Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Citiraj moju rečenicu u ovoj diskusiji gdje sam ja uopće spomenuo riječ dogma. Dakl, konstruiraš moje izjave pa onda s njima polemiziraš. Kani se toga, nečasno je.

Znači slažeš se samnom da dogma ili učenje 100% ispravno nije zagarantovano. Ok..dovoljno je. Ne bih dalje širio diskusiju o terminima u cilju skretanja teme...

Nigde Duh Sveti nije određen da "bdije" nad isparvnošću učenja već je to posao verujućih.

Ne razumijem ni ja tebe. Znači, ne možeš naći citat za ono što si tvrdio.

Znači ti ne veruješ da postoji stih koji kaže da je Isus kamen ugaoni...ili temelj vere...?

Moram reći..opet detinjariš :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos,", Efecima 2,20

"Vama, dakle, koji verujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stena sablazni", 1. Petrova 2,7

Verujućima je Isus kamen od ugla a onima koji neveruju stena sablazni.

Dakle, ne dogma ili 100% ispravno učenje već Isus Hristos. On je temelj i taj temelj neće biti srušen nikada...

Isus Petru kaže da postoji temelj ili kamen na kome je sazidana crkva. Koji je to kamen?

"A i ja tebi kažem ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena je neće nadvladati", Matej 16,18

Koji je to kamen koji čini "crkvu" neuništivu? Taj kamen je sam Isus Hristos kao što gore videsmo ili ovde gde Isus hvali Petra za njegovu veru u Hrista. Dakle, taj temelj nije niti Petar, niti dogma već Isus Hristos koga je Petar prepoznao kao spasitelja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači slažeš se samnom da dogma ili učenje 100% ispravno nije zagarantovano.

Znači, priznaješ da konstruiraš moje izjave, pa s njima polemiziraš.

Nigde Duh Sveti nije određen da "bdije" nad isparvnošću učenja već je to posao verujućih.

U pravu si ti. Duh Sveti ne služi ničemu drugom, osim do doprema grožđani sok sektašima.

Znači ti ne veruješ da postoji stih koji kaže da je Isus kamen ugaoni...ili temelj vere...?

Moram reći..opet detinjariš :)

Pet puta tražim da citiraš nešto, i ti nisi u stanju to napraviti. Zaista si "maglijaš".

To moraš dokazati Pismom i istorijskim dokazima..ipak živimo 2000 godina kasnije :).

Ti nisi ni svjestan svog bulažnjenja. Kako to misliš da Pismom, koje je "čedo Crkve", kontroliraš i provjeravaš Crkvu, koja je majka Pisma!?!? To je isto kao kad bi netko živim djetetom negirao plodnost djetetovih roditelja.

A što se tiče ovog drugog, ti si sam ovdje višestruko ponavljao kako svako malo mijenjaš vjerovanja.

"Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos,", Efecima 2,20

"Vama, dakle, koji verujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stena sablazni", 1. Petrova 2,7

Dakle, ne dogma ili 100% ispravno učenje već Isus Hristos. On je temelj i taj temelj neće biti srušen nikada...

A tko ti jamči da ovo što si citirao nije notorna podvala i prijevara? :)

Isus Petru kaže da postoji temelj ili kamen na kome je sazidana crkva. Koji je to kamen?

"A i ja tebi kažem ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena je neće nadvladati", Matej 16,18

Tako je, vrata paklena neće Crkvu nadvladati. :)

Koji je to kamen koji čini "crkvu" neuništivu? Taj kamen je sam Isus Hristos kao što gore videsmo ili ovde gde Isus hvali Petra za njegovu veru u Hrista. Dakle, taj temelj nije niti Petar, niti dogma već Isus Hristos koga je Petar prepoznao kao spasitelja.

Bravo majstore! Kamen je Krist, Crkva je na Kristu utemeljena i vrata paklena neće nadvladati Kristovu crkvu. ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[QUOTE="stvarnoslap, post: 3191137, member: 638111"
Hoćeš da ja tebe citiram šta si pisao o islamu i muslimanima?
[/QUOTE]

Slobodno, ali bez prekrajanja, i vadjenja mojih reci iz konteksta.

Izvoli.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pet puta tražim da citiraš nešto, i ti nisi u stanju to napraviti. Zaista si "maglijaš".

Skini crne naočare molim te....

Znači ko je kamen ugaoni našeg spasenja i crkve?

Ti očigledno Hrista ukljanjaš da bi postavio nešto drugo da je temelj...zašto to radiš?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bravo majstore! Kamen je Krist, Crkva je na Kristu utemeljena i vrata paklena neće nadvladati Kristovu crkvu.

Samo rekosmo crkva je "priznanje" da je Isus Spasitelj..ne dogmatizirana ustanova ;)..to je crkva. Pošto je sagrađena na Hristu. Ne dogma, ne građevina, ne tradicija..već Isus Hristos.

Evo još malo tekstova:

"Zato ovako veli Gospod Gospod: Evo, ja mećem u Sionu kamen, kamen izabran, kamen od ugla, skupocen, temelj tvrd; ko veruje neće se plašiti., Isaija 28,16

Vera u taj kamen..vera u Hrista je to što neće biti onemogućeno vratima paklenim.

