Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ali ja sam zbog toga desetine puta, na ovom forumu, Amerikance nazvao divljacima, pa kako bih onda zbog istih stvari Ruse mogao hvaliti?
Verovatno i Rusi ucestvuju u kreiranju NWO, ne treba da ih hvalis..
Medjutim, evo juce sam gledao jednu emisiju, i na moje iznenadjenje gost je pomenuo "gladomor".. Znaci i kod nas se govori. Ali on tvrdi da je to laz, i da je takva situacija bila na podrucju cele rusije..
Imas onu reklamu gde devojka srpom odseca glavu ruskom vojniku na polju.. Sve to opet upucuje na "gladomor" - to polje zita i srp..
Nisi čuo jer se skrivalo.
Evo bas juce sam to cuo u emisiji, pricalo se o trenutnoj situaciji i gost je to pomenuo..
Naravno da priča Rusa i Ukrajinaca nije potpuno jednaka. Međutim, meni je nebitno, i za istinu je nebitno, što kažu Ukrajinci a što kažu Rusi. Bitne su činjenice, a one su zaista strašne. Milijuni su strašnom glađu umoreni, i to namjerno i ciljano, raspravljati se jedino može je li to bilo 6, 7 ili 10 milijuna Ukrajinaca. Stradao je jedan broj i drugih osim Ukrajinaca, ali naprosto kao kolateralne žrtve. Ako te bude interesiralo ostavit ću ti ovdje neke interesantne i važne elemente vezane uz ovo.
Mene samo interesuje sta kazu rusi i sta kazu nezavisni istrazivaci na ovu temu. A ukrajinci mogu pricati sta god hoce, ja im iskreno ne verujem ni kad kazu kakvo ce vreme biti..
ako jednu inferiornu manjinsku skupinu netko napada i na koncu čak "kolje", rezultat mora biti takav da se ta skupina spašava masovnim bježanjem na najbliži prostor na kojem će biti sigurna. U ovom slučaju, to bi bio bijeg Rusa iz istočne Ukrajine preko granice u Rusiju. Je li bilo ovakvih masovnih bježanja Rusa od "Ukrajinskog noža"? NIje. Dakle, riječ je o zaista besramnoj izmišljotini
Pa ne moraju bukvalno da ih kolju, tu i tamo ubiju po nekog.. Isti scenario kao sto su albanci na kosovu maltretirali srbe.. U vreme Tita si imao istu situaciju gde su srbe proterivali, silovali itd.. Pa im je on dao autonomiju da bi se smirili.. Recimo moja koleginica je kao dete za vreme SFRJ isla na kosovo na ekskurziju, a albanci se okupili ispred sobe gde su deca spavala, pa vikali kako ce da ih siluju, kao izadjite napolje da vas silujemo.. Znaci strasno, nisam joj verovao a ona me uverava kako je to dozivela...
Znaci, nije ti to primer, ne mora neko organizovano da bezi. Srbi nisu bezali a bili su ugrozeni..
Je li bilo ovakvih masovnih bježanja Rusa od "Ukrajinskog noža"? NIje.
Rekao sam, nije bilo masovnog bezanja ni srba sa kosova, odlazili su polako, to je trajalo godinama.. Niko nece tek tako napustiti svoju kucu i zemlju, posebno ako nema gde da bezi, i ako prodajom ne moze da zaradi..
Ako su se dogodili kakvi pojedinačni slučajevi maltretiranja i ubojstva Rusa u Ukrajini, onda se to rješava na drugi način, a ne divljačkim pohodom sa 500 000 vojnika i toliko razornim oružjem da čitavu Ukrajinu možeš spržiti
I nas je NATO gadjao armadom aviona natovarenih bombama sa osiromasenim uranijumom..
Zasto NATO bombarduje citavu zemlju?
Zato sto ovo nije moguce drugacije izvesti! Jer ako udjes pesadijom a ne unistis avijaciju i oklopna vozila neprijatelja prvo ce te gadjati iz vazduha pa krenuti peske sa zemlje, a ti ma kakva da si sila da, neces se dugo odrzati, mozda i izgubis rat.
Međutim, to što je ovo bilo poznato malom broju ljudi nije dokaz da ovo nije istina
Bas zato je jako sumnjivo.. Zapad mrzi ruse vekovima, ovo bi im koristilo da ih ocrne, ali nikda nisu pominjali.. Sto i dovodi do zakljucka da je ovo samo novija propaganda Ukrajinaca..
Gore ti rekoh. Da su Ukrajinci zaista tako i toliko vršili zločine nad Rusima, sigurno bi bilo masonog bijega Rusa iz Ukrajine u Rusiju. A toga nije bilo.
Ne bi Slape, ne bi bilo masovnog egzodusa.. Znam to na primeru kosova.
Bilo je silovanja, ubistava, iskljucenja struje i vode, zastrasivanja, prinudnih kupovina kuca, proterivanja, uskracivanja zdravstvene zastite.. Sve je to trajalo godinama..
A zasto onda Ukrajinci nisu bezali od gladomora? Valjda bi bilo masovnog egzodusa u susedne drzave, ljudi beze trbuhom za hlebom.. Pa bi culi i od drugih drzava da su bezali..
meni se prevrće želudac, ali što mogu? Imam(o) li pravo šutjeti o istini? Ako "sačuvam želudac", šutnjom, "ubit će me savjest". I na koncu, zašutim li, i kamenje će vikati, ali tada će Bog mene pitati - zašto si šutio.
