- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Tako je, mudrače. Upravo oni koji srcem vjeruju i ustima ispovijedaju, i čine ono što je po volji Očevoj.
Ne to samo formalno nije ispunjenje volje Očeve jer sam Hristos kaže..neće oni koji ispovedaju već čine volju Oca..volja Oca je jedno a ispoved i forma je drugo. Ispoved ne spasava.
Tako je, vikanje neće nikoga spasiti. Ali, mudrače, ovu primjedbu si poslao na krivu adresu. Jer to ne tvrdi ni sveti Pavao niti ja.
Na žalost, iz tvog razumevanja proizilazi upravo to..da ti formu smatraš spasonosnom...to nebrojano puta svesno i nesvesno činiš...da ti formu smatraš spasonosnom a ne Hrista..isključivo Hrista.
Mt 9,22: A Isus se okrenu i vidjevši je reče: "Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila."
Mk 10,51: Slijepac mu reče: "Učitelju moj, da progledam." Isus će mu: "Idi, vjera te tvoja spasila!"
Lk 17,19: A njemu reče: "Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!
Vera sama po sebi ne spasava...ovu nijansu ti ne vidiš...moraš Hristove reči razumeti kako treba jer ako ga je vera spasila onda nije Hristos. Jasno je da ne može tvoja vera u Njega da spase već samo On. Vera je delotvorna samo zato što je Hristos obezbedio spasenje kroz sebe..vera ne bi mogla ništa tu...
Kao drugo ovde se govori o delima izlečenja, fizičkog izlečenja a ne o spasenju od greha. Da li će oni primiti spasenje od greha i da li će ostvariti veru u Hrista koja spasava to je nešto drugo. Dakle u primerima se ne radi o spasenju od greha već od bolesti. Naravno, i to je omogućeno pre svega zahvaljujući Hristu. Sve je u Hristu. Ne van Njega.
Sve što je od Boga (čovjekovo spasenje) a ti pripisuješ čovjeku (Isusu samo-čovjeku), jeste hula na Duha Svetoga.
DOGMA, DOGMA, DOGMA...opet koristiš dogmu kao sredstvo spasenja ili nespasenja...
Sve što staviš ispred Hrista..ovde DOGMA zapravo opet i opet i iznova vršiš delo anti (umesto) Hrista.
Poslednja izmena: