Ako od ovog momenta prihvatiš Hrista za tvog Spasitelja i ako On zaista postane tvoj oslonac nema veze na tvoj teološki minus...naravno..usput Hristos može i popraviti tvoj minus..ali to nije primarno u spasenju.
Samo Bog može sve popraviti, samo je Bog Svemogić. Zato se ja i pouzdajem u
Spasitelja i Boga Isusa Krista. Ali tko će tvoje "
minuse poravnati"? Netko iz Nazareta tko je samo čovjek? "Neki Isus" za kojega si ovdje desetine puta ponavljao kako Bogu nije ni do gležnja, kako je
po rangu jednak đavlini?!?!?!?!?!
E zato vrata pakla ne mogu nauditi crkvi.
Jednoj svetoj katoličkoj i apostolskoj i ne mogu, jer joj je temelj Bog Isus Krist.
Već sam te prije opomenuo da lažeš, i naveo da je sveti Pavao
još prije 11 godina dolazio u Jeruzalem sastati se s apostolima:
Gal 1,18:
Onda nakon tri godine uziđoh u Jeruzalem potražiti Kefu i ostadoh kod njega petnaest dana. Od apostola ne vidjeh nikoga drugog osim Jakova, brata Gospodinova. ....
Gal 2,1:
Zatim nakon četrnaest godina opet uziđoh u Jeruzalem s Barnabom, a povedoh sa sobom i Tita.
Što znači da je Njegov vodič bio sam Hristos...ovo su samo konsultacije a ne usmeravanje savesti i teološko oblikovajne apostola Pavla i usmeravanje u stroge okvore "okupljača".
Opet lažeš u Pavlovo ime. Kako te nije sramota. Sveti Pavao kaže da je u Jeruzalem išao kod apostolskih prvaka provjeriti, biti siguran, da možda "
nije uzalud trčao". Ovo su riječi svetog Pavla, nisam ih ja izmislio i dometnuo Pismu, kako to ti činiš.
I što ti znači ovo: "
okupljači"??? Rugaš se onima koji su u Crkvi. Rugaš se Crkvi? "Mudrače drski i zločesti", zašto ti smeta da se oni koji su Kristovi okupljaju u Kristvoj Crkvi? Dapače, Isus Krist, naš Spasitelj i Bog, neposredno pred svoju smrt moli se Ocu da njegovi "
budu jedno", da budu
zajedno - zajednica - grčki
eklesia, a ti se izruguješ S Kristom. Krist ti je predmet izrugivanja, Krist ti je "po položaju" jednak đavlini, ali se zato
klanjaš proročici koja je govorila u drskosti, proročici bogohulnici i plagijatorici.
Ona može grešiti u dogmatskom smlislu(potencijalno)...ali ako je u Hristu ne može se nauditi i vrata pakla ne mogu nadvladati. To ne može uticati na njeno spasenje kao ni na spasenje recimo tvoje iako si debelo u teološkom minusu.
Jesi li ikada vidio u Bibliji što je Bog rekao Židovima da učine sa prorocima "koji bi govorili u drskosti"? Pogledaj, to ti je ovdje: Pnz 18,20-22.