Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kolicina C12 je uvek veca u odnosu na C13, i u prirodi i u fosilnim gorivima. O cemu ti pricas?

Govori se o konstantnom povećanju. O tome pričam. Dakle, korelacija konstantnog povećanja C-12 koji potiče od fosilnih goriva je dokaz čovekovog uticaja tj(industrije).

Nisam ti ja trazio da mi dokazujes porast ugljenika u prirodi, vec da mi eksperimentalno dokazes da taj ugljenik izaziva zagrevanje!

To jos niko nije uradio !!!

Već treći put. Međuzavisnost. Povećanje 1% CO2 povećava za 7% podizanje vodene pare, a ona dalje utiče na zagrevanje. Takođe, emisija infracrvenog zračenja u slojevima atmosfere sa povećanjem količine gasova. Prosto, ovo je jasno i na površnom sagledavanju.

Ogromna je korelacija podizanja globalne temperature zadnjih 200 godina se poklapa sa produkcijom CO2 u atmosferi. Prosto, objektivno i iskreno sagledavanje ne daje drugim opcijama mnogo prostora. Ozbiljna naučna zajednica uzima sve moguće varijante ali ni jedna od njih nema takvu korelaciju kao produkcija CO2.
Kada ces ti meni ovo dokazati eksperimentom? Jel bilo koji vas "naucnik" ovo ikada dokazao u labaratoriji?

Zna se ova zakonitost iz prirodnih nauka. Ti kaži da to nije tako, i da ona ne postoji. Onda ideš nasuprot opštepoznatim prirodnim zakonitostima.

No, da li to čudi? Da li prvi put se dešava da neko ko ne želi da prihvati činjenice, u svojim namerama, mora da ide protiv svih poznatih zakonitosti? Ne, naravno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo je ekstremna tvrdnja i nema veze sa biblijom! Biblija ne govori, da ce 90% ljudi zbog sebicnosti biti sklono da izvrsi destrukciju okoline!

Ne govorim o globalnom zagrevanju. Mire, koncentracije malo. Pričamo o grešnosti ljudskog srca. Biblija govori o pokvarenosti samog naroda, zbog kojeg dolaze nevolje na narod. Narod nije pravedan,kako ti tvrdiš a da postoji samo neka zla elita. To je taj koncept zaverologije i priče o elitama. Biblija nikada takve stvari nigde ne promoviše. Biblija govori o kolektivnoj pokvarenosti i kao rezultat toga, takav pokvaren narod dobija i pokvarenu elitu-jer ona dolazi iz naroda.

A ova naša priča o ekologiji je nešto drugo. Govorimo o štetnosti industrije a ne običnog čoveka.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Još jednom, Jovan ovdje ne iznosi nikakve znanstvene podatke, on je 'glasnogovornik bitangi', najgore sorte ljudi

Da, on samo prenosi ono sto oni pricaju, i uvek tako, on nema svoj stav, vec kopira tudje, a to radi jer odbija da veruje u "zavere"! A time samo sebe ismejava..

Govori se o konstantnom povećanju. O tome pričam. Dakle, korelacija konstantnog povećanja C-12 koji potiče od fosilnih goriva je dokaz čovekovog uticaja tj(industrije).

Jovane, vidi se da ne poznajes materiju!

Pa samo povecanje C12 nije dokaz da je to povecanje nastalo iz fosilnih goriva, jer C12 nalazimo u prirodi u velikim kolicinama! Dakle, to je normalno da ga ima toliko!

Da bi dokazao da je taj C12 dosao iz vestackog izvora, moras da sagledas i koliko je povecanje C13, jer njega biljke ne apsorbuju. Ako se C13 povecava, tek onda mozemo tvrditi da se radi o vestackom povecanju.

Zato oni sagledavaju odnos C12 i C13...A ti pises suprotno! Sto dokazuje, da ti ne razumes o cemu se radi, samo kopiras..

Uvek tako uleces u diskusiju bez da znas o cemu se radi..

Zasto pristupas diskusiji iz predubedjenja?

Ako vec ne znas o cemu se radi, onda je valjda red da saslusas i drugu stranu, a ne da odmah sve nazivas "teorijama zavere"!

