Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa ovaj je gori i od Bajdena..

Bush je napravio lapsus, pa nazvao napad na Irak neopravdanom i brutalnom agresijom, misleci time na Ukrajinu..

Bivsi predsednik amerike Bush:

"Odluka jednog coveka, da pokrene potpuno neopravdanu i brutalnu invaziju na Irak, ahhh.. mislim na Ukrajinu.. Irak takodje.. Kako god.. Imam 75 godina.. Aaaah.. "

*Da vidim Jovane da li ces ovo osuditi ili opravdati? To su vase zapadne vrednosti.. Imas li neki FACT CHEK opet?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naime, da su Rusi Ukrajince glađu pomorili 1870-tih, i da sam ja to tebi priopćio ti bi ponovo meni postavio potpuno isto kontrapitanje - kako to da ih Rusi ranije nisu istrijebili, imali su šanse vjekovima ranije

Da si mi dao nesto iz 1870, to bi mozda i potvrdilo price da su ih mucili izgladnjivali i ko zna sta.. Ovako je i vise nego sumnjivo. Lako se moze manipulisati istorijskim podacima ako je u pitanju razlika od samo 5-10 godina..

Ista je prica i da su Srbi mucili i zlostavljali Hrvate, niko nije za to znao sve do 90-ih, do pocetka rata.. Kako to?

To je moguće, ali Gladomor nažalost nije falsifikat, to je povjesna činjenica, strašna činjenica. Činjenica da su boljševičke sovjetske vlasti glađu umorile do desetak milijuna Ukrajinaca. Zvuči nevjerojatno, ali to što zvuči nevjerojatno ni najmanje ne umanjuje istinitost.

Neverovatno je da to niko do sad nije pominjao, nego bas kad je pokrenuta ova invazija na Ukrajinu sad su se toga setili!

Zato sam ja deset, i više, godina potrošio istražujući detalje i činjenice vezane uz ove događaje.

Ovo sigurno nisi proverio, nego ti je skoro naletelo, nisi se ti mogao 10 prethodnih godina baviti Ukrajinom..

Provjeri priče. Otkrij istinu.

Provericu, evo ne moram to da komentarisem do tad.. Ali sta ces ako nadjem da je ovo sve laz? Sta onda?

O ovome ću reći samo ovo. Nikakvu podršku Tuđman 1990.-1991. nije dobivao sa zapada. Dapače, zapad, zajedno s ostatkom svijeta, Tuđmanu (Hrvatskoj) je uveo embargo na oružje kako se ne bismo uopće mogli braniti. Ne znam znaš li, mjesec dana prije prvih izbora (travanj 1990.), tzv. JNA "preotela" je sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske, i tako Hrvate ostavila goloruke. Naravno, zapad sve ovo zna, Amerika ovo zna, Rusija ovo zna, i tako golorukim ljudima (Hrvatima) uvodi embargo na kupnju oružja, a do zuba naoružanom MIloševiću daje 'mig' - mi smo za očuvanje JUgoslavije. "Pametnom dosta".

Jedno je embargo a drugo doturanje oruzja sa strane..

Oni su i jednog i drugog ubedjivali u svoju podrsku. Da bi Milosevic poverovao da ima podrsku, uveli su Hrvatima embargo, a Tudjmana su uveravali da to rade jer moraju da se predstave mirotvorcima, a tajno su dopremali oruzje..

Cak i da nisu, opet su ga uveravali..

Tako su obojicu prevarili, i naveli nas da se pokoljemo..

Pa ne mislis valjda Stvarno Slape da smo mi imali podrsku da je zapad bio na strani Srbije u ovom ratu? Pre ce biti da je bio na strani Hrvatske po rezultatima.. Ali ja ti kazem da nije bio ni na cijoj strani, nego su hteli da nas uniste!

Ja ne pristajem na tvoju ponudu - Istok ili zapad, Rusija ili Amerika. Ja odbijam biti i na strani istočnog i na strani zapadnog antikrista. I nije mene Amerika (zapad) okrenula protiv Rusa. Mene je moja savjest okrenula protiv Rusa. Kako mogu biti za onoga koji napadne drugoga s namjerom da ga istrijebi, da mu zemlju doslovno sprži. Nemoj mi samo reći da Putin ubija Ukrajince i razara im zemlje iz ljubavi i milosrđa prema njima.

