- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ja nisam nikakav naučnik
To si jedino pravo rekao. Sve ostalo su naklapanja.
Izvoli, navedi studiju koja potvrđuje naklapanja da je beton odgovoran za globalno zagrevanje? Izvoli....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja nisam nikakav naučnik
Izvoli, navedi studiju koja potvrđuje naklapanja da je beton odgovoran za globalno zagrevanje? Izvoli....
Pa ti treba da daš studiju. Ja nikada nisam govorio o betonu, ti si govorio,
Za CO2 ima studija koliko hoćeš..a za beton? Nema.
Globalna urbanizacija i pretjerana betonizacija dovode do sve jačeg izražaja urbanih toplinskih otoka – fenomen u kojem gradovi imaju veće temperature nego okolna ruralna područja. Toplinski otoci uzrokuju zdravstvene probleme i povećanje potrošnje električne energije za hlađenje. Razlog zašto noćne temperature u gradovima mogu biti veće i do 12°C je, između ostalog, smanjenje površina pod vegetacijom na korist asfalta. Zbog toga su drveća posebno bitna kako bi se smanjio utjecaj urbanih toplinskih otoka i poboljšala mikroklima.
Gde ovde se tvrdi da utiče na globalno zagrevanje?
Stabla i šume imaju važnu ulogu u globalnom klimatskom sustavu budući da apsorbiraju 1/3 antropogenih emisija CO2 te tako pohranjuju velike količine ugljika u svojoj biomasi i tlu.
Jadno je gledati koliko se samosramotiš.