Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisu znanstvene, jer znanstveno je ono što se stalno ponavljanim eksperimentima potvrđuje, a ovdje i zorno (na gornjoj slici) vidimo potpuni promašaj tvrdnje teoretičara ove hipoteze.

I ja kazem da se ovo mora eksperimentalno dokazati. Sama opservacija nije dovoljna. Ali opet i ako gledamo te njihove opservacije, jasno je da se to desavalo i ranije. Na primer 1930. godina je bila najtoplija od kada se meri temperatura, a tada nismo imali fosilna goriva i industrijalizaciju u tolikoj meri. Sve to dokazuje da prica o CO2 nije validna..

I nemoj mu povladjivati postavljajuci opservacije, vec trazi eksperiment koji dokazuje da je CO2 uzrok zagrevanja.. Ako oni ne mogu ovo dokazati labaratorijskim testom, i beze od toga kao djavo od krsta, onda tu nesto ne stima..

Oni koriste samo "kompjuterske simulacije" koje nisu validne. Dakle, validno je samo ako ti simuliras uslove atmosfere u labaratoriji i pokazes kako porast CO2 utice na zagrevanje. To oni nisu uradili..

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaš kako brate Mire, ne treba ti ekspiriment ili dokazi, koji bi 100% razvejali svaku sumnju(to je gotovo nemoguće kada su prirodne nauke u pitanju) , već da postoji dobra korelacija između događaja. Ja ću reći, da za globalno zagrevanje zbog CO2 postoji fantastična korelacija kao i odlična korelacija raznoraznih pokazatelja koji govore o globalnom zagrevanju.

Zato i kažem da iznosim ono što je očito i da nauka tu očigledno govori pouzdano. Da li postoji mogućnost drugačijeg? Da, ali gotovo minorno u odnosu na 100-tine dokaza koji idu u prilog ovome. A tvoje pravo naravno da zastupaš teze za koje postoji minoran procenat mogućnosti. Naravno da dajem mogućnost drugačijeg, ali u malom procentu. Zato je većina naučnika na pozicijama većine dokaza, a otuda i ja prihvatam to, ne zbog većine naučnika samo već što je većina dokaza na toj strani.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vredi napomenuti i to da misljenje vecine nije dokaz da je nesto ispravno. Ako jedan krene da prelazi ulicu na crveno, masa ga sledi, i to je nacin na koji nase drustvo funkcionise. Ti si takodje podstaknut da sledis masu i branis uvrezeno misljenje, bez da znas zasto to radis i prave razloge za to.. Tako ti ne poznajes razloge zasto to cinis, ali ipak to cinis slepo. Ovo se iz pisanja ocigledno vidi..

Već je nekoliko puta Jovan ovdje otkrio i svjedočio zašto slijedi većinu - mejstrim, tvrdi da je većina ljudi zla i da se priklanja zlu. Pa se tako i on priklanja ovoj većini.

I nemoj mu povladjivati postavljajuci opservacije, vec trazi eksperiment koji dokazuje da je CO2 uzrok zagrevanja..

Upravo je obrnuto. Opservacije (mjerenja) su suprotne od 'dogmi klimatološke sekte'. Evo još jednom zornog prikaza što propovjedaju 'sektaši klimatolozi' (crveni graf), a što je izmjereno u stvarnosti na zemlji - izlomljena crna linija koja pokazuje konstantu.

1693644332189.png

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Jesu li klimatske promjene samo stvar znanosti?

Martyn Iles, voditelj australskog kršćanskog lobija, kaže da se moramo zapitati koji svjetonazor pokreće plan klimatskih promjena – odakle ti ljudi dolaze? Bez sumnje, svjetonazor koji pokreće alarmizam nije kršćanski; on je humanistički i neomarksistički. To je babilonski mentalitet. Čini se da ljudi misle da mogu biti poput Boga, čak i kontrolirati vrijeme, kao što je Isus učinio kada je smirio oluju na Galilejskom jezeru

S druge strane, ako ljudi doprinose ekološkim problemima, trebali bismo se baviti tim problemima proaktivno - sve dok lijek nije gori od bolesti. Doista, mnogi ekološki problemi prošlih godina već su otklonjeni u mnogim zemljama (npr. rukovanje nuklearnim otpadom, čišćenje ispušnih plinova automobila, bezobzirno odlaganje otrovnih materijala, itd.). Međutim, problemi ima i dalje (npr. mikroplastika i prekomjeran ribolov).

