ono što što je najpromovisanije..ne znači da je samo to Katolička Crkva....ima i ona drgua Katolička Crkva i svi su deo Katoličke Crkve. Kao što ima Katolika tvrdih kreacionista...i neprimaju evoluciju u crkvi...i to su katolici.

Tako da moraš shvatiti da ni Katolički nije samo jedan pogled na tekstove oko Božasntva...normalno je da se preispitaju tvrdnje teologa..i njihovi zaključci.


Nisam ni ja zato da se svako drugačije mišljenje tako naziva, ali idiotizam zaista treba nazvati idiotizmom.


Ne postoji idiotizam u tome da neko ima drugačiji stav. Jednostavno nije.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Zaista je idiotizam nad idiotizmima ustvrditi da je Kristovu Crkvu pregazilo vrijeme i da su joj tumačenja o Bogu smiješna, a da ste Arijana i ti otkrili nove istine i nove svijetlosti. :roll::roll::roll:

Opet karikiraš. Još ću postati bolji zastupnik Katoličke Crkve od tebe...sve ću pomisliti da nisi pravi Katolik...sumnjiv si mi:).

Rekoh ti...nije ni Katolička Crkva samo jedno trenutno dominantno mišljenje. Ona baštini veoma dobre teologe koji su imali različite poglede po mnogim pitanjima. I sada je to tako.

Ono što ti zastupaš je samo jedno mišljenje ili tumačenje u okviru katoličanstva u pogledu korišćenja tekstova zarad dokazivanja Trojstva. Samo jedno mišljenje.

Ali dobro. Imaš svoje mišljenje...
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaboravlja se samo jedno.

Da tradicionalne crkve imaju opste nebiblijska ucenja o Bogu, bar u onom sustinskom smislu.

A i ako su nesto naucili, to je zahvaljujuci protestantima.

Secam se, da su svojevremeno Pravoslavi svestenici dolazili u knjizaru Adventisticke crkve da kupe knjige Ellen White, jer iz njih predaju na Bogoslovskom fakultetu.

Postoji i neka izjava koju sam procitao, gde neki pisac navodi ucenja u Hriscanstvu, i zakljucuje - da su za to zasluzni revnosni marljivi protestanti.

U kakvom bi duhovnom mraku svet bio u odnosu na spoznaju Boga i biblijskih istina, da Bog nema verne ljude koji propovedaju rec Bozju.

To vidimo iz opste neobrazovanosti balkanskih naroda u odnosu na biblijsku istinu, jer drzavne crkve u tim drzavama nista ne cine po tom pitanju, vec masu kandilima, pevaju alilujku, krste se, pruzaju ruke da im ljubis, a propovedanje jevandjelja nema sto bi se reklo - ni od korova.
I rodovi su, opste narodna propast u neznanju, i svetovnosti.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Rekoh ti...nije ni Katolička Crkva samo jedno trenutno dominantno mišljenje.

Katolička crkva je upravo to što ti ovdje ustvrdi da nije. Dakle, jedna sveta katolička i apostolska Crkva vjeruje ono što je točno i jednoznačno definirano. A vjeruje ovako:

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlja, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima. I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.
--------------------
Onaj tko ne prihvaća i ne ispovijeda ovu vjeru Kristove Crkve, naprosto nije kršćanin, nije pripadnik Kristove Crkve.

To vidimo iz opste neobrazovanosti balkanskih naroda u odnosu na biblijsku istinu,

Ova drskost ne smije proći nezapaženo. Naime, drskost je do neba da jedan pripadnik sekte, koja nije nastala po pohođenju Duha Svetoga, nego po orgijanjima i orgijalištima njihovih pionira 40-tih godina 19. stoljeća, vrijeđa čitave narode na Balkanu.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ova drskost ne smije proći nezapaženo. Naime, drskost je do neba da jedan pripadnik sekte, koja nije nastala po pohođenju Duha Svetoga, nego po orgijanjima i orgijalištima njihovih pionira 40-tih godina 19. stoljeća, vrijeđa čitave narode na Balkanu.

Ne drskost, nego obična, sektaška bezobraština.

Trebam li da sada ovde iznosim primere, adventistkinje koju sam poznavao, a koja je na "pasja preskakala" vređala sopstveni narod, ukoliko bi neko smogao hrabrosti da iznese činjenice o njenoj "veri", ili po njoj "tvrdoglavo" ostane u sopstvenoj "paganštini, prežderavanju i pijančenju" (kako je ona naziala Pravoslavlje, krvoločnost i ostalo je bilo rezervisano za nas Katolike)?

Nažalost, ljudi su je trpeli i nisu odgovarali onako kako je trebalo, (da ne bi ispalo da im je takav "duh", da, tako se isto kao ovdašnji trolovi branila kada bi neko sa manje takta odgovorio na njene prozivke) pa je nastavljala sa svojim pljuvanjima.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Reče Jovan da je slap koristio uličarski jezik i protiv pravoslavaca u nekim bučnim rasrpavama. E, to bih želio vidjeti. Sjećaš se Jovane na kojoj je to temi bilo i kada?
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Reče Jovan da je slap koristio uličarski jezik i protiv pravoslavaca u nekim bučnim rasrpavama. E, to bih želio vidjeti. Sjećaš se Jovane na kojoj je to temi bilo i kada?

Ma nije važno toliko. Videh na nekim temama ranije...da li sa Neslimom..činimi se. Hoću reći bilo je svađa i prepirki. Ne znam tačno koja tema.
 
Natrag
Top