Fino, još kad bi ti razumeo šta si napisao...
Za čovečiju ribicu znam da je vodzemac, a naziv ima zbog boje. nego je razlog pitanja to što postoji nekoliko lokacija u hrvatskoj gde žive i u Sloveniji. I na svakoj lokaciji je ona populacija u pogledu DNK drugačija od druge. Po teoriji kreacije, trebale bi biti iste.
Koliko je čovek bio visok (u proseku) pre 100 godina ili 200? Koliko sad? Kako objašnjavaš povećanje rasta prosečnog čoveka?
Da li ti je poznato da se za 30 godina pojavio problem u deformisanju vilice kod dece? U Evropi je oko 60 posto dece sa deformisanim zubima-problem male vilice, a u Americi je procenat oko 80 posto (ili obruto, tako nešto). Pojava se prati na osnovu kartona od pre 30 godina, i do zaključka su došli u dva nezavisna istraživanja, gotovo slučjano. krivac za to je kost koja se nalazi u centru lobanje, trouglastog oblika, koja se menja. Od te kosti zavisi i položaj kičmenog stuba i glave, skolopa vilicem kostiju lobanje... kako se zove ta kost? kako objašnjavaš tu činjenicu?
Dao si lepe citate, daj i odkle si uzeo. Neke sam prepoznao ali...
Problem kreacionisata, osim što su uglavnoim vernici a sa naukom se potpomažu anglikanci i muslimani kad dokazuju svoju veru ( tako je i onaj dr. ne-znam-ni sam-čaga, u stvari anglikanac) što bi da sede pred kavezom sa majmunima i čekaju da ovaj postane čovek. ne mogu se pomiriti sa tim da je zajednički predak bio isti.
Još nešto mi pade na pamet: zašto ajkule nisu evoruile već milionima godina? One su takve kakve su, ali nisu dokaz krecionizma.
U nastavku su linkovi sa potvrdom evolucije.
Uvod u evoluciju
Apologetics Press - Shadows of Evolution
http://www.epub.org.br/cm/n09/fastfacts/atavismo_i.htm
Нигдје нисам чуо да по теорији креационизма човјечија рибица треба да има исти ДНК. У Словенији сам видио човјечију рибицу у Постојинској јами. Да се одмах на почетку разумијемо, нико од креациониста не негира микроеволуци
ју, па ни ја.
Какве везе има висина човјека сада и прије 100 или 200. Одмах да ти то демантујем па нађене су лобање људи које су пуно веће него код данашњег човјека, а и стопала су пуно већа, што значи да су људи прије били већи него сада.
Ово сада повећање у односу на прије 200 год. које си споменуо уопште не доказује еволуцију, тачније макроеволуцију. Јесу људи исто сада и прије 200 или 6000 година?
Да ли имају исте основне потребе? Еј помислићу да ме зезаш. То за висину сам већ чуо на још 2-3 форума. И те разлике у висини су небитне, исти је човјек сада и прије. Какве везе имају дефекти са зубима са макроеволуцијом?
Не сумњам да је то посљедица из промјена у лобањи, али како то доказује (макро)еволуцију?
Сви фосили који су пронађени су били или изумрлих и живих мајмунских врста или изумрлих и живих људских популација. Канали унутрашњег уха Хомо еректуса су исти као код данашњих људи, а код Аустралопитекуса као код данашњих мајмуна и не постоји никакав прелаз.
И не постоји разлика између скелета Хомо еректуса и данашњег човјека. Лобања шипанзе и Аустралопитекуса као и скелет су 99% исти. Нема заједничког претка између људи и мајмуна. Најновији "докази" за то су Ида и Арди. Ида самим својим изгледом доказује да није у ланцу према човјеку. Палац на нози је наводно доказ да је у ланцу ка човјеку.
А од Арди сам видио имагинарни цртеж, има доста костију, само не знам одакле јој онолике длаке којих сигурно нема у налазима. Као и сви претходни докази еволуције и ови ће бити одбачени. Бар 6-7 великих доказа еволуције су одбачени, задњи је чини ми се 1999. или 2000. год. одбачен.
Књига се зове "Еволуција или стварање" од оних истих које сам ти навео као извор. И врхунско је урађена. Какве везе има што је неко протестант или муслиман, па у Русији имаш истовремено и научника и православних свештеника.
У Москви има бар 100 врхунских научника који су креационисти. Како ти тумачиш да су највећи научници вјеровали у Бога (по дефиницији креациониста је она особа која вјерује да је Бог или натприродна сила створила живот) тј. вјеровали да је Он све створио?
Луј Пастер, Исак Њутн, Грегор Мендел, Жорж Кивије, Макс Планк, Роберт Бојл, Мајкл Фарадеј, Вилијем Келвин, Јохан Кеплер, Карл Лине, Блез Паскал итд. да не набрајам. Сигуно си чуо да ми то често дајемо на форумима. Па Луј Пастер се спрдао са еволуцијом на Сорбони.
По еволуцион. теорији јесте еволуција ајкула стала давно, као и крокодила. Али баш сам на "ТВ Национ. географија" гледао и слатко се насмијао, да је еволуција ајкула трајала 400 милиона година. Говорило се о 5-6 чула ајкула, и онда како су се та чула постепено развијала током тих 400 милиона год.
Као 1. то је ван сваке логике, ајкула (велика бијела је била у питању) да нема одмах развијена сва та чула не би могла опстати, ради се о чулу мириса, осјета итд.
Као 2. по ком научном основу неке врсте еволуирају и даље а некима је еволуција стала.
У фосилном запису ајкуле се јасно виде, само је разлика што су неке изумрле а неке нису баш имам слике фосила додуше само неколико врста ајкула и њихових данашњих представника.
Што се тиче сајта, погледаћу га. Али постоје и креационистички исто. А у кући имам бар 15 еволуционих књига.
Алексије Д. нико не негира микроеволутивне промјене. Али то нема везе са макроеволуцијом. Еволуционисти када кажу "то се не види сада али ће се видјети за толико и толико милиона година" то није наука него бацање прашине у очи. Шта ја требам 5-10 милиона година да живим па да видим ту еволуцију. Па то је срамота, такви њихови ставови вријеђају људски разум и достојанство.
Нигдје ни у једној од хиљада и хиљада лабораторија (и још више хиљада и хиљада научника) није доказана макроеволуција.
Доказ су винске мушице "Дрософиле" на којима је извршено на стотине експеримената, које су укључивале преко 1000 генерација и више милиона примјерака и све промјене су биле у домену микроеволуције, чак у оквиру врсте. А те виснке мушице су важиле за најбољи примјер доказивања макроеволуције. Сви мутанти Дрософила су и даље мушице које припадају одговарајућиј врсти Дрософила. Исто тако и код осталих врста.
Pogledajte prilog 3727