Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva se ne može razrešiti. Svi ovi ljudi pobrojani jesu crkva bez obzira na dogmatiku ako su u zajednici sa Hristom. Bog je konačni sudija.

Ne možeš se klanjati proročici koja je govorila u drskosti i Isusu.

Crkva je svaki pojedinac u ajednici sa Hristom a ne obavezno pripadanje zajednici ljudi i njihovo odobrenje.

Sveti Pavao kaže da je Crkva stup i uporište istine a ne svaki pojedinac. Pogotovo ne pojedinci koji govore u drskosti. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne možeš se klanjati proročici koja je govorila u drskosti i Isusu.
Niko se njoj ne klanja ali ko si ti da joj odričeš Hristovu milost? Otkuda ti znaš da ona nije izgradila onaj spasonosni odnos sa Hristom? I ne samo ona nego svi pobrojani? Eto vidiš da sudiš u ime Boga a nisi ovlašćen za to.

Sveti Pavao kaže da je Crkva stup i uporište istine a ne svaki pojedinac.

Crkva je pojedinac plus Isus Hristos....nema šta dalje da rastežemo temu. Isus Hrists je ugaoni kamen na kome je crkva izgrrađena. Ne zajednica ne skup već pojedinac plus Hristos. A onda svi koji su u sa Hristovm jesu crkva. Ali ne da sude drugima a ti vidim to voliš da radiš..zato ti voliš da budeš ubrojan u tu "crkvu" i da navedeš da se to odnosi na tebe i one koji misle kao ti plus što krivotvoriš nadležnsti te crkve pa prosuđuješ ko je ko.

Ceo sistem tvog verovanja je pogrešan..a posredi je stavljanje zajednice ispred Hrista odnosno zamena Hrista nekakvom zajednicom koja ima eksluzivna prava.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Niko se njoj ne klanja ali ko si ti da joj odričeš Hristovu milost?

To da je Ellen White "proročica koja je govorila u drskosti" naprosto je činjenica. A kako će proći s Bogom to zaista nije u mojoj ingerenciji.

Crkva je pojedinac plus Isus Hristos....nema šta dalje da rastežemo temu.

Na tvoju žalost, nemaš niti jedan argument iz Biblije. Kontraargumenata je na desetine u Bibliji. Na primjer, kad su tvoji "subotari" napadali Pavla i pravili mu probleme, Pavao odlazi u Jeruzalem da s prvacima Crkve, apostolima, uz vodstvo Duha Svetog riješe nastale sporove. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To da je Ellen White "proročica koja je govorila u drskosti" naprosto je činjenica. A kako će proći s Bogom to zaista nije u mojoj ingerenciji.

E pa vidiš, upravo o tome ti govorim. Da si kojim slučajem upravu i da je ona govorila teološki pogrešno čak opet ne možemo reći da li je ostvarila zajednicu sa Hristom ili ne. A vidiš ta zajednica je spasonosna a ne neka druga. Ta zajednica nju bi činila upravo ono što Hristos kaže "da vrata pakla nemoug srušiti niti nauditi".

Na tvoju žalost, nemaš niti jedan argument iz Biblije. Kontraargumenata je na desetine u Bibliji.

Nema niakkavih kontraargumenata jer termin Crkva ti pogrešno shvataš. Crkva je izgrađena na Hristu a ne na zajednici ljudi. Nadam se da ovo možeš iako teškim srcem ali valda možeš prihvatiti. Crkva je zajednica sa Hristom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
E pa vidiš, upravo o tome ti govorim. Da si kojim slučajem upravu i da je ona govorila teološki pogrešno čak opet ne možemo reći da li je ostvarila zajednicu sa Hristom ili ne. A vidiš ta zajednica je spasonosna a ne neka druga. Ta zajednica nju bi činila upravo ono što Hristos kaže "da vrata pakla nemoug srušiti niti nauditi".

Ti hoćeš reći da vrata paklena ne mogu nauditi onome što napravi proročica koja je govorila u drskosti!?!?