Već treći put. Međuzavisnost. Povećanje 1% CO2 povećava za 7% podizanje vodene pare, a ona dalje utiče na zagrevanje. Takođe, emisija infracrvenog zračenja u slojevima atmosfere sa povećanjem količine gasova. Prosto, ovo je jasno i na površnom sagledavanju

Jovane, trazio sam da mi ovo dokazes eksperimentlano u labaratorijskim uslovima!

Naucini metod, zahteva da se sve teorije i hipoteze dokazu eksperimentalno, pa tek onda mogu biti potvrdjene kao cinjenice!

Ako nesto nije dokazano eksperimentalno u labaratoriji, to nije "cinjenica", vec "hipoteza"!!!

Ne mozes ti "posmatranjem", odnosno "opservacijom" prirodnih fenomena iznositi takve zakljucke, a jos manje mozes "kompjuterskim modelima" koji toboze virtuelno simuliraju prirodne uslove u nekoj kutiji!

Dakle, imas li ti bilo kakav eksperiment koji dokazuje da CO2 izaziva zagrevanje atmosfere?

Prosto, ovo je jasno i na površnom sagledavanju.

Rekao sam "opservacijom" se ne moze ni potvrditi ni poreci, vec eksperimentom!

Ako eksperimenta nema, onda je sve to u domenu "hipoteze" odnosno "teorije"!

Ogromna je korelacija podizanja globalne temperature zadnjih 200 godina se poklapa sa produkcijom CO2 u atmosferi.

Te njihove opservacije i "modele", okaci macku o rep. Oni su toliko slobodni da daju sebi za pravo, da znaju kakva je bila klima ne pre 200 vec pre 2000 godina. I na osnovu toga donose zakljucke.

Jesi li se ti rodio tada, pa znas kakva je bila klima? Ne znas ni gde ti je pra deda ziveo a kamo li sta drugo.

Rekao sam, "opservacija" nije naucni metod. Naucni metod zahteva eksperiment kao dokaz. Sve manje od toga je u domenu HIPOTEZE!

Dakle, imas li ti da mi ponudis neki eksperiment koji dokazuje da CO2 izaziva zagrevanje atmosfere? Neku simulaciju atmosfere i uslova u labaratorijskim uslovima???

Nemas!

Prosto, objektivno i iskreno sagledavanje ne daje drugim opcijama mnogo prostora.

Mi "opservacijom" odnosno "posmatranjem" ne mozemo dokazati nista! Jer uzrok toga sto vidimo moze biti sasvim drugi od onoga sto se tvrdi da ga izaziva - tj. CO2 !!!

Ako mi, nemamo eksperiment koji to dokazuje, onda je i "teorija zavere" validan zakljucak!!!

I zato ne pricaj ovde smejurije!

Ozbiljna naučna zajednica uzima sve moguće varijante ali ni jedna od njih nema takvu korelaciju kao produkcija CO2.

Ta "naucna zajednica" je sve samo ne ozbiljna, jer oni ne da ne uzimaju "sve varijante" u obzir, nego ih namerno iskljucuju! To rade i kada je rec o teoriji evolucije, i drugim stvarima, tako da o njihovom kredibilitetu ne zelim da raspravljam..

Tebi kao i njima, je sve sto se ne uklapa u zvanicni narativ - 'teorija zavere"... A ja nisam iznosio nikakve teorije, vec naucne cinjenice o onome sto izaizva zagrevanje... Ali ti i ovo iskljucujes, ne zato sto je to netacno, vec zato sto se to ne uklapa u zvanican narativ.

Zasto tolika odbojnost prema svemu sto nije zvanicno, i zasto se to odmah naziva "teorijama zavere" i ismejava?

Samo ograniceni ljudi mogu supresovati kriticko razmisljanje ili dobro placeni! Sto znaci da su ovi naucnici upravo takvi!

Ne govorim o globalnom zagrevanju. Mire, koncentracije malo. Pričamo o grešnosti ljudskog srca

Pa ti si gresno ljudsko srce povezao sa globalnim zagrevanjem a ne ja. Ti si tvrdio da su obicni ljudi zbog "sebicnosti" odgovorni za globalno zagrevanje!

I pri tome ne krivis "elitu", vec "obicne ljude"!!!

