Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ukrajinu niko nije izdvojio iz SSSR-a već je upravo Rusija sama izašla iz SSSR-a 1991. i time je SSSR prestao da postoji. Ukrajina je kao i druge zemlje SSSR-a dobila nezavisnost. Dakle, nezavisna država ima pravo da živi nezavisno i da sama odabere saveznike. Zar ne?

Nemoj molim te da se ovde lazemo! Raspadom SSSR-a je komandovao zapad, kao sto je i raspadom SFRJ!

Ukrajina ima prava da bude nezavisna drzava, Rusija joj je priznala. Ali kakav savez? Da ulazi u savez protiv koga? Do juce je bila u sastavu Rusije a sada bira neprijatelje za saveznike? Ima li to logike?

To je isto kao da kazes da Crna Gora ili Makedonija ima prava da sebi bira saveznike protiv Srbije, a mi ih do juce pomagali i drzali kao prijatelje, bili smo u istoj drzavi, i nezavisnost im priznali, nadajuci se da ce nam ostati prijatelji. A oni nas sada izdaju i okrecu se protiv nas! Pa to je upravo dokaz da su razlozi naseg razlaza i raspada SFRJ vezani za strane interese. To nije bila volja naroda! Jer da je to bila narodna volja, mi bi ostali u dobrim odnosima!

I bas zato sto rukovodstvo Ukrajine bira neprijatelje za saveznike, zato i nastaje problem, i ne samo zato, nego sto oni muce Rusko stanovnistvo u Ukrajini, ubijaju ih, razvijaju biolosko oruzje i nose kukakste krsteve! Isto su radili sa Hrvatskom isto je radio hitler, isto je na kraju uradila Amerika a isto rade i sa Ukrajinom!

Inace UKRAJINA je KRAJINA, srvorena je da brani granicu Rusije! I sama Ruska drzava nastaje u Kijevu, nisi citao istoriju, svi Ruski carevi su odatle! I sada neko dodje, i okrene taj narod protiv Rusije govoreci im da oni nisu Rusi, odvoje im crkvu od maticne?

Pa to je rusenje identiteta jednoj naciji, menjanje istorije, to moze raditi samo neprijatelj, narod nikako!

Što se jezika tiče, Ukrajinski jezik se formirao od 14 veka kao zaseban. U carskoj Rusiji taj jezik je nazvan "maloruski" i od 17-og veka kada je Ukrajina ušla u sastav Rusije taj jezik je bio zabranjen. Na teritoriji današnje Ukrajine je ruski veoma rasprostranjen između ostaloga što je maloruski(ukrajinski) potiskivan decenijama u tim oblastima...u vreme SSSR-a takođe je zabranjivan. Tako da priča o jeziku kao nečemu što određuje naciju, je veoma škakljiva tema. Jezik jeste jedan od pokazatalja ali ne i presudan.

Kao prvo, ja nigde nisam rekao da "jezik odredjuje naciju", on je samo jedan cinioc koji povezuje, dok definicija naroda i nacije se pre svega zaaniva na zajednickoj istoriji jedne grupe naroda koja je zivela ili zivi u zajednickoj drzavi a pored toga ih vezuju isti koreni, knjizevnost, umetnost, jezik i osecaj pripadnosti!

Sto se tice Ukrajine, osecaj naroda je bio da pripadaju Ruskom narodu, povezuje ih zajednicka istorija, imaju zajednicki jezik, knjizevnost, muziku umetnost istoriju itd.. Isto je i kod nas i Hrvata, do juce smo osecali da pripdamo istom nrodu, nasi kraljevi su tvrdili da pripadaju istom narodu, a sutra to vise nismo?

Kako to?

Ta varijabilnost u jeziku nije dokaz nacije, ona je vezana je za podneblje u kojem zivis, i postoji gotovo u svim drzavama, npr. u Nemackoj..

Sada Ukrajinci grade naciju na jezickoj varijabilnosti kao i Hrvati.. Dakle isti je recept..

Ti si ovde cini mi se sporio Slapu kada je istorijom dokazivao Hrvatsku nacionalnost vezujuci to i za jezicku razliku (ako se ne varam)., a sada kada je u pitanju Ukrajina ti branis njihovu nacionalnost kada se pozivaju na isto?

Sta hoces reci, da su Crnogorci i Srbi razlicite nacije ili da su Makedonci druga nacija?.. Evo pre neki dan pricam sa makedoncem, i sve se lepo razumemo! Znaci jezik je isti!

