Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako prepoznati duh atihrista? Upravo kada neko umesto Hrista stavi nešto drugo kao sredstvo spasenja. Jednostavno je.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ti Stvarnoslap ne znas bas nista.
Pitam se kako takav biblijski neznalac moze da pise na forumu sramoteci sebe za svoje neznanje.
Dakle, sve sto si naveo izvadio si iz biblijskog konteksta.
Ti ne poznajes ni biblijsku tipologiju, i zato i pises gluposti.

Dakle da vidimo.

Pavle kaze "DA VAS NIKO NE OSUDJUJE ZA JELO I PICE, ZA KAKAV PRAZNIK ZA MLADINE I SUBOTE, STO JE SVE BILO SEN ( TIPOS, PREDSLIKA ), ONOGA STO TREBA DA DODJE A TELO JE HRISTOVO"

Dakle, Pavle ovde govori nacinom pisanja onoga vremena, da niko ne treba Hriscane da osudjuje za "JELO I PICE" ( izraz koji se u novom zavetu odnosi na jestive i naljevne zrtve koje su se prinosile u Svetinji ) "ZA KAKAV PRAZNIK, MLADINE I SUBOTE" odnosno koje su se prinosile u vreme kakvog praznika, praznika mladina, ili u vreme subota, a predstavljale su sen, ili "TIPOS - PREDSLIKU" Hristove zrtve na krstu.

Sto se tice Pavlove ode smrti, on nigde ne kaze "da ce odmah nakon smrti negova dusa ili duh otici na nebo" vec on govori o casu vaskrsenja kada ce biti sa Hristom.
To znamo iz njegovih drugih izjava, od kojih je sledeca "DOBAR RAT RATOVAH, TRKU SVRSIH, VERU ODRZAH, DAKLE JE MENI PRIPRAVLJEN VENAC PRAVDE KOJI CE MI DATI GOSPOD U ONAJ DAN PRAVEDNI SUDIJA, ALI NE SAMO MENI, VEC SVIMA KOJI SE NADAJU NJEGOVOM DOLASKU "

Dakle, Pavle zeli umreti i biti sa Hristom, ali tek u dan Hristovog dolaska, jer zna da je smrt i prebivanje u grobu samo trenutak, jer mrtvi nisu nicega svesni, i za njih ne postoji protok vremena.

Sto se tice zakona, deset zapovesti nisu date kao sredstvo opravdanja od greha, vec je u starom zavetu kao sredstvo opravdanja od greha dat obredni zakon o prinosenju zrtava, i Jevreji su to znali, i Pavle kritikuje one jevreje koji su postali Hriscani a i dalje su prinosili zrtve kao sredstvo opravdanja, i ako je Hristos zamena za te zrtve, i u novom zavetu covek pronalazi opravdanje u njemu, a ne prinoseci zrtve u hramu.
Pavle dakle govori o obrednom zakonu o prinosenju zrtava, a ne o deset zapovesti.
Ako ne treba drzati deset zapovesti ( a treba jer ceo novi zavet upucuje na to ), zasto onda tvoja Rimokatolicka crkva, kao i Pravoslavna - pozivaju na drzanje deset zapovesti, istina sa malom izmenom?
To znaci da ti neznas ni sta uci tvoja crkva.

Sto se tice vecere Gospodnje ili pricesti, ni Isus, niti apostoli -nikada nisu uspostavili kanibalizam u obredu vecere Gospodnje, vec jednostavno jedenje beskvasnog hleba, i pijenje vina - kao simbole Hristovog tela i krvi, koje vernik uzima, i u tim trenutcima kroz te simbole dozivljava poseban vid Bozjih blagoslova, i sile Svetoga Duha.