To je taj koncept zaverologije i priče o elitama. Biblija nikada takve stvari nigde ne promoviše.

Ma nemoj! A prica o djavolu koji se pobunio i prevario 1/3 andjela? Jesu li svi andjeli bili zli po defaultu i svojevoljno odlucili da se pobune, ili ih je djavo "prevario" i naveo da to urade?

Isto je i kada pricamo o zemlji! Nisu svi ljudi zli po defaultu , toliko da zele da uniste sami sebe i zemlju, vec ih na to navode "elite" i sotona!

Ti kao da nikada nisi bibliju otvorio! Biblija na prvim stranicama sadrzi pricu o "zaveri" - protiv Boga i njegove vlasti!

Kako je bilo na pocetku, tako je i sada. Kako je na nebu djavo zaveo andjele i naveo ih da se pobune, tako i na zemlji zavodi ljude!

I danas "elite" - djavolske sluge varaju obican narod, i navode ih da rade odvratne stvari! Vecina to ne radi "namerno" jer su po defaultu zli i pokvareni! Nisu ni Adam i Eva bili zli, vec "PREVARENI"!

Dakle, ti ovu pricu o "zlom ljudskom srcu",l i "sebicnosti", da ljudi zato unistavaju zemlju, prodaj nekom drugom. To moze pisati samo neko ko ne poznaje Pismo i teologiju!

Mi koji znamo istinu, znamo ko su po bibliji "elite", i sta su to sotonske "zavere" kojima on vara narod i navodi ih da vrse i destrukciju ove nase planete.

Biblija govori o kolektivnoj pokvarenosti i kao rezultat toga, takav pokvaren narod dobija i pokvarenu elitu-jer ona dolazi iz naroda.

Ne pisi besmislice da ti se ljudi smeju. Ozbiljan teolog nikada nece govoriti o "kolektivnoj pokvarenosti", jer bi to znacilo da su i svi andjeli na nebu bili zli kada su podrzali satanu, I to bi znacilo da su i Adam Eva bili zli po defaultu!

Nisu svi andjeli bili zli, niti su Adam i Eva bile zle osobe, nego "PREVARENE"!

Zato se u teologiji i govori o velikoj "PREVARI", da je satana "ZAVEO LJUDE I ANDJELE!"

A ti ovu svoju nakaradnu teologiju, prodaj nekom drugom..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, poštujem tvoj stav. Ali besmisleno je tebi dokazivati ono što ne želiš prihvatiti. Kaoi za koronu, sada bismo trebali izvlačiti iz petnih žila kontraargumentaciju da globalno zagrrevanje potiče od CO2 kao i da uopšte postoji. Zato kažem, mislim da smo što se CO2 rekli sve, ja svoje ti svoje, ja naučnimodel, ti skepsu ali ipak svako je rekao nešto. A ostali mogu prosuditi argumentaciju.

Kako bilo, naučna zajednica stoji na temelju lobalnog zagrevanja koje potiče od industrije a kao i svugde, postoje minorni koji osporavaju i na to imaju pravo. Meni su argumetni naučne zajednice sasvim valdini jer mogu i sam zaključiti da pre samo 20 godina, klima nije bila ista. Tako da videvši i svojim očima očite promene, ja ne sumnjam u ono što nauka govori.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, poštujem tvoj stav. Ali besmisleno je tebi dokazivati ono što ne želiš prihvatiti

Jovane, ja nikada ne ulazim u razgovor sa predubedjenjem. Ja tebe nisam pitao za misljenje da bi se svadjao i raspravljao s tobom. Kod mene ne postoji - "ja ne zelim ili necu da prihvatim".. Ja sam otvoren za svako misljenje, ali bas zato smatram i degutantnim kada ti sagovornika nazoves "teoreticarem zavere", zato sto ima suprotno misljenje koje se ne uklapa u stav vecine. Po meni, to dokazuje da si ti licno zatvoren za svako drugo misljenje, i da nisi spreman sebe da korigujes.

Ali posto si ovde izrazio svoj stav, i ja sam od tebe trazio da mi to dokazes eksperimentom..

Dakle, ako je CO2 odgovoran za zagrevanje, to bi trebalo biti moguce dokazati labaratorijskim testom. Za to i sluze eksperimenti, da potvrde hipotezu.

Posto ni ti ni tvoji naucnici niste ovo u stanju, onda to i ostaje u domenu hipoteze.

Da li ja gresim kada kazem da to nije dokazana naucna cinjenica? Daleko od toga, vec ti zastupas nesto sto nije cinjenica!

Kaoi za koronu, sada bismo trebali izvlačiti iz petnih žila kontraargumentaciju da globalno zagrrevanje potiče od CO2 kao i da uopšte postoji

Jovane, ako ti nesto nisi u stanju da dokazes eksperimentalno i potvrdis dokazima, onda to verovatno nije istina. Tako je u vezi kovida i svega o cemu pisemo. Niko ne dovodi u pitanje nesto zato sto mu se to licno ne svidja, vec zato sto su argumenti slabi..

I ja licno mislim da ti pristupas ovome iz predubedjenja, jer u hodu izvlacis tekstove, pa postavljas, a ne znas o cemu govore..

Posteno bi bilo da kazes - "ja ne znam sta je istina, hajde sa istrazimo", nego da se ovde ponasas kao da si licno temu magistrirao, a onda u toku razgovora mi otkrijemo koliko si nestrucan..

Dakle, hajde bar malo postenja, priznaj da nisi strucan da zastupas ni jednu stranu i da toboze branis neke stavove, vec kao i svi, ti si pozvan da das svoje licno misljenje..

A ostali mogu prosuditi argumentaciju.

Nema potrebe da neko prosudjuje moju lii tvoju argumentaciju, mi nismo dosli kao naucnici, vec pre svega teolozi, ako se tako mozemo nazvati..

Dakle, i ovaj razgovor nema neku vrednost, ma koliko tebi godilo da neko podrzi tvoje misljenje. Nisi pozvan na takmicenje ili nadmudrivanje..

Meni su argumetni naučne zajednice sasvim valdini jer mogu i sam zaključiti da pre samo 20 godina, klima nije bila ista. Tako da videvši i svojim očima očite promene, ja ne sumnjam u ono što nauka govori.

I ti imas pravo da verujes ili ne verujes, i drugi imaju pravo da sumnjaju a da ih niko ne naziva "teoreticarima zavere"..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Koliko je znanstvena ‘znanost o klimatskim promjenama’?

Posvijestimo sebi dvije slijedeće činjenice:

1. Atmosferski CO2 porastao je od 1860. s oko 285 ppm (dijelova po milijunu; 0,029%) na 410 ppm (0,041%) u 2020. To predstavlja porast od oko 50% tijekom 160 godina. Trenutna stopa povećanja je oko 2 ppm godišnje.

2. Planet se zagrijao za oko 0,8°C od 1880. i polovica tog zagrijavanja dogodila se prije nego što je došlo do bilo kakve značajne promjene u CO2 (to jest, ovaj dio zagrijavanja nije mogao biti posljedica ljudske aktivnosti).

1693636562046.png

Istaknuti član klimatskog establišmenta, dr. Phil Jones, priznao je da su stope globalnog zagrijavanja od 1860. do 1880., 1910.–1940. i 1975.–1998. (crvene linije na slici 1) ‘slične i nisu statistički značajno drugačije jedna od druge”. Međutim, količine CO2 kojeg je stvorio čovjek u tim razdobljimaa (zelena linija na slici 1) vrlo su različite. Doista, stopa porasta temperature od 1860. do 1880. slična je nedavnom porastu, a ipak je količina CO2 koju stvaraju ljudi oko 60 puta veća u posljednjem razdoblju.

Bogobojazan čovjek, istinoljubiv i zdravog razuma iz ovog će zaključiti da hipoteze (teorije) o 'zagrijavanju zemlje' , kao posljedici povećanja misije CO2 koje stvara čovjek, nisu znanstvene. Nisu znanstvene, jer znanstveno je ono što se stalno ponavljanim eksperimentima potvrđuje, a ovdje i zorno (na gornjoj slici) vidimo potpuni promašaj tvrdnje teoretičara ove hipoteze.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I ti imas pravo da verujes ili ne verujes, i drugi imaju pravo da sumnjaju

Naravno, ja poklanjam poverenje nauci i njenim objašnjenjima, a koja su potkrepljenena i onim što je potpuno opipljivo. Zime bez snega zadnjih 15-tak godina i sa temperaturama zimskim koje se ne mogu porediti sa onim hladnoćama od pre 20-tak i 30-tak godina a da ne pričam sa onim pre 50 i više. Snega takođe ima drastično manje. Leta sve toplija u proseku itd. Moje zapažanje je potkrepljeno duplim osvedočenjem.

