Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
1 Kor 6,9-12: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega. ...... "Sve mi je dopušteno!" Ali - sve ne koristi.

Kada se apostol Pavle obratio vlastima da zakonski ovo ograniče?

Ne postoji ni jedan takav citat ni poziv. Dakle, ovo Pavle osuđuje ali priziva savest čitaocima a ne plašeći ih prisilom državnih vlasti.

Zato evanđeoski hrišćanin ovo pobeđuje a ne oslanja se na vlasti.

P.S. Što je važnije? Da čovjek radi što god poželi, i da ga se ničim u tome ne sputava, ili da čovjek završi u kraljevstvu Božjem?

Tu smo na pravom terenu. Mora da ga sputava isključivo njegova savest, za sve što je nakaradno. Osim kada fizički nekoga ugrožava (ubijstvo) ili tuđu imovinu (krađa) ili prava deteta sve ostalo što fizički ne ugrožava, mora da bude kontrolisano savešću. Ako se prislno ograničava, to ne budi savest već upravo radi suprotno-uspavljuje savest. Znaš šta je rezultat ovoga? On neće biti spasen iako se od svega 'uzdržavao' jer je bio sputan zakonski. On nije nikada sebe pobedio. Da bi sebe pobedio, njemu mora biti dopušteno da ispolji svoje slabosti, ali da se budi njegova savest. Kada se to postigne, on će onda doista biti spasen.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
1 Kor 6,9-12: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega. ...... "Sve mi je dopušteno!" Ali - sve ne koristi.

Kada se apostol Pavle obratio vlastima da zakonski ovo ograniče?

Kada si se ti obratio pederima kao što se gore obratio sveti Pavao?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa kada se obratio vlastima za to? Da li imaš takav citat?

Kad si se ti obratio pederima kao sveti Pavao ovdje dolje. Imaš li svoj citat?

Sveti Pavao je sve činio da se što više ljudi spasi. Zbog toga im se ovako obraćao. A ti, što ti činiš? Ti ljudima poručuješ - budite pederi, to je vašo pravo. Očito je, ti baš sve činiš da što više ljudi završi u paklu. A to znači da mrziš čovjeka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nađi citat apostola Pavla gde poziva vlasti da zabrane devijacije. Ako nemaš mržnju, odgovorićeš iskreno. Ako je imaš, ponavljaćeš se kao što i činiš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nađi citat apostola Pavla gde poziva vlasti da zabrane devijacije. Ako nemaš mržnju, odgovorićeš iskreno. Ako je imaš, ponavljaćeš se kao što i činiš.

Da ne mrziš ljude, nego da ih voliš kao i sveti Pavao, onda bi i ti jednako kao i sveti Pavao žestoko opominjao pedere, ovako:

Ali kako ti ljude mrziš, ti baš suprotno ljudima poručuješ - budite pederi, to je vašo pravo. Očito je, ti baš sve činiš da što više ljudi završi u paklu.

P.S. Hoćemo li se spasiti, ovisi o tome činimo li ono što su činili apostoli

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo ono što su oni činili. Budili svest a nigde od države nisu tražili za to potporu. Dakle, dogod tako činimo, dobro činimo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo ono što su oni činili. Budili svest a nigde od države nisu tražili za to potporu. Dakle, dogod tako činimo, dobro činimo.

Tako je. Samo ono što su činili apostoli. Ali ti ne samo da ne činiš ono što su činili apostoli, nego činiš potpuno suprotno apostolima. Ti pederima, na primjer, kažeš: budite pederi, to je vašo pravo, a Pavao im ovako poručivaše:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali ti ne samo da ne činiš ono što su činili apostoli, nego činiš potpuno suprotno apostolima. Ti pederima, na primjer, kažeš: budite pederi, to je vašo pravo

Mi ih pozivamo na pokajanje i budimo njihovu savest ali ne pozivamo državnu vlast da ih zabrani. Ako žele da budu to što jesu, je li ja smem da im branim kada to jeste njihov pravo jer je to njihov izbor? Ne, naravno. Kako ćeš im zabraniti? Silom oružja? Jesu li apostoli to pozivali?

Pravo na izbor, pa i pogrešan ima svako. Ako mu braniš to pravo, ti ga lišavaš mogućnosti na istinsko pokajanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mi ih pozivamo na pokajanje i budimo njihovu savest

Ovo je neistina. Laž. Ti nikada ovdje nisi pedere, i druge svakovrsne razvratnike, opomenuo i upozorio što će im se dogoditi ako se ne pokaju, kao što ih je, na primjer, upozorio sveti Pavao, ovako:

Citiraj gdje si i kada postupio ovako kao apostoli, ili objasni odakle ti tolika mržnja prema ljudima da ih sokoliš da ustraju na putu u pakao, poručujući im - budite pederi, pokažite svoj pederluk i na ulicama?

Natrag