Ok, ja sam mislio da ti ipak drzis stranu zapadu.. Pa vidi Slape, niko ne tvrdi da Rusi ne cine zlocine ili da nikada nisu cinili, ali su svejedno pravedniji od zapada..

To je ono sto ja hocu da kazem. A zapad je po ovom pitanju Ukrajine, blago reci licemeran, kada uzmemo u obzir koje su sve grozote godinama cinili.

Eno pogledaj gore kako je Bush napravio lapsus, savest ga pece sto je opustosio Irak, i to ce odneti u grob..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da si mi dao nesto iz 1870, to bi mozda i potvrdilo price da su ih mucili izgladnjivali i ko zna sta.. Ovako je i vise nego sumnjivo. Lako se moze manipulisati istorijskim podacima ako je u pitanju razlika od samo 5-10 godina..

Izmanipuliran može biti samo onaj tko na to pristaje. Ako tebe istina o Gladomoru bude interesirala, ti ćeš ovo dobro istražiti. Ako, pak, tebi istina o Gladomoru ne bude odgovarala, ti ćeš odbaciti svaki argument i svaku činjenicu proglašavajući ih falsifikatom. Ja ti predlažem da ozbiljno istražiš, jer samo istina oslobađa.

Ista je prica i da su Srbi mucili i zlostavljali Hrvate, niko nije za to znao sve do 90-ih, do pocetka rata.. Kako to?

Zato što je u bivšoj Jugoslaviji bilo naprosto zabranjeno o tome govoriti. Glave su ljudi gubili ako bi se usudili o tome pričati. Uostalom, evo ti jedan kratki video pa se sam uvjeri:

Neverovatno je da to niko do sad nije pominjao, nego bas kad je pokrenuta ova invazija na Ukrajinu sad su se toga setili!

Netočno, potpuno netočno. Priče o Gladomoru imaš na internetu stare nekoliko desetljeća, dakle nije to nešto što je netko pokrenuo prije par mjeseci. A kako to da ti za ovo nisi nikada čuo, priupitaj sam sebe. Kako to da o ovakvoj strahoti Srbija šuti. Nisi ti rijetki Srbin koji za ovo nije nikada čuo, rijetki su koji su u Srbiji to čuli.

Ovo sigurno nisi proverio, nego ti je skoro naletelo, nisi se ti mogao 10 prethodnih godina baviti Ukrajinom..

Mire, pa nisam ja deset godina proučavanja potrošio samo na Ukrajinu, nego na sve što me iz zadnjih nekoliko stoljeća povijesti interesiralo.

Ali sta ces ako nadjem da je ovo sve laz? Sta onda?

Ovo ti je moj savjet. Traži istinu o ovome, nemoj tražiti dokaze da je ovo laž.

Ok, ja sam mislio da ti ipak drzis stranu zapadu..

Ja pristajem biti samo na Božjoj strani, na strani Istine.

Pa vidi Slape, niko ne tvrdi da Rusi ne cine zlocine ili da nikada nisu cinili, ali su svejedno pravedniji od zapada..

Iskreno, ja te pravde ne vidjeh ni kod Rusa.

To je ono sto ja hocu da kazem. A zapad je po ovom pitanju Ukrajine, blago reci licemeran, kada uzmemo u obzir koje su sve grozote godinama cinili.

Ovo bi meni mogao reći da ja kojim slučajem branim zapad, točnije Ameriku. Uostalom, kroz diskusije o teološko-sociološkim temama čuo si kakvo je moje mišljenje o Americi i američkom protestantizmu.

Eno pogledaj gore kako je Bush napravio lapsus, savest ga pece sto je opustosio Irak, i to ce odneti u grob..

Kao prvo, ja Busha ne branim, niti sam ga kada branio, a u grob će i s Putinom sva ova njegova zla koja čini jednom narodu. Nema opravdanja za ovo što čini, jer nitko, pa ni Ukrajinci, nisu prešli Rusku granicu i počeli ubijati Ruse i razarati, sa zemljom sravnjivati Ruske gradove. Stvari stoje potpuno suprotno, Rusi ubijaju Ukrajince i Rusi razaraju Ukrajinu. Ovo je naprosto činjenica, i ovo nijekati je vrijeđanje zdravog razuma.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izmanipuliran može biti samo onaj tko na to pristaje. Ako tebe istina o Gladomoru bude interesirala, ti ćeš ovo dobro istražiti. Ako, pak, tebi istina o Gladomoru ne bude odgovarala, ti ćeš odbaciti svaki argument i svaku činjenicu proglašavajući ih falsifikatom. Ja ti predlažem da ozbiljno istražiš, jer samo istina oslobađa.

Meni nije problem cak ni da je ovo istina. Cak i da ovu akciju ne mozemo opravdati sa moralnog aspekta, isto su radili i Amerikanci, izvrsili su genocid nad indijancima, imali su crnce za robove i dan danas su crnci u teskoj situaciji..

I sad oni nekome drze pridike, a oni su cinili zlocine i dan danas cine..

Meni ne trebaju ni Amerikanci ni Putin, samo opet je prirodno stati na stranu manjeg zla, ako su to Rusi.

Ti kazes da su oni umorili ljude gladju, i normalno je da se meni to nikako ne uklapa. Nikad cuo, a i taj period oko 2. sv. rata mi je sumnjiv.

Spominju li Rusi ovo u svojoj istoriji? A Ukrajinci sta kazu?

Ako Ukrajinci imaju jednu verziju a Rusi drugu, opet je to situacija kao i kod nas Srba i Hrvata.. Ne znas sta je istina..

Mozemo mi sada ovo ispitivati u tanka crevca, ali da li cemo doci do istine? To svako moze interpretirati na svoj nacin, mi niti smo sudije niti znamo sve cinjenice..

I koji bi zakljucak bio na kraju i sta bismo iz toga izvukli? Zar to da Ukrajinci sada imaju pravo da kolju, jer su vekovima ugnjetavani? A da kolju i zlostavljaju Ruse to je cinjenica.

A kako to da ti za ovo nisi nikada čuo, priupitaj sam sebe. Kako to da o ovakvoj strahoti Srbija šuti. Nisi ti rijetki Srbin koji za ovo nije nikada čuo, rijetki su koji su u Srbiji to čuli.

Nikada to nisam cuo, ovo je prvi put da cujem da su Rusi nekog umorili gladju, i logicno mi da je sumnjivo.

A ko je na zapadu cuo? Pa oni jos manje znaju o rusiji i istoriji..

Zato što je u bivšoj Jugoslaviji bilo naprosto zabranjeno o tome govoriti. Glave su ljudi gubili ako bi se usudili o tome pričati.

Meni su te stvari skroz degutantne, bilo od koga da dolaze.. Ja nikada nisam ni sporio da su Srbi cinili zlocine. Evo u zadnjem ratu znamo za Arkana recimo. U svakom ratu se cine zlocini..

Ali opet s obzirom na nas mentalitet, ako neko cini takva stravicna dela, taj ili je bolestan, ili je opsednut.. To nije mentalitet naseg naroda. Ali opet su te stvari radjene..

I da li sve ovo moze opravdati suprotnu stranu?

Mozemo li mi sada opravdati Hrvatske zlocine govoreci da su Srbi nekog maltretirali ili Srpske zlocine govoreci da su Hrvati bili ustase? Ili da Ukrajince pravdamo a Ruse da osudimo?

A upravo se to radi!

Nikog ne mozes pravdati sto cini zlocine u ime neke proslosti, jer to je osveta, ili u ime odbrane ako nisi trenutno ugrozen. Ukrajinci nisu bili ugrozeni, imaju su svoju drzavu, pa opet vrse zlocine dole nad Rusima. Nemoj mi reci da je i to sad neistina?

Mire, pa nisam ja deset godina proučavanja potrošio samo na Ukrajinu, nego na sve što me iz zadnjih nekoliko stoljeća povijesti interesiralo.

Blago tebi, ali meni se prevrce zeludac kada to citam, pa ne mogu citati.

I sta je sad tvoj zakljucak posle svega sto si procitao? Zar proslost moze opravdati necije zlocine danas?

Recimo da ustanovis da su Hrvati vekovima bili ugrozeni, a Srbi su im nesto lose radili, sto se i koristi kao argumenat kod vas. Da li to znaci, da sad Hrvati imaju pravo da pobiju i proteraju sve Srbe?

Ili su Albanci bili ugrozeni od Srba davno, pa se sada albanci iz osvete nakon par vekova dignu i pocnu da rade isto, da ubijaju i kolju Srbe?

A upravo su to radili! Niko ih nije dirao dole, imali su sva prava, vise nego bilo koja zajednica..

Ovo ne moze nikog opravdati, jer ako ti u tom trenutku zivis u miru sa Srbima, nisi ugrozen, a ovi nisu bili ugrozeni, onda ti nemas prava da koljes Srbe iz cista mira, niti te prosli zlocini Srba opravdavaju da to radis danas..

Evo recimo Turci su vekovima klali Srbe i nabijali ih na kolac, zar mi sada trebamo da pokoljemo sve Turke po Srbiji i proteramo ih? Ili Madjare da pokoljemo, jer oni su bacali Srbe pod led i ubijali ih, zar da im se sada svetimo? A ima ih u Vojvodini znas koliko, oni drze ogromne gradove poput Subotice.. Mogli bismo sad da izmislimo kako su Srbi koji su u tim gradovima manjina ugrozeni (neki politicari cak i tvrde da jesu), pa da pocnemo da ih tucemo i koljemo, da se kao branimo.. Medjutim, to nije mentalitet Srba, na to moze da ih natera samo neki umobolni politicar manipulacijom..

Vidis, upravo to ispitivanje proslosti stvara kod ljudi mrznju i fobiju.. Ti osecas da si ugrozen iako to u realnosti nisi.. Zato treba proslost ostaviti proslosti i ziveti u sadasnjosti u miru sa bliznjima koji su oko tebe..

Ja pristajem biti samo na Božjoj strani, na strani Istine.

To znaci da ne treba biti ni na jednoj strani. Ni na strani Srba ni Hrvata ni Rusa ni Ukrajinaca..

Jedino sto mozemo je da analiziramo i utvrdimo ko je u sadasnjem trenutku na strani dobra a ko je na strani zla. Taj je i na Bozjoj strani.

Po meni, Rusi su ipak na strani dobra a zapad i Ukrajinci su na strani zla.. Jer te Ukrajince niko i nije dirao, oni imaju svoju drzavu, pa mogu da rade sta hoce u njoj. Ali su odlucili da gaje mrznju u srcu secajuci se proslih vremena, izgradili su rusofobiju i poceli da maltretiraju Ruse da ih ubijaju dole u Donbasu i okolini..

Ne mogu da ih pravdam i da hocu..

Ukrajinci, nisu prešli Rusku granicu i počeli ubijati Ruse i razarati, sa zemljom sravnjivati Ruske gradove

Onda ti imas neke druge informacije, ja ono sto slusam po medijima, to je da su Rusi bili ugrozeni, ubijani maltretirani u Ukrajini u tim oblastima koje su sada oslobodjene..

Pored toga Ukrajinci su planirali bioloske napade protiv Rusa, pomocu dronova koji rasprsuju aerosoli i dr.. Postoje dokumenti..

U reklamama na nacionalnoj televiziji govore protiv rusa, zena odseca glavu ruskom vojniku, i prica kako su godinama Ukrajinci ziveli ugrozeni i sada im se svete, i kako sve Ruse treba pobiti.. Da ti se prevrne zeludac..

Dalje, zar nisi video kukaste krsteve na uniformama Ukrajinaca, tetovaze i sl.. Decu romske nacionalnosti vezuju za bandere, ono sto su i nacisti praktikovali, pljuju ih i maltretiraju, postoje snimci..

Ja sam sve to video i ne mogu da se pravim da nisam, da im drzim stranu..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čak i da je tvoja teza istinita(a nije ni promil istina) da je Zapad jel za sve kriv, ok, Zapad nas posvađao(a nije), i da bi mi navodno da nije Zapada živeli u harmoniji a da se zapravo na radi o slabostima našeg mentaliteta, to bi onda doista značilo da smo niža rasa kojom mogu da manipulišu svi pa i Zapad. To što ti govoriš bi bio rasizam.

Mi smo visa rasa Jovane. To se vidi po mentalitetu, sposobnostima, inteligenciji, moralu, osecaju koji imamo za pravdu, volimo slobodu i jednakost, to nije slucajno.. Mi to znamo i osecamo, svaki od nas. Znamo da smo jedinstveni, pametniji i bolji od drugih, rodjeni smo kao takvi. Ostali narodi to nemaju, ili ne osecaju u tolikoj meri.. Mi jednostavno znamo da smo lideri..

Sto se tice njihovih manipulacija, svaka nacija bi podlegla tome, znaci svaka! Ali mi smo najduze opstali, duze nego bilo koja nacija. I na kraju nisu nas do kraja ni slomili! Kad bi nas ostavili jedno par godina, mi bi se ponovo uzdigli i postali lideri sveta. Ti i sam znas da je tako. To je osecaj!

Inace, evropska civilizacija krece iz podunavlja, vincanska kultura, dok je cela evropa prethodno bila pod ledom ovo je jedino naseljeno podrucje u to doba. Zato mi imamo taj naziv "LIVADA" ili "LEDINA" za travnjak, jer je cela evropa gore bila pod ledom! Kasnije se to topi..

Nismo mi Jovne od nekuda dosli, oni dolaze, a mi smo starosedeoci. Kod nas je vladala jednakost i mir, ni vojsku ni cara ni robove nismo imali. Bilo je to skoro pa idealno drustvo, sa prirodnim zakonima. Ali smo i pored toga bili lak plen za varvare, jer nismo pomisljali da neko moze da nas napadne..

Oni su dakle dosli i porobili nas.. A ti sad kazes kako oni i treba da vladaju?

Pa Bog je bio besan kada su Izraelci trazili cara! Znaci ako neko treba da vlada onda je to Bog. Ali posto insistiras da covek treba da vlada, onda mi treba da vladamo njima, jer oni su varvari i robovlasnici i dan danas.. Dok mi cenimo slobodu i ne pristajemo na jaram, zato se i bunimo, jer to nam je ostalo u prirodi!

već se radi o našim manama karaktera, koje nas unižavaju, i koje moramo pobediti i odrasti, postati zreli i sposobni da se nosimo životnim izazovima.

Izvini Jovane, ali osecaj da si poseban nije mana, to ne znaci da je neko automatski razmazeno deriste koje ocekuje da mu ugadjas i da mu sluzis! Zapravo oni su razmazena derista koja ocekuju da im sluzimo, i zato imaju robove. Oni trebaju da odrastu, a ne mi! Mi smo svima dali slobodu i jednakost dok smo vladali svetom. To imas u istoriji i kod Aleksanra Velikog. Uvek smo bili za slobodu za pravdu i za jednakost..

Znaci ti pogresno interpretiras vrline kao mane! Mi ne samo da nemamo neke mane, vec posedujemo i vrline koje retko koji narod ima, a ti nas unizavas!

Sramota!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I jos da dodam, nije ovo rasizam. Ti insistiras na genetici, a ja samo ukazujem na to da smo mi najstariji evropski narod. Ja nigde nisam tvrdio da je to razlog zasto mi treba da vladamo evropom ili svetom. Upravo je to nacizam, taj varvarski pristup da neko treba da vlada nad nekim zato sto je vise rase ili je bolji. To potice od vas zapadnjaka, a mi tezimo idealnom drustvu gde su svi slobodni, jednaki i nisu ropski podlozni nikome pa ni caru! Mi smo i kroz istoriju ujedinjavali narode, osnivac smo ujedinjenih nacija, pokreta nesvrstanih, sve sa ciljem saradnje i jednakosti. Osnovali smo i SFRJ sa istim ciljem - dali svima jednaka prava. Da smo hteli nekoga da tlacimo, mi bi onda radili drugacije!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo je to nacizam, taj varvarski pristup da neko treba da vlada nad nekim zato sto je vise rase ili je bolji.

Ne, ne radi se o genetici već o karakteru. Po Bibliji je jasno da prokletsvo naroda ili pojedinaca ide zbog karakternih mana. To je princip Mire, još od Noja i Hama("proklet da je Ham otac Hanancima").

