Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Besmilice koje cela naučna zajednica govori?

Jovane brate, ja ti zelim dobro, zatvorenog si uma. Pocni da razmisljas glavom i proveravas dokaze. Ti ovo branis posto poto, jer vecina to govori i ucen si tako, a ne zato sto imas validne dokaze i sto si ispitao. To je VERA u autoritete i medijska manipulacija..

Ti ocekujes od mene da i ja slepo verujem autoritetima kao ti. Vidi se da ti polazes vise na autoritete i struku nego sto ispitujes za sebe. Ti uvek polazis od autoriteta, kao da oni sve znaju, skolovani su i da ih zato treba slusati, a dokaze ne znas, vec ih pronalazis u letu..

Kazi da nije tako? TAKO JE!
To se vidi iz tvog pisanja!

Ti naucnici, 99% su VERNICI koji veruju u EVOLUCIJU, koja nije naucna cinjenica. Shodno tome i sve ostalo sto pisu o globalnom zagrevanju, uticaju CO2, svemiru, okrugloj zemlji, asteroidima itd.. jeste uskladjeno sa tim, i to veze nema sa naukom, to je SLEPA VERA!

Ti verujes upravo takvima, ne proveravas, vec prosto polazis od njihovih stavova i to stalno branis.

Kako mozes uzeti stav EVOLUCIONISTE koji je pristrasan i braniti to kao "cinjenicu", kada njegov stav ne proizlazi iz naucnih cinjenica vec iz slepe VERE???

To nije samo u vezi EVOLUCIJE, vec u vezi svih tkz. naucnih cinjenica i CO2.

Jovane, to nisu "pravi naucnici".. Svugde gde postoji makar malo pristrasnosti, tu ne moze biti prave nauke.

Samo nije rečeno koliki je tačno uticaj.

Hoces da ti crtaju?

Zasto oni uvek nesto moraju da potvrde da bi ti prihvatio? Znaci, ti prihvatas samo ono sto oni kazu, i bas te briga za fiziku, za logiku ili bilo kakvo licno opazanje!

Znaci sve sto ti oni kazu ti ces prihvatiti, i ako nesto kazu da nije tako, ti ces to pobijati ovde.. Ti njih SLEPO SLUSAS!

Uticaj je GLOBALAN, i 10 puta je veci nego uticaj CO2, to vidimo iz merenja. CO2 ne utice toliko na klimu koliko to cini beton, asfalt, metalne i staklene povrsine..

Taj efekat koji ti dozivljavas i osecas u gradu, to je zbog asfalta. Znam coveka koji nosi duks za vreme letnjih meseci a zivi na kraj sume u Srbiji. Ti se nalazis u pustinji Jovane, ti nisi u prirodi, dok se uticaj pustinje siri kilometrima unaokolo, i zato imas osecaj da to nije lokalno.. Zapravo i nije lokalno, ali je uzrok sasvim drugaciji od onog koji ti navodis.. Objasnio sam..

Da li si to dokazao nekim merenjima?

To je iz njihovih tekstova...

I opet ne smem ja da kazem nista ili da zakljucim, niti Slap, nebitna je logika za tebe, bitno je samo sta oni kazu, jer su "struka".

Ti brate moj i ne vidis koliko si indoktriniran!

Ide, samo dokle, i koliko ga je u gornjim slojevima atmosfere?

Sad treba da trazim podatke i za to? Ne znam da li je neko vrsio merenja koliki je uticaj betona na gornje slojeve atmosfere i koliko ih zagreva..

Ali zasto tebi trebaju stalno neki zvanicni podaci? Zar ti ne mozes nekad sam sesti i razmisliti, prouciti fiziku, zakone prirode, pa iz toga izvesti svoj zakljucak?

Zasto stalno slepo zastupas njihove stavove?

Prosta je cinjenica da topao vazduh ide ka gore, to znas i sam iz licnog iskustva. Ne moram da ti navodim zakone termodinamike niti bilo sta. Ja radim u ogromnom objektu, i kad upalimo klimu na prizemlju i spratu, klima na spratu ni priblizno ne moze da ohladi toliko kao ona na prizemlju.

