To je vodozemac, nije riba, zove se samo čovječija ribica. Ovaj kojeg si ti spomenuo jeste u pravu. Ali baš neću njega. Nisam ni ja ekspert, ali tata mi jeste. Završio je biologiju i hemiju, specijalizovao u Parizu mikrobiologiju i okeanografiju i tečno govori francuski. I sam je evolucionista ali priznaje određene greške u toj teoriji. A ostalo će biti i to veoma detaljno, već sam rekao zaista nemam puno vremena.
Evo kako se demolira evoluciona dogma.
"Rep" ovo je iz rekapitulacija u ljudskoj ontogenezi.
Neki autori opisuju donji (kaudalni=repni) dio tijela ljudskog embriona kao rudiment repa. Ova struktura se u okviru evolucionističke propagande često koristi kao argument koji govori o porijeklu čovjeka od predaka koji su imali rep.
Prije nego što postanu vidljivi hrskavičavi začeci pojedinih pršljenova, razvijaju se somiti, segmentno uređene (metamerno) mase vezivnog tkiva sa dorzalne (leđne) strane embriona. Somiti daju gradivni materijal za muskulaturu kao i za trup i skelet ekstremiteta.
Međutim, morfološki somiti nisu ekvivalentni sa pršljenovima koji će se iz njih razviti odnosno nisu homologni. 4 gornja somita se uključuju u formiranje baze lobanje.
Pršljenovi po pravilu nastaju svaki iz gornjeg i donjeg dijela dva susjedna somita. Kod čovjeka nikada nema više od 32 do 35 pršljenova koji ostaju prisutni do odraslog stanja.
Dakle, nema dodatnog formiranja repnih pršljenova niti dolazi do njihove kasnije razgradnje. Kraj tijela ljudskog embriona koji se špicasto završava, anatomski nije homolog sa pravim repom u gore navedenom smislu.
U odgovarajućim fazama razvića u ovom regionu ne nastaju kosti ili mišići. Umjesto toga ovdje se nalazi neuralna cijev, koja je obavijena blastemom od vezivnog tkiva. Oboje daju polazni materijal za diferencijaciju donjeg dijela kičmenog stuba (trtična kost), karlice i odgovarajućih dijelova centralnog nervnog sistema (kičmena moždina).
U odnosu na gornji kraj embriona koji dominira u rastu, donji najprije relativno zaostaje i zato izgleda kao da se završava u obliku repa. U vezi sa intezivnim rastom mozga u ovoj fazi, kraj kičmene moždine koji je na početku bio mnogo duži od kraja kičmenog stuba i predstavljao kaudalni kraj embriona, povlači se ka unutrašnjosi.
Okolno vezivno tkivo, međutim ostaje u staroj poziciji i kolabira i sve je više potisnuto kičmom koja se povećava. U fetalnom periodu povlačenje kraja kičmene moždine nastavlja se zbog dominantnog rasta kičme u dužinu u odnosu na rast mozga.
Ovaj proces nastavlja se i poslje rođenja. Tako je u vrijeme rođenja kraj kičmene moždine u visini 3. slabisnkog pršljena, a kod odrasle osobe je u visini 1.2. slabinskog pršljena.
Ni u jednoj od navedenih ontogenetskih faza ne može biti ni riječi, ni sa morfološkog ni sa funkcionalnog stanovišta, o postojanju stvarnog rudimenta repa. Takvo tumačenje može biti poduprto samo na osnovu čisto spoljašnjeg izgleda, bez uzimanja u obzir stvarnih ontogenetskih zbivanja, i zato ovaj dokaz evolucije mora biti odbačen. Dr Rajnhard Junker i Prof. dr Zigfrid Šerer.
Prema tome evolucionisti su blago rečeno lagali. Apsolutno nikakve veze nema sličnost "repa" kod ljudskog embriona sa repom čovjekovih navodnih predaka.