Sumnja nije dobra kada potiče iz motiva negacije po svaku cenu, ali je svakako dozvoljena. I zato sam i rekao, ti imaš sumnju, legitimno, ali isto tako je legitimno i reći da su te sumnje na staklenim nogama.

a da ih niko ne naziva "teoreticarima zavere"..

Uglavnom teoretičari zavere koriste ovu skepsu kod malog, neznatnog broja, predstavnika naučne zajednice. Nije zgoreg to pomenuti, jer je istina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uglavnom teoretičari zavere koriste ovu skepsu kod malog, neznatnog broja, predstavnika naučne zajednice. Nije zgoreg to pomenuti, jer je istina.

U SAD-u, projekt peticije o globalnom zagrijavanju prikupio je potpise oko 31,500 znanstvenika koji žive samo u SAD-u, uključujući preko 9,000 doktora znanosti, koji osporavaju tvrdnju da će CO2 uzrokovati ozbiljne probleme.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno, ja poklanjam poverenje nauci i njenim objašnjenjima, a koja su potkrepljenena i onim što je potpuno opipljivo

Problem je sto je ovo nedokazivo, jer ne postoji eksperiment koji to potvrdjuje. Sama opservacija nije dovoljna da bi se na osnovu toga izveo zakljucak o uzroku. Dakle, ne mozes ti tvrditi da je uzrok globalnog zagrevanja sagorevanje fosilnih goriva, samo zato sto si ti video da je danas toplije nego pre..

Zime bez snega zadnjih 15-tak godina i sa temperaturama zimskim koje se ne mogu porediti sa onim hladnoćama od pre 20-tak i 30-tak

Kazem, tvoja opservacija ne dokazuje uzrok. Da bi znao sta je uzrok, moras da izvrsis labaratorijska ispitivanja. To oni nisu ucinili, i zato je sve sto pricaju u domenu hipoteze..

Kada mi budes dao labaratorijski test, odnosno simulaciju prirodnih uslova u labaratorijiskim uslovima i pokazao da povecanje CO2 zaista izaziva zagrevanje, tada cu ja priznati da si u pravu!

Moje zapažanje je potkrepljeno duplim osvedočenjem.

Evo i ja sam video NLO na nebu, a moj zakljucak je da njima upravljaju vanzemaljci.

Koga briga sta si zakljucio iz opservacije, kada nemas validne dokaze?

Dakle, samo labaratorijski eksperiment moze nesto opovrgnuti ili dokazati!

Sumnja nije dobra kada potiče iz motiva negacije po svaku cenu

Upravo je tvoja sumnja - negacija po svaku cenu, a ne moja. Ti si taj koji temi pristupa bez predznanja, pa u letu trazis dokaze za ono sto vec unapred verujes. Ja nikada tako ne pristupam temi!

Ako nisam proverio obe tvrdnje, ja onda kazem nisam proverio, i javicu se kada to ucinim. A ti ulazis u diskusiju sa verom da je ono sto mejnstrim tvrdi istinito, pa onda pronalazis razloge na netu.. Imali smo prilike to da vidimo, sada i ranije..

Uglavnom teoretičari zavere koriste ovu skepsu kod malog, neznatnog broja, predstavnika naučne zajednice

Vredi napomenuti i to da misljenje vecine nije dokaz da je nesto ispravno. Ako jedan krene da prelazi ulicu na crveno, masa ga sledi, i to je nacin na koji nase drustvo funkcionise. Ti si takodje podstaknut da sledis masu i branis uvrezeno misljenje, bez da znas zasto to radis i prave razloge za to.. Tako ti ne poznajes razloge zasto to cinis, ali ipak to cinis slepo. Ovo se iz pisanja ocigledno vidi..

Sve najbolje! Pozdravljam te brate.

Natrag