Postoji koliko hoćeš ekspirimenata koji su u prirodi očiti i vidljivi.
Jovane, eksperiment se izvodi u labaratoriji, a ovo sto ti posmatras u prirodi se zove "opservacija". Iz opservacije ne mozes izvoditi pouzdane zakljucke, jer ne znas sta tu pojavu izaziva!
Ja mogu tako posmatrati i NLO na nebu, pa iz toga izvoditi zakljucke da njime upravlja neko humanoidno bice, a to moze biti i obicna prirodna pojava, pa je samim tim i moj zakljucak pogresan..
Da bi nesto pouzdano potvrdio, moras uraditi eksperiment u kontrolisanim uslovima u labaratoriji!
Imas li ti takav eskperiment ili nemas?
Nemoj mi samo govoriti da je nemoguce izvesti takav eksperiment, to je vrlo lako u danasnjim uslovima!
Navedoh ti, dokazano konstantno(u zadnjih 150 godina) povećanje procenta C-12
Nemoj se glupirati Jovane, ja sam ozbiljan covek, i trazim od tebe eksperiment u strogo kontrolisanim uslovima u labaratoriji. Jedino je eksperiment validan dokaