Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pričaš koješta.

Nemam komentar.

Naravno da mnemaš komentar jer si razobličen kao antikrist. Na koncu, nisi li se sam pohvalio da si ti (židovski) henoteist, a to su oni koji priznaju jednog pravog Boga, i druge male bogove. I kao primjer pravog Boga ti si naveo Boga Jehovu, a kao male (sporedne) bogove (bogiće) naveo si đavlinu i Isusa. I što sada hoćeš? Zamesti trag ovim svojim tvrdnjama? E ne ide, sve je to lijepo ovdje zabilježeno.

Tko niječe Sina, nema ni Oca. (sveti Ivan)

P.S. Koješta, uglavnom antikristovske laži, ti pričaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mislim da se ovde malo vise preteruje u osudjivanju, a o laganju i izvrtanju tudjih reci da i ne govorimo.
Licno smatram da je Jovan iskren covek koji veruje u spasonosnu ulogu Isusa Hrista kao onoga koji je umro za nase grehe, da veruje u njegov drugi dolazak u slavi, kao i u sve ostale spasonosno nuzne istine Bozje reci.

Ove osude protiv Jovana upucuju upravo oni koji nemaju osnovne biblijske istine potrebne za spasenje coveka, niti ih primenjuju, od kojih su najbitnije istine o opravdanju verom u Hristovu pravdu, i njegovoj posrednickoj sluzbi na nebu - kojima nas spasava i priprema za zivot u njegovom carstvu slave.

Ti isti koji ove osude upucuju, sa druge strane formalno masu pamfletima, i takoreci - zickaju Bozje odobravanje na pojedinosti koje nisu date kao izriciti uslov spasenja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naravno da mnemaš komentar jer si razobličen kao antikrist. Na koncu, nisi li se sam pohvalio da si ti (židovski) henoteist, a to su oni koji priznaju jednog pravog Boga, i druge male bogove. I kao primjer pravog Boga ti si naveo Boga Jehovu, a kao male (sporedne) bogove (bogiće) naveo si đavlinu i Isusa. I što sada hoćeš? Zamesti trag ovim svojim tvrdnjama? E ne ide, sve je to lijepo ovdje zabilježeno.

Kako bi mogao i da ima "komentar" kada je čitava njegova "teologija" zasnovana na patološkoj želji da "evangelizira" muhamedance... čija sotonska knjiga i prorok pedofil govore ovo:

"A evo i naročito odvratnog oblika klevetanja kršćanskih osjećaja, posebno milijuna katoličkih i pravoslavnih kršćana. Prema najmjerodavnijim islamskim egzegetima Kurana, uključujući štovanog Ibn Kathira, Muhamed je u raju oženjen i kopulira s Djevicom Marijom." - izvori:

Kod:
http://konzerva.hr/2020/11/19/ibrahim-zbog-cega-bi-zakoni-o-vjerskoj-kleveti-zabranili-islam/

Kod:
https://www.answering-islam.org/Shamoun/mary.htm

A Jovan to ne vidi, samo zato što su muhamedanci navodno rekli da "poštuju Bible"....

Ps. Skoro potpuno isti stav prema Blaženoj Djevici Mariji ima i ona kreatura od Miroljuba Petrovića., isto ponavljaju i veverica (kainos) i učo od Bosne (Tripo) Treba li nam više dokaza o tome ko je izvor "skriptulatorstva" subotarskog? Treba li?

NE.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ove osude protiv Jovana upucuju upravo oni koji nemaju osnovne biblijske istine potrebne za spasenje coveka, niti ih primenjuju, od kojih su najbitnije istine o opravdanju verom u Hristovu pravdu, i njegovoj posrednickoj sluzbi na nebu - kojima nas spasava i priprema za zivot u njegovom carstvu slave.

Zamislite drskosti, osudu drugih kritizira čovjek koji, kad se s njime ne slažu, druge ljude naziva životinjama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zamislite drskosti, osudu drugih kritizira čovjek koji, kad se s njime ne slažu, druge ljude naziva životinjama.

Jesam te jednom prilikom nazvao zivotinjom i to i dalje smatram, ali to se odnosilo iskljucivo na tebe - zbog vredjanja drugih, kao i lazi koje si tada upucivao i jos uvek to cinis, a ne zato sto se ne slazemo u verovanju.
Tako da si i u ovome slagao.

Zivotinja je bice bez razuma, pa je kvalifikacija primerena za tvoje ponasanje.

