Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je, Jeremija 7,4

Ovo ne vrijedi za Kristovu Crkvu, jer nju ne mogu ni vrata paklena nadvladati, nago za vas sektaše, otpadnike od Kristove Crkve.

Nema spasenja u Crkvi već u Hristu. To upravo i kaže prorok. Lepo stoji..ne uzdajete se u reči lažne "crkva je ovo, crkva je ovo"...

Ipak nema spasenja izvan Kristove Crkve, tako piše u Bibliji. Bar bi ti kao "klanjatelj knjige" trebao to respektirati.

Institucija ne spasava.

Institucija nije data radi spasenja.

Nema Crkve bez institucije i nema spasenja bez i izvan Crkve. A ti sada naprdaj.

Nigde nije rečeno da su starešine naslednici apostola...nigde. Apostolska ustanova je jedinstvena...ali to nije tema.

Jesi li ti ikada u svom životu bio u istoj sobi s Biblijom? :)

Nije tačno. Opet špekulišeš sa dogmom. Nije uslov spasenja ovo dogmatsko pitanje oko Hrista već da neko prizna Hrista za svog Spasitelja. Mnogo špekulišeš i izlaziš iz teme.

Sveti Pavao u svojoj misiji naviještanja Kristova evanđelja kaže:

Tit 2,13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Dakle, sveti Pavao navješta Spasitelja Boga Isusa Krista. Ti kažeš da nije bitno za spasenje u kakvog Krista vjerujemo, već je bitno samo da ga priznajemo Spasiteljem. A vidi što sveti Pavao poručuje vama koji vjerujete u Krista koji nije Bog:

Gal 1,8: Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!

Dakle, opet hoćeš da nametneš dogmu kao odlučujuću u proscesu spsenja. Nije tačno...biće svako spasen ko prizna Hrista u svom životu.

Nema spasenja bez ispovjedanja ispravne vjere. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo ne vrijedi za Kristovu Crkvu, jer nju ne mogu ni vrata paklena nadvladati, nago za vas sektaše, otpadnike od Kristove Crkve.

Itekako važi za Crkvu...ovo se odnosi na narod Božiji. Ne na neke tamo sektaše..baš ništa ne znaš.

Oni ako se uzdaju u "Crkvu" dakle organizaciju neće im ništa pomoći. Vidi i sam da su pozvani da se ne uzfdaju u organizaciju i tradiciju.

Ipak nema spasenja izvan Kristove Crkve, tako piše u Bibliji. Bar bi ti kao "klanjatelj knjige" trebao to respektirati.

Crkva je ispoved vere u Isusa a ne organizacija.

Ti izgleda zaista niječeš Hrista i na mesto Hrista stavljaš organizaciju...to jeste odlika antihrista kao što i jeste tema.

Ne razumeš šta je Crkva pa su ti i zaključci pogrešni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Tit 2,13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Dakle, sveti Pavao navješta Spasitelja Boga Isusa Krista. Ti kažeš da nije bitno za spasenje u kakvog Krista vjerujemo, već je bitno samo da ga priznajemo Spasiteljem. A vidi što sveti Pavao poručuje vama koji vjerujete u Krista koji nije Bog:

Gal 1,8: Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!

To je već stvar razumevanja dogmatskih stvari i nije bitno za spasenje. Ovo su teološke teeme a ne teme spasenja.

Ne zavisi ti spasenje iskljujčivo od pravilnog dogmatskog razumevanja već od toga jesi li saHristom ili ne? Jesli li Ga pustio u svoje srce ili ne. A dogma će se formirati postepeno..i ono što niej jasno razjasniće se..ali Hristos nikada neće čekati da tebi bude sve jasno u dogmatskom smislu pa da onda uđe u srce tvoje. Kada bi tako čekao nikada ne bi ušao u srce...

Ne shvataš Biblijski pricip važnosti dogme.

Nema spasenja bez ispovjedanja ispravne vjere.

Netačno..Jevreji kao narod Božiji i dalje su to bili iako su imali puno različičtih dogmatskih sporenja i nerazumevanja.

Ne razumeš, vrlo slabo kapiraš ove stvari. Naravno, zato što ne razmišljaš već samo hoćeš da potvrdiš dogmatiku..ti si dogmatičar a ne Hristov učenik.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gosodnja ovo je, Jeremija 7,4

Jovane, Stvaroslap je sampion u izvrtanju biblijskih reci.
A i ti si trebao da postavis ceo tekst, jer on govori o crkvi Bozjoj, i Bog je upravo kroz ovaj tekst svojevremeno pokazao danasnje stanje u Bozjoj crkvi ostatka.

Nastavak ovog teksta iz Jeremije 7 poglavlja upravo potvrdjuje da se radi o Bozjoj crkvi, a ne o nekim Stvarnoslapovim sektasima.

Tekst naime nastavlj tako sto Bog kaze "NE GOVORITE CRKVA GOSPODNJA....... OVO JE, NEGO ODISTA POPRAVITE PUTEVE SVOJE I DELA SVOJA, PA CU UCINITI DA STANUJETE NA OVOM MESTU"

Tekst je direktno upucen starozavetnom Izrailju kao Bozjem narodu, ali se odnosi i na crkvu u opstem smislu, i na sve one koji su pripadnici te crkve.