Nadalje, postoji nedosljednost između ‘hoda’ i ‘govora’ o ‘globalnoj’ zabrinutosti. Da se zaista radi o brizi oko spašavanja planeta od globalnog zatopljenja zbog CO2 kojeg stvara čovjek, zasigurno bi najveći izvori CO2 trebali biti glavna meta akcije? Zašto onda, budući da je Kina najveći svjetski proizvođač CO2, nitko ne prosvjeduje ispred kineskih veleposlanstava? Australija (na primjer) pridonosi sa samo 1,2% svjetskim emisijama, a ipak je meta aktivizma. Ipak, ako bi njene emisije potpuno nestale (sa Australijom svedenom na predindustrijsko doba), to ne bi napravilo vidljivu razliku u svjetskim razinama CO2.

Kako su mnogi ljudi istinski zabrinuti za okoliš, radikalne, aktivističke vođe očito žele potkopati ekonomije Zapada, a ne spasiti planet. Međutim, kako bi unaprijedili svoj pravi plan, moraju regrutirati puno ljudi koji će podržati radikalne promjene kako bi ‘spasili planet’. Čineći to, mnogi nevini ljudi, osobito naivni mladi ljudi, uključujući kršćane, bivaju uhvaćeni u ono što je u konačnici vrlo destruktivno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo najveći zagađivači i postaju istočne zemlje, Indija i Kina kao i Rusija. Isto kao i Zapad do sada. Zato je kritika upućena svima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dr. David Evans je u svojoj procjeni klimatskih modela koristio samo satelitske podatke koji nisu bili podvrgnuti manipulaciji. Za to postoji dobar razlog, jer postoje čvrsti dokazi da su institucije kao što su CRU na University of East Anglia, NASA i NOAA u SAD-u, UK ured za klimu i Australski meteorološki ured (BOM) prilagođavale povijesni zemaljski temperaturni zapisi kako bi podržao ideju globalnog zatopljenja kojeg uzrokuje CO2.

Sada već zloglasni grafikon ‘hokejaške palice’ (Slika 5) koji su izradili Michael Mann (Sveučilište Penn State) i koautori bio je ključ AGZ pokreta. IPCC je koristio grafikon u Sažetku za kreatore politike u svom trećem izvještaju (2001.). Bio je jako utjecajan. Grafikon je razotkriven kao obmanjiv; ‘izbrisao’ je srednjovjekovno toplo razdoblje iz temperaturnog zapisa. Mann je čak tužio kritičara, izgubio, a zatim odbio platiti sudske troškove. Podcrtavajući koliko je znanost o klimi postala korumpirana, umjesto da bude osramoćen, Mann je za 2019. dobio nagradu Tyler za dostignuća u zaštiti okoliša!

1693726143045.jpeg

Figure 5. Grafikon ‘hokejaške palice’ gdje su srednjovjekovno toplo razdoblje i malo ledeno doba izbrisani, dajući lažni dojam o tisuću godina stabilnosti prije radikalnog nedavnog zatopljenja

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znaš kako brate Mire, ne treba ti ekspiriment ili dokazi, koji bi 100% razvejali svaku sumnju(to je gotovo nemoguće kada su prirodne nauke u pitanju)

Ako meni ne treba eksperiment koji potvrdjuje odredjenu hipotezu, onda ni tebi ne treba eksperiment koji dokazuje evoluciju?

Zar nije tako?

Zasto ti onda ne verujes evoluciji? Pa ovi isti naucnici tvrde da je evolicija naucna "cinjenica" na osnovu te iste "opservacije" (opazanja) koje pominjes..

U nauci postoji pravilo - da se sve hipoteze moraju eksperimentalno dokazati! Ako to nije moguce, onda je rec o "teoriji" tj. hipotezi a ne o naucnoj "cinjenici"!

