Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rečeno je sasvim dovoljno, mislim da je svako mogao tačno izvući zaključak iz onoga što sam govorio a to je: ne (zlo)upotrebiti građanske zakone radi zabrane da oni ispolje ono što su odabrali, ali stav je jasan da se ti ljudi trebaju osvedočiti samo Biblijom, bez prisile. To je sasvim dovoljno.

Kod tebe je pak nedorečeno, šta biti tačno uradio. Nadam se da ćeš konkretno i to reći. Ja pretpostavljam, mada si to negde i pominjao da nemaš ništa pritiv građanskih zabrana, pa se sećam da sam ti rekao da imaš jednog jednomišljenika u Kremlju, koji je to uradio isto na šta si se ti naljutio. Dakle, znamo tvoj stav, znamo moj stav...i to je sasvim dovoljno. Da se ne vraćamo.

Svako dobro ti želim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ps...samo ću još jednom dodati. Ako prihvatimo tvoje metode, građanske zabarane, ja ti odgovorno tvrdim da ih ti onda teraš u večnu propast jer im ne daješ mogućnosti iskrenog pokajanja. To je problem srednjovekovne crvke koja je silom sprovodila verska načela se ljudi nisu obraćali istinski. To je problem kad se to nameće zakonom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
znamo moj stav...i to je sasvim dovoljno. Da se ne vraćamo.

Znamo tvoj stav, ti pederima kažeš: budite pederi, to je vašo pravo,

a Bog im ovako poručuje

1 Kor 6,9-12: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega. ...... "Sve mi je dopušteno!" Ali - sve ne koristi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jesi li siguran Mire, da ne postoji baš ni jedan ekspiriment koji bi dokazao povećano prisustvo CO2 u atmosferi?

Jovane, ne postoji ni jedan ekperiment koji nije kompjuterska simulacija, a koji dokazuje da CO2 utice na zagrevanje, bar ja ne znam za njega..

Objasni mi kako povecanje CO2 tj. debljine sloja stakla u staklenoj basti moze da poveca temperaturu vazduha u istoj? To se ne desava! U staklenoj basti isto imas sve gasove u jednakim kolicinama kao u prirodi, pa se temperatura ne povecava sa povecanjem debljine sloja stakla..

Ti tvrdis da nekako debljina sloja stakla kroz koji prolazi svetlost (tj. CO2) utice na gasove i vodenu paru u staklenoj basti da se zagreju, i sprecava tu toplotu da izadje napolje. Ako je to tako, zasto se onda temperatura u staklenoj basti ne povecava srazmerno povecanju debljine sloja stakla? Mi ne vidimo da se to desava, a uslovi u staklenoj basti su isti, osim CO2, koji u ovom slucaju simulira "staklo"!

Dakle, prost eksperiment obara ovakve tvrdnje.. A ako ti imas neki bolji primer koji dokazuje da se to desava, slobodno postavi...

Oni pogrešno misle da je liberalni poredak kriv. Ne, nego ljudsko srce. A liberalni poredak samo otkriva šta je u srcu.

Ovo je neistina! Narod se nikada nije ni pitao za nista! Sve ono sto su vladari hteli, to su i instrusali narod da zatrazi! Tako kad su hteli da da se oslobode Pape, proizveli su protestantizam i naterali narod da se pobuni, a kad su hteli dekadenciju, naveli su narod da to zatrazi.. Oni vaspitavaju narod, usmeravaju, indoktriniraju od najranijeg uzrasta.

Poslovica kaze - "majmun radi ono sto vidi". Tako narod radi ono sto mu primerom pokazu, bilo to putem medija stampe ili dr...

Ta prica kako je narod "zao", a oni mu udovoljavaju , je prazna prica, jer oni uvek mogu da kazu "NE! ZABRANJENO JE!". Ali to ne rade!

Kada bi se narod pitao, ovakve stvari se ne bi ni desavale. Ali niko nije pitao obican narod, tebe i mene da li zelimo da upropastimo zemlju iz sebicnosti? Ne, nego su oni iz sebicnosti naterali narod da zatrazi njihov proizvod, da bi napunili svoje dzepove!

E sada kada su stvari izmakle kontroli, da ne bi bili otkriveni, ubedjuju narod kako je on sam kriv!

Ovo su zamene teza, i nabedjivanje nevinog da je kriv! A nijedan covek nije toliko sebican da unistiti zemlju zarad malo luksuza i zadovoljstva.

Onaj koji bi to ucinio je "EKSTREMNO POKVAREN COVEK" -a takvih je na zemlji manje od 2%.

Ti uzmes bibliju i onda tumacis kako je vecina ljudi zla, a to nema veze sa pricom o zivotnoj sredini! Samo EKSTREMNO POKVAREN COVEK bi unistio prirodu i planetu radi svog zadovoljstva, a ti kazes da je vecina ljudi takva?

Jovane, ajde da se ne glupiramo, vecina ljudi je za zastitu zivotne sredine, i nikada nije bila za unistavanje! A zna se ko zeli da unisti nasu zemlju - to su satana i njegove sluge!