Na kraju sto se tice desetka, apostol govori o dva vida skupljanja novca u crkvi "ZA MILOSTINJU" svakog prvog dana u sedmici.
I kao drugo "SREDSTVA ZA ONE KOJI PROPOVEDAJU JEVANDJELJE" a to su apostoli.
To znamo iz njegovih reci "GOSPOD ZAPOVEDA DA ONI KOJI JEVANDJELJE PROPOVEDAJU DA OD JEVANDJELJA ZIVE" ali on kaze da i ako je imao pravo da se time koristi kao legitimnim sredstvom, da on to licno nije hteo da ne bi bio na smetnji, pa se samofinansirao tako sto je radio u cilimarskoj radionici.

Eto koliko je Stvarnoslapovo znanje iz biblije, ali logicno, jer vise slusa ljudske filozofije, nego rec Bozju.

;)

Kako prepoznati duh atihrista? ...... Jednostavno je.

Da, jednostavno je, i ja bih svima naveo dva nepogrešiva testa za prepoznavanje duha antikrista.

1. Antikristov duh ono što je Božje, pogotovo Kristovo, pripisuje čovjeku. Antikrist kaže: "Vaš Spasitelj nije Bog nego čovjek - Isus je samo čovjek".

2. Antikristov duh, najprije odbacivši Sina, ostaje i bez Oca i na koncu odbacuje i Osobu Duha Svetog, dakle, odbacuje Trojstvo. U "dobra stara vremena" Jovan napisa ovako:

Znam da masoni poriču trojstvo i to na 33 stepenu kada se posvećuju Kuranom a ne Biblijom i dobijaju divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka:).

;);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1. Antikristov duh ono što je Božje, pogotovo Kristovo, pripisuje čovjeku. Antikrist kaže: "Vaš Spasitelj nije Bog nego čovjek - Isus je samo čovjek".

DOGMA, DOGMA, DOGMA....opet stavljaš nju ispred Hrista....to je upravo ono što je umesto(anti)

2. Antikristov duh, najprije odbacivši Sina, ostaje i bez Oca

Upravo kada odbaciš Hrista kao jedinog Spasitelja onda nemaš ni Oca....ne ako imaš dogmu...

Ti si zaista zaražen dogmatizmom

Dakle, svako ko stavlja dogmu ispred Hrista čini delo anti(umesto) Hrista.

Ne spasava dogma, zajednica....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
DOGMA, DOGMA, DOGMA....opet stavljaš nju ispred Hrista....to je upravo ono što je umesto(anti)

Krivo. Ti stavljaš čovjeka iznad Boga. Ti tvrdiš da je čovjek Spasitelj, a ne Bog. Ti si, dakle, antikrist i poganin.

Ti si zaista zaražen dogmatizmom

A ti si zaražen antitrojstvom. A sam (nedavno) otkri tajnu kako vi masoni poričete trojstvo na 33 stepenu kada se posvećujete Kuranom a ne Biblijom i kako tada divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka. ;)

Ne spasava dogma, zajednica....

Spašava Spasitelj, Bog Isus Krist. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krivo. Ti stavljaš čovjeka iznad Boga. Ti tvrdiš da je čovjek Spasitelj, a ne Bog. Ti si, dakle, antikrist i poganin.

A ti si zaražen antitrojstvom. A sam (nedavno) otkri tajnu kako vi masoni poričete trojstvo na 33 stepenu kada se posvećujete Kuranom a ne Biblijom i kako tada divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka. ;)

Spašava Spasitelj, Bog Isus Krist. :)

Dogma ne spasava. Ti ističeš dogmu kao sredstvo spasenja. Stalno ističeš "ispravnu" dogmu i ako neko to ne veruje neće biti spasen jel da? Naravno cilj je da istakneš svoju dogmu kao spasonosnu.