To je zato sto se sav topao vazduh dize gore. I zato je gore uvek toplije na srpatu. Zapravo je nesnosno toplo, jer ljudi na spratu ne mogu da rade...

Zato je nemoguce Jovane da se gornji slojevi ne zagrevaju od uticaja betona. A koliko se zagrevaju, iz prostog primera vidis da je to ekstremno..

Meni ne trebaju nikakvi podaci, jer tome svaki dan prisustvujem..

I zasto skreces temu, to da li se gornji slojevi zagrevaju uopste nema veze sa onim o cemu mi pricamo, a to je uticaj na donje slojeve atmosfere, gde smo mi. Mi temperaturu ne merimo u gornjim slojevima, vec je merimo blizu tla..

Da, gas zadržava toplotu. Veća količina gasa više toplote zadržano. Zar je to teško shvatiti?

To se ne desava u staklenoj basti!

Ista je kolicina CO2, isti je sastav vazduha unutra koji imamo u svojoj okolini. Nije to umetni vazduh, pa da ti kazes kako je u staklenoj basti nesto drugacije, ili je drugaciji sastav vazduha.. Sve je isto, i jos imas svod koji sprecava da to izadje napolje, imas povecanu kolicinu vlage i vodene pare (cak i vise nego napolju), pa opet nemamo ekstremno zagrevanje..

Nisi mi oborio ovaj prost primer staklene baste, a pricas do besvesti jedno isto..

Oni takodje navode ovaj primer kao dokaz za svoje tvrdnje, ali im to uopste ne ide u prilog, jer se ne desava u staklenoj basti..

I umesto da sednes malo, da razmislis o uslovima koji su vladali pre potopa, kada smo imali vodeni svod i paru koja se dizala sa zemlje, i da shvatis kako je nemoguce da vodena para (povratna sprega o kojoj pricas) izazove takvo ekstremno povecanje temperature, ti prihvatas te EVOLUCIONISTICKE BESMISLICE!

To se baš slaže sa teologiom Biblije. Biblija i govori da samo malo greha, upropašćuje duhovni život

Kakve veze greh ima sa ovim o cemu mi pricamo?

Nevođenje računa o prirodi, čovek može svojim delovanjem narušiti eko sistem.

Moze, ali je za to potreban mnogo veci napor i uticaj coveka na prirodu, jer je Bog stvorio i mehanizme koji sprecavaju da se to desi..

Besmislica je tvrditi kako povecanje CO2 za 0,01% ( 10.000 +1) moze da izazove takvo ekstremno povecanje temperature da zivot na zemlji postane nemoguc.

To ne moze da izazove takvo minimalno povecanje o kojem pricamo! To je prakticno nemoguce!

Ipak, EVOLUCIONISTIMA je cak i 0,01% ekstremno! Jer za njih ne postoji prirodna regulacija klime, niti mehanizmi zastite, jer za njih je sve nastalo slucajem..

Tako ide prica, da je zemlja za jedan stepen vise nagnuta, zivot bi bio nemoguc, da je sunce 1% blize zemlji - zivot bi se ugasio i slicne nebuloze.. Asteroid ce pasti na zemlju i unistiti sav zivot..

Ti podrzavas upravo takve besmislice, jer oni uce da Boga nema, da da je sve na "staklenim nogama" i malo treba da se srusi!

I to je prvo bogohulno. Drugo nije u skladu sa prirodnim zakonitostima, jer mi svedocimo da postoje mehanizmi koji sprecavaju da se to dogodi! I u krajnjem slicaju ne moze da se desi tako lako, kao sto ti pises u slucaju da dodje do 0,01% povecanja CO2..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Novo istraživanje otkrilo: Cjepivo protiv Covid-19 povezano s višestrukim rizikom neočekivanog krvarenja kod žena

Opsežno istraživanje u Norveškoj otkrilo je da su žene izvan menstrualnog razdoblja, uključujući žene u menopauzi i one koje uzimaju kontracepciju, višestruko izloženije riziku iznenadnog vaginalnog krvarenja nakon cijepljenja protiv covid-19 nego ranije. Istraživanje je vodila Kristine Blix s Norveškog instituta za javno zdravlje u Oslu, a rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Science Advances.