Ovih 2% instruisu sve ostale...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, ne postoji ni jedan ekperiment koji nije kompjuterska simulacija, a koji dokazuje da CO2 utice na zagrevanje, bar ja ne znam za njega..

Prost dokaz! Na koralima i koralnim sunđerima, se uviđa zadnjih 100 i više godina, konstantni porast C-12 ugljenika nasuprot C-13 koga je u procentu sve manje u istom periodu. C-12 potiče upravo od fosilnih goriva. Dakle, prost ekspiriment koji pokazuje konstantan porast ugljenika kao produkt ljudske aktivnosti (industrije). Ovo niko nije osporio od protivnika a konsenzus u naučnoj zajednici oko ovoga je nesporan.

Objasni mi kako povecanje CO2 tj. debljine sloja stakla u staklenoj basti moze da poveca temperaturu vazduha u istoj? To se ne desava! U staklenoj basti isto imas sve gasove u jednakim kolicinama kao u prirodi, pa se temperatura ne povecava sa povecanjem debljine sloja stakla..

Povećanje ovog gasa, povećava isparavanje vodene pare u 7 puta većoj količini. A ona dalje utiče na zagrevanje ostalih gasova i to je ta povratna sprega. Jedno utiče na drugo, ako samo jedan element se konstantno povećava.

Ta prica kako je narod "zao", a oni mu udovoljavaju , je prazna prica

Biblija osuđuje jednako narod kao i vlastidršce. Ako pogledaš proroke ali i reči samog Hrista, pominje se zlo srce univerzalno, pominje se iskvareno društvo. Biblija upravo govori da je mali broj onih koji su na ispravnoj strani. Uvek je to minoran broj u odnosu na mase koje su iskvarene( koje zatim stiže kazna kolektivna za greh) . Tako da to jeste biblijski pogled po pitanju zla na zemlji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Biblija upravo govori da je mali broj onih koji su na ispravnoj strani.

A zašto ti ne govoriš ljudima ono što im govori Biblija? Zašto ti pederima, i drugim 'neurednicima' ne ponavljaš ono što im Biblija ponavlja:

1 Kor 6,9-12: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega. ...... "Sve mi je dopušteno!" Ali - sve ne koristi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Akademik Paar: U zadnjih 25 godina aktivnost Sunca drastično pada

Zadnjih 16 godina koncentracija ugljikovog dioksida u atmosferi raste brže nego ikada, no, suprotno najavama i očekivanjima, u istom periodu ne raste i globalna temperatura. Štoviše, temperatura nakon 2000. godine blago pada. Znanstvenici još uvijek ne znaju što je uzrok ovoj pojavi, a ne mogu sa sigurnošću ni tvrditi kakve bi sve mogle biti posljedice ovog fenomena. Stoga se u potpunosti slažem s cijenjenom klimatologinjom Judith Curry koja je tijekom izlaganja u američkom Kongresu ustvrdila da uz spoznaju postojanja poznatih nepoznanica u ovom trenutku moramo biti svjesni i postojanja nama još uvijek "nepoznatih nepoznanica" - jedna je ovo od zanimljivosti koju je tijekom večerašnjeg skoro dvosatnog predavanja, pod nazivom "Krupni fizikalni problemi klimatskih modela", u prepunoj Knjižnici HAZU-a kazao akademik Vladimir Paar.

Sigurno je i to da nam opet slijedi veliko ledeno doba, ali se ono neće dogoditi u ovom tisućljeću. Možda tek za dvije tisuće godina ili čak i više - kazao je Paar. Naveo je i to da u zadnjih 25 godina aktivnost Sunca drastično pada, da, suprotno medijskim napisima, sloj leda na Antarktiku raste te da je tamo 1983. izmjerena najniža temperatura od - 89,2 stupnja, dok je 2010. i 2013. izmjereno još nižih - 93,2 stupnja. Na Grenlandu je pak svojevrsno ljeto (kad je temperatura malo iznad nula stupnjeva) 1968. trajalo 76 dana, 1986. je trajalo 68 dana, a lani samo 42 dana.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, prost ekspiriment koji pokazuje konstantan porast ugljenika kao produkt ljudske aktivnosti (industrije).

Nisam ti ja trazio da mi dokazujes porast ugljenika u prirodi, vec da mi eksperimentalno dokazes da taj ugljenik izaziva zagrevanje!

To jos niko nije uradio !!!

konstantni porast C-12 ugljenika nasuprot C-13 koga je u procentu sve manje u istom periodu

Kolicina C12 je uvek veca u odnosu na C13, i u prirodi i u fosilnim gorivima. O cemu ti pricas? Ti si pobrkao stvari :)

Ne dokazuju oni ovo povecanjem C12, vec gomilanjem C13..

Oba C12 i C13 nalazimo u prirodi! Srazmera je uvek ista, jer fosilna goriva poticu od biljaka, a biljke apsorbuju C12, a C13 ne absorbuju! (retko ga koriste).

C-12 potiče upravo od fosilnih goriva.

C12 se u istom procentu nalazi i u prirodi i u fosilnim gorivima. Dakle, samo povecanje C12 ne dokazuje da je ono prouzrokovano sagorevanjem fosilnih goriva, vec oni dokazuju odnosom C12 i C13, odnosno gomilanjem C13 !!!

