Za beton nema studije za globalno zagrevanje
Nema studije za "globalno zagrevanje" od betona? Pa pobogu ko govori da ovo pise? Ali ima studije koja pokazuje da utice na povecanje temperature lokalno!
Vise takvih lokalizovanih betonskih pustinja jednako je "globalan uticaj"! Uzmi to samo u toku letnjeg perioda, nebitno je! Ti ne mozes poreci da utice! Dokazano je da povecava temperaturu u gradovima i do 10 stepeni!
Ne moze se zanemariti ni uticaj zimi, jer beton skladisti toplotu, to su oni pisali, da je uticaj jednak i zimi. Dakle ne zavisi to od godisnjih doba kako si ti pisao!
Slap je postavio tekst, pa evo da citiram:
"Toplinski otoci mogu se formirati u različitim uvjetima, danju ili noću, u malim ili velikim gradovima, u prigradskim područjima, u hladnoj ili toploj klimi, te u bilo koje godišnje doba."
A iz moje opservacije to je jednako efektu prirodnih pustinja koje uticu na okolinu u radijusu od nekoliko hiljada kilometara..
I bas me briga za tvoje "studije", njima se i ne moze dokazivati! Sluze jedino kao potvrda moje ili tvoje "hipoteze". Sa tom razlikom sto u ovom slucaju, uticaj betona je merljiv i jasan uzrok - koji utice tokom cele godine, dok u tvom nije jasno sta izaziva povecanje temperature, da li je to CO2 ili neka druga prirodna pojava!
Ti kao nabrijan zelis da odbranis zvanican stav, i zato namerno zanemarujes uticaj betona!!! Po tebi beton nema bas nikakvog uticaja! A dokazano je da on zagreva temperaturu mnogo vise nego taj tvoj famozni CO2!
Zasto se pravis lud???
Sta je s tobom covece?
Inače nađi mi taj pasus u bilo kom prikazu koji postavite da navodi da ono utiče na globalno zagrevanje.
Dovoljno je imati mozak pa shvatiti:
Vise hiljada lokalizovanih betonskih pustinja na 50 do 100 kilometara jednako je ---> GLOBALNI UTICAJ!
Za ovo ti ne treba nikakva studija!
Ja ne govorim o uticaju zimi, mada su oni pisali da je jednak uticaj i zimi! Pa to obara tvoju pricu, jer ako utice "
tokom cele godine" onda je ovo uzrok
"globalnog zagrevanja!"
Dokazano je da beton povecava temperaturu u gradovima i do 10 stepeni!
Svako iz ovoga moze da zakljuci sta je stvarni problem, i sta je alarmantno! To nije CO2, jer on ni priblizno toliko ne utice na temperaturu koliko to cini beton! Ako se uopste o CO2 i moze govoriti, jer nije dokazano da takav efekat postoji! Za beton je dokazano!
Ne znam zašto ni sami ne čitate ono što postavite?
Ne da mi ne citamo, nego ti ne razmisljas. Ti si sklon da upijas kao sundjer sve sto ti mejnstrim postavi! Nisi uopste doveo u pitanje teoriju o CO2, vec nasedas kao naivan covek.
Jasno je sta je stvarni problem, to nije CO2 jer prema studijama on ni priblizno toliko ne zagreva klimu koliko to cini beton!