Ne radi se o tome da li se ti zoves Rus ili Ukrajinac (Hrvat ili Srbin), vec o tome da li se radi o jednom istom narodu, o njihovom zajednickom poreklu, osecaju pripadnpsti i zajednickoj istoriji! U tome je poenta! Nacija se temelji na "pripadnosti".

Ne moze neko ko je do juce bio pripadnik jednog naroda, sutra da tvrdi kako je on nesto drugo, izmisljajuci nekakvu novu naciju zbog jezicke varijabilnosti.. Ali upravo se to desava!

Formiranje nacija ipak traje vekovima i nije zasnovano samo na jezickoj razlici!

Ono sto se desilo nama i Hrvatima i sto se sada desava Ukrajincima i Rusima je inzinjering zapada a ne normalna istorijska pojava gde jedan deo naroda prerasta u drugi. Za takvo nesto je ipak potrebno mnogo vise od par vekova, mora da prodje makar 1000 godina, i pritom mora doci do izdvajanja dela naroda da bi se to dogodilo, tj. do neke seobe ili izolacije dela naroda. Tek tada moze doci do evolucije jezika, evolucije kulture, tako da vise ne mozes da prepoznas isti jezik i narod..

A ovo sto se nama desilo u relativno brzom periodu od samo par decenija, tako Jovane ne nastaju nacije! To je inzenjering zapada!

Jer da je ovo normalno, i da samo za par vekova ili decinija moze nastati druga nacija sa drugacijim jezikom, onda bi mi svedocili nastanku drugih nacija jos za svoga zivota..

Na zalost, ispada da samo kod nas slovena nastaju - "nove nacije" a ni kod koga drugog se to ne desava!

"Postoji niz podudaranja", je "dokaz"...kao što vidimo ni sada ne postoji nikakav relevantan dokaz već se radi o špekulacijama

Glavno da je "postojao dokaz" o postojanju bioloskih labaratorija kada su obesili Sadama Huseina!

Gde su labaratorije? Gde je dokaz da je on pravio oruzje za masovno unistavanje? I ako jeste, da li je ikog napao?

Ja ne vidim razlog zasto su uopste obesili coveka? Stvarno ne vidim!

Pa to je toliko zalosno, da on svo vreme izgovara - Slava Bogu.. dok mu oni citaju optuznicu on ponavlja da su zlocinci, i na kraju obesise coveka ni za sta!

Pa ako je i imao nekakve labrarorije, zar nisu i njegove labaratorije sluzile za "odvracanje opasnosti" kao i americke?

Gde ti je dokaz da je on hteo nekog da napdne i da li je ikoga napao???

Znaci, amerikanci mogu sve i da krse medjunardono pravo, praveci labaratorije, a svi drugi ne smeju!

Ovo su špekulacije na bazi najtvrdokornijih teorija zavere sa kojima se i sama Rusija na najivišem n

Kakve teorije zavere? Opet ti fantaziras i zivis u iluziji dobrog i postenog sveta i politicara koji ti zele dobro.. Umislio si da su svi ljudi koji iskazuju neke sumnje poludeli..

Zar nisu amerikanci na osnovu teorija obesili Sadama Huseina? I kako su oni sebi dozvolili da na osnovu takvih "spekulacija" osude coveka? Ko ce odgovarati za njegovu smrt?

Niko!

A ovde ne da ima dokaza, nego sve prsti od dokaza, prvo sto su kupili dronove za ispustanje otrova, a ti izgleda ne citas vesti! I sta je sa Hanterom Bajednom sinom predsednika Amerike, covek finansira biolabaratorije u ukrajini!

Na kraju, medjunarodno pravo ne dozvoljava postojanje ovih labararorija! Da dozvoljava, pa ne bi amerikanci osudili Sadama (ne bi imali osnov)! Ali oni su uvek imali nacin da zaobidju zakon kada se radi o njima..

Na kraju, Osama Bin Laden, jeste pravio biolosko oruzje, ali opet ne znas ni zasto je pravio! Ja sam u biblioteci Osame Bin Ladena, biblioteka koju je zaplenila CIA (skinuo sa njihove stranice), pronasao knjigu americkog autora, koji je pisao o buducnosti i nameri amerike da razvija biolosko naoruzanje za kontrolu populacije! Bin Laden je citao ovu knjigu i znao je sta amerikanci nameravaju, zato je u svrhe odbrane i on pravio!

Neces verovati ali knjiga nosi naslov - "The 2030 SPIKE - COUNTDOWN TO GLOBAL CATASTROPHE" (Vrhunac 2030 - odbrojavanje do globalne katastrofe). Zanimljiv je izraz "SPIKE", kao spike protein, iako knjiga ne govori o virusu covida, ona govori o bioloskom oruzju! Izdata je 2003. od americkog autora Colin Mason-a. Tu knjigu je cak citirao Bill Klinton!

