- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Kako prepoznati duh atihrista? Upravo kada neko umesto Hrista stavi nešto drugo kao sredstvo spasenja. Jednostavno je.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa ti Stvarnoslap ne znas bas nista.
Pitam se kako takav biblijski neznalac moze da pise na forumu sramoteci sebe za svoje neznanje.
Dakle, sve sto si naveo izvadio si iz biblijskog konteksta.
Ti ne poznajes ni biblijsku tipologiju, i zato i pises gluposti.
Dakle da vidimo.
Pavle kaze "DA VAS NIKO NE OSUDJUJE ZA JELO I PICE, ZA KAKAV PRAZNIK ZA MLADINE I SUBOTE, STO JE SVE BILO SEN ( TIPOS, PREDSLIKA ), ONOGA STO TREBA DA DODJE A TELO JE HRISTOVO"
Dakle, Pavle ovde govori nacinom pisanja onoga vremena, da niko ne treba Hriscane da osudjuje za "JELO I PICE" ( izraz koji se u novom zavetu odnosi na jestive i naljevne zrtve koje su se prinosile u Svetinji ) "ZA KAKAV PRAZNIK, MLADINE I SUBOTE" odnosno koje su se prinosile u vreme kakvog praznika, praznika mladina, ili u vreme subota, a predstavljale su sen, ili "TIPOS - PREDSLIKU" Hristove zrtve na krstu.
Sto se tice Pavlove ode smrti, on nigde ne kaze "da ce odmah nakon smrti negova dusa ili duh otici na nebo" vec on govori o casu vaskrsenja kada ce biti sa Hristom.
To znamo iz njegovih drugih izjava, od kojih je sledeca "DOBAR RAT RATOVAH, TRKU SVRSIH, VERU ODRZAH, DAKLE JE MENI PRIPRAVLJEN VENAC PRAVDE KOJI CE MI DATI GOSPOD U ONAJ DAN PRAVEDNI SUDIJA, ALI NE SAMO MENI, VEC SVIMA KOJI SE NADAJU NJEGOVOM DOLASKU "
Dakle, Pavle zeli umreti i biti sa Hristom, ali tek u dan Hristovog dolaska, jer zna da je smrt i prebivanje u grobu samo trenutak, jer mrtvi nisu nicega svesni, i za njih ne postoji protok vremena.
Sto se tice zakona, deset zapovesti nisu date kao sredstvo opravdanja od greha, vec je u starom zavetu kao sredstvo opravdanja od greha dat obredni zakon o prinosenju zrtava, i Jevreji su to znali, i Pavle kritikuje one jevreje koji su postali Hriscani a i dalje su prinosili zrtve kao sredstvo opravdanja, i ako je Hristos zamena za te zrtve, i u novom zavetu covek pronalazi opravdanje u njemu, a ne prinoseci zrtve u hramu.
Pavle dakle govori o obrednom zakonu o prinosenju zrtava, a ne o deset zapovesti.
Ako ne treba drzati deset zapovesti ( a treba jer ceo novi zavet upucuje na to ), zasto onda tvoja Rimokatolicka crkva, kao i Pravoslavna - pozivaju na drzanje deset zapovesti, istina sa malom izmenom?
To znaci da ti neznas ni sta uci tvoja crkva.
Sto se tice vecere Gospodnje ili pricesti, ni Isus, niti apostoli -nikada nisu uspostavili kanibalizam u obredu vecere Gospodnje, vec jednostavno jedenje beskvasnog hleba, i pijenje vina - kao simbole Hristovog tela i krvi, koje vernik uzima, i u tim trenutcima kroz te simbole dozivljava poseban vid Bozjih blagoslova, i sile Svetoga Duha.
Na kraju sto se tice desetka, apostol govori o dva vida skupljanja novca u crkvi "ZA MILOSTINJU" svakog prvog dana u sedmici.
I kao drugo "SREDSTVA ZA ONE KOJI PROPOVEDAJU JEVANDJELJE" a to su apostoli.
To znamo iz njegovih reci "GOSPOD ZAPOVEDA DA ONI KOJI JEVANDJELJE PROPOVEDAJU DA OD JEVANDJELJA ZIVE" ali on kaze da i ako je imao pravo da se time koristi kao legitimnim sredstvom, da on to licno nije hteo da ne bi bio na smetnji, pa se samofinansirao tako sto je radio u cilimarskoj radionici.
Eto koliko je Stvarnoslapovo znanje iz biblije, ali logicno, jer vise slusa ljudske filozofije, nego rec Bozju.
Kako prepoznati duh atihrista? ...... Jednostavno je.
Znam da masoni poriču trojstvo i to na 33 stepenu kada se posvećuju Kuranom a ne Biblijom i dobijaju divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka.
1. Antikristov duh ono što je Božje, pogotovo Kristovo, pripisuje čovjeku. Antikrist kaže: "Vaš Spasitelj nije Bog nego čovjek - Isus je samo čovjek".
2. Antikristov duh, najprije odbacivši Sina, ostaje i bez Oca
DOGMA, DOGMA, DOGMA....opet stavljaš nju ispred Hrista....to je upravo ono što je umesto(anti)
Ti si zaista zaražen dogmatizmom
Ne spasava dogma, zajednica....
Krivo. Ti stavljaš čovjeka iznad Boga. Ti tvrdiš da je čovjek Spasitelj, a ne Bog. Ti si, dakle, antikrist i poganin.
A ti si zaražen antitrojstvom. A sam (nedavno) otkri tajnu kako vi masoni poričete trojstvo na 33 stepenu kada se posvećujete Kuranom a ne Biblijom i kako tada divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka.
Spašava Spasitelj, Bog Isus Krist.
Dogma ne spasava. Ti ističeš dogmu kao sredstvo spasenja.
Hristos spasava.
Nisam, već sam samo pokazao u kom pravu stremiš. Tvoje shvatanje spasenja se zasniva na ispravnom dogmatskom razumevanju stvari.
Stalno ističeš kako neko "mora" prihvatiti recimo Božanstvo Isusa Hrista na zemlji da bi bio crkva a time dobio pristup Hristu.
Po tvom shvatanju mora imati dogmu i pripadati grupi pa tek onda Hristos. To je poenta razmimoilaženje tvoga sa onim što nam je objavljeno.
Krivo. Najprije Krist, pa će sve drugo biti na svom mjestu
A kad prihvatimo Krista, krstimo se, mi se ucjepljujemo u Tijelo koje je Kristova Crkva, i kojoj je Krist Glava.
Pa kada je tako onda spasenje ne zavisi od pripadnosti ili nepripadnosti zajednici.