Na tvoju žalost, nemaš niti jedan argument iz Biblije. Kontraargumenata je na desetine u Bibliji. Na primjer, kad su tvoji "subotari" napadali Pavla i pravili mu probleme, Pavao odlazi u Jeruzalem da s prvacima Crkve, apostolima, uz vodstvo Duha Svetog riješe nastale sporove. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti hoćeš reći da vrata paklena ne mogu nauditi onome što napravi proročica koja je govorila u drskosti!?!?

Ne mogu ako je u Hristu. Ona može grešiti u dogmatskom smlislu(potencijalno)...ali ako je u Hristu ne može se nauditi i vrata pakla ne mogu nadvladati. To ne može uticati na njeno spasenje kao ni na spasenje recimo tvoje iako si debelo u teološkom minusu. Ako od ovog momenta prihvatiš Hrista za tvog Spasitelja i ako On zaista postane tvoj oslonac nema veze na tvoj teološki minus...naravno..usput Hristos može i popraviti tvoj minus..ali to nije primarno u spasenju.

E zato vrata pakla ne mogu nauditi crkvi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako od ovog momenta prihvatiš Hrista za tvog Spasitelja i ako On zaista postane tvoj oslonac nema veze na tvoj teološki minus...naravno..usput Hristos može i popraviti tvoj minus..ali to nije primarno u spasenju.

Samo Bog može sve popraviti, samo je Bog Svemogić. Zato se ja i pouzdajem u Spasitelja i Boga Isusa Krista. Ali tko će tvoje "minuse poravnati"? Netko iz Nazareta tko je samo čovjek? "Neki Isus" za kojega si ovdje desetine puta ponavljao kako Bogu nije ni do gležnja, kako je po rangu jednak đavlini?!?!?!?!?!

E zato vrata pakla ne mogu nauditi crkvi.

Jednoj svetoj katoličkoj i apostolskoj i ne mogu, jer joj je temelj Bog Isus Krist. ;)

Odlazi nakon 14 godina.

Već sam te prije opomenuo da lažeš, i naveo da je sveti Pavao još prije 11 godina dolazio u Jeruzalem sastati se s apostolima:

Gal 1,18: Onda nakon tri godine uziđoh u Jeruzalem potražiti Kefu i ostadoh kod njega petnaest dana. Od apostola ne vidjeh nikoga drugog osim Jakova, brata Gospodinova. ....

Gal 2,1: Zatim nakon četrnaest godina opet uziđoh u Jeruzalem s Barnabom, a povedoh sa sobom i Tita.

Što znači da je Njegov vodič bio sam Hristos...ovo su samo konsultacije a ne usmeravanje savesti i teološko oblikovajne apostola Pavla i usmeravanje u stroge okvore "okupljača".

Opet lažeš u Pavlovo ime. Kako te nije sramota. Sveti Pavao kaže da je u Jeruzalem išao kod apostolskih prvaka provjeriti, biti siguran, da možda "nije uzalud trčao". Ovo su riječi svetog Pavla, nisam ih ja izmislio i dometnuo Pismu, kako to ti činiš.

I što ti znači ovo: "okupljači"??? Rugaš se onima koji su u Crkvi. Rugaš se Crkvi? "Mudrače drski i zločesti", zašto ti smeta da se oni koji su Kristovi okupljaju u Kristvoj Crkvi? Dapače, Isus Krist, naš Spasitelj i Bog, neposredno pred svoju smrt moli se Ocu da njegovi "budu jedno", da budu zajedno - zajednica - grčki eklesia, a ti se izruguješ S Kristom. Krist ti je predmet izrugivanja, Krist ti je "po položaju" jednak đavlini, ali se zato klanjaš proročici koja je govorila u drskosti, proročici bogohulnici i plagijatorici.

Ona može grešiti u dogmatskom smlislu(potencijalno)...ali ako je u Hristu ne može se nauditi i vrata pakla ne mogu nadvladati. To ne može uticati na njeno spasenje kao ni na spasenje recimo tvoje iako si debelo u teološkom minusu.

