Znaš kako brate Mire, ne treba ti ekspiriment ili dokazi, koji bi 100% razvejali svaku sumnju(to je gotovo nemoguće kada su prirodne nauke u pitanju)
Ako meni ne treba eksperiment koji potvrdjuje odredjenu hipotezu, onda ni tebi ne treba eksperiment koji dokazuje evoluciju?
Zar nije tako?
Zasto ti onda ne verujes evoluciji? Pa ovi isti naucnici tvrde da je evolicija naucna "cinjenica" na osnovu te iste "opservacije" (opazanja) koje pominjes..
U nauci postoji pravilo - da se sve hipoteze moraju eksperimentalno dokazati! Ako to nije moguce, onda je rec o "teoriji" tj. hipotezi a ne o naucnoj "cinjenici"!
Posto ti nemas eksperimentalnih dokaza, niti oni imaju, to je u domenu
TEORIJE! (HIPOTEZE). Ma koliko tvrdili da je ovo "cinjenica" ili zeleli da bude, to je i dalje "hipoteza"!
Ja ću reći, da za globalno zagrevanje zbog CO2 postoji fantastična korelacija kao i odlična korelacija raznoraznih pokazatelja koji govore o globalnom zagrevanju.
Isto tako i u vezi evolucije, postoji odlicna "korelacija" raznoraznih pokazatelja da smo "nastali od majmuna!"
Pa ti veruj da jesmo!
ato i kažem da iznosim ono što je očito i da nauka tu očigledno govori pouzdano.
Nauka je "
POUZDANO" potvrdila i da smo
NASTALI OD MAJMUNA!
Da li postoji mogućnost drugačijeg?
Nikako! Nastali smo od majmuna! Jer naucnici znaju da je tako, bez obzira sto eksperimenta nema, na osnovu "korelacija" i raznoraznih pokazatelja mi zakljucujemo da je tako!
Da, ali gotovo minorno u odnosu na 100-tine dokaza koji idu u prilog ovome.
Isto kao sto nema dokaza ni za postojanje Boga. Da postoji Bog u odnosu na mogucnost evolucije, dokaza je 0 na prema 100..
Dakle, ni Bog ne postoji!
I ovo je naucna "cinjenica" jer mi "opservacijom" (opazanjem) zakljucujemo da Boga nema!
Ti si dakle "opservaciju" (opazanje) postavio iznad eksperimenta! A to tako ne funkcionise!
A tvoje pravo naravno da zastupaš teze za koje postoji minoran procenat mogućnosti.
Izvini, ali je minorna mogucnost da CO2 utice na zagrevanje, i to sam vec dokazao, ovo se eksperimentalno ne moze potvrditi!
Hajde, reci nam zasto ne postoji eksperiment koji to dokazuje?
Uslovi atmosfere se daju simulirati u laboratoriji, ali oni takav eksperiment ne izvode, zasto! Zato vrse samo kompjuterske simulacije???Ako je kompjuter sposoban da simulira uslove atmosfere, zasto oni nisu u stanju da to fizicki dokazu!
Upravo zato sto dobro znaju da je to nemoguce!
Naravno da dajem mogućnost drugačijeg, ali u malom procentu. Zato je većina naučnika na pozicijama većine dokaza, a otuda i ja prihvatam to, ne zbog većine naučnika samo već što je većina dokaza na toj strani.
Ne dajes ti ni 5% mogucnosti za nesto drugo, jer uvek sledis stav vecine. Koliko god se predstavljao ovde racionalnim (covekom koji razmislja), ti uvek polazis od misljenja da je vecina u pravu, da su naucnici posteni ljudi koji sve znaju! Ne zbog dokaza koje si istrazio (jer vidimo da nisi.. pojma nemas), vec iz slepog uverenja, unapred branis, jer je opsteprihvaceni stav!
Znaci Jovane, tebi je drugacije misljenje nepojmljivo, jer si tako naucen, oblikovanog si uma, i onda sve ostale koji ne razmisljaju kao ti ili tvrde drugacije nazivas "teoreticarima".
Cudi me da evoluciju kritikujes, ali je i to zato sto su te ranije usmerili, a u vezi ostalog si unapred - "programiran" kao i svi ostali. Zato danas i nisi u stanju da racionalno povezes stvari..