Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ef 5,32: Otajstvo je to veliko! Ja smjeram na Krista i na Crkvu.

Pavle nije bio vezan i obavezan crkvi ili zajednici. On je jasno je ovo činio 14 godina imajući dobru savest za ono što čini i kako je vođen od Boga.

Njegov dolazak i konsultacija sa braćom apostolima je sasvim noramalan ali ne i pravilo strogo koje obavezuje svakoga i vezuje za zajednicu u pogledu svega što čini za Boga.

Njegov vodič lično i direktno je Isus Hrists a ne zajednica zato što to tako određeno za svaku pojedinačnu stvar a posebno u pogledu savesti i onoga što traži od Boga kao otkrovenje ili razumevanje.

"A za one koji se brojahu da su nešto, kakvi bili da bili, ja ne marim ništa, jer Bog ne gleda ko je ko; jer oni koji se brojahu kao najstariji, meni ništa ne dodadoše", Galatima 2,6

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle nije bio vezan i obavezan crkvi ili zajednici. On je jasno je ovo činio 14 godina imajući dobru savest za ono što čini i kako je vođen od Boga.

Ovo je faktografski netočno, dakle, laž. :) Bio je sveti Pavao u Jeruzalemu jedanaest godina prije ovoga. ;)

Njegov dolazak i konsultacija sa braćom apostolima je sasvim noramalan ali ne i pravilo strogo koje obavezuje svakoga i vezuje za zajednicu u pogledu svega što čini za Boga.

Njegov vodič lično i direktno je Isus Hristos a ne zajednica zato što to tako određeno za svaku pojedinačnu stvar a posebno u pogledu savesti i onoga što traži od Boga kao otkrovenje ili razumevanje.

Sveti Pavao Timoteju: Crkva je stup i uporište istine.

Sveti Pavao Timoteju: Otajstvo je to veliko! Ja smjeram na Krista i na Crkvu.

"A za one koji se brojahu da su nešto, kakvi bili da bili, ja ne marim ništa, jer Bog ne gleda ko je ko; jer oni koji se brojahu kao najstariji, meni ništa ne dodadoše", Galatima 2,6

Evo i ovo kaže Pavle..pa sad ne znam zašto i ovo nisi naveo?

A ja se pitam, zašto ti ovo navodiš kad ovo upravo tebe sramoti i diskreditira!?!? :) Provjerimo točno što to i o kome piše sveti Pavao.

Gal 2,3-6: Čak ni Tit, pratilac moj, premda Grk, nije bio prisiljen obrezati se, i to radi uljeza, lažne braće, koja se ušuljaše da vrebaju slobodu koju imamo u Kristu Isusu, ne bi li nas učinili robovima. Ne, ni načas im nismo popustili, nismo se podložili: da istina evanđelja ostane kod vas! A oni koji štogod znače - bili oni što bili, nije mi do toga, Bog ne gleda tko je tko - ti uglednici, uistinu, ništa nisu pridometnuli.

O čemu se dakle ovdje radi? Riječ je upravo o problemima s kojima se Pavao susretao propovijedajući Krista i poganima i Židovima izvan Palestine. "Uljezi i lažna braća", dakle, bijahu Židovi koji htjedoše "nasilu osunetiti i nasilu natjerati da 'dangube subotom'" kršćane koji su dolazili iz Poganstva. A "oni koji štogod znače - uglednici", o kojima ovdje Pavao govori, nisu "crkveni uglednici", nego ugledni Židovi u dijaspori, za koje Pavao reče da "ne rekoše ništa", ničim ne pomogaše da se spriječe "uljezi i lažna braća". :)

Osim što si, 'potezanjem Galaćana za jezik', "zabio autogol", po pitanju Pavlova priznanja autoriteta Crkvi (Petru i ostalim apostolima), ovdje se još razotkrila po tebe trostruko pogubnija činjenica. A to je činjenica da i ti spadaš u "uljeze i lažnu braću", jer i ti misliš da "kršćane treba osunetiti i da ih treba natjerati da 'dangube subotom".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo je faktografski netočno, dakle, laž. :) Bio je sveti Pavao u Jeruzalemu jedanaest godina prije ovoga.

Ali ovaj događaj u vezi konsultacije oko svog propovedanja u neznabošcima nije čekao na stav crkve već odmah je radio.

Sveti Pavao Timoteju: Crkva je stup i uporište istine.

Sveti Pavao Timoteju: Otajstvo je to veliko! Ja smjeram na Krista i na Crkvu.

Hristos je ta Crkva...On je ugaoni kamen i bez Njega ne postoji Crkva. Kao što bez temeljca ne postoji građevina.

A ja se pitam, zašto ti ovo navodiš kad ovo upravo tebe sramoti i diskreditira!?!? :) Provjerimo točno što to i o kome piše sveti Pavao.

Gal 2,3-6: Čak ni Tit, pratilac moj, premda Grk, nije bio prisiljen obrezati se, i to radi uljeza, lažne braće, koja se ušuljaše da vrebaju slobodu koju imamo u Kristu Isusu, ne bi li nas učinili robovima. Ne, ni načas im nismo popustili, nismo se podložili: da istina evanđelja ostane kod vas! A oni koji štogod znače - bili oni što bili, nije mi do toga, Bog ne gleda tko je tko - ti uglednici, uistinu, ništa nisu pridometnuli.