Isus, proroci, i apostoli su u svojim ukorima bili i ostriji, nazivajuci bezboznike svinjama, psima, zmijinim porodima, budalama slepim, okrecenim grobovima punim mrtvackih kostiju, bezumnicima i nerazumnima, oblacima naduvenim..

Dakle, to je tada bilo izreceno, odnosno napisano - najblaze moguce.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jesam te jednom prilikom nazvao zivotinjom i to i dalje smatram, ali to se odnosilo iskljucivo na tebe - zbog vredjanja drugih, kao i lazi koje si tada upucivao i jos uvek to cinis, a ne zato sto se ne slazemo u verovanju.
Tako da si i u ovome slagao.

Zivotinja je bice bez razuma, pa je kvalifikacija primerena za tvoje ponasanje.

Isus, proroci, i apostoli su u svojim ukorima bili i ostriji, nazivajuci bezboznike svinjama, psima, zmijinim porodima, budalama slepim, okrecenim grobovima punim mrtvackih kostiju, bezumnicima i nerazumnima, oblacima naduvenim..

Dakle, to je tada bilo izreceno, odnosno napisano - najblaze moguce.

Kad čovjek sam prizna da druge smatra i naziva životinjama, ja ništa ne bih nadodao. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ko koga osuđuje? Sve što činiš je da razotkrivaš neodrživost Jovanove "teologjje" i što je možda najvažnije izvora i kolevke iste.

Što se tiče nazivanja životinjama, šta se drugo može očekivati od Milerita, koji svakome ko im dekonstruiše anatemu od "verovanja" nazivaju: "ludakom, sotonom, nekim ko se prikazuje bogom, bolesnikom...."?

Ne zaboravimo šta su činili i šta i dalje čine sledbenici "duha proroštva" iz Maine-a USA. Treba li da postavljam ponovo kakve kletve, pretnje Paklom (u koga gle čuda oni i ne veruju) upućuju svakom ko se usudi da pokaže svu kontradiktornost njihovog "verovanja", koje zatim "omekšavaju papagajskim ponavljanjem da će se oni eto "moliti" za one koji se sa njima ("vernim ostatkom") ne slažu?

Kad čovjek sam prizna da druge smatra i naziva životinjama, ja ništa ne bih nadodao. :)

Ne trebaš nadodavati. Uostalom, oni samo slede "moralni" uzor (muhameda) koji je isto tako nas Kršćane, Hebreje, sve koji ne priznaju njega, pedofila, secikesu, krvoloka, lopurdu za "proroka" i ne slede njegove "sure" nazivao majmunima, svinjama, najgorim od svih stvorenja....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Koješta ponoviću..ništa od ovoga što si napisao nisam rekao...manipulacija do besvesti i naravno nabusitost..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Koješta ponoviću..ništa od ovoga što si napisao nisam rekao...manipulacija do besvesti i naravno nabusitost..

Za svaku svoju tvrdnju ću dokazati da je istinita, a ova tvoja gornja konstatacija besramna laž i podvala.

1. Tvrdio sam da si se sam deklarirao kao henoteist - heisteist (netko tko vjeruje u jednog pravog Boga i više "malih bogova"), evo dokaaza:

Mi hrišćni ne bismo nikako smeli biti monoteisti..da li to znaš? Mi smo "heisteisti"..to je Biblijsko hrišćanstvo.

2. Tvrdio sam da si kao pravog Boga naveo Boga Svemogućeg, a kao "male bogove" (bogiće), naveo kao primjer đavlinu i Isusa, evo dokaza:

U 2. Korinćanima 4,4 "bog ovog sveta" je sam satana. Za njega se koristi grčki izraz theos. No, naravno izraz theos se koristi i za Boga Svemoćnoga..

Isus nije Bog Svemogući. Biblija to nigde ne kaže.

Za Isusa se koristi izraz Theos ali ne u kontekstu Bog Svemoćni..

P.S. ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Kad neko kao ti PSUJE nekoga na javnom mestu kao sto je forum i to za religiju, i to samo zato sto mu se ne svidja njegovo uverenje, ja nista ne bih nadodao.

Izraz "Zivotinja" nije po prirodi psovka, vec slikoviti prikaz karakterne osobine onoga kome je upucena, a to je nedodastak razuma koji povlaci nerazumno zivotinjsko ponasanje.

Poslednja izmena:
Natrag