Već su ranije, tijekom pandemije, objavljena izvješća o istraživanjima koja ukazuju na brojne pojave krvarenja kod žena koje nemaju mjesečnicu. Znanstvenici su analizirali utjecaj masovnog cijepljenja protiv covid-19 u Norveškoj na žene izvan menstrualnih razdoblja, uključujući žene koje koriste kontracepcijska sredstva kao i one koje se nalaze u menopauzi.

Od 7725 žena u postmenopauzi, 3,3 posto doživjelo je neočekivano vaginalno krvarenje u razdoblju od 8 do 9 mjeseci, od 7148 žena u perimenopauzi takvo je krvarenje imalo 14,1 posto njih, a od 7052 žena u menopauzi 13,1 posto.

Kod žena u postmenopauzi, rizik od neočekivanog vaginalnog krvarenja u 4 tjedna nakon cijepljenja protiv Covid-19 povećan je dva do tri puta u usporedbi s razdobljem prije cijepljenja. Kod žena bez menstruacije i u predmenopauzi, rizik neočekivanog vaginalnog krvarenja nakon cijepljenja povećan je tri do pet puta.

Norveški stručnjaci napominju da su još dva opsežna istraživanja, u Sjedinjenim Državama i Švedskoj, oslanjajući se na evidenciju zdravstvenih ustanova, otkrile povezanost između cijepljenja protiv Covid-19 i izvanmenstrualnog krvarenja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I zasto skreces temu, to da li se gornji slojevi zagrevaju uopste nema veze sa onim o cemu mi pricamo, a to je uticaj na donje slojeve atmosfere, gde smo mi. Mi temperaturu ne merimo u gornjim slojevima, vec je merimo blizu tla..

Vidiš, gornji slojevi su bitni. Zašto? Zato što samo u gornjim slojevima se formiraju uslovi koji utiču globalno na klimu. Naime, fenomen ekstremnih klimatskih uslova, se formira u gornjim slojevima, u kojima postoji povećana vlažnost vazduha. Ta povećana vlažnost vazduha utiče na više stvari. Pre svega na toplije zime, jer umesto hladnih zima vlaga onemogućava oštrije hladnoće, već blaže uslove, i umesto hladnoća i puno snega, imamo blagu klimu i više kiše. Zatim, veća vlaga u vazduhu izaziva ekstremne uslove i jače oluje leti, takođe više padavina u proleće jer se oslobađa nakupljena količina vode u atmosferi.

Ta vlaga je produkt CO2 jer zadržava toplotu koja bi otišla iz troposfere u stratosferu. Pošto je CO2 zadržava da ne ode, ona se vraća na zemlju, i voda se zagreva više, te onda ide više vlage u atmosferu. A ta vlaga povratno stvara ove uslove. Ne toplota sama po sebi, već vlaga. Da nema povećanog CO2, toplota se ne bi vraćala na zemlju već bi otišla u stratosferu i dalje i ne bi povratno uticala na veće isparavanje koje zatim stvara dodatne probleme.

Eto Mire, nauka je dala odgovor da i laik to može razumeti.

Zato, ako ti imaš preciznije podatke, pa bili i kompjuterska animacija, ti nam predstavi ovde. Ali ako već opovrgavaš nauku i ono što su naučnici pokazali, onda si u obavezi da daš bilo kakav argument na osnovu ekspirimenata koji bi pokazali drugačije (rekoh i kompjuterska animacija). Bez toga, tvoje ospravanje je samo želja da se tebi veruje na reč bez ikakvog opipljivog objašnjenja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali Mire, zašto bih tebi trebao verovati,ako mi ne možeš ponuditi adekvatan odgovor?

Kakve veze ima zagrevanje gornjih slojeva? Mi merimo temperaturu metar iznad tla. Zasto skreces temu?

Efekat je isti, zagrevali se gornji slojevi ili ne, mi zivimo u zatvorenom sistemu!

Dakle, ja ne moram nista da dokazujem. To sto ti pises je skretanje teme!

Mi smo oduvek merili temp. na metar od tla, a podaci o gornjim slojevima stratosfere su novijeg datuma!

Vidiš, gornji slojevi su bitni. Zašto? Zato što samo u gornjim slojevima se formiraju uslovi koji utiču globalno na klimu

Jovane, bilo koji izvor koji zraci toplotu u dovoljnoj kolicini, moze da izazove povratnu spregu u korelaciji sa vodenom parom ako je izvor konstantan. Narocito ako je efekat 10 puta jaci nego CO2 i to traje tokom cele godine, sto smo utvrdili da se desava, vec sam citirao..

uslova, se formira u gornjim slojevima, u kojima postoji povećana vlažnost vazduha. Ta povećana vlažnost vazduha utiče na više stvari. Pre svega na toplije zime, jer umesto hladnih zima vlaga onemogućava oštrije hladnoće, već blaže uslove, i umesto hladnoća i puno snega, imamo blagu klimu i više kiše.

Jovane oni ne znaju kako klima funkcionise, a ti samo ponavljas njihove reci..

Suprotno je od toga! Vlaga ne greje, ona hladi u letnjim uslovima. Sto vise vlage to je temperatura podnosljivija, i to vidimo na moru gde ima vise vode, to je klima podnosljivija. Kako se para dize, ona istovremeno i hladi. Leti je vece isparavanje, slabije su padavine, i zato se vlaga skuplja u gornjim slojevima atmosfere tokom leta. Asfalt zraci toplotu tokom cele godine pa sneg ne moze da se zgusne, i ako padne on se otopi. Zato i jesu blazi uslovi tokom zime. U prelaznim periodima imamo povecane padavine, dok leti svedocimo vetrovima i orkanskim olujama. A to je upravo ono sto se desava u pustinjama. Dakle, potvrdjen je efekat pustinje u gradovima, i oni vrse gotovo identican uticaj na svoju okolinu...

Zasto ja tebi moram da crtam? Uzmi lepo pa prouci efekat pustinje, kako ona deluje, kako menja klimu u siroj okolini. To je naucno dokumentovano!

Smesno je sto ponavljas njihove reci stalno a nicim ne dokazujes?

Cime ti uopste dokazujes da toplota treba da "izadje" u neke gornje slojeve atmosfere??? Cime Jovane?

Zatim, veća vlaga u vazduhu izaziva ekstremne uslove i jače oluje leti, takođe više padavina u proleće jer se oslobađa nakupljena količina vode u atmosferi.

To sto opsujes je efekat pustinje i nista drugo! Pustinjske oluje, nedostatak snega i sl..

Ta vlaga je produkt CO2 jer zadržava toplotu koja bi otišla iz troposfere u stratosferu.

E bas ovo ne mozes nicim da dokazes!
Da je vlaga produkt CO2 i da bi u slucaju odsustva, toplota brzo "izasla" u stratosferu!

Vlaga moze da se skuplja i zbog uticaja asfalta i betona, dokazano.. I ko kaze da bi toplota brzo otisla u stratosferu? Ako je efekat zagrevanja konstantan tokom cele godine, to je prakticno nemoguce da se desi!

Zar ti ne mozes malo da razmislis?

Cime ti dokazujes da bi toplota uopste otisla u stratosferu u slucaju odsustva CO2? Cime to dokazujes Jovane?

Podaci o statosferi su novijeg datuma, i mi nemamo konstantno merenje koje bi potvrdilo da se to u proslosti desavalo!

Eto Mire, nauka je dala odgovor da i laik to može razumeti.

A jel ti uopste nekad razmisljas?

