Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ne priznaješ da je najvažniji jel tako?

Ja to niti sam dokazivao niti nijekao. Ja sam ovdje dokazivao da ti lažeš. A sada su i tvoji, ovi na koje se ti pozivaš, pokazali i dokazali da ti zaista lažeš. Evo zornog prikaza za to:

Jedini isključivi 'krivac' za klimatske promene je povećana vlaga, izazvana uticajem CO2,

A ovi tvoji kažu ovako:

Prvi i najznačajniji faktor je klimatske promjene izazvane ljudskom aktivnošću. Povećanje emisija stakleničkih plinova, kao što su ugljikov dioksid (CO2) i metan, rezultiraju zagrijavanjem atmosfere. Ove emisije proizlaze iz spaljivanja fosilnih goriva, krčenja šuma i industrijskih procesa. Rezultat? Povećanje temperature na globalnoj razini, što dovodi do ekstremnih vrućina.

Drugi važan faktor je urbani toplinski otoci. Gradovi s visokom gustoćom naseljenosti i obiljem betona i asfalta zadržavaju toplinu i stvaraju mikroklimatske zone s višim temperaturama nego okolna ruralna područja. Ova pojava rezultira lokalnim vrućinama koje mogu biti i do nekoliko stupnjeva više nego u okolnom ruralnom području. Gradovi postaju pravi pepeo, a stanovnici postaju talac betonske džungle.

Treći faktor je uništavanje ekosustava. Krčenje šuma i smanjenje zelenih površina rezultira smanjenjem prirodnih površina koje apsorbiraju toplinu i proizvode hlad i svježinu. Bez ovih prirodnih “klima uređaja”, temperature rastu, a ekstremne vrućine postaju sve učestalije i intenzivnije.

---------------------
Evo, tvoji te lijepo razobličiše kao lažova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači smatraš da CO2 može biti glavni izvor globalnog zagrevanja. Bar prema tvom priznanju ovde, tako izgleda. Nisi protivan takvoj mogućnosti.

Ako te interesira, otvori točno takvu temu, pa ću reći svoj stav.

Inače, mene su na ovu temu privukle tvoje laži, a sada se na kraju iskristaliziralo i lijepo pokazalo da su te i tvoji razotkrili kao lažova. Ovako:

Jedini isključivi 'krivac' za klimatske promene je povećana vlaga, izazvana uticajem CO2,

A ovi tvoji kažu ovako:

Prvi i najznačajniji faktor je klimatske promjene izazvane ljudskom aktivnošću. Povećanje emisija stakleničkih plinova, kao što su ugljikov dioksid (CO2) i metan, rezultiraju zagrijavanjem atmosfere. Ove emisije proizlaze iz spaljivanja fosilnih goriva, krčenja šuma i industrijskih procesa. Rezultat? Povećanje temperature na globalnoj razini, što dovodi do ekstremnih vrućina.

Drugi važan faktor je urbani toplinski otoci. Gradovi s visokom gustoćom naseljenosti i obiljem betona i asfalta zadržavaju toplinu i stvaraju mikroklimatske zone s višim temperaturama nego okolna ruralna područja. Ova pojava rezultira lokalnim vrućinama koje mogu biti i do nekoliko stupnjeva više nego u okolnom ruralnom području. Gradovi postaju pravi pepeo, a stanovnici postaju talac betonske džungle.

Treći faktor je uništavanje ekosustava. Krčenje šuma i smanjenje zelenih površina rezultira smanjenjem prirodnih površina koje apsorbiraju toplinu i proizvode hlad i svježinu. Bez ovih prirodnih “klima uređaja”, temperature rastu, a ekstremne vrućine postaju sve učestalije i intenzivnije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa dovoljno si rekao.

Nije još dovoljno. Još ću govoriti i ponavljati.

A ovi tvoji kažu ovako:

---------------------
Evo, tvoji te lijepo razobličiše kao lažova.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Najvažnije je da i ja i studija se slažemo da je CO2 glavni uzrok, a ni ti ne poričeš kako kažeš da jeste. Tako da samo Mire ostaje kao neko ko ovo poriče.

Beton je jedan od faktora ali kako? Šta misliš? Zar ne tako što ta toplina ostaje zadržana zbog CO2. Da nema CO2 sa toplina bi se povukla u gornje slojeve iđ tako njegovog doprinosa globalnom zagrevanju, koji je svakako mali, ne bi bilo.

Dakle, da razjasnimo. Studija ne poriče mene, već potvrđuje glavni uticaj CO2. Jedini koji potiče je Mire, ti si zauzeo srednju liniju, ne odbacuješ mogućnost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Najvažnije je da i ja i studija se slažemo da je CO2 glavni uzrok,

Meni je jedino važno, i zbog toga sam i citirao onaj tekst, da ovi 'tvoji' svjedoče da si ti lagao. Naime, ti si tvrdio ovako:

A ovi tvoji priznaše i lažovom te prokazaše, ovako:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jeste. U krajnjoj konsekvenci je CO2 odgovoran tj. jedini odgovoran. A ova dva druga faktora su samo sporednog značaja. Pa to i sama studija koju si naveo i kaže:

Prvi i najznačajniji faktor je klimatske promjene izazvane ljudskom aktivnošću. Povećanje emisija stakleničkih plinova, kao što su ugljikov dioksid (CO2) i

Bez delovanja CO2 ova dva faktora se ne bi ni spominjali.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jeste. U krajnjoj konsekvenci je CO2 odgovoran tj. jedini odgovoran. A ova dva druga faktora su samo sporednog značaja.

Evo, sada i sam od sebe praviš budalu i lažova. U rečenici do rečenice opovrgneš samog sebe. U prvoj rečenicu ustvrdiš - CO2 je jedini odgovoran, a odmah u slijedećoj rečenici to popljuješ - odgovorna su još dva faktora, sporednog značaja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa baš zato da bi razumeo kontekst mojih reči. Očigledno nisi razumeo. A to ko je budala, hajde da te izraze ipak preskočimo. Ovo je samo diskusija, pusti emocije.

Dakle, njihov značaj je minoran i zato je CO2 glavni-bukvalno jedini pokretač ovih procesa. To je ono što studija govori.

A i ono što si ti navodio ranije za beton,isto smo videli da ni taj članak ne govori da ta toplina sa betona doprinosi klimatksim promenama niti presudno na globalno zagrevanje.

Natrag