Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Besmilice koje cela naučna zajednica govori?
Jovane brate, ja ti zelim dobro, zatvorenog si uma. Pocni da razmisljas glavom i proveravas dokaze. Ti ovo branis posto poto, jer vecina to govori i ucen si tako, a ne zato sto imas validne dokaze i sto si ispitao. To je VERA u autoritete i medijska manipulacija..
Ti ocekujes od mene da i ja slepo verujem autoritetima kao ti. Vidi se da ti polazes vise na autoritete i struku nego sto ispitujes za sebe. Ti uvek polazis od autoriteta, kao da oni sve znaju, skolovani su i da ih zato treba slusati, a dokaze ne znas, vec ih pronalazis u letu..
Kazi da nije tako? TAKO JE!
To se vidi iz tvog pisanja!
Ti naucnici, 99% su VERNICI koji veruju u EVOLUCIJU, koja nije naucna cinjenica. Shodno tome i sve ostalo sto pisu o globalnom zagrevanju, uticaju CO2, svemiru, okrugloj zemlji, asteroidima itd.. jeste uskladjeno sa tim, i to veze nema sa naukom, to je SLEPA VERA!
Ti verujes upravo takvima, ne proveravas, vec prosto polazis od njihovih stavova i to stalno branis.
Kako mozes uzeti stav EVOLUCIONISTE koji je pristrasan i braniti to kao "cinjenicu", kada njegov stav ne proizlazi iz naucnih cinjenica vec iz slepe VERE???
To nije samo u vezi EVOLUCIJE, vec u vezi svih tkz. naucnih cinjenica i CO2.
Jovane, to nisu "pravi naucnici".. Svugde gde postoji makar malo pristrasnosti, tu ne moze biti prave nauke.
Samo nije rečeno koliki je tačno uticaj.
Hoces da ti crtaju?
Zasto oni uvek nesto moraju da potvrde da bi ti prihvatio? Znaci, ti prihvatas samo ono sto oni kazu, i bas te briga za fiziku, za logiku ili bilo kakvo licno opazanje!
Znaci sve sto ti oni kazu ti ces prihvatiti, i ako nesto kazu da nije tako, ti ces to pobijati ovde.. Ti njih SLEPO SLUSAS!
Uticaj je GLOBALAN, i 10 puta je veci nego uticaj CO2, to vidimo iz merenja. CO2 ne utice toliko na klimu koliko to cini beton, asfalt, metalne i staklene povrsine..
Taj efekat koji ti dozivljavas i osecas u gradu, to je zbog asfalta. Znam coveka koji nosi duks za vreme letnjih meseci a zivi na kraj sume u Srbiji. Ti se nalazis u pustinji Jovane, ti nisi u prirodi, dok se uticaj pustinje siri kilometrima unaokolo, i zato imas osecaj da to nije lokalno.. Zapravo i nije lokalno, ali je uzrok sasvim drugaciji od onog koji ti navodis.. Objasnio sam..
Da li si to dokazao nekim merenjima?
To je iz njihovih tekstova...
I opet ne smem ja da kazem nista ili da zakljucim, niti Slap, nebitna je logika za tebe, bitno je samo sta oni kazu, jer su "struka".
Ti brate moj i ne vidis koliko si indoktriniran!
Ide, samo dokle, i koliko ga je u gornjim slojevima atmosfere?
Sad treba da trazim podatke i za to? Ne znam da li je neko vrsio merenja koliki je uticaj betona na gornje slojeve atmosfere i koliko ih zagreva..
Ali zasto tebi trebaju stalno neki zvanicni podaci? Zar ti ne mozes nekad sam sesti i razmisliti, prouciti fiziku, zakone prirode, pa iz toga izvesti svoj zakljucak?
Zasto stalno slepo zastupas njihove stavove?