"A reče im Isus: Zar niste nikada čitali u Pismu: Kamen koji odbaciše zidari, on je postao glava od ugla; to bi od Gospoda i divno je u vašim očima. ", Matej 21,42

Isus je taj kamen a ne zajednica vernika..niti dogma...jer u ovom trenutku kada Isus govori misli pre svega na Izrael...sa svim dogmama i propisma ali potrebuju kamen od ugla. Dakle, niti dogma spasava..a kao št vidimo Izrael u ovo vreme nije imao svu dogmu ispravnu....ali samo je jedno potreno..Isus.

I evo još nešto za "crkvenjake" tj. onwe koji ističu dogme, tradicije kao osnovu spasenja:

"Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je, Jeremija 7,4

Jasno je da svi koji se uzdaju u "Crkvu" kao instituciju zapravo se uzdaju u "LAŽNE REČI". Hristos je temlj Crkve i priznanje spasenja u Njemu. To nikada ne može biti nadvladano.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da vidimo sta sam ja to pisao o Islamu na temi "Islam"

Izmedju ostalog sam pisao - da muslimani nemaju veze sa Bogom, i da odbacuju Isusa Hrista kao spasitelja, i time ostaju van spasenja.

Zaokret je tamo dao neku opasku u vidu pitanja koja glasi "A TI SI MUSLIAN PA DAJES ODGOVOR?" jer je tu neko nesto pitao o Islamu, pa sam ja odgovorio.

Moj odgovor Zakretu na ovu opasku je glasio "JA NISAM MUSLIMAN, ALI SMATRAM DA MUSLIMANI MOGU DA BUDU PRIMER PO MORALU I POBOZNOSTI NAVODNIM HRISCANIMA KOJI SU TO SAMO PO IMENU"

Ovo je oduvek moj nepromenjen stav, jer se zasniva na cistoj realnosti i cinjenici.

Naravno, ovde sam mislio u njihovoj veri, a navodni Hriscani koji bi to trebali da budu u veri pravog biblijskog Boga -svojim delima, ili pak nedelima - se sramote, u odnosu na druge koji revnuju svim srcem za svoje izmisljene Bogove.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo rekosmo crkva je "priznanje" da je Isus Spasitelj..ne dogmatizirana ustanova ;)..to je crkva. Pošto je sagrađena na Hristu. Ne dogma, ne građevina, ne tradicija..već Isus Hristos.

Nema Crkve bez Krista i nema Crkve bez vjernog puka, naroda koji vjeruje ono što su vjerovali apostoli i što već dva tisućljeća vjeruje Kristova Crkva. Nažalost, ti si deklarirao da u ovo društvo ne spadaš.

"Zato ovako veli Gospod Gospod: Evo, ja mećem u Sionu kamen, kamen izabran, kamen od ugla, skupocen, temelj tvrd; ko veruje neće se plašiti., Isaija 28,16

Vera u taj kamen..vera u Hrista je to što neće biti onemogućeno vratima paklenim.

Nije dovoljno vjerovati. Vjeru treba ispovijedati i tako svjedočiti.

"Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je, Jeremija 7,4

To se odnosi na vas sektaše, koji ste otpali od Kristove Crkve. Jer nema spasenja izvan Kristove Crkve. ;)

Jasno je da svi koji se uzdaju u "Crkvu" kao instituciju zapravo se uzdaju u "LAŽNE REČI".

Nitko se ne uzda u instituciju, ali Crkve bez "institucije" nema. Isus je ustanovio "crkvenu instituciju", postavljajući apostole na posebno mjesto te im dajući ovlasti da oni instituciju održavaju i nastavljaju postavljajuću starješine kao svoje nasljednike.

Hristos je temlj Crkve i priznanje spasenja u Njemu. To nikada ne može biti nadvladano.

Krist je spasenje samo onima koji ga priznaju Svemogućim, dakle, Bogom Spasiteljem.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema Crkve bez Krista i nema Crkve bez vjernog puka,

Samo bez Hrista. Nema I....već samo Hristos.

Jovan Prezviter je napisao(la):

To se odnosi na vas sektaše, koji ste otpali od Kristove Crkve. Jer nema spasenja izvan Kristove Crkve. ;)

Nema spasenja u Crkvi već u Hristu. To upravo i kaže prorok. Lepo stoji..ne uzdajete se u reči lažne "crkva je ovo, crkva je ovo"...

Nitko se ne uzda u instituciju, ali Crkve bez "institucije" nema.

Institucija ne spasava.

Isus je ustanovio "crkvenu instituciju",

Institucija nije data radi spasenja.

postavljajući apostole na posebno mjesto te im dajući ovlasti da oni instituciju održavaju i nastavljaju postavljajuću starješine kao svoje nasljednike.

Nigde nije rečeno da su starešine naslednici apostola...nigde. Apostolska ustanova je jedinstvena...ali to nije tema.

Ovde govorimo o tome ko je kamen ugaoni..to nije crkva već Hristos.

Krist je spasenje samo onima koji ga priznaju Svemogućim, dakle, Bogom Spasiteljem.

Nije tačno. Opet špekulišeš sa dogmom. Nije uslov spasenja ovo dogmatsko pitanje oko Hrista već da neko prizna Hrista za svog Spasitelja. Mnogo špekulišeš i izlaziš iz teme.

Dakle, opet hoćeš da nametneš dogmu kao odlučujuću u proscesu spsenja. Nije tačno...biće svako spasen ko prizna Hrista u svom životu.

Natrag