Genetika pak tu igra određenu ulogu, u onoj meri u kojoj je koristimo na ispravan ili neispravan način. Naš genetski tip koji preovlađuje je dinarski i atlantsko-mediteranski. Odlikuje ga višak testosterona kod muškaraca i progesterona kod žena. To samo po sebi ima prednosti ali može da bude velika mana. Sa ovim predispozicijama našeg karkatera možemo biti na slavu Bogu, samo ako ga usmerimo na službu Bogu i bližnnjima, tada taj prirodni višak energije biva usmerena na blagosloveno i mudro delovanje. Ali, ima ali...ako ove naše prirodne predispozicije nisu pod kontrolom Božijeg Zakona, i promene karaktera i srca, tada dolazi do ispoljavanja svih negativnih karkateristika zbog viška energije i agresije.

Mi znamo da kao narod i narodi na ovim prostorima (to ne mora da se oseća kako ti insistiraš, već samo egzaktno i vidljivo što je) smo puni gneva, bunta(protiv svega i svačega), bahatosti, korupcije itd...ako je to tebi pravedno društvo kako ti tvrdiš, to je veliki previd Mire. Upravo zato, što mane našeg karaktera dolaze do izražaja u svim segmentima života te nisu ukroćene, zato kao podneblje imamo problem najpre jedni sa drugima a zatim i šire...gordost, oholost i samoponositost nam ne dozvoljava da uvažavamo jedni druge na ovim prostorima, um je pomućen i zato su nam političke i društvene odlike na veoma niskom nivou. U tom smislu Bog mora da radi sa nama na drugačiji način. On je dopustio zato da nas snalaze nevolje da bi smo se pitali zašto? Ko je iskren videće gde je problem i menjaće svoj karakter. Ko pak ostaje gord on neće menjati svoje navike i biće još više utvrđen u zlu, kao svojevremeno gordi faraon ("još više otvrdu srce faraonu") i pored nevolja.

E zato Mire svaki narod ima svoje prokletstvo kao i Ham, ako dozvoljava ispoljavanje onih loših karkateristika. Ali ako se pokaje i doživi promenu, prosvetu u svom karakteru i načinu života, tada prokletstvo spada i tada tek narod postaje sposoban da svoje političke i druge probleme reši na pravi, razuman način, a tada neće imati problem ni sa mešanjem jačih sa strane jer će sam biti sposoban i zreo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Meni nije problem cak ni da je ovo istina. Cak i da ovu akciju ne mozemo opravdati sa moralnog aspekta, isto su radili i Amerikanci, izvrsili su genocid nad indijancima, imali su crnce za robove i dan danas su crnci u teskoj situaciji..

Ali ja sam zbog toga desetine puta, na ovom forumu, Amerikance nazvao divljacima, pa kako bih onda zbog istih stvari Ruse mogao hvaliti?

Ti kazes da su oni umorili ljude gladju, i normalno je da se meni to nikako ne uklapa. Nikad cuo, a i taj period oko 2. sv. rata mi je sumnjiv.

Nisi čuo jer se skrivalo. Skrivala je zločinačka boljševičko-komunistička partija Jugoslavije zločine svoje majke zločinke KPSSSR-a. Ne samo skrivala prijetnjama, doslovno su ljudi znali "preko noći nestati' ako bi na ovim činjenicama inzistirali.

Spominju li Rusi ovo u svojoj istoriji? A Ukrajinci sta kazu?

Naravno da priča Rusa i Ukrajinaca nije potpuno jednaka. Međutim, meni je nebitno, i za istinu je nebitno, što kažu Ukrajinci a što kažu Rusi. Bitne su činjenice, a one su zaista strašne. Milijuni su strašnom glađu umoreni, i to namjerno i ciljano, raspravljati se jedino može je li to bilo 6, 7 ili 10 milijuna Ukrajinaca. Stradao je jedan broj i drugih osim Ukrajinaca, ali naprosto kao kolateralne žrtve. Ako te bude interesiralo ostavit ću ti ovdje neke interesantne i važne elemente vezane uz ovo.

Ako Ukrajinci imaju jednu verziju a Rusi drugu, opet je to situacija kao i kod nas Srba i Hrvata.. Ne znas sta je istina..