Rusi svakako nisu nevini, niko nije. Pitanje je samo ko je veci zlotvor.. Amerikanci ili Rusi?
Ti ne zelis zauzimati stranu, niti ja.. Ali sta ces ako si na to prinudjen? Svakako da su nase zemlje suocene sa tim da izaberu stranu..
Srbija je ipak izabrala neutralan stav, mozda je to jedino resenje u ovoj situaciji..
Treba biti na strani istine, i 'urlikati' o istini. Otk 3,16: Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.
Ja samo ne znam sta je istina.. Vesti su lazne, vlada cenzura.. Zasto tolika cenzura Ruskih medija na zapadu, osim ako se nesto ne zeli prikriti?
Ta cenzura me podseca na onu u vreme kovida.. Sada imamo biolabaratorije i optuzbu Ruske strane o americkoj proizvodnji patogena.. Da li je sve samo maska, ili je u pitanju realnost, mozda rusi ratuju na strani dobra.. Treba dobro ispitati..
Američka priča o Sadamu Huseinu. Amerikanci su bili bar originalni, a Putin kopira američke idiote i zločince.
Sta je onda stvarni Putinov cilj? (ako je prica izmisljena)
Da li on zeli da se konfrontira sa citavim svetom da bi tek malo prosirio svoje granice ili zeli da osvoji pola evrope?
Postoje tri mogucnosti:
1) Putin ucestvuje u NWO agendi, daje zapadu alibi za sirenje patogena i virusa, tako sto ce Rusko-Americki sukob predstaviti kao bioloski rat
2) Putin je protiv NWO, i zeli da unisti biolabaratorije koje sluze za kontrolu populacije
3) Putin je ludak koji zeli 3. svetski rat, da prosiri granice Rusije i stvori slovenski savez..
Odsjecanje glave je uvijek zločin, i zaista mi je malo čudno da se sami snimaju i to šire i time se hvale. Ako je to točno onda je riječ o pojedinačnim slučajevima gdje se radi o bolesnicima. Analizu ovoga rata svesti u domenu ovakvih bolesnih slučajeva je i krivo i nepošteno.
Mislim da je to emitovano i na Ukrajinskoj nacionalnoj televiziji.. Valjda tako podsticu moral odnosno nemoral u narodu, prave ih monstrumima..
Evo pogledaj:
Prvo, to nisu službene oznake Ukrajinske vojske. Drugo, službena oznaka ruske vojske, boljševička crvena petokraka, je simbol pod kojim je ubijeno 10-tak puta više ljudi nego pod simbolom kukastog križa.
Ne samo da nose kukaste krsteve, vec uopste i ne kriju da su rasisti..
Evo vrlo interesantnih detalja vezanih uz Gladomor kojim su pomoreni Ukrajinci:
1. Gladomor je izazvan u najplodnijim ukrajinskim krajevima. To su široki prostori pokriveni humusom ili černozemom, debelim do tri metra.
2. Izvoz žita iz SSSR-a u to vrijeme pokazuje da razloga za glad nije bilo.
3. Ukrajinskim su seljacima bolješvici oduzeli svo žito, uključujući i sjeme, a zatim i svu hranu koja se mogla transportirati.
4. Gladomor je izazvan i u ruskim pokrajinama u kojima žive Ukrajinci, pa čak i u kavkaskim krajevima nastanjenim ukrajinskom manjinom.
5. Do smrtonosne gladi nije došlo u sovjetskim republikama koje su neusporedivo siromašnije obradivim površinama od Ukrajine, pa čak pokrivene planinama, polupustinjama i tajgama.
6. Tijekom gladomora seljacima se nije dopuštalo napustiti sela u kojima su živjeli. Svaki takav pokušaj vojska je zaustavljala oružjem.
7. Zabranjeno je bilo slanje humanitarne pomoći seljacima.
8. Zabranjeno je bilo, ne samo tražiti u inozemstvu humanitarnu pomoć, već je o gladi bilo zabranjeno, pod prijetnjom kaznenim sankcijama, javno govoriti. Na taj način svijetu nije bilo dopušteno spasiti milijune nedužnih Ukrajinaca.
9. Nakon što je oko 7-10 milijuna ukrajinskih seljaka bilo umoreno glađu, ili strijeljano, na područja u kojima su umoreni Ukrajinci živjeli Staljin je naredio dovođenje novog pučanstva, ali sada Ruske nacionalnosti. Nije dopustio da se ovamo dosele Ukrajinci iz siromašnijih pokrajina, niti žitelji siromašnih kavkaskih i azijskih zemalja, što jasno ukazuje na nacionalnalističku pozadinu gladomora. Uostalom, za Staljina nacionalno je pitanje bilo, zapravo, transportno. Kasnije će poluotok Krim osloboditi o domicilnog pučanstva Krimskih Tatara, tako što će ih jednostavno preseliti (transportirati) u Sibir i Kazahstan. Onamo je transportirano i na milijune Ukrajinaca koji nisu ubijeni gladomorom.
10. Godine 1937. izvršen je popis stanovništva u SSSR-u. Nakon što je obaviješten o rezultatima popisa, koji su jasno ukazivali na posljedice gladomora 1932.-1933., Staljin je jednostavno naredio da se popisivači strijeljaju, a dokumentacija o popisima uništi. Uz to, zabranjena je pod prijetnjom drakonskih kazni, riječ holodomor.
----------------------------
Potresna snimka izgladnjelog malog Ukrajinca
Pogledajte prilog 153719
Ovo stvarno deluje kao naucna fantastika, po mnogim tackama, da sad ne duzim..
Poslednja izmena: