Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Važno je znati i to da se u meteorologiji temperatura meri uvek na mestima gde nema betona tj. trava i duboki hlad. Na osnovu toga se meri temeratura a ne na betonu. Tako da se proseci temperature ne dobijaju na osnovu meranja na betonu već na travi.

Ne mjeri se temperatura trave ili betona, nego se mjeri temperatura zraka. Sramoti se ti i dalje ‘nesvršeni đače sedmog osnovne”.

Ako ikada odlučiš ponovo u 7., evo ti pa se malo pripremaj.

Što čini betonizacija
? Najzornije na donjim snimkama.

Slika 2. Površinske temperature različitih zemljišnih pokrova u Češkoj za sunčanog ljetnog dana. Razlika u temperaturi između šumskog i asfaltiranog područja može biti i 20°C

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uvredama ništa ne postižeš, već pokazuješ svoj pokvareni karkater.

No,što se tiče temperature, napisah, meri se temperatura vazduha u hladu i na travnatoj površini. Malo uključi razum kada interpretiraš drugoga.

A to napisah, da neko ne pomisli da se prosečna temperatura dobija na osnovu merenja temperature na tim betonskom površinama pa zaključi da je globalno zagrevanje. Ne, temperature koje ulaze u prosek su one izmerene u hladu i van betonskih površina. Te temperature su veće za 1,5 stepeni u proseku u odnosu na one od pre 150 godina. Zato se govori o globalnom zagrevanju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uvredama ništa ne postižeš, već pokazuješ svoj pokvareni karkater.

No,što se tiče temperature, napisah, meri se temperatura vazduha u hladu i na travnatoj površini. Malo uključi razum kada interpretiraš drugoga.

I? Je li onda jednaka temperatura zraka iznad šuma i livada i tempera zraka iznad avionske piste? Tvrdiš li i dalje da su jednake, jer po tebi ‘betonizacija i asfaltizacija’ ne utiču na klimu niti utiču na globalno kretanje temperature na zemlji.

P.S. Hoćeš li ponavljati 7.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno, nemaš studiju koja potvrđuje uticaj asfalta na globalno zagrevanje. Ono što si naveo je mikro uticaj. Čak i to što si naveo, sinoć videsmo da potvrđuje uticaj CO2 a ne asfalta.

E sad, što si požurio da navedeš dokaz u prilog tvojim tvrdnjama, a ni sam nisi razumeo ono što je tamo napisano je rekoh, tvoja brzopletost.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Asfaltizacija i betonizacija na nebrojeno mikrolokacija na zemlji = globalni klimatski utjecaj.

Ne. Jer rekoh, toplina asfalta ne ide u atmosferu kao CO2 već se zadržava na niskim frekvencijama i nema uticajugornjim slojevima da bi uticalo globalno, a drugo, u odnosu na asfalt i dalje je ogroman procenat neasfaltiranoga-okeani, mora, zelene površine..tako da asfalt ne čini većinsku površ.

Zloba kao pokretač nikada nije dobra. Vidiš i sam koliko propusta imaš u zaključcima. Što podržavaš Mireta ovde, kada znaš da je poražen u onome što zastupa? Što i sam ideš u poraz sa njim?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Asfaltizacija i betonizacija na nebrojeno mikrolokacija na zemlji = globalni klimatski utjecaj.

Ne. Jer rekoh, toplina asfalta ne ide u atmosferu

Slika iz jedne studije kaže suprotno ovoj tvojoj tvrdnji. :) Evo ti ponovo ta slika pa daj argumente da na toj slici autor laže.

Što čini betonizacija? Najzornije se vidi na donjim slikama.

Slika 2. Površinske temperature različitih zemljišnih pokrova u Češkoj za sunčanog ljetnog dana. Razlika u temperaturi između šumskog i asfaltiranog područja može biti i 20°C

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slika kaže :) :). Ne kaže slika, već pokazuje a tumačenje je dato. Ono ne govori to što si ti izvukao kao zaključak. Sa globalnim i zagrevanjem je jedino povezano to što je istaknuta seča šuma a ona dovodi do povećanoga CO2 u atmosferi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gde je vaš ekspiriment?

A gde je vas eksperiment? Ja sam prvi pitao za eksperiment! Ne svaljuj teret dokazivanja na mene! Ti samo izbegavas odgovor!

Oni su i sami ovo nazvali "efektom staklene baste", pa ono sto se desava u staklenoj basti, se desava i u atmosferi, i to je dovoljno ako si razuman.

Znaci, u staklenoj basti se ne desava ovo sto oni opisuju, a to je svojevrsni eksperiment.. Seljak zna da je to nemoguce!

Nema tereta. Ako nemaš ekspiriment na kome insistiraš sam onda smo 1:1. I nemoj više na tome insistirati jer je besmisleno.

A zasto vi nemate eksperiment? Zasto vam se sve temelji na "kompjuterskim simulacijama"???

Ako je tvoja "opservacija" koja nije potvrdjena eksperimentom validna, onda je i moja opservacija staklene baste u kontrolisanim uslovima validna!

Moj zakljucak je vise naucan nego tvoj, jer se zasniva na opservaciji desavanja u kontrolisanim uslovima!

kada traži ekspiriment trebao da i on ima ekspiriment kao 'dokaz'.

Tvoji naucnici cine 99%, i u njihovim rukama je sva aparatura, pa je besmisleno od 1% naucnika traziti da izvrse tako slozeni eksperiment!

Teret dokazivanja je na vama, jer su to vase tvrdnje i vi posedujete aparaturu da to izvedete!

Zasto niste uradili eksleriment, cega se plasite?

Ostaju nam svi drugi argumenti koji idu u prilog ovome što govorim.

Ne ostaju tvoji argumenti jer se temelje na "opservaciji" prirodnih pojava, a nauka ne priznaje opservaciju kao "cinjenicu"! Dakle to su samo nagadjanja i teorije!

Ako cemo objektivno eksperiment staklene baste je jedini validni dokaz da se to ne desava! Dakle imas eksperiment u kontrolisanim uslovima, ja sam ga dao, pa se pravis lud!

Ako treba naci cu i bolji eksperiment, ali trazim od tebe da priznas da vi niste eksperimentalno dokazali, sto znaci da teoriju predstavljate kao "cinjenicu"! Nauka ne priznaje hipotezu kao cinjnenicu!

Ponasas se kao evolucionisti, koji iz uverenja predstavljaju TEORIJU EVOLUCIJE KAO CINJENICU!

Nema sličnosti jer ne postoje drugi uslovi koji postoje vezano za CO2...a to su drugi gasovi na koje CO2 utiče efektom povratne sprege i 100 drugih faktora. Na kraju to ti je i jedan od mogućih odgovora zašto nema tog 'ekspirimenta' na kome insistiraš jer je za sada nemoguće simulirati ono što je u atmosferi.

Ne lupaj Jovane! Svi uslovi koje si pobrojao postoje u staklenoj basti osim CO2. A CO2 nista drugo i ne radi osim sto formira sloj slican staklu!!!

Nije tacno da ne moze da se simulira u labaratoriji, ajde mi dokazi da nije moguce?

Naucnici odavno simuliraju uslove atmosfere i oblake u labaratoriji, pa testiraju i nacine kako da na njih uticu.. Tako su i nastale protivgradne rakete, a ti sad pises da to nije moguce...

Ovo su besmislice...

Daleko onda si otišao u konspiraciju jer 99% naučne zajednice ovo tvrdi dok možda 1% ima drugačije mišljenje.

Jovane ne pisi besmislice, 99% naucnika su EVOLUCIONISTI koji ne pristupaju nauci objektivno vec iz UVERENJA! Pa onda HIPOTEZU (TEORIJU) PREDSTAVLJAJU CINJENICOM! Voleli bi da tako bude ,oni su zapravo VERNICI! Tako i ti!

Daleko od toga da je to validno, jer naucni metod ne priznaje opservaciju kao cinjenicu!

Opservacija moze samo da postavi hipotezu, a ona se potom potvrdjuje eksperimentom!

Dakle, ti si ovde TEORIJU PREDSTAVIO KAO CINJENICU! BEZ IKAKVIH DOKAZA!

Kakve veze sada ima pustinja sa ovim što pričaš? Pričamo o betonu i njegovom uticaju

Postoje i kamene pustinje, beton se sastoji od peska, deluje na isti nacin kao i prirodne formacije!

Kada bi beton uticao onda rekoh ti, zime bi bile hladne jednako kao i pre a samo bi leta bila toplija.

Ovu tvoju tezu opovrgava cinjenica da u pustinjama nemas zime ni snega! Beton je slican prirodnoj ili kamenoj pustinji, odnosno deluje na isti nacin! Otpusta toplotu u radijusu od nekoliko hiljada kilometara, i zato imamo isti efekat! To sto je u selima toplije danas je samo uticaj gradova na siru okolinu, i nista drugo.. Taj isti efekat se zapaza i kod prirodnih pustinja, one deluju na okolinu.. U pustinji se ne zadrzava sneg, nema zime, kao sto ni u gradovima nema, imamo pescane oluje kao sto smo imali prilke da svedocimo i pre par dana kod nas..

Ovo sto ja pisem o betonu, metalnim i staklenim povrsinama, i njihovom uticaju na klimu potvrdjuju i tkz. naucnici, pa se sad pravis lud..

Dakle, beton ne utiče na globalno zagrevanje, prosta činjenica.

Za razliku od CO2, ovo za beton se moze izmeriti, i vec je dokazano!

Naime, beton ima veliku tzv "specifičnu toplinu", sposobnost nekog materijala da apsorbira (akumulira, uskladišti) toplinsku energiju kad su vrući periodi, a onda u hladnim periodima (u zimu) tu toplinsku energiju 'isporučije' u svoju okolinu. Termodinamičkim jezikom rečeno, beton u ljeto skladišti toplinsku energiju, a onda u zimu beton se hladi tako da zagrijava i zrak i sve drugo u svome okruženju. I poluidiot iz ovoga može izvući vrlo jednostavan zaključak - što više betona, to toplije zime.

Apsolutno, primer su termoakumulacuione peci, ili peci od samota i cigle, koje i nakon gasenja ostaju tople satima. Na primer raketa peci, su sposobne da uz mali utrosak energije 1 metar drva, zagreju celu kucu i do dva dana zadrzavaju toplotu!

Beton ima veliku moc upijanja toplote i apsorbovanja iste, kao i cigla! Zato se peci i prave od tih materijala..

Čim dođu hladni dani on se hladi. Pa po tvom rezonu on bi leti onda zračio hladnoću jer ju je prikupio zimi.

Pises besmislice, covek greje kucu od 100 kvadrati na manje od metar drva dnevno, pec od samota - cigle, konstruisana da zadrzava toplotu do 2 - 3 dana!

Uticaj sunca odnosno njegovo zracenje zimi utice na to da se beton i cigla zagrevaju toliko da budu u stanju da otpustaju veliku kolicinu toplote i danima nakon suncanih faza.. Zato imamo i topljenje snega i posledicu da se isti ne zadrzava ili ne pada..

Ovo sam pisao i ranije, vrsena su merenja, postoje naucne studije o tome, ali ti si uvek nabrijan da nam se suprotstavljas i odrzavas mejnstrim pricu, ignirises ono sto ti se daje.. Ja necu postavljati hiljadu puta isto..

Nije dokazano da je beton izvor globalnog zagrevanja, Boro.

Ja ti postavljao i studije i naucnike koji to potvrdjuju pa se pravis lud.. Evo i Slap je postavio pa ignorises..

Na kraju, globalno zagrevanje je i na selu i u gradu i leti i zimi i gde ima betona i gde nema

Zato sto vazduh cirkulise pa se efekat zagrevanja siri u okolna mesta - utice na sela! Naveo sam ti primer pustinje, koja utice na klimu u radijusu od nekoliko hiljada kilometara. Ali ti namerno ignorises cinjenice!

Na mirino traženje studije i eksperimenta koji dokazuje utjecaj CO2 ponavlja kako zdravom razumu taj eksperiment nije ni potreban. A pogledajte sada kako se ovdje u strvinara pretvori istog časa čim sam ja beton spomenuo - izvoli, daj studiju da beton potvrđuje naklapanja. Izvoli …

Bas tako, on veruje u zvanicnu pricu bez eksperimenta a od nas trazi eksperiment ili potvrdu da beton utice na zagrevanje.

Dajte nam studiju. Za CO2 ima studija koliko hoćeš..a za beton? Nema

Ja postavljao studije, pa si ignorisao!

I nemoj vise teret dokazivanja da svaljujes na mene. Ja zastupam 1% naucnika koji nemaju neophodnu aparaturu da izvrse taj eksperiment a ovi tvoji imaju pa niko to nije ucinio!

Zasto dakle oni nisu testirali kada su u stanju???

Kada mi na to pitanje budes odgovorio, onda cemo preci na "opservaciju". Do tada ja teazim EKSPERIMENT!

Ti si zaista ‘neizlječiv slučaj’. Nema beton (betonizacija i asfaltizacija) utjecaja na klimu i temperaturu, niti za to postoje studije, bez imalo srama izjaviš ovo, i spreman si ovu laž braniti sve do pakla.

Ne vredi njemu postavljati studije, ja sam mu postavljao za beton, kao i ti sada, pa se on pravi lud..

Što podržavaš Mireta ovde, kada znaš da je poražen u onome što zastupa?

Ja porazen? Da, ali u tvojoj masti...

Ne mjeri se temperatura trave ili betona, nego se mjeri temperatura zraka. Sramoti se ti i dalje ‘nesvršeni đače sedmog osnovne”.

:)

Upravo tako, ne moram ja vise da dokazujem, ocigledno je: asfaltizacija i betonizacija, seca suma i povecanje betonskih povrsina stvara moderne pustinje, a njihov uticaj na klimu i okolinu je identican prirodnim pustinjama. Ako znamo kako prirodne pustinje uticu na okolinu, znacemo i kako vestacke pustinje uticu (malo procitati o tome)..

Napravis takvih hiljadu mikrolokacija (pustinja) - gradova po evropi, pa imas povecanje temperature za bar 10 stepeni..

Vidis kako se ne usudjuje da prizna da beton utice, samo mu je CO2 u glavi.. To je program!

Oni namerno ne zele da ljudi ovo shvate, jer kada bi shvatili uzrok, imali bismo migraciju iz gradova u prirodu, sto bi za posledicu imalo i gubitak kontrole, a oni to ne zele.. Njima je cilj da nas drze na jednom mestu odakle im je lakse da upravljaju.. Zato su nas smestili u gradove - moderne kazamate (betonske dzungle)!

Poslednja izmena:
Natrag