Evo slike naslovnice knjige:

images
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ne, nema ovde nikakve zavere Jovane.. Zapadni politicari zele nasoj deci dobro (i tebi zele dobro kada te pelcuju) zato ih od malena uce da prihvate transrodne osobe i mesovite brakove.. Uskoro u prodaji nove barbi lutke sa trudnim muskarcima:

IMG_20220520_005742_228.jpg
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nemoj molim te da se ovde lazemo! Raspadom SSSR-a je komandovao zapad, kao sto je i raspadom SFRJ!

Ok, evo proveri i sam ko je zapravo srušio SSSR. Ne, nije Zapad već Rusija koja izlazi 1991 godine iz SSSR-a sa Borisom Jeljcinom. Proveri i slobodno mi pokaži da nisam upravu ako je drugačije.

Ukrajina ima prava da bude nezavisna drzava, Rusija joj je priznala. Ali kakav savez? Da ulazi u savez protiv koga?

Da uđe u savez NATO ili EU jer je to njena slobodna volja.

Putin kada je došao na čelo Rusije je izjavio da nema ništa protiv ulaska bivših SSSR državica u NATO ako se tamo osećaju bezbedno. To je stvar politike svake države.

Sta hoces reci, da su Crnogorci i Srbi razlicite nacije ili da su Makedonci druga nacija?.. Evo pre neki dan pricam sa makedoncem, i sve se lepo razumemo! Znaci jezik je isti!

Svako ima pravo na taj nacionalni osećaj. Ne može im se to zabraniti. Isti jezik pak nije dokaz da se trebaju smatrati identičnim. Samo u Srbiji imaš nekoliko različitih tipova ljudi. Imaš dinaride, mediteranske atlantide, alpide, istočne mediterance i sl...svi su oni "slovenizirani" na ovim prostorima i sada govore istim jezikom, srpsko-slovenskim jezikom. Tako da ako sa tog aspekta gledamo, itekako je to dokaz da nisu identični narodi sa aspekta genetike iako govore "istim" jezikom. Tako da insistirati na jeziku, opet kažem je pogrešna stvar. Ako pak postoji konsenzus i slobodna volja da se neko smatra delom neke veće celine, skupine to je uredu. Ali insistirati na tome u ultimativnom smislu je pogrešno.

Problem našeg naroda je što je u 20-tom veku ušao sa romatičarskim pogledom po ovom pitanju. Zato smo dosta propatili.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
A ovde ne da ima dokaza, nego sve prsti od dokaza, prvo sto su kupili dronove za ispustanje otrova, a ti izgleda ne citas vesti! I sta je sa Hanterom Bajednom sinom predsednika Amerike, covek finansira biolabaratorije u ukrajini!

Mire, nema bio-laboratorija u Ukrajini. Postoje laboratorije za odvraćanja od bio-napada. Evo ti jedan izvor iz 2020 godine kada se o tome pričalo iz Rusije: https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/sbu-no-us-biological-laboratories-in-ukraine.html

Sve je transparentno, sve je na zvaničnom sajtu o svim laboratorijama za odvraćanje od bio-napada.

Sve se finansiraju iz državnog budžeta(ne od Amerikanaca), podređene su ministarstvu zdravlja, i državnoj službi za bezbednost hrane i zaštitetu potrošača. Dakle, cilj je onemogućavanje zaražavanja bio-tehnološkim agensima ako dođe do toga.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255

U susret Svetskom Ekonomskom Forumu! POGLEDAJTE: Direktor Pfizera Albert Bourla govori o tabletama sa čipovima (VIDEO)​

U videu kojeg možete pogledati, direktor Pfizera priča o pilulama za gutanje sa sitnim čipom koji šalje bežični signal relevantnim vlastima kada se farmaceutski preparat konzumira.

„Zamislite usaglašenost“, dodaje on.


Koliko puta smo “debunkirali” takozvane “teorije zavere” od kada se globalno stanovništvo susrelo sa masovnom kontrolom kroz korona histeriju? Bezbroj puta. Svaka tvrdnja i navod koji raskrinkava planove globalističkih pijavica označen je kao nešto što nije tačno ali to se promenilo, više im niko ne veruje. Valjda?
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ok, evo proveri i sam ko je zapravo srušio SSSR. Ne, nije Zapad već Rusija koja izlazi 1991 godine iz SSSR-a sa Borisom Jeljcinom. Proveri i slobodno mi pokaži da nisam upravu ako je drugačije.

Boris Jeljcin je americki covek. Naravno da nisi u pravu! Ti znas da nisi u pravu!