Jesi li ikada vidio u Bibliji što je Bog rekao Židovima da učine sa prorocima "koji bi govorili u drskosti"? Pogledaj, to ti je ovdje: Pnz 18,20-22.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo Bog može sve popraviti, samo je Bog Svemogić. Zato se ja i pouzdajem u Spasitelja i Boga Isusa Krista.

Ako je istina što govoriš onda si na dobrom putu, ali čuvaj se i ne budi samouveren. Odbaci samouverenost i strepi za svoje spasenje i biće dobro.

Ali tko će tvoje "minuse poravnati"? Netko iz Nazareta tko je samo čovjek? "Neki Isus" za kojega si ovdje desetine puta ponavljao kako Bogu nije ni do gležnja, kako je po rangu jednak đavlini?!?!?!?!?!

Nikakve to nema implikacije. Ako sam u krivu Bog će me navesti..teološka postavka ne spasava niti oduzima spasenje. Naravno, Bog zna srce svakoga u svakom smislu. Ali hoću ti reći da Crkva je čovek(pojedinca) plus Isus Hristos. Na tom temelju ide i zajednica..a ne obrnuto....potenciranje da je zajednica okupljača sama po sebi spas je antihristova nauka jer zajednica ne spasava niti ima pravo nad savešću.

Jednoj svetoj katoličkoj i apostolskoj i ne mogu, jer joj je temelj Bog Isus Krist.

Rekoh, zajednica sama po sebi ne spasava..čak imala svu dogmu ispravnu ili ne...vrata pakla ne mogu nauditi pojedincima koji su sa Hristom a kao takvi ostvareni u toj zajednici i priključivši se drugima koji takođe takvu zajednicu imaju. Evo da još plastičnije ti objasnim. Imaš skupinu ljudi vernika u jednoj prostoriji. Jesu li oni crkva šta misliš? Nisu. Znaš ko je tu crkva? Crkva su samo oni u toj zajednici koji imaju pravi odnos sa Hristom...pravi odnos onako kako je Hristos odredio. I sad njih 35 se nazivaju crkvom jer čine deo te zajednice ali od tih 35 recimo samo jedan je ostvario pravu zajednicu. Jesu li onih 34 i dalje crkva? Nisu. Ali ako njih 23 ostvari pravu zajednicu onda su onih 23 crkva a onih 12 ostalih nisu. E vidiš, to je crkva i tako Bog gleda. Ne svih 35 jer oni nisu svi sa Hristom...u pravoj zajednici(čak iako imaju svu dogmu ispravnu). Hristos je temelj onoga što se zove "crkva".

Da li to možeš razumeti?

Ovo ostalo već pojasnih pa se ne bih vraćao na ta pitanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je istina što govoriš onda si na dobrom putu, ali čuvaj se i ne budi samouveren. Odbaci samouverenost i strepi za svoje spasenje i biće dobro.

Ako Bog nije naš Spasitelj, ili, ako naš Spasitelj nije Bog - "nema na spasa".

Ako sam u krivu Bog će me navesti..teološka postavka ne spasava niti oduzima spasenje.

Nisam ja govorio o "teološkim postavkama". Vjera spasava, još točnije ispovjedanje vjere spasava, "mudrače neznalico". Vidi:

Rim 10,9-10: Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Ali hoću ti reći da Crkva je čovek(pojedinca) plus Isus Hristos.

Napiši korjensko značenje grčke riječi eklesia . ;)

Na tom temellju ide i zajednica..a ne obrnuto....potenciranje da je zajednica okupljača sama po sebi spas je antihristova nauka jer zajednica ne spasava niti ima pravo nad savešću.

Pokvarenjače jedan, citiraj gdje sam ja "potencirao da je zajednica okupljča sama po sebi spas".

I ja sam idiot, kad od klanjaoca proročice bogohulnice i plagijatorice očekujem poštenje i ljudskost.

Natrag