Tko hoće znati sazna, pa zna što je istina. Mt 10,26: Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati.

I koji bi zakljucak bio na kraju i sta bismo iz toga izvukli? Zar to da Ukrajinci sada imaju pravo da kolju, jer su vekovima ugnjetavani? A da kolju i zlostavljaju Ruse to je cinjenica.

Ne, nisu to činjenice, to je Putinov besramni izgovor da ovako divljački nasrne na Ukrajinu i Ukrajince. Razmisli, ako jednu inferiornu manjinsku skupinu netko napada i na koncu čak "kolje", rezultat mora biti takav da se ta skupina spašava masovnim bježanjem na najbliži prostor na kojem će biti sigurna. U ovom slučaju, to bi bio bijeg Rusa iz istočne Ukrajine preko granice u Rusiju. Je li bilo ovakvih masovnih bježanja Rusa od "Ukrajinskog noža"? NIje. Dakle, riječ je o zaista besramnoj izmišljotini. Ako su se dogodili kakvi pojedinačni slučajevi maltretiranja i ubojstva Rusa u Ukrajini, onda se to rješava na drugi način, a ne divljačkim pohodom sa 500 000 vojnika i toliko razornim oružjem da čitavu Ukrajinu možeš spržiti.

Nikada to nisam cuo, ovo je prvi put da cujem da su Rusi nekog umorili gladju, i logicno mi da je sumnjivo.

A ko je na zapadu cuo? Pa oni jos manje znaju o rusiji i istoriji..

Vrlo malo ljudi i na zapadu i kod nas zna za ovo. Pogotovo je vrlo malo njih znalo do prije dvadesetak-tridesetak godina, do pojave interneta. Međutim, to što je ovo bilo poznato malom broju ljudi nije dokaz da ovo nije istina, dapače, to je dokaz da je ovaj Gladomor bio toliko đavolsko djelo da su ga krvnici skrivali na sve moguće načine. Pa čak i ubijajući ljude koji bi o ovome pokušavali svijet upoznati.

Nikog ne mozes pravdati sto cini zlocine u ime neke proslosti, jer to je osveta, ili u ime odbrane ako nisi trenutno ugrozen. Ukrajinci nisu bili ugrozeni, imaju su svoju drzavu, pa opet vrse zlocine dole nad Rusima. Nemoj mi reci da je i to sad neistina?

Gore ti rekoh. Da su Ukrajinci zaista tako i toliko vršili zločine nad Rusima, sigurno bi bilo masonog bijega Rusa iz Ukrajine u Rusiju. A toga nije bilo.

Blago tebi, ali meni se prevrce zeludac kada to citam, pa ne mogu citati.

I sta je sad tvoj zakljucak posle svega sto si procitao? Zar proslost moze opravdati necije zlocine danas?

I meni se prevrće želudac, ali što mogu? Imam(o) li pravo šutjeti o istini? Ako "sačuvam želudac", šutnjom, "ubit će me savjest". I na koncu, zašutim li, i kamenje će vikati, ali tada će Bog mene pitati - zašto si šutio.

To znaci da ne treba biti ni na jednoj strani. Ni na strani Srba ni Hrvata ni Rusa ni Ukrajinaca..

Treba biti na strani istine, i 'urlikati' o istini. Otk 3,16: Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.

Jedino sto mozemo je da analiziramo i utvrdimo ko je u sadasnjem trenutku na strani dobra a ko je na strani zla. Taj je i na Bozjoj strani.

Tako je

Po meni, Rusi su ipak na strani dobra a zapad i Ukrajinci su na strani zla.. Jer te Ukrajince niko i nije dirao, oni imaju svoju drzavu, pa mogu da rade sta hoce u njoj. Ali su odlucili da gaje mrznju u srcu secajuci se proslih vremena, izgradili su rusofobiju i poceli da maltretiraju Ruse da ih ubijaju dole u Donbasu i okolini..

U dva navrata ti gore objasnih zašto ne mislim ovako.

Pored toga Ukrajinci su planirali bioloske napade protiv Rusa, pomocu dronova koji rasprsuju aerosoli i dr.. Postoje dokumenti..