Da uđe u savez NATO ili EU jer je to njena slobodna volja.

E pa ne moze! Ne moze neko da instalira nuklearne rakete na ruskoj granici! Ni amerikanci to nisu dozvolili kada su se Rusi priblizili! I tada je nastao hladni rat, zasto bi Putin to sada dozvolio?

Putin kada je došao na čelo Rusije je izjavio da nema ništa protiv ulaska bivših SSSR državica u NATO ako se tamo osećaju bezbedno. To je stvar politike svake države.

Nikada to nije izjavio! Dogovor je bio da se NATO ne siri dalje na istok, to je izjavio u emisiji! Amerikanci su to prekrsili. I ne samo da su prekrsili, nego su kod Ukrajinaca stvorili rusofobiju i pretvorili ih u rasiste!

Svako ima pravo na taj nacionalni osećaj. Ne može im se to zabraniti. Isti jezik pak nije dokaz da se trebaju smatrati identičnim.

Nemas pravo na naciju ako je neko umesao prste i vestacki stvorio taj osecaj! Zapad je izvrsio inzenjering, kreirao je novu naciju za samo nekoliko decenija..

Nacija se ne radja tako brzo, preko noci, za njen nastanak su potrebne hiljade godina i specificni uslovi - da se jedna grupa ljudi odvoji i zivi samostalno, bez ikakvih veza i dodira sa maticom. Tek tada dolazi do evolucije jezika i kulture, pa se oni mogu zvati drugim narodom!

Rekao sam, ako je ikako moguce za par decenija ili za nekih 100 god, da nastane novi narod prirodno, daj mi neki primer koji to potvrdjuje?

Da li je igde na tlu evrope nastao novi narod u proteklih 100 godina, bez uplitanja zapada?

To se nije desilo i to je nemoguce da se dogodi prirodno!

Dakle, zapad je umesao prste i stvorio Ukrajinsku naciju, umesali su se i na prostorima bivse SFRJ, stvarajuci sijaset novih nacija da bi razbili jedinstvo (a to nisu radili samo amerikanci, to su radili svi okupatori).

itekako je to dokaz da nisu identični narodi sa aspekta genetike

Od kad je genetika dokaz nacije? Ti ne znas definiciju nacije pa pricas gluposti! Nacija se ne zasniva samo na genetici! Ona se zasniva - na zajednickom jeziku, kulturi, istoriji, drzavnosti i osecaju pripadnosti! (dakle na svim tim ciniocima a ne na jednom!). A sve smo mo to imali dok stranci nisu izvrsili inzenjering i dok nas nisu asimilovali! Pretvarali su nas u katolike, muslimane, pravoslavce, a neke su ubedili da su visa rasa.. Prvo su nas delili verski a na posletku su stvorili i nacije na osnovu oblasti i jezicke varijacije!

Koga da krivimo? Sebe? Umesto okupatore koji su nam isprali mozak?

Zna se ko je krivac - to je strani faktor, koji sada isto to radi sa Ukrajinom!

Tako da insistirati na jeziku, opet kažem je pogrešna stvar.

Opet mantras isto, ja nisam naveo jezik kao jedinu stvar koja tvori naciju. Naciju cine mnogi drugi faktori koje sam gore pobrijao: zajednicki jezik, kultura, istorija, knjizevnost, a najvazniji je osecaj pripadnosti! Sve ovo smo imali na nasim prostorima a imali su to i Ukrajinci!
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Boris Jeljcin je americki covek. Naravno da nisi u pravu! Ti znas da nisi u pravu!

Opet mantras isto, ja nisam naveo jezik kao jedinu stvar koja tvori naciju. Naciju cine mnogi drugi faktori koje sam gore pobrijao: zajednicki jezik, kultura, istorija, knjizevnost, a najvazniji je osecaj pripadnosti! Sve ovo smo imali na nasim prostorima a imali su to i Ukrajinci!

Bilo kako bilo Rusija je sama izašla. Nije je niko naterao ili to uradio sa strane.