Cime dokazujes da bi toplota otisla u stratosferu u slucaju odsustva CO2? Cime dokazujes da je bas CO2 krivac za zadrzavanje toplote a ne nesto drugo?

Ta merenja nisu valdina jer su novijeg datuma, i mi nemamo konstantna merenja kroz istoriju! Niko ne moze da garantuje da to uopste tako funkcionise kako oni opisuju i da toplota treba da izadje u stratosferu! To su sve nagadjanja! A ti im VERUJES na rec!

Ako imas asfalt i on je konstantan izvor toplote i leti i zimi, zasto bi uopste trebao neki CO2?

Dakle, asfalt i beton su sami po sebi dovoljni zs globalno zagrevanje (da uticu na siru okolinu), jer takav efekat stvara i svaka pustinja. A ovde je rec o vise hiljada manjih pustinja rasporedjenih na 50 do 100 km.

Uzmi pa prouci efekat pustinje kako ona deluje na sire podrucje, pa mi onda pricaj kako je to nemoguce!

NARAVNO DA JESTE!

Taj efekat pustinja posmatramo godinama unazad pre pojave bilo kakvog industirjskog zagadjivaca kao sto je CO2, i svedocimo da pustinje efektivno menjaju klimu bez uticaja bilo kakvog agnesa ili CO2 !!!

Ponovicu - vise manjih pustinja rasporedjenih na 50 do 100 km = GLOBALNI UTICAJ!

Zato, ako ti imaš preciznije podatke, pa bili i kompjuterska animacija, ti nam predstavi ovde

Efekat staklene baste i efekat pustinje je dovoljan fizicki dokaz! Ti ga nisi osporio, a od mene trazis ''jos dokaza''? Pri tome nisi dao nijedan!

Ako oni "opservacijom" dokazuju, onda mogu i ja... Zato bi moja opservacija bila manje vredna ako se sve na tome zasniva? Imaju li oni eksperiment? NEMAJU! Prema tome, ne mozes me omalovazavati, jer ono sto ja pisem su naucne cinjenice! Za razliku od njihove price koja se ne zasniva na zakonima fizike!

I te njihove kompjuterske simulacije mi nemoj pominjati, niko ozbiljan to nece uvaziti, niti bi ja to davao. Ja dajem fizicke dokaze, a ti nijedan nisi osporio... Kad budes mogao onda se javi..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako oni "opservacijom" dokazuju, onda mogu i ja... Zato bi moja opservacija bila manje vredna ako se sve na tome zasniva?

Problem je što ti nemaš ni opservaciju. Onaj kompjuterski prikaz. Ali zato vrlo rado osuđuješ one koji nešto ipak imaju.

Imaju li oni eksperiment? NEMAJU!

Pošto imaju nešto, dok vi koji sumnjate i osporasvate nemate ništa iluzorno je da vi tražite veći dokaz a ne osporavate ni kontradokazima u vidu animacije.

Naravno, tvoja je stvar, veruj ono što misliš da treba. Naravno, iznesosmo svoje mišljenje, pa neka presuđuju čitaoci.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Problem je što ti nemaš ni opservaciju. Onaj kompjuterski prikaz. Ali zato vrlo rado osuđuješ one koji nešto ipak imaju.

Izvini molim te Jovane, postavljao je Slap i ja studije o uticaju betona, i tamo pise da "efekat zagrevanja traje tokom cele godine". Kako funkcionise objasnio sam. Isto kao sto prirodne pustinje uticu na svoju okolinu, tako i kilometri asfalta i betona uticu. Ti to nisi osporio.

Nisi osporio ni staklenu bastu, jer u njoj ne dolazi do povecanog zagrevanja a isti je sastav vazduha, vlaznost vazduha je cak i povecana, i jednaka je kolicina CO2. Efekat povratne sprege bi morao da se ispolji ali se to ne desava!

Sta sad hoces, da ti ja dajem "kompjuterske simulacije"? Pa ako ces ti verovati kompjuterskim simulacijama onda stvarno.. Ja ti dajem fizicke dokaze koje ti ignorises, a ti meni sta dajes? Neke simulacije?

