Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja te ne pozivam da vjeruješ meni, "budaletini", ali vidi što tvrdi tebi mrski apostol.

Rim 10,9-10: Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Apostol govori ono što nisi možda ispravno razumeo. Upravo ova frazeologija upućuje na suštinu onoga što treba razumeti. On ovde govori o zajednici sa Hristom. Postoji ta frazeologija poput "ustima ispovedaš"..šta? ospovedaš "da je Isus Gospodin-Kirios...naš Gospodar". To je upravo frazeologija iz Mateja 16,18..."na ovom kamenu sagradiću crkvu" dakle sagraditi na Hristu.

Ovo je dakle frazeologija koja upućuje ne na bukvalitet jer u ovom slučaju bukvalitet bi značio da neko ko ustima ispoveda on je spasen..nije li to upravo suprotno onome što sam Isus kaže "neće svako ko me zove Kirios, Kirios-gospodaru, gospodaru biti spasen"...Vidiš, ako ovde ovo shvatiš u bukvalnom smislu time se ovo ne ukalpa u ono što je Hristos rekao.

Dakle, crkva nije oni koji bukvano ispovedaju ustima..ili pripadaju zajednici već koji čine po volji Božijoj...oni koji su u Hristu.

Pavle inače u celoj posalnici Rimljana govori o spasenju verom..kroz Hrista nasuprot spasenju delima..ili bilo čemu drugome osim Hrista.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, niti dogma niti forma ispovedanja niti zajednica ne spasava već Hristos. U slučaju da ovo ima ulogu spasenje onda je onaj ko to iznosi umesto (anti) Hrista upravo zastupnik ideje antihristove.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je dakle frazeologija koja upućuje ne na bukvalitet jer u ovom slučaju bukvalitet bi značio da neko ko ustima ispoveda on je spasen..nije li to upravo suprotno onome što sam Isus kaže "neće svako ko me zove Kirios, Kirios-gospodaru, gospodau biti spasen"...

Jesi li ti "mutav"? Pavao govori o onima koji srcem vjeruju i ustima ispovijedaju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
esi li ti "mutav"? Pavao govori o onima koji srcem vjeruju i ustima ispovijedaju.

Šta znači ta fraza? Skriveno ti je ili se praviš da ne znaš? Šta kaže Hristos..je li dovoljno samo ispovedati? Je li dovoljno samo reći Gospode, Gospode?

Srcem verovati znači upravo primiti Hrista u srcu..tj. ostvariti zajednicu sa Njim(evo stojim na vratima i kucam ko hoće da otvori ući ću, Otkrivenje). On je ugaoni kamen spasenja, On je temelj spasenja. Bez Njega ni ispovest ne znači ništa.

Ni srcem verovati ne spasava...da li to znaš? Jer i to je onda čin koji potiče od nas samih i to onda postaje sredstvo spasenja a ne Hristos....ne spasavamo se svojim delima niti svojom verom..već Hristom.

Opet sada novu frazu unosiš..naša dela(verovanje) kao sredstvo spasenja..nasuprot Hristu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mudrače, nije to fraza, to su riječi tebi mrskog svetog Pavla.

Ako ih shvatiš bukvalno onda se suprote Hristovim koji kaže "neće svaki koji mi kaže Gospode, Gospode"....

One jesu fraza koja vodi do poente samo ako razumeš da je Hristos kamen ugaoni spsenja i samo sa Njim je nešto nazvano Crkva..ne bez Njega.

Svako potenciranje spasenja kroz dela, veru(kao direktno sredstvo spasenja), kroz zajednicu, kroz dogmu, kroz obred..sve je to jedna te ista priča o spasenju van Hrista..li umesto(anti) Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako ih shvatiš bukvalno onda se suprote Hristovim koji kaže "neće svaki koji mi kaže Gospode, Gospode"....

Mudrače, zar je teško "mućnuti glavom" (nažalost, nekima ne vrijedi ni kad mućaju), Isus kaže - neće svaki koji mi kaže .... A što to onda znači? To onda znači da neki, koji govore Gospodine, Gospodine, .., hoće biti spašeni. A koji su to koji hoće a koji su to koji neće biti spašeni, iako zazivaju Isusa? Upravo sveti Pavao to genijalno pokazuje - Oni koji i srcem vjeruju i ustima ispovijedaju, bit će spašeni, dok oni koji samo zazivaju - Gospodine, Gospodine - neće. :);)

Svako potenciranje spasenja kroz dela, veru(kao direktno sredstvo spasenja),

Naša vjera nije naše djelo. "Mudrače neznalico", vjera je Božji dar čovjeku. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mudrače, zar je teško "mućnuti glavom" (nažalost, nekima ne vrijedi ni kad mućaju), Isus kaže - neće svaki koji mi kaže .... A što to onda znači? To onda znači da neki, koji govore Gospodine, Gospodine biti spašeni

Tu ima dodatak..nego koji čini po volji Oca mojega..bez toga ne vredi vikati gospodaru, gospodaru....Zato neće biti svaki. Ti ne koristiš glavu jer ne vidiš ovo.