Posto ti nemas eksperimentalnih dokaza, niti oni imaju, to je u domenu TEORIJE! (HIPOTEZE). Ma koliko tvrdili da je ovo "cinjenica" ili zeleli da bude, to je i dalje "hipoteza"!

Ja ću reći, da za globalno zagrevanje zbog CO2 postoji fantastična korelacija kao i odlična korelacija raznoraznih pokazatelja koji govore o globalnom zagrevanju.

Isto tako i u vezi evolucije, postoji odlicna "korelacija" raznoraznih pokazatelja da smo "nastali od majmuna!"

Pa ti veruj da jesmo!

ato i kažem da iznosim ono što je očito i da nauka tu očigledno govori pouzdano.

Nauka je "POUZDANO" potvrdila i da smo NASTALI OD MAJMUNA!

Da li postoji mogućnost drugačijeg?

Nikako! Nastali smo od majmuna! Jer naucnici znaju da je tako, bez obzira sto eksperimenta nema, na osnovu "korelacija" i raznoraznih pokazatelja mi zakljucujemo da je tako!

Da, ali gotovo minorno u odnosu na 100-tine dokaza koji idu u prilog ovome.

Isto kao sto nema dokaza ni za postojanje Boga. Da postoji Bog u odnosu na mogucnost evolucije, dokaza je 0 na prema 100..

Dakle, ni Bog ne postoji!

I ovo je naucna "cinjenica" jer mi "opservacijom" (opazanjem) zakljucujemo da Boga nema!

Ti si dakle "opservaciju" (opazanje) postavio iznad eksperimenta! A to tako ne funkcionise!

A tvoje pravo naravno da zastupaš teze za koje postoji minoran procenat mogućnosti.

Izvini, ali je minorna mogucnost da CO2 utice na zagrevanje, i to sam vec dokazao, ovo se eksperimentalno ne moze potvrditi!

Hajde, reci nam zasto ne postoji eksperiment koji to dokazuje?

Uslovi atmosfere se daju simulirati u laboratoriji, ali oni takav eksperiment ne izvode, zasto! Zato vrse samo kompjuterske simulacije???Ako je kompjuter sposoban da simulira uslove atmosfere, zasto oni nisu u stanju da to fizicki dokazu!

Upravo zato sto dobro znaju da je to nemoguce!

Naravno da dajem mogućnost drugačijeg, ali u malom procentu. Zato je većina naučnika na pozicijama većine dokaza, a otuda i ja prihvatam to, ne zbog većine naučnika samo već što je većina dokaza na toj strani.

Ne dajes ti ni 5% mogucnosti za nesto drugo, jer uvek sledis stav vecine. Koliko god se predstavljao ovde racionalnim (covekom koji razmislja), ti uvek polazis od misljenja da je vecina u pravu, da su naucnici posteni ljudi koji sve znaju! Ne zbog dokaza koje si istrazio (jer vidimo da nisi.. pojma nemas), vec iz slepog uverenja, unapred branis, jer je opsteprihvaceni stav!

Znaci Jovane, tebi je drugacije misljenje nepojmljivo, jer si tako naucen, oblikovanog si uma, i onda sve ostale koji ne razmisljaju kao ti ili tvrde drugacije nazivas "teoreticarima".

Cudi me da evoluciju kritikujes, ali je i to zato sto su te ranije usmerili, a u vezi ostalog si unapred - "programiran" kao i svi ostali. Zato danas i nisi u stanju da racionalno povezes stvari..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Već je nekoliko puta Jovan ovdje otkrio i svjedočio zašto slijedi većinu - mejstrim, tvrdi da je većina ljudi zla i da se priklanja zlu. Pa se tako i on priklanja ovoj većini.

A ne, naucnici su dobri i posteni! Oni ne lazu! Pogotovo cika Bili koji sa kusur i 70 god zeli da spasava svet, pa ga treba braniti od nasrtaja zlikovaca, u koje ocigledno i mi spadamo.. :)

Tako smo Jovanu svi zlikovci koji napadamo "elitu" koja zeli da spase svet!

I od koga ga spasavaju - OD NAS!?