Američka priča o Sadamu Huseinu. :) Amerikanci su bili bar originalni, a Putin kopira američke idiote i zločince.

U reklamama na nacionalnoj televiziji govore protiv rusa, zena odseca glavu ruskom vojniku, i prica kako su godinama Ukrajinci ziveli ugrozeni i sada im se svete, i kako sve Ruse treba pobiti.. Da ti se prevrne zeludac..

Odsjecanje glave je uvijek zločin, i zaista mi je malo čudno da se sami snimaju i to šire i time se hvale. Ako je to točno onda je riječ o pojedinačnim slučajevima gdje se radi o bolesnicima. Analizu ovoga rata svesti u domenu ovakvih bolesnih slučajeva je i krivo i nepošteno.

Dalje, zar nisi video kukaste krsteve na uniformama Ukrajinaca, tetovaze i sl..

Prvo, to nisu službene oznake Ukrajinske vojske. Drugo, službena oznaka ruske vojske, boljševička crvena petokraka, je simbol pod kojim je ubijeno 10-tak puta više ljudi nego pod simbolom kukastog križa.

Decu romske nacionalnosti vezuju za bandere, ono sto su i nacisti praktikovali, pljuju ih i maltretiraju, postoje snimci..

Ovo je divljaštvo pojedinačnih bolesnika, a ne Ukrajinaca i Ukrajinske države.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo vrlo interesantnih detalja vezanih uz Gladomor kojim su pomoreni Ukrajinci:

1. Gladomor je izazvan u najplodnijim ukrajinskim krajevima. To su široki prostori pokriveni humusom ili černozemom, debelim do tri metra.

2. Izvoz žita iz SSSR-a u to vrijeme pokazuje da razloga za glad nije bilo.

3. Ukrajinskim su seljacima bolješvici oduzeli svo žito, uključujući i sjeme, a zatim i svu hranu koja se mogla transportirati.

4. Gladomor je izazvan i u ruskim pokrajinama u kojima žive Ukrajinci, pa čak i u kavkaskim krajevima nastanjenim ukrajinskom manjinom.

5. Do smrtonosne gladi nije došlo u sovjetskim republikama koje su neusporedivo siromašnije obradivim površinama od Ukrajine, pa čak pokrivene planinama, polupustinjama i tajgama.

6. Tijekom gladomora seljacima se nije dopuštalo napustiti sela u kojima su živjeli. Svaki takav pokušaj vojska je zaustavljala oružjem.

7. Zabranjeno je bilo slanje humanitarne pomoći seljacima.

8. Zabranjeno je bilo, ne samo tražiti u inozemstvu humanitarnu pomoć, već je o gladi bilo zabranjeno, pod prijetnjom kaznenim sankcijama, javno govoriti. Na taj način svijetu nije bilo dopušteno spasiti milijune nedužnih Ukrajinaca.

9. Nakon što je oko 7-10 milijuna ukrajinskih seljaka bilo umoreno glađu, ili strijeljano, na područja u kojima su umoreni Ukrajinci živjeli Staljin je naredio dovođenje novog pučanstva, ali sada Ruske nacionalnosti. Nije dopustio da se ovamo dosele Ukrajinci iz siromašnijih pokrajina, niti žitelji siromašnih kavkaskih i azijskih zemalja, što jasno ukazuje na nacionalnalističku pozadinu gladomora. Uostalom, za Staljina nacionalno je pitanje bilo, zapravo, transportno. Kasnije će poluotok Krim osloboditi o domicilnog pučanstva Krimskih Tatara, tako što će ih jednostavno preseliti (transportirati) u Sibir i Kazahstan. Onamo je transportirano i na milijune Ukrajinaca koji nisu ubijeni gladomorom.

10. Godine 1937. izvršen je popis stanovništva u SSSR-u. Nakon što je obaviješten o rezultatima popisa, koji su jasno ukazivali na posljedice gladomora 1932.-1933., Staljin je jednostavno naredio da se popisivači strijeljaju, a dokumentacija o popisima uništi. Uz to, zabranjena je pod prijetnjom drakonskih kazni, riječ holodomor.
----------------------------
Potresna snimka izgladnjelog malog Ukrajinca

1654517611110.png

Natrag