Pošto imaju nešto, dok vi koji sumnjate i osporasvate nemate ništa iluzorno je da vi tražite veći dokaz a ne osporavate ni kontradokazima u vidu animacije.

Da li ti mene zafrkavas?

Kako moze simulacija biti dokaz icega? Vestacka inteligencija, AI je tebi dokaz?

Ja sam naveo nepobitne cinjenice, tj. fizicke dokaze koje ti ignorises! Zasto ih ignorises? Zato jer ne mozes da ih osporis!

Tvrdio si da beton uopste ne utice, dokazali smo da utice! I na kraju si to morao priznati. Ali opet tvrdis kao uticaj nije veliki..

Dakle, nepobitno je da asfalt i beton uticu na klimu, i da njihov efekat traje tokom cele godine. To je u studiji lepo navedeno. Ali ti porices da je efekat globalan, jer niko od "strucnjaka" to nije rekao?

Pa zar oni morau da ti kazu da bi ti prihvatio, zar ti ne razmisljas?

Ocigledno je da su gradovi vestacke pustinje i da je efekat isti. Uticaj je globalan, jer imas pustinje na svakih 50 do 100 km. Plus asfalt koji se proteze kilometrima kroz sume i nenastanjena podrucja .. Nedostatak zelenih povrsina i suma, sve to utice.

Efekat pustinje uopste ne zahteva povecano prirustvo CO2, jer mi unazad hiljadama godina svedocimo da pustinje menjaju klimu svog okruzenja. Tako i gradovi mogu da menjaju klimu okoline i u neurbanim podrucjima. Dakle, to nije samo "lokalan uticaj" vec se on proteze kilometrima unaokolo.. TO JE GLOBALAN UTICAJ!

Nicim ovo nisi osporio, samo trazis potvrdu "struke". Najlakse je reci "daj mi potvrdu struke" i onda iskljucis mozak. Tako i ja mogu reci - DAJ MI JOVANE POTVRDU STRUKE DA EVOLUCIJA NE POSTOJI! To ne mozes uraditi!

Dakle, cime si dokazao Jovane! Ti samo postavljas besmislene tekstove i studije o CO2 bez ikakvog fizickog dokaza, ono sto vec znamo napamet.

Ako cemo opservaciono ja imam bolji dokaz. Moj dokaz je fizicki, da beton i asfalt uticu, a ti nemas nijedan fizicki dokaz. Iz vasih primera uopste nije jasno sta izaziva to povecanje temperature, vec vam moramo verovati na rec!

Izvini, ali ja nikome necu verovati na rec. Ako mi dajes opservaciju, onda iz te opservacije mora biti jasno i nedovsmisleno da CO2 utice, a to nije slucaj!

Naravno, tvoja je stvar, veruj ono što misliš da treba. Naravno, iznesosmo svoje mišljenje, pa neka presuđuju čitaoci.

Nemam ja sta da verujem, ja ne polazim unapred verujuci u nesto. Ti si taj koji SLEPO VERUJES sta struka kaze. Jer ti samo njihovu potvrdu zahtevas od nas. Sto znaci da ako struka ne kaze da je beton i asfalt glavni uzrok ti ces tu mogucnost odbaciti..

To je kao da ja tebi trazim da dokazes kako evolucija ne postoji. I ne priznajem nista osim zvanicnog stava tj. "struke". Onda ti meni ne mozes nista dokazati!

Ti tako nastupas, i zato je nemoguce s tobom pricati, jer ne ukljucujes mozak, ne razmisljas - VEC SLEPO VERUJES STRUCI!

Kada se budes oslobodio te indoktrinacije, onda se javi, pa cemo razmotriti cinjenice, a dotle stvarno ne vredi da ponavljas jedno isto..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire ja u steći utisak da se ti ljutiš što te 'neosporavam'. Mire, neću da te osporavam, jer se bavim onim što je opštepoznato. To sam izneo, na osnovu onoga što je nauka pokazala, sredstvima koja su na raspolaganju.

Ostale stvari koji si naveo nisu relevantne, pa jema šta tu ni da osporavam

Eto Mire, zato rekoh iznasosmo stavove, pa ćemo videti kako stoje. Rekli smo poprilično o ovoj temi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ja u steći utisak da se ti ljutiš što te 'neosporavam'. Mire, neću da te osporavam, jer se bavim onim što je opštepoznato. To sam izneo, na osnovu onoga što je nauka pokazala, sredstvima koja su na raspolaganju

Kako me ne osporavas? Pa ti to neprestano radis, i pri tom navodis kako trebamo iskljuciti mozak i slusati samo "struku", jer nista drugo i ne priznajes, ako to ne dolazi iz "opsteprihvacenih" izvora!

Zasto to radis?

Otvorenost uma je esencija intelekta, ali ti to ne pokazujes, vec osporavas posto poto - sve sto dolazi iz suprotnih izvora sto nije opste prihvaceno. Prosto si zatvoren za svako suprotno misljenje, i tako nastupas...

Brate moj, oslobodi se te indoktrinacije. Ja da ti ne zelim dobro, ne bih se zamarao s tobom. Zelim samo da otvoris svoj um, i prestanes slepo da verujes tim autoritetima i zavnicnicima.

Ne kazem da oni u svemu grese, nisam cak ni tvrdio da mozda nije ukljucen i CO2, niti od svega pravim zaveru, ali ti brate moj imas zatvoren um za svako suprotno misljenje, ne zanima te ni logika ni fizika, nista.. ako to ne dolazi iz zvanicnih izvora..

Stalno trazis "zvanicne podatke" studije, potvrdu zvanicnika, i po tome se vidi da si ti zatvorenog uma...

Ne mozes tako pristupati temi ako zelis saznati istinu..

Ostale stvari koji si naveo nisu relevantne, pa jema šta tu ni da osporavam

Sve sto sam ja naveo je relevantno i to su naucne cinjenice. Ti ne moras da ih osporavas, ali kad bezis od toga pokazujes da te ne zanima nista sto ne dolazi iz zvanicnog izvora. Po tome se vidi da ti je um zatvoren... Ti ces reci da nije tako, ali ja to vidim..

Eto Mire, zato rekoh iznasosmo stavove, pa ćemo videti kako stoje. Rekli smo poprilično o ovoj temi.

Vidi, meni je sve jedno da li cu ja nekog ubediti, ja nisam pisao da se takmicim u znanju ili bilo cemu, kad kazes "citaoci ce prosuditi ko je u pravu", ja s tobom nisam pisao da bih se takmicio, vec prosto da tebi pomognem da se oslobodis te zatrovanosti i indoktrinacije..

Mozemo ovde stati ako nemas nista drugo da dodas..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve sto sam ja naveo je relevantno i to su naucne cinjenice. Ti ne moras da ih osporavas

Ja sam samo tražio da mi pokažeš evo studiju, koja pokazuje koliko beton tačnodoprinosi globalnog zagrevanju. Ne zato što nećeš, znam da bi mi dao da imaš, već zato što ne postoji. Zato Mire rekoh, teorija o betonu je nerelevantna jer niko nema tu studiju. Da ima, dao bi je. Zato kažem da je nerelavantno, jer nemamo Mire reference nikakve pa da onda o tome ozbiljno pričamo.

ja s tobom nisam pisao da bih se takmicio, vec prosto da tebi pomognem da se oslobodis te zatrovanosti i indoktrinacije..

Zato sam Mire i pisao da smo izneli svoje stavove, ja ne vidim da tema može biti obogaćena novim inforomacijama, pa zato rekoh da smo došli do nekog plafona. Naravn, ako vidim da imaš nove stvari, raspraljaćemo svakako. No, za sada, mislim da je sve rečeno, ostalo je ponavljanje. Zbog same teme.

Mir i blagodet ti želim.

Natrag