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Izvini, ali je minorna mogucnost da CO2 utice na zagrevanje, i to sam vec dokazao, ovo se eksperimentalno ne moze potvrditi!

Hajde, reci nam zasto ne postoji eksperiment koji to dokazuje?

Postoji koliko hoćeš ekspirimenata koji su u prirodi očiti i vidljivi. Navedoh ti, dokazano konstantno(u zadnjih 150 godina) povećanje procenta C-12, koji je produkt sagovrevanja fosilnih goriva u odnosu na C-13 koji nisu produkt tog sagovrevanja. Taj ti je ekspiriment podarila priroda i toje najbolji ekspiriment.

No, imaš ih još ogroman broj od same prirode. Naravno, zanemarićeš merenja prosečne temperature koji jasno ukazuju na korelaciju povećanja globalne izmerene temperature od 1,5 celzjusa( u zadnjih 150 godina), to znam da ćeš odbaciti kao dokaz, ali ne možeš poreći da mi očito vidimo da više ne postoje zime-u Beogradu je nema, u Srbiji takođe, pojava superćelijskih oluja karakteristične za suptropska područja koje nisu postojale kod nas ranije, zatim prosečno toplije noći u odnosu na ranije (što je sve izmereno i dokazano), ogromne temperature i dugo trajanje vrelina u odnosu na ranije. Ti se sećaš da je 2007 godine, temperatura u Beogradu bila 44 stepena( kao i u celoj Srbiji-Župrija i Zaječar 45 stepeni), što nikada nije izmereno u istoriji merenja zadnjih 150 godina, takođe sve manje leda na antartiku i velike temperature izmerene tamo-2020 godine u januaru izmereno 20 stepeni iznad nule, što nije nikada u merenjima do tada se dogodilo. I toliko ekspirimenata ti priroda pruža, a ti sve to sakrivaš od očiju i veruješ kako se baš ništa, aman baš ništa ne događa. Meni je to simbolika duhovne slepoće, jer čovek duhovno slep (mislim uopšteno) nije sposoban da vidi koliko je greh opasan i kakve su sve njegove posledice, već tvrdi da je sve uredu i da neće doći pohođenje jer nema greha.

Zato Mire, na pretek ima dokaza, za svakoga ko hoće iskreno da vidi stvari. Ne znam, kako to ljudi uspevaju da prevare druge ljude da očite dokaze negiraju. Ne znam Mire, ti si obrazovan i razuman čovek. Trebalo bi da ove stvari tebi ne promaknu. Nadam se.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zasto ti onda ne verujes evoluciji? Pa ovi isti naucnici tvrde da je evolicija naucna "cinjenica" na osnovu te iste "opservacije" (opazanja) koje pominjes..

U nauci postoji pravilo - da se sve hipoteze moraju eksperimentalno dokazati! Ako to nije moguce, onda je rec o "teoriji" tj. hipotezi a ne o naucnoj "cinjenici"!

Posto ti nemas eksperimentalnih dokaza, niti oni imaju, to je u domenu TEORIJE! (HIPOTEZE). Ma koliko tvrdili da je ovo "cinjenica" ili zeleli da bude, to je i dalje "hipoteza"!

Evolucija je ispravna ako postoje uslovi koji su postavljeni. Mi ovde ne negiramo evoluciju (njenu mogućnost) pod uslovom da su se stvari odvijale po tom scenariju. Međutim, mi evoluciju bez tih uslova ne možemo zamisliti jer je nemoguća(baš na osnovu zakonitosti koje nauka postavlja). A u prirodi mi takođe vidimo da da postoje druge zakonitosti. Baš kao što vidimo te zakonitosti u pogledu globalnog zagrevanja. Tako da pre je prihvatanje evolucije u skladu sa metodom negiranja prirodnih zakonitosti vidljive kod onih koji negiraju dokaze za globalno zagrevanje, nego istovetno sa onima koji veruju u kreaciju. Jer i kod negiratelja globalnog zagrevanja i kod čvrstih evolucionista je pristuan trend bežanja od očitih činjenica, koje su u prirodi jasno čitljive pa se onda ide u negiranje toga i skretanju na sasvim nedokazive hipoteze.

Natrag