Danas mnogi koji se nazivaju Hristovim imenom uzdaju se u to da je pripadnst crkvi sasvim dovoljna za spasenje, i ako nisu svesni da crkva sama po sebi ne spasava, vec covekov odnos vere i predanja sa Bogom i Gospodom Isusom Hristom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nema spasenja bez ispovjedanja ispravne vjere. :)

A to je:

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

Sve ostalo, fundamentali, subote, mlađaci, obrezanje, nekakva kraljevstva i skupštine, su sotonska prevara i apostaza.

Svako ko sledi ta i takva verovanja je otpadnik i osuđen je na pakao.

Nemoj molim te, ne spominji im Sv. Apostola Pavla, koji im uz Sv. Ivana Apostola i Evanđelisti izaziva alergije te bi najradije da ih obojicu (ako ne i čitav Novi Zavet) izbacili iz "Holly Bible".... "Uvrediće se" MIleriti... :cool:

Jednostavno teologija i poruka koju ova dvojica Kristovih apostola prenose i propovedaju im ide na živce, uznemirava im "duh proroštva" (koji evo 105 godina kako hrani crve)....

Ali to nije naš problem... ljuta trava na ljutu ranu...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, Stvaroslap je sampion u izvrtanju biblijskih reci.
A i ti si trebao da postavis ceo tekst, jer on govori o crkvi Bozjoj, i Bog je upravo kroz ovaj tekst svojevremeno pokazao danasnje stanje u Bozjoj crkvi ostatka.

Nastavak ovog teksta iz Jeremije 7 poglavlja upravo potvrdjuje da se radi o Bozjoj crkvi, a ne o nekim Stvarnoslapovim sektasima.

Ma naravno, nego nisam ni imao na umu šta on sve može da izvrne...mislio sam da će sam pročitati i videti..ali upravu si po ovom pitanju. On ne raspravlja zapravo već brani dogmu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po ovoj papskoj dogmi koju je izneo DarthShone - niko osim Rimokatolika nece uci u carstvo nebesko.

Ko moze slusati takvu filozofiju?
Ona je dim u nozdrvama.

Po bibliji, spasenje zavisi od poslusnosti Bozjim zapovestima, koja je rod vere coveka koji se putem vere obrati, predao Bogu, i doziveo novorodjenje Duhom Svetim, i stupio u zivu zajednici sa Bogom i Gospodom Isusom Hristom.

Crkva ima deklarativnu vlast da ljudima objavi Bozanski plan spasenja, i principe vecnoga zivota, i da coveku pomogne u njihovom sprovodjenju, ali crkva sama po sebi ne spasava, vec covekovi koraci u izgradnji sopstvenog karaktera, u zajednici sa Hristom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Po ovoj papskoj dogmi koju je izneo DarthShone - niko osim Rimokatolika nece uci u carstvo nebesko.

Ko moze slusati takvu filozofiju?
Ona je dim u nozdrvama.

Iskreno ne znam šta piše..ne pratim njega. Znam da ništa konstruktivno...sam je tako odlučio...pa se ne pratimo.

Po bibliji, spasenje zavisi od poslusnosti Bozjim zapovestima, koja je rod vere coveka koji se putem vere obrati, predao Bogu, i doziveo novorodjenje Duhom Svetim, i stupio u zivu zajednici sa Bogom i Gospodom Isusom Hristom.

Uvek od toga...tj. od odnosa sa Hristom.

Ja sam i naveo gde kaže da je Hristos "ugaoni kamen" kako kažu apostoli i da je On temelj spasenja. U Mateju 16 jasno je da kada Isus kaže Petru "na tom kamenu"..jasno je da misli na sebe. On je taj kamen i ko god gradi na Hristu ne može pasti. To je poenta. Iskustvo više nego jasno kaže da ko god počne da gradi na čoveku..ljudima pada odmah. Zato je samo na Hristu građeno ono što ne može pasti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne zavisi ti spasenje iskljujčivo od pravilnog dogmatskog razumevanja već od toga jesi li saHristom ili ne?

Ako nisi u Kristovoj Crkvi, onda nisi ni s Kristom. Prosto k'o pasulj.

Netačno..Jevreji kao narod Božiji i dalje su to bili iako su imali puno različičtih dogmatskih sporenja i nerazumevanja.

Ovo što sam ja ustvrdio ne piše u Starom nego u Novom zavjetu. Otkuda ti tolika gadljivost prema Novom zavjetu, pogotovo prema apostolu "kojeg je Isus najviše volio"? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako nisi u Kristovoj Crkvi, onda nisi ni s Kristom. Prosto k'o pasulj.

Ne postoji crkva odvojena od Hrista. Ako si sa Hristom onda si ti ta crkva tj. deo te crkve a Hristos je kamen ugaoni. Znači ne postoji "Crkva Hristova" i ona koja nije. Jer svako ko god je u Hristu ne može biti nadvladan i ne pripada nekoj drugoj crkvi. To pripadanje Hristu ne određuje konkrertna zajednica ljudi sa određenim nazivom.

Kao drugo, pasulj uopšte nije prost..ako si ikada kuvao znaš da nije baš prost.

Ovo što sam ja ustvrdio ne piše u Starom nego u Novom zavjetu. Otkuda ti tolika gadljivost prema Novom zavjetu, pogotovo prema apostolu "kojeg je Isus najviše volio"?

U Starom Zavetu stoji ne uzdajte se u "Crkvu"..to isto važi i u Novom...ne istitucija već Bog...važi u oba.

Natrag