Prosta je cinjenica da topao vazduh ide ka gore, to znas i sam iz licnog iskustva. Ne moram da ti navodim zakone termodinamike niti bilo sta. Ja radim u ogromnom objektu, i kad upalimo klimu na prizemlju i spratu, klima na spratu ni priblizno ne moze da ohladi toliko kao ona na prizemlju.
To je zato sto se sav topao vazduh dize gore. I zato je gore uvek toplije na srpatu. Zapravo je nesnosno toplo, jer ljudi na spratu ne mogu da rade...
Zato je nemoguce Jovane da se gornji slojevi ne zagrevaju od uticaja betona. A koliko se zagrevaju, iz prostog primera vidis da je to ekstremno..
Meni ne trebaju nikakvi podaci, jer tome svaki dan prisustvujem..
I zasto skreces temu, to da li se gornji slojevi zagrevaju uopste nema veze sa onim o cemu mi pricamo, a to je uticaj na donje slojeve atmosfere, gde smo mi. Mi temperaturu ne merimo u gornjim slojevima, vec je merimo blizu tla..
Da, gas zadržava toplotu. Veća količina gasa više toplote zadržano. Zar je to teško shvatiti?
To se ne desava u staklenoj basti!
Ista je kolicina CO2, isti je sastav vazduha unutra koji imamo u svojoj okolini. Nije to umetni vazduh, pa da ti kazes kako je u staklenoj basti nesto drugacije, ili je drugaciji sastav vazduha.. Sve je isto, i jos imas svod koji sprecava da to izadje napolje, imas povecanu kolicinu vlage i vodene pare (cak i vise nego napolju), pa opet nemamo ekstremno zagrevanje..
Nisi mi oborio ovaj prost primer staklene baste, a pricas do besvesti jedno isto..
Oni takodje navode ovaj primer kao dokaz za svoje tvrdnje, ali im to uopste ne ide u prilog, jer se ne desava u staklenoj basti..
I umesto da sednes malo, da razmislis o uslovima koji su vladali pre potopa, kada smo imali vodeni svod i paru koja se dizala sa zemlje, i da shvatis kako je nemoguce da vodena para (povratna sprega o kojoj pricas) izazove takvo ekstremno povecanje temperature, ti prihvatas te EVOLUCIONISTICKE BESMISLICE!
To se baš slaže sa teologiom Biblije. Biblija i govori da samo malo greha, upropašćuje duhovni život
Kakve veze greh ima sa ovim o cemu mi pricamo?
Nevođenje računa o prirodi, čovek može svojim delovanjem narušiti eko sistem.
Moze, ali je za to potreban mnogo veci napor i uticaj coveka na prirodu, jer je Bog stvorio i mehanizme koji sprecavaju da se to desi..
Besmislica je tvrditi kako povecanje CO2 za 0,01% ( 10.000 +1) moze da izazove takvo ekstremno povecanje temperature da zivot na zemlji postane nemoguc.
To ne moze da izazove takvo minimalno povecanje o kojem pricamo! To je prakticno nemoguce!
Ipak, EVOLUCIONISTIMA je cak i 0,01% ekstremno! Jer za njih ne postoji prirodna regulacija klime, niti mehanizmi zastite, jer za njih je sve nastalo slucajem..
Tako ide prica, da je zemlja za jedan stepen vise nagnuta, zivot bi bio nemoguc, da je sunce 1% blize zemlji - zivot bi se ugasio i slicne nebuloze.. Asteroid ce pasti na zemlju i unistiti sav zivot..
Ti podrzavas upravo takve besmislice, jer oni uce da Boga nema, da da je sve na "staklenim nogama" i malo treba da se srusi!
I to je prvo bogohulno. Drugo nije u skladu sa prirodnim zakonitostima, jer mi svedocimo da postoje mehanizmi koji sprecavaju da se to dogodi! I u krajnjem slicaju ne moze da se desi tako lako, kao sto ti pises u slucaju da dodje do 0,01% povecanja CO2..