Ovo drugo, ni jedno od pobrojanog opet nije ultimativni dokaz da se neko mora identifikovati sa nekom nacijom. Opet slobodna volja i ovde je neprikosnovena. Ne postoje nacije u onom smislu kako ti smatraš i većina nacionalista. Jer nema genetski ni jedne države u kojoj su genetski svi isti. Pitaš otkad genetika? Pa otud što nauka napreduje, i ne možeš taj aspekt zanemariti i gledati na stvari kao pre 200 godina. Zato vi i ne volite nauku jer vam potkopava stereotipe. Ali to jeste tako. Nema čiste nacije sastavljene od istih genetskih pripadnika pojedinačno, što ukazuje da se ne može zahtevati ultimativno jedinstvo nacionalno osećaja zbog jezika, književnosti, umetnosti itd. Što pre to shvatimo realnije ćemo kao narod moći da se postavimo pred izazove.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Evo Jovane izvoli:

Govor premijera Malezije na internacionalnoj konferenciji 9. Marta 2015. gde prica da je potrebno pobiti ljude ili spreciti njihovo radjanje da bi se populacija svela na 1. milijardu. To prica i cika Bili samo upakovano u celofan, ovaj je bio direktan..

Video je zabranjen i brisan svuda po socijalnim mrezama..

 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Nema čiste nacije sastavljene od istih genetskih pripadnika pojedinačno, što ukazuje da se ne može zahtevati ultimativno jedinstvo nacionalno osećaja zbog jezika, književnosti, umetnosti itd.

Pises gluposti i izvrces moje reci, ja ne govorim o genetici. Ja sam govorio o zajednickoj kulturi, umetnosti, knjizevnosti, veri, jeziku, zajednickoj istoriji i ostalim obelezjima koje cine jedan narod i kod ljudi stvaraju osecaj pripadnpsti tom narodu, genetika tu uopste ne igra ulogu!

Ukrajinski narod je do juce zbog ovih faktora imao osecaj pripadnosti ruskom narodu. Nakon par decenija vise nema taj osecaj. Kako je to moguce? Sta se desilo?

Desio se INZENJERING! Nacije ne nastaju za tako kratko vreme, niti se osecaj pripadnosti moze izgraditi i tako brzo promeniti za samo par decenija, osim INZENJERINGOM! To je ucinila amerika i zapad, oni su stvorili novu naciju!

Nacija rekao sam ne nastaje za "par decenija"! Za nastanak nove nacije su potrebne "hiljade godina" i posebni uslovi da bi se to dogodilo. Mora jedan deo naroda da se odvoji i zivi samostalno, tako da izgubi svaku vezu sa maticom, da se jezik, kutura, umetnost, obicaji, mentalitet i istorija bitno promene.. Tek tada mozemo reci da je "nastala nova nacija". To su faktori koji kod ljudi na kraju stvaraju osecaj da vise nisu pripadnici istog naroda..

Cak i danas, vecina ukrajinaca jos uvek sebe oseca rusima ali se to potiskuje zapadnim uticajem! Njihove dede i pradede su sebe smatrali Rusima, a njihova deca su eto nesto drugo.. Zapad ih ubedjuje da su nesto drugo.. I to nije samo posledica ubedjivanja, vec i sramote, jer ceo svet mrzi Ruse pa hajde da mi budemo nesto drugo.. Nasedaju na fore 'stapa i sargarepe' da ce im nesto dati ako promene veru i naciju.. Nista im nece dati!

Isti je slucaj i sa Hrvatima, sve je bio INZENJERING!

Narodi ne nastaju za tako kratko vreme, za to su potrebne "hiljade godina" a ti nemas niti jedan jedan primer da je bilo gde na svetu (u evropi) za tako kratak period nastala nova nacija. To se desava jedino kod slovena i svojevrsan je "fenomen". Fenomen za nekoga ko ne zna cinjenice, odnosno da je to uticaj zapada (neprijatelja), sa ociglednim ciljem razbijanja narodnog jedinstva.

Ako ti imas bilo kakav dokaz, da je za tako kratko vreme na svetu negde nastala nova nacija postavi? A posto to nemas, smatram da je ovim nasa diskusija zavrsena..

Ti si Jovane na strani zlocinaca, podrzavas razbijanje nacionalnog jedinstva jednog naroda, stvaranje novih nacija koje sluze okupatoru a to isto je radio i hitler. U Ukrajini su danas nacisti sa kukastim krstevima, pa molim lepo!

Da ne govorim o tvojoj podrsci Bill Gates-u i slicnima, kao sto je premijer Malezije istakao da oni otvoreno planiraju "ubijanje" , "kontrolu radjanja" i "depopulaciju" da bi ostvarili te svoje ciljeve, protiv cega se on borio. A ti ovo branis, sto je nacizam u najgorem obliku!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Jos nesto cu dodati --->

Uporno izbegavas te izraze "depopulacija" i "ubjanje". E pa Jovane, ne ide! Jer ako jedan premijer na sastanku NWO to tako nazove, onda to stvarno i jeste slucaj! Zato mi nismo one izjave cika Bilija izvrnuli, vec te namere nazvali pravim imenom! A ti to ublazavas!
 
Natrag
Top