O čemu se dakle ovdje radi? Riječ je upravo o problemima s kojima se Pavao susretao propovijedajući Krista i poganima i Židovima izvan Palestine. "Uljezi i lažna braća", dakle, bijahu Židovi koji htjedoše "nasilu osunetiti i nasilu natjerati da 'dangube subotom'" kršćane koji su dolazili iz Poganstva. A "oni koji štogod znače - uglednici", o kojima ovdje Pavao govori, nisu "crkveni uglednici", nego ugledni Židovi u dijaspori, za koje Pavao reče da "ne rekoše ništa", ničim ne pomogaše da se spriječe "uljezi i lažna braća".

Pavle ne govori o uljeziama za koje ne mari već upravo za one koji se brojahu da su nešto:

Jovan Prezviter je napisao(la):

Naravno, Pavle ne misli ništa loše time što kaže da za njih "ne mari". Tu Pavle želi da kaže da nije rob autoriteta i da ni mi nikada ne treba da budemo rob autoriteta..eh da su potonje generacije hrišćana to slušale..ali nisu. Dobrovoljno su predali sebe ljudskim autoritetima..ali to je moralo doći.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle ne govori o uljeziama za koje ne mari već upravo za one koji se brojahu da su nešto:

Jovan Prezviter je napisao(la):

Ne radi se o "uglednim vođama Crkve". A "uljezi "bijahu baš ovakvi kao što si ti - "policajac za tjeranje na sunećenje i na dangubljenje subotom". ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto duhu antihrista ne odgovora Hristos kao temelj crkve? Zato što je može sagraditi na ljudima. Okupi se grupa i onda se kaže to je autoritet. Mogu proglasiti onda bilo šta, oni su autoritet jer su "OKUPILI". Dakle, pomera se težište sa Hrista na ono što se zove "OKUPLJANJE". Međutim, Biblija uči da bez Hrista nepostoji crkva jer je bez temlja a taj temelj je Hristos. Crkva nije puko okupljanje niti to "sveto okupljanje" čini crkvu. Crkvu čini pojedinac u zajednici sa Hristom. To je telej onoga što Hristos kaže Petru. To znači da će pojedinac graditi autoritet na Hristu a ne "okupljenoj grupi". Taj pojedinac biće u stanju u zajednici sa Hristom i to mu je obaveza da preispita svaki stav drugih i da prema tome sudi.

Zajedničko je slavljenje Hrista uz zajedinčko čitanje Reči Božije i proslava onoga što je Hristos ostavio kao simbole svoga dela učinjenog za nas. Ali tu se ne radi o prisili savesti za neki stav već proslavi Hrista.

Zato grupa nije zamena za savest pred Bogom i ono što se kaže da je Crkva u pravom smislu te reči već je to zajednica pojedinca sa Hristom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne radi se o "uglednim vođama Crkve".

Piše piše...."oni koji su najstariji"..to si preskočio u stihu 6 kada si iscitirao :)..sve si naveo samo ovo "najstariji" tj. autoriteti si preskočio. Pavle u stihu 5 navodi i ovoe druge ali u stihu 6 govori o vođama crkve u Jerusalimu. Ali već objasnih da to nema negativnu konotaciju...Pavle kaže "Bog ne gleda ko je ko"..jasno je na šta Pavle misli.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto duhu antihrista ne odgovora Hristos kao temelj crkve? Zato što je može sagraditi na ljudima. Okupi se grupa i onda se kaže to je autoritet.

Bravo. Upravo je ovako nastalo 50 tisuća vaših protestantskih sekti (vi antikristi ih nazivate crkvama). Jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu utemeljio je Isus Krist prije dvije tisuće godina, a ove vaše protestantske inicirao je đavlina a utemeljene su na bolesnim ljudima: Russell, Ellen White, Joseph Smith, ....

Piše piše....

Piše, piše .... ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bravo. Upravo je ovako nastalo 50 tisuća vaših protestantskih sekti (vi antikristi ih nazivate crkvama). Jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu utemeljio je Isus Krist prije dvije tisuće godina, a ove vaše protestantske inicirao je đavlina a utemeljene su na bolesnim ljudima: Russell, Ellen White, Joseph Smith, ....

Piše, piše .... ;)

Crkva se ne može razrešiti. Svi ovi ljudi pobrojani jesu crkva bez obzira na dogmatiku ako su u zajednici sa Hristom. Bog je konačni sudija.

Ali u Bibliji nad savesti vlasti ima samo Hristos.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ne samo da je nastalo, nego i dalje nastaje mnoštvo sinagoga satane. Šta je svima njima zajedničko?

Upravo ono što je Samael u pustinji iskušavajući Isusa, citirao.... Pisma i idolatrija istih.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Antihristu doista smetaju oni koji svoju veru grade na Hristu a ne na "zajednici" ljudi. Hristos je temelj i ugaoni kamen a ne ljudi. Crkva je svaki pojedinac u ajednici sa Hristom a ne obavezno pripadanje zajednici ljudi i njihovo odobrenje.

Natrag