Hristos spasava.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam, već sam samo pokazao u kom pravu stremiš. Tvoje shvatanje spasenja se zasniva na ispravnom dogmatskom razumevanju stvari. Stalno ističeš kako neko "mora" prihvatiti recimo Božanstvo Isusa Hrista na zemlji da bi bio crkva a time dobio pristup Hristu. Uzmimo da je ta dogama tačna. Sada se se konkretnom dogmom ne bavimo, ali poćićemo od pretpostavke da je tačna. I da je tačna od njenog prihvatanja ili ne prihvatanja ne zavisi nečije spasenje jer on ne mora ispovedati konkretnu dogmu da bi mogao doći Hristu. Ako mu ova dogma i nije potpuno jasna njeno prihvatanje ili neprihvatanje ne donosi spasenje samo po sebi nit pripadnost toj zajednici koja bi ga primila na osnovu ispovedanje ove dogme te mu pružila pristup Hristu..već je njegov pristup Hristu direktan i prihvativši Ga kao Spasitelja on je siguran u Hristu...ne mora imati ni ispravnu dogmu odmah niti pripadati grupi da bi bio spasen i da bi bio crkva.

Po tvom shvatanju mora imati dogmu i pripadati grupi pa tek onda Hristos. To je poenta razmimoilaženje tvoga sa onim što nam je objavljeno.

Zato su ova dva koraka "dogma" i "grupa" nešto što si stavio ispred Hrista..tj. ono je u stvari ono "umesto" Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam, već sam samo pokazao u kom pravu stremiš. Tvoje shvatanje spasenja se zasniva na ispravnom dogmatskom razumevanju stvari.
Stalno ističeš kako neko "mora" prihvatiti recimo Božanstvo Isusa Hrista na zemlji da bi bio crkva a time dobio pristup Hristu.

Odgovori mi na vrlo jednostavno pitanje. Ako bi netko vjerovao, i druge poučavao i uvjeravao, kako je Isus magarac, bi li se takav spasio? :)

Po tvom shvatanju mora imati dogmu i pripadati grupi pa tek onda Hristos. To je poenta razmimoilaženje tvoga sa onim što nam je objavljeno.

Krivo. Najprije Krist, pa će sve drugo biti na svom mjestu. A kad prihvatimo Krista, krstimo se, mi se ucjepljujemo u Tijelo koje je Kristova Crkva, i kojoj je Krist Glava. Naravno, i vjerovat ćemo i ispovijedati ono što vjeruje Kristova Crkva. Nećemo valjda vjerovati da je Isus magarac koji bi nas mogao spasiti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krivo. Najprije Krist, pa će sve drugo biti na svom mjestu

Pa kada je tako onda spasenje ne zavisi od pripadnosti ili nepripadnosti zajednici.

A kad prihvatimo Krista, krstimo se, mi se ucjepljujemo u Tijelo koje je Kristova Crkva, i kojoj je Krist Glava.

E voo je ključno...a kad privatimo Hrista. Mi smo već tada zajednica sa Hristom a krštenje je samo naš odgovor ili pokaztelj da želimo biti u Hristu i dalje. Ali spasenje usleđuje na nakon krštanja..ono je već došlo..krštenje je samo vidljiv znak da smo primili Hrista i spasenje u Njemu.

No, i nakon krštanja čovek može ostati ili neostati sa Hristom. I čim nije sa Hristom on više nije crkva. To je ono što sam ti navidio sa onih 35. Onih 15 što su i dalje u Hristu jesu crkva a onih 20 iako su u zajednici sa njima iako su kršteni nisu više deo crkve.

Zato govorim šta je ispred svega..to je Hristos ali to mora biti shvaćeno u svom pravom značenju...ne samo ispovedanjem da je tako već i konkretnim shvatanjem značaja ostalih stvari koje služe kao "posrednici" od Boga datih(molitva, vera, crkva, zajednica) preko kojih nam se Bog obraća. Oni nisu sredstvo spasenja i nesmemo ih nikada postaviti na mestu koje ne zaslužuju a to je mesto ispred Hrista. Prvo Hristos pa sve ostalo.

Natrag