Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemojte da vas varaju izvrtaci pisma.

Nigde u bibliji ne pise da je antihrist onaj ko porice da je Isus Bog.

U bibliji antihrist je onak koji porice da je Isus Mesija ili Hristos koji je dosao u telu.

Mesija ili Hristos znaci "pomazanik"

Ovo se odnosi na starozavetno obecanje o dolasku spasitelja koji ce izbaviti svet od greha.

Dakle, ko porice da je Isus taj obecani Mesija spasitelj koji je dosao telu, on je antihrist.

U bibliji ovaj izraz "antihrist" se odnosi na ljude, ili samog sotonu, koji ce tvrditi da su oni Hristos, koji ce govoriti ljudima da se njima poklone, i da ce dobiti spasenje.

U knjizi proroka Danila - ova pojava se naziva "ukidanje zrtve svagdasnje" a radi se o preotimanju Hristove sluzbe na nebu kao posrednika od strane antihrista, i pripisivanje spasonosnih atributa samome sebi.

Rimokatolicka crkva je upravo ukinula Hristovu sluzbu na nebu, i pripisala sebi i papi moc da ljudima oprasta grehe, i odlucuje ko ce biti spasen, a ko ne.

Dakle, Rimokatolicka crkva i papa - su predstavnici antihrista, ako ne i sam antihrist.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

U bibliji antihrist je onak koji porice da je Isus Mesija ili Hristos koji je dosao u telu.

Ovo se odnosi na starozavetno obecanje o dolasku spasitelja koji ce izbaviti svet od greha.

Dakle, ko porice da je Isus taj obecani Mesija spasitelj koji je dosao telu, on je antihrist.

U bibliji ovaj izraz "antihrist" se odnosi na ljude, ili samog sotonu, koji ce tvrditi da su oni Hristos, koji ce govoriti ljudima da se njima poklone, i da ce dobiti spasenje.

U knjizi proroka Danila - ova pojava se naziva "ukidanje zrtve svagdasnje" a radi se o preotimanju Hristove sluzbe na nebu kao posrednika od strane antihrista, i pripisivanje spasonosnih atributa samome sebi.

Rimokatolicka crkva je upravo ukinula Hristovu sluzbu na nebu, i pripisala sebi i papi moc da ljudima oprasta grehe, i odlucuje ko ce biti spasen, a ko ne.

Dakle, Rimokatolicka crkva i papa - su predstavnici antihrista, ako ne i sam antihrist.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne mislim Arijaninom glavom...Ari je i ovde na forumu a ne znaš ko je:). Ja sada još jasnije i bolje(ili čistije da kažem) argumentujem Božanski plural sa JS jer ne koristim detinjasta tumačenja tekstova. Hvala Bogu da je tako.

Kada se spojite vi subotari, koji ste začeti i rođeni u orgijanjima vaših pionira, i Jehovci koji su vaša duhovna kopilad, to je "đavlina na jedanaestu".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Tako je.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tebe je pozdravio i poslao blagoslov Velikog Arhitekta Albert Pike. ;)

On je bar obrazovan čovek :). Slušaj Srećka Šušića..

Nego vidiš ti ovaj fenomen kod tebe...kreneš sa jednom temom a završiš na desetoj i to još asfaltirš uvek. Kada se da odgovor kao u ovom slučaju kako i zašto sam pisao to što sam pisao šta ti radiš? Umesto da kažeš dobro, ok...objasnio si šta si i tada mislio i to je to...tu se kulturno završava diskususija..a ne...kreće asfalt, kreće skretanje teme na deseto nešto, kreće optužba neukusa...i tako. Jednostavno ne znaš da disktuješ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada se da odgovor kao u ovom slučaju kako i zašto sam pisao to što sam pisao šta ti radiš? Umesto da kažeš dobro, ok...objasnio si šta si i tada mislio i to je to...tu se kulturno završava diskususija..a ne...kreće asfalt, kreće skretanje teme na deseto nešto, kreće optužba neukusa...i tako. Jednostavno ne znaš da disktuješ.

Kakav si ti odgovor dao? Da si prije mislio svojom glavom!?!?!? Priznaješ da si bio u krivu kada si mislio svojom glavom, pa tvoja tvrdnja da si sada u pravu može značiti jedino da si svoju glavu zamijenio s nekom tuđom pametnijom. Ako pak hoćeš reći da sam te krivo interpretirao, kako si zamijenio svoju glavu, pa i dalje imaš svoju vlastitu glavu, zašto bi ti bilo tko vjerovao, s obzirom da si sam priznao da ti je glava falična što se tiče zaključivanja, pa je potpuno krivo bila zaključila po pitanju Trojstva.

Tebi zaista Albert Pike šalje blagoslov Velikog Arhitekta. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakav si ti odgovor dao? Da si prije mislio svojom glavom!?!?!? Priznaješ da si bio u krivu kada si mislio svojom glavom, pa tvoja tvrdnja da si sada u pravu može značiti jedino da si svoju glavu zamijenio s nekom tuđom pametnijom. Ako pak hoćeš reći da sam te krivo interpretirao, kako si zamijenio svoju glavu, pa i dalje imaš svoju vlastitu glavu, zašto bi ti bilo tko vjerovao, s obzirom da si sam priznao da ti je glava falična što se tiče zaključivanja, pa je potpuno krivo bila zaključila po pitanju Trojstva.

Tebi zaista Albert Pike šalje blagoslov Velikog Arhitekta. :)

Ne treba karikirati. Ja sam samo rekao da ni tada nisam pod pojmom Sin Božiji podrazumevao Bog. A da jesam promenio neke stavove i korigovao da jesam.

I sve zato što sam uvideo pogrešan način objašnjenja.

Mislim da je to sasvim razumno.

Natrag