Na koralima i koralnim sunđerima, se uviđa zadnjih 100 i više godina, konstantni porast C-12

Ne dokazuju oni to povecanjem C12, vec odnosom C12 i C13 (gomilanjem C13). Ti si ovo postavio na brzinu a ne znas ni sta tamo pise , po obicaju.

To u vezi korala, mi ne merimo koncentraciju ugljenika u morima vec u vazduhu. More istina apsorbuje gasove iz vazduha ali se u mora uliva i nafta, a to izaziva pomor zivog sveta, sto utice na ishranu korala. Korali se hrane i bakterio planktonima, koji sadrze ugljenik !!! Tako da je prisustvo ugljenika od njih, i ne moze se ovo uzimati olako, s obzirom na pomor zivog sveta i razne druge faktore kojima je more izlozeno (cije funkcionisanje mi jos ne poznajemo dovoljno). Dakle, ne moze se tvrditi da je prisustvo ugljenika direktno iz vazduha tj. od fosilnih izvora! Moze biti uzrokovano i disbalansom u okeanima usled zagadjenja i pomora.

Ovo niko nije osporio od protivnika a konsenzus u naučnoj zajednici oko ovoga je nesporan.

Evo ja sam ti osporio. A taj njihov "konsenzus" me ne interesuje, jer su poznati da se slazu da bi zadrzali posao!!!

Ako su oni tebi autoritet, onda prihvati i evoluciju, jer je i to - "konsenzus"!

Povećanje ovog gasa, povećava isparavanje vodene pare u 7 puta većoj količini.

Molim???

Ma kako povecanje CO2 utice na pojacano isparavanje vodene pare?

Ako imas staklenu bastu, i povecas debljinu stakla, dokazano je da neces povecati temperaruru u njoj. Pa tako da neces moci ni da izazoves pojacano isparavanje vode u njoj?

DAKLE, NE MOZES TI POVECANJEM SLOJA STKALA (CO2) IZAZVATI POJACANO ISPARAVANJE VODE!

Svako ovo moze da proveri!

A ona dalje utiče na zagrevanje ostalih gasova i to je ta povratna sprega.

Ne postoji nikakva povratna sprega!

Kada ces ti meni ovo dokazati eksperimentom? Jel bilo koji vas "naucnik" ovo ikada dokazao u labaratoriji?

Biblija upravo govori da je mali broj onih koji su na ispravnoj strani. Uvek je to minoran broj u odnosu na mase koje su iskvarene

Ovo je ekstremna tvrdnja i nema veze sa biblijom! Biblija ne govori, da ce 90% ljudi zbog sebicnosti biti sklono da izvrsi destrukciju okoline!

To je kao da si rekao, da bi 90% ljudi na svetu lansiralo nuklearne projektile kad bi imalo prilike!

To je neodrzivo!

Obican covek, uprskos gresnom stanju nije sklon da izvrsi takvu vrstu destrukcije! Upravo je suprotno, obican covek je zainteresovan za ocuvanje sredine!

Samo 2% svetske populacije je destruktivno, a to su uglavnom bolesnici i satanisti..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zadnjih 16 godina koncentracija ugljikovog dioksida u atmosferi raste brže nego ikada, no, suprotno najavama i očekivanjima, u istom periodu ne raste i globalna temperatura. Štoviše, temperatura nakon 2000. godine blago pada.

To dokazuje da su sve ove price o CO2 laz!

Vazduh se sastoji od brojnih gasova od kojih 78% azota, 20% kiseonika, 0,93% argona, dok CO2 cini samo 0,04%!!!

Akumulirani ugljenicni dioksid iz aktivnosti koju je napravio covek, kao recimo spaljivanje fosilnih goriva iznosi samo 1,25 delova na 10.000. Dakle, samo jedna jedina tackica od njih 10.000.

Da li iko normalan, moze da poveruje da ta jedna jedina TACKICA od njih DESET HILJADA moze da izazove takav efekat da zemlja bukvalno pocne da gori???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li iko normalan, moze da poveruje da ta jedna jedina TACKICA od njih DESET HILJADA moze da izazove takav efekat da zemlja bukvalno pocne da gori???

Evo dokaza da se ne radi ni o kakvim znanstvenicima, nego na notornim bitangama, koji to sve lažu za nečiji interes.
Dolje se vidi crveni graf prema kojem je trebala rasti temperatura oceana (linearni porast, koji je trebao rezultirati da
u periodu 2003-2013 temperatura oceana poraste za 6.7°C, a crni graf pokazuje stvarno izmjerene temperature, iz čega
je posve jasno da promjena uopće nema)

Još jednom, Jovan ovdje ne iznosi nikakve znanstvene podatke, on je 'glasnogovornik bitangi', najgore sorte ljudi, jer
pokušavaju uplašiti čitavo čovječanstvo, ali ne s namjerom da čovječanstvo spase, nego s namjerom da ga opljačkaju
i tako siromašnog u 'đavlov tor' otjeraju.

1693554722151.png

Natrag