Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izvoli, navedi studiju koja potvrđuje naklapanja da je beton odgovoran za globalno zagrevanje? Izvoli....

Ovo je najbolji primjer kako se jedan laprdan pretvori u predatora - strvinara. Na mirino traženje studije i eksperimenta koji dokazuje utjecaj CO2 ponavlja kako zdravom razumu taj eksperiment nije ni potreban. A pogledajte sada kako se ovdje u strvinara pretvori istog časa čim sam ja beton spomenuo - izvoli, daj studiju da beton potvrđuje naklapanja. Izvoli …

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa ti treba da daš studiju. Ja nikada nisam govorio o betonu, ti si govorio, naravno ne bi ni ti pomenuo da nije Mire pre tebe. Samo se šlepaš i ponavljaš. Ali, i tebi koji ponavljaš, i Miretu koji je prvi to izneo, isto važi. Dajte nam studiju. Za CO2 ima studija koliko hoćeš..a za beton? Nema.

Ps. Mnogo si brzoplet. Ti si pomešao studiju i ekspiriment( u vezi CO2). Mire traži ekspiriment(ok) a ne studiju..studija ima koliko hoćeš. Ali traženje ekspirimenta je Miretu bilo izgovor..tipa nemaš ekspiriment..vidiš da sam ja upravu. Ali pošto njemu ekspiriment presudan, onda je naišao na problem kada je njemu to postavljeno pitanje jer ako pretpostavimo da je ekspirement BITAN onda to podrazumeva da je neko ko na osnovu ekspirimenta želi da nešto opovrgne..mora sam da ga pokaže. Isto kao što studije iznosi (studije onih koji negiraju), tako bi kada traži ekspiriment trebao da i on ima ekspiriment kao 'dokaz'. Ne može neko da bazira svoje tvrdnje na tome što nema ekspirimenta, već jedino ako je on to napravio i dokazao ono što tvrdi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za CO2 ima studija koliko hoćeš..a za beton? Nema.

Ti si zaista ‘neizlječiv slučaj’. Nema beton (betonizacija i asfaltizacija) utjecaja na klimu i temperaturu, niti za to postoje studije, bez imalo srama izjaviš ovo, i spreman si ovu laž braniti sve do pakla. A vidi što se “i iz aviona vidi”.

Globalna urbanizacija i pretjerana betonizacija dovode do sve jačeg izražaja urbanih toplinskih otoka – fenomen u kojem gradovi imaju veće temperature nego okolna ruralna područja. Toplinski otoci uzrokuju zdravstvene probleme i povećanje potrošnje električne energije za hlađenje. Razlog zašto noćne temperature u gradovima mogu biti veće i do 12°C je, između ostalog, smanjenje površina pod vegetacijom na korist asfalta. Zbog toga su drveća posebno bitna kako bi se smanjio utjecaj urbanih toplinskih otoka i poboljšala mikroklima.

Slika 2. Površinske temperature različitih zemljišnih pokrova u Češkoj za sunčanog ljetnog dana. Razlika u temperaturi između šumskog i asfaltiranog područja može biti i 20°C

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Globalna urbanizacija i pretjerana betonizacija dovode do sve jačeg izražaja urbanih toplinskih otoka – fenomen u kojem gradovi imaju veće temperature nego okolna ruralna područja. Toplinski otoci uzrokuju zdravstvene probleme i povećanje potrošnje električne energije za hlađenje. Razlog zašto noćne temperature u gradovima mogu biti veće i do 12°C je, između ostalog, smanjenje površina pod vegetacijom na korist asfalta. Zbog toga su drveća posebno bitna kako bi se smanjio utjecaj urbanih toplinskih otoka i poboljšala mikroklima.

Gde ovde se tvrdi da utiče na globalno zagrevanje? Radi se o mikroklimi. Ne o globalnom zagrevanju. Dakle, opet si brzoplet.

Znam i ja za ove studije, ali to su studije o mikroklimi. Studije o makroklimi i uticaju betona na globalno zagrevanje ne postoji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gde ovde se tvrdi da utiče na globalno zagrevanje?

U istom tekstu stoji i ovo:

Stabla i šume imaju važnu ulogu u globalnom klimatskom sustavu budući da apsorbiraju 1/3 antropogenih emisija CO2 te tako pohranjuju velike količine ugljika u svojoj biomasi i tlu.

Bazen Amazone, riznica bioraznolikosti koja obuhvaća 40% ukupne površine svih tropskih šuma, sudjeluje u kruženju ugljika utječući na regionalne i globalne klimatske prilike te je time važna komponenta klimatskog sustava.
—————————-

Jadno je gledati koliko se samosramotiš.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Stabla i šume imaju važnu ulogu u globalnom klimatskom sustavu budući da apsorbiraju 1/3 antropogenih emisija CO2 te tako pohranjuju velike količine ugljika u svojoj biomasi i tlu.

Da, šume imaju veliki značaj za apsorpciju CO2. Ovaj tekst potvrđuje ono što govorim za CO2.

Hvala za tvoj nesvesni doprinos ideji da je uzrok globalnog zagrevanja upravo CO2 i što si u ovom delu tekstu uprvo potvrdio i to da beton nije uzrok globalnog zagrevanja već seča šuma, jer se sečom šuma smanjuje apsorpcija CO2 :).

Jadno je gledati koliko se samosramotiš.

Pa ko ti je kriv kada si brzolet. Treći put si svojom brzopletošću sam sebe pobio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što čini betonizacija? Najzornije na donjim snimkama.

Slika 2. Površinske temperature različitih zemljišnih pokrova u Češkoj za sunčanog ljetnog dana. Razlika u temperaturi između šumskog i asfaltiranog područja može biti i 20°C

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Važno je znati i to da se u meteorologiji temperatura meri uvek na mestima gde nema betona tj. trava i duboki hlad. Na osnovu toga se meri temeratura a ne na betonu. Tako da se proseci temperature ne dobijaju na osnovu meranja na betonu već na travi.

Natrag