Sta je cudno da postoji glad za vreme II svetskog rata?
Nije to bilo
za vrijeme 2. svjetskog rata, nego skoro desetljeće prije njega.
I zasto bi ih Rusi morili gladju "bas u vreme II svetskog rata" a ne ranije,
Već ti rekoh, nije to bilo u vrijeme 2. svjetskog rata, bijaše to
period 1932. - 1933. godine. A tvoje pitanje - zašto bi ih morili glađu
baš tada a ne ranije, je nevažno a ti ga koristiš samo zbog toga da ne prihvatiš činjenice koje ne podupiru tvoj narativ. Naime, da su Rusi Ukrajince glađu pomorili 1870-tih, i da sam ja to tebi priopćio ti bi ponovo meni postavio potpuno isto kontrapitanje -
kako to da ih Rusi ranije nisu istrijebili, imali su šanse vjekovima ranije. Ovo tvoje pitanje je "alibi pitanje", jer odbijaš prihvatiti povjesnu činjenicu da su Rusi glađu, u vrlo kratkom periodu, pomorili i do desetak milijuna Ukrajinaca.
i ako su hteli da ih istrebe imali su to sanse vekovima ranije da urade? Zasto nisu?
Znaci namestaljka!
Već sam ti odgovorio, i zaista ne kanim odgovarati na tvoje alibi pitanje. To je isto kao da me
uvjeravaš da Kajin nije ubio Abela, postavljajući mi pitanje -
Ako je Kajin zaista htio ubiti Abela, imao je šanse to napraviti puno prije, kako to da ga nije ubio puno prije. Naravno, ovo nije nikakav dokaz da Kajin nije ubio Abela.
Ne, činjenica. Ne vjeruj ti meni, samo ti dobro provjeri. Očito je, ti u ovom času odbijaš prihvatiti činjenice, pa imaš potrbu nijekati ih i proglašavati "namještaljkom".
U to vreme Ukrajinci su bili nacisti.. Cak i da su im Rusi uskratili hranu, to je bilo zbog rata, i sami su tome krivi!
Pobogu mire,
Gladomor je bio 1932.-1933.,
kakav rat, kakvi Ukrajinci nacisti. Osim toga, čitavih sedam godina nakon ovoga
Rusi će ući u savez s nacistima, s Hitlerom - "
Ribbentrop-Molotov pakt" potpisan 23. kolovoza 1939., a ne Ukrajinci, ali ovo je druga i posebna priča.
To ne znaci da su ih Rusi namerno morili gladju da ih istrebe!
Ako mi podastreš uvjerljive dokaze da su ih morili glađu da Ukrajinci budu zdraviji i da se što više namnože, ja ću to prihvatiti.
Znaci, ovo se sve pogresno predstavlja!
Upravo je obrnuto. Ti notorne činjenice odbijaš samo zato jer se ne uklapaju u tvoj narativ. Zašto to činiš? Zašto postaješ "Jovan"?
Zlotvori su kuvali decu i jeli ih. Pa jel to normalno, da jedes sopstveno dete? Potom su Rusi dosli i kaznili zlocince koji su praktikovali kanibalizam.. A onda optuzju Ruse kako su ih oni morili gladju?
Pa ajd molim te! Ovo je Ukrajinska propagnda, i verovatno je novijeg datuma! To je lazna istorija!
Rusofobija Slape nije novijeg datuma, postojala je i pre, vuce korene jos od Napoleona! Zato ovakvi tekstovi i ooisani dogadjaji cak i iz davne proslosti, ne moraju biti istiniti!
Čitaj mire, sam proučavaj. Istina oslobađa.
Autor teksta je namerno pomerio datum na proslost spekulisuci da je "prvi slucaj kanibalizma primecen jos 1932.", da bi tako izbegao vezu sa II svetskim ratom u vreme kada su oni vec bili na strani nacista!
Ne vjeruj meni, sam istražuj i istraži. Istina je najvažnija. Samo Istina oslobađa.
Prica za maloumni zapad! Oni ce ovo progutati, jer istoriju ne znaju, vise zna dete iz obdanista!
Većina ljudi na zapadu (98% njih)
pojma o ovome nema. Oni pojma o ovome nemaju najprije jer su lijeni, pa im je teško čitati i nešto učiti i naučiti. Ja sam slučajno o ovome saznao jer me naprosto ovakve stvari interesiraju, točnije, istina me interesira. I činjenice o ovome stoje potpuno drugačije od ovoga kako ih ti prezentiraš. Dakle, nije priča o Gladomoru nešto što je izmislio 'zapad', nego je to činjenica koju je do dana današnjeg sakrivao 'istok'.
Slape, zar ti ova prica o rusima i srbima, nije ni malo sumnjiva? Ispadosmo mi gori i od samog satane!
Provjeri priče. Otkrij istinu.
Svestan sam ja da ti moras stati na tu stranu, i zelis verovati da je to tako, ali zar nije moguce da su u pitanju falsifikovane cinjenice? Ne samo po ovom pitanju, nego i po pitanju celokupne nase istorije sa ovih prostora..
Zato sam ja deset, i više, godina potrošio istražujući detalje i činjenice vezane uz ove događaje.
Flasifikat uvek kreiraju oni koji vladaju. Ako je to Rusija i Ukrajina, onda svaka ima svoju istoriju.
To je moguće, ali Gladomor nažalost nije falsifikat,
to je povjesna činjenica, strašna činjenica. Činjenica da su boljševičke sovjetske vlasti glađu umorile do desetak milijuna Ukrajinaca. Zvuči nevjerojatno, ali to što zvuči nevjerojatno ni najmanje ne umanjuje istinitost.
Ja ti svo vreme i govorim da zapad treba kriviti za krvoprolice! Hoces li ti kriviti Milosevica ili Tudjmana? To je pogresna adresa, jer oni su tako igrali da nas zavade! I jednom i drugom su obecali! Milosevic je bio njihov covek, obecali su mu, i dali mu signal da puca, zato je radio sta je radio, a sa druge strane su uveravali Tudjmana da ima njihovu podrsku! Na kraju su Milosevica izdali dok je Tudjman kao pobedio. Vi samo mislite da ste pobednici. Shvati!
O ovome ću reći samo ovo. Nikakvu podršku Tuđman 1990.-1991. nije dobivao sa zapada. Dapače, zapad, zajedno s ostatkom svijeta, Tuđmanu (Hrvatskoj) je uveo embargo na oružje kako se ne bismo uopće mogli braniti. Ne znam znaš li, mjesec dana prije prvih izbora (travanj 1990.), tzv. JNA "preotela" je sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske, i tako Hrvate ostavila goloruke. Naravno, zapad sve ovo zna, Amerika ovo zna, Rusija ovo zna, i tako
golorukim ljudima (Hrvatima) uvodi embargo na kupnju oružja, a do zuba naoružanom MIloševiću daje 'mig' -
mi smo za očuvanje JUgoslavije. "Pametnom dosta".
Briga njih i za Ukrajinu, briga ih i za Hrvatsku i za Evropu.. Ali vi verujte da su vam prijatelji? Okrecu vas protiv rusa i protiv srba, koriste vas kao ovce za klanje, a ne samo vas nego i sve evropske drzave! Gurnuli su celu evropu u ponor propasti, sve zbog svojih ciljeva, da ne pricam koji su..
Ja ne pristajem na tvoju ponudu -
Istok ili zapad, Rusija ili Amerika. Ja odbijam biti i na strani istočnog i na strani zapadnog antikrista. I nije mene Amerika (zapad) okrenula protiv Rusa. Mene je moja savjest okrenula protiv Rusa. Kako mogu biti za onoga koji napadne drugoga s namjerom da ga istrijebi, da mu zemlju doslovno sprži. Nemoj mi samo reći da Putin ubija Ukrajince i razara im zemlje iz ljubavi i milosrđa prema njima.