Teretana

Član
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poruka
192
idi bre :) .....ne bi tek onda bilo moguce da si se tako "uradio" sa treningom gde si uveliko u katabolizmu
a tebi tako malo obroka odgovara?

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
665
idi bre :) .....ne bi tek onda bilo moguce da si se tako "uradio" sa treningom gde si uveliko u katabolizmu
a tebi tako malo obroka odgovara?

Katabolizam je razgradnja mišića u svrhu enrgije za tijelo, ako se ne varam i ne kontam kakve to veze ima samnom... a u cemu je problem obrok...???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poruka
192
opet prica :)
pa posle sat vremena treninga...organizam ulazi u katabolizam...znas i sam...razgradnja misica.ima smisla sa onim postom gde sam procitao da treniras tri sata u teretani.
nije problem obrok...nego sa tako malo obroka takve rezultate da imas....skidam kapu
moje je misljenje da bi ti jos bolje islo kada bi jeo na svaka tri sata (6 obroka dnevno),po manje porcija.kako bi ti misici konstantno dobijali potrebne zalihe proteina.

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
665
opet prica :)
pa posle sat vremena treninga...organizam ulazi u katabolizam...znas i sam...razgradnja misica.ima smisla sa onim postom gde sam procitao da treniras tri sata u teretani.
nije problem obrok...nego sa tako malo obroka takve rezultate da imas....skidam kapu
moje je misljenje da bi ti jos bolje islo kada bi jeo na svaka tri sata (6 obroka dnevno),po manje porcija.kako bi ti misici konstantno dobijali potrebne zalihe proteina.

E idemo ispocetka...
Svaka razgradnja je katabolizam, a svaka izgradnja (ugradnja)-anabolizam.
Anabolizam i katabolizam zajedno se zovu: metabolizam.
Ako nam je katabolizam intenzivniji od anabolizma; nalazimo se u kataboličkom stanju.
Jesam li u pravu...
Dalje koliko je meni poznato, katabolizam se javlja kao problem recimo kod biciklista... jer ja ne vjezbam 2 sata samo bicepse... dok biciklista koristi 2 sata istu grupu misica za pokretanje bicikla i oni imaju problem sa katabolizmom... a ja sam navo primjer za jedan dan obroke, jedem i vise, rijetko manje od tog... a ne jedem malo... u to sam siguran... jer pijem unosim mnogo proteina dnevno... i mogu da napredujem... ako pazljivo procitas ono sto sam napisao da jedem, i izracunas kalorijsku vrijednost, uzmes u obzir i proteine i sve sto sam naveo vidjeces da to zapravo i nije malo... ispravi me ako grijesim...

Član
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poruka
192
:)
ovo pocinje da mi se svidja
slozices se,da ti pri svakoj vezbi ne koristis samo jedan misic(izuzev izolacionih vezbi)..da uvek postoji misic koji je primaran i misic "stabilizatori" koji pomazu tom misicu da radi.SVAKI trening duzi od sat vremena uvodi telo u katabolizam.ja o tome govorim.ovo gore sto si napisao sve je istina.ali nam se razilaze price...
covece.....niko ne moze da ti ospori ni trening ni ishranu....sam si primer da ti to odgovara.sto je super.(i ponovo da razmotris opciju da ides u profesionalce)
samo kazem da je dobro konstantno misice snadbevati proteinima...

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
665
:)
ovo pocinje da mi se svidja
slozices se,da ti pri svakoj vezbi ne koristis samo jedan misic(izuzev izolacionih vezbi)..da uvek postoji misic koji je primaran i misic "stabilizatori" koji pomazu tom misicu da radi.SVAKI trening duzi od sat vremena uvodi telo u katabolizam.ja o tome govorim.ovo gore sto si napisao sve je istina.ali nam se razilaze price...
covece.....niko ne moze da ti ospori ni trening ni ishranu....sam si primer da ti to odgovara.sto je super.(i ponovo da razmotris opciju da ides u profesionalce)
samo kazem da je dobro konstantno misice snadbevati proteinima...

Da, tako nekako, kao sto si napisao... Ali to za ishranu ne mogu dna taj nacin, kao sto si ti rekao, prvo godinama se hranim 5 puta dnevno i tako drzim metabolizam malo brzim... nikada ne jedem 2 sata prije treninga i barem jedan sat posle, s tim da wey pijem odmah po zavrsetku treninga, prednost wey proteina je u tome sto jako brzo dolazi do misica i u tome i lezi njegova prednost...
I da iako taj moj trening traje od sat i po do dva sata on ima jako mnogo pauza u sebi po 1 min izmedju serija i po 2 min izmedju razlicitih vjezbi... a posto koristim piramida sistem vjezbanja 9-7-5-7-9 (npr. 9x80kg-7x85kg-5x90kg-7x85kg-9x80kg) nije mi tijelo konstantno izlozeno fizickom naporu, kao npr kod kardio treninga.... Inace raspravljas se sa momkom od 22 godine... Ali ja ovo sto pisem govorim iz svog iskustva, jer sam to licno vidjeo na sebi da fukcionise, a par drugova je pocelo mojim stopama i poprilicno napreduju.
PS: Od profesionalaca nista, barem ne za sada...

Član
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poruka
192
prijatelju ja imam 23 godine...
mogu da kazem,znam dosta o fitnesu i bodybuildingu....slusaj....poenta svega je ono sto smo na pocetku spomenuli.svako je razlicit,tebi ovo odgovara,samo udri!vidis da je odlicno.proporcionalni su ti misici(po meni ramena su ti najbolje razvijena,vide se sve tri glave ramenog misica).jako mi je interesantna i tvoja dijeta i trening.
pa po meni najbolje se i uci na sebi...tu smo bese i poceli pricu kad si onom momku rekao otvoreno da radi isto sto i ti....
sve u svemu..svaka tebi cast..samo nastavi

Član
Učlanjen(a)
01.11.2010
Poruka
1
Samo trening i nista vise....naravno pravilno vezbanje jer u suprotnom moze biti jos gore ://

Natrag