Znači vikanje gospodaru, gospodaru neće spasiti nikoga..već činjnje po volji Oca.. To znači biti u Hristu ili imati isparavan odnos sa Hristom i opet se vraćamo na početak...nije crkva onih 35 koji su pripadnici iste zajednice već onih 15 koji su sa Hristom. Njima je obećano da taj odnos i tu zajednicu zvana crkva vrata pakla ne mogu narušiti.

Naša vjera nije naše djelo. "Mudrače neznalico", vjera je Božji dar čovjeku.

Vera ne spasava...samo da znaš. Ona je dar tj. dar je spasenje kroz nju ali ona sama po sebi ne možete spasiti. Ako ona spasava onda je to sredstvo spasenja a ne Hristos....da ne idemo daleko jer ove osnovne stvari ne razumeš...

Sve što staljaš ispred Hrista čini anti(umesto) Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tu ima dodatak..nego koji čini po volji Oca mojega..bez toga ne vredi vikati gospodaru, gospodaru....Zato neće biti svaki.

Tako je, mudrače. Upravo oni koji srcem vjeruju i ustima ispovijedaju, i čine ono što je po volji Očevoj.

Ti ne koristiš glavu jer ne vidiš ovo.

Hoćeš reći da sveti Pavao ne koristi glavu, jer ono što sam naveo su doslovne riječi svetog Pavla?

Znači vikanje gospodaru, gospodaru neće spasiti nikoga..već činjnje po volji Oca..

Tako je, vikanje neće nikoga spasiti. Ali, mudrače, ovu primjedbu si poslao na krivu adresu. Jer to ne tvrdi ni sveti Pavao niti ja.

To znači biti u Hristu ili imati isparavan odnos sa Hristom i opet se vraćamo na početak...nije crkva onih 35 koji su pripadnici iste zajednice već onih 15 koji su sa Hristom. Njima je obećano da taj odnos i tu zajednicu zvana crkva vrata pakla ne mogu narušiti.

Tako je. A u Kristu su samo oni, kako reče sveti Pavao, koji srcem vjeruju i ustima ispovijedaju, i koji će biti spašeni (Rim 10,9-10), a spašavaju se opet samo oni koji "vrše volju Očevu".

Vera ne spasava...samo da znaš.

Mt 9,22: A Isus se okrenu i vidjevši je reče: "Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila."

Mk 10,51: Slijepac mu reče: "Učitelju moj, da progledam." Isus će mu: "Idi, vjera te tvoja spasila!"

Lk 17,19: A njemu reče: "Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!"[/QUOTE]

Kao što vidiš, naša Biblija i naš Spasitelj i Bog Isus Krist tvrdi upravo suprotno ovome što ti tvrdiš, tvrdi da vjera čovjeka spašava. Očito, tvoji Talmud i Kuran naučavaju potpuno antikristovski i antibiblijski. ;)

Sve što staljaš ispred Hrista čini anti(umesto) Hrista.

Sve što je od Boga (čovjekovo spasenje) a ti pripisuješ čovjeku (Isusu samo-čovjeku), jeste hula na Duha Svetoga. Ti si zaista notorni antikrist i notorni poganin.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A koji su to koji hoće a koji su to koji neće biti spašeni, iako zazivaju Isusa? Upravo sveti Pavao to genijalno pokazuje - Oni koji i srcem vjeruju i ustima ispovijedaju, bit će spašeni, dok oni koji samo zazivaju - Gospodine, Gospodine - neće. :);)

Upravo tako, no potrebno je istaknuti da ono što se srcem vjeruje i ustima ispovjeda, nije ono što plodovi Lutherovog "samozadovoljavanja" i američkog "revivala" tvrde, nego upravo suprotno.

Sveti Apostol Pavle doslovno govori o verovanju da je Isus Bog, o verovanju da za one koji Isusa svojim Bogom, Otkupiteljem i Spasiteljem priznaju nisu obavezni ni obrezanje, ni mlađaci, ni propisi o ishrani (košer i neo košer u glavu udarene iz Maine-a SAD), ni desetak, ni shabati....

Naša vjera nije naše djelo. "Mudrače neznalico", vjera je Božji dar čovjeku. :)

Da, ali oni, "revivalom" začeti i "rođeni" ne znaju, niti se trude da spoznaju. Uostalom, njihov "Bog" ništa i ne daje čoveku. Sve što čini je da se vešto izvlači (meša nekakve karte) i uslovljava.... upravo kao korumpirani i usukani sudija anglosaksonskog suda....

Sve što je od Boga (čovjekovo spasenje) a ti pripisuješ čovjeku (Isusu samo-čovjeku), jeste hula na Duha Svetoga. Ti si zaista notorni antikrist i notorni poganin.

Ne, Slape, ne on, nego kult koji ga je takvim stvorio. Ne zaboravi da je njegov izvor u kultu koji uslovljava spasenje desetkom, shabatima....

Natrag