Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za svaku svoju tvrdnju ću dokazati da je istinita, a ova tvoja gornja konstatacija besramna laž i podvala.

1. Tvrdio sam da si se sam deklarirao kao henoteist - heisteist (netko tko vjeruje u jednog pravog Boga i više "malih bogova"), evo dokaaza:

Ni za jednu...i nije mi jasno zašto se baviš samnom baš toliko?

Heisteist nema veze sa onim što se danas razumeva pod pojmom "henoteist".

A Biblijska vera u pogledu Božanske prirode jeste "heistheos"

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
2. Tvrdio sam da si kao pravog Boga naveo Boga Svemogućeg, a kao "male bogove" (bogiće), naveo kao primjer đavlinu i Isusa, evo dokaza:

Apasolutno netačno....nema malih "bogića" već izraz "theos" ukazuje na položaj..uzvišeni položaj koji ima Isus kao Čovek...a isti izraz za značajan položaj ali u NEGATIVNOM KONTEKSTU ima i satana jer ga Pavle a ne ja nazvina "theos"...

Znači to što bi ti hteo da izgleda onako da bi mogao optužiti je druga stvar.

Ti si "opadač" braće" Ima taj izraz u Pismu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apasolutno netačno....nema malih "bogića" već izraz "theos" ukazuje na položaj..uzvišeni položaj koji ima Isus kao Čovek...a isti izraz za značajan položaj ali u NEGATIVNOM KONTEKSTU ima i satana jer ga Pavle a ne ja nazvina "theos"...

Dakle, još si jednom potvrdio kako đavlinu i Isusa smatraš istovrsnim bogovima. Lijepo od tebe.

Ti si "opadač" braće" Ima taj izraz u Pismu.

Ti si "opadač" Krista, ima i za to izraz u Pismu - antikrist.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, još si jednom potvrdio kako đavlinu i Isusa smatraš istovrsnim bogovima. Lijepo od tebe.

Još jednom si potvrdio da nemaš pojma o čemu pišeš. I da izmišljaš..naravno. Tebi ovo dođe ako video igrica..ti se igraš...bitno je sakupiti poene na svaki mogući način. Nisi pravi diskutant. Tebi je bitno da si viđen.

Ti si "opadač" Krista, ima i za to izraz u Pismu - antikrist.

Ti si antihrist ako ćemo tako jer negiraš Hristuvu ljudsku prirodu. A Jovan kaže ko odbacuje da je Hristos u TELU došao on je antihrist.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi pravi diskutant. Tebi je bitno da si viđen.

Pa ti si patološki narcisoidan, ne ja. Ti si sam priznao kako zamišljaš milijardu muhamedanaca koji čekaju u redu da ih ti "nanovo-osunetiš".

Ti si antihrist ako ćemo tako jer negiraš Hristuvu ljudsku prirodu. A Jovan kaže ko odbacuje da je Hristos u TELU došao on je antihrist.

Antikrist niječe Sina, točno kako to ti činiš. Izdao si Krista zbog "muhamedanaca na grani". Tako su i židovske starješine razmišljale: Bolje da strada Isus nego tko zna koliko naroda. I tako Židovi odlučiše objesiti Isusa, a urlao bi i ti sa Židovima - "Objesi ga!", jer se "Bogom pravio".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa ti si patološki narcisoidan, ne ja. Ti si sam priznao kako zamišljaš milijardu muhamedanaca koji čekaju u redu da ih ti "nanovo-osunetiš".

Aha..opet svoje reči stavljaš meni u usta..kao ja rekao. Dokle stvarno misliš da izmišljaš?

Antikrist niječe Sina, točno kako to ti činiš.

Antihrist je onaj koji negira da je Isus u telu došao...tj. da je TELO. Ti to negiraš jer kažeš On nije samo telo. Jovan kaže "O nje u TELU došao" a ti kažeš ..ne On je više od TELA.

Nigranje Sina je dodavanje i drugih spasitelja osim Hrista. A ne negiranje nekakvog Božanstva jer Isus je TELO kako kaže Jovan.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Antikrist niječe Sina, točno kako to ti činiš. Izdao si Krista zbog "muhamedanaca na grani". Tako su i židovske starješine razmišljale: Bolje da strada Isus nego tko zna koliko naroda. I tako Židovi odlučiše objesiti Isusa, a urlao bi i ti sa Židovima - "Objesi ga!", jer se "Bogom pravio".

Urlaše hebreji, nahuškani "pismoznancima" nesvesni da će se ostvariti proročanstvo koje im izreče Onaj koga su razapeli:

"U ono vrijeme: Kad se Isus približi Jeruzalemu i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: »O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir! Ali sada je sakriveno tvojim očima. Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud. Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja.« Lk 19, 41-44

Dvadeset sedam godina kasnije, sin Vespazijanov, Tit naredi da se u krvi uguši pobuna upravo onih što na Boga ruke digoše, i da se Grad Davidov, grad Jeruzalem sravni sa zemljom. YHWH im je to lično prorokovao, no oni Ga ne slušaše.

A "braća" njihova, oni što bi da hebreji budu iako ni kapi judejske krvi u sebi nemaju, nastavljaju istim putem i dalje prkoseći Bogu. Ne vide i ne žele da vide ko je i šta je Sin Čovečiji. U toj svojoj aroganciji, sa onim što mu je podređen od iskona, ga poistovećuju, bratom Samaela, palog serafa ga prikazuju... o tome da ovo ne vide niti razumeju, a istu knjigu koriste da šire svoje laži, da i ne govorim:

I vidjeh:

posred prijestolja i četiriju bića

i posred starješina

stoji, kao zaklan, Jaganjac

sa sedam rogova i sedam očiju,

to jest sedam duhova Božjih,

po svoj zemlji poslanih.
Otk 5, 1-10

Jaganjac je niko drugi do Sin Čovečiji, Isus. Gde je Jaganjac? Po sred Prestolja. Samo je jedno prestolje na Nebesima. Dakle ko je Jaganjac? Bog

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kao što si ti, koji ovdje tvrdi da Isusu i sotoni pripada ista titula - "bog".
Pa dobro bre,kojim jezikom ja pisem???
Sto pricas nesto o cemu mi nije palo na pamet.
Kao prvo TEMA AntiHristi rade sve sto je u njihovoj moci protiv Isusa Hrista.
Poceli su sa poricanjem da je Isus obecani Mesija,Hrist.
Nastavili su sa bogohulnim naukama da osporavaju njegovu nauku,umetanjem raznih kamena spoticanja za njegove ucenike i dovele do toga da danas postoje na hiljade razlicitih samo hriscanskih verskih zajednica.,i sve one veruju da je Isus Hrist.,a sta cemo sa njihovim delima???
Dela su ta koja pokazuju dal su od Jehove Boga ili od djavola.
Nadalje kazi mi ,izjasni se ko je za tebe BOG iz 2.Kor 4:4
4 U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Pitanje je jasno,i ja znam ko je to,i stavio sam posebnu temu za taj stih,ali eto kazi ti ovde forumasima ko je taj BOG?????
Zasto je napisano malo slovo "B" na osnovu cega negde pisu malo slovo b,a negde veliko B???
BGT 2 Corinthians 4:4 ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ, ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ. (2 Cor. 4:4 BGT).
Kako se zove taj bog ovog sveta???
Ako ne znas lepo priznaj da ne znas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa dobro bre,kojim jezikom ja pisem???
Sto pricas nesto o cemu mi nije palo na pamet.

Jovan se, jer sam ga natjerao, morao konačno izjasniti, i iznio je tvrdnju da su đavlina i Isus "istovrsni bogovi" - (mali bogovi, bogići, theosići). Daj da čujemo i tebe. Dakle, smatraš li i ti da je "theos" u 2 Kor 4,4 (sotona), istog ranga kao "Theos" kojim se sveti Toma obratio Isusu u Iv 20,28: Gospodin moj i Bog moj!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslapova manija gonjenja.
Mislim da stvarnoslap nocu ima kosmare, i da prica u snu obliven znojem "ADVENTISTI, SVEDOCI, ADVENTISTI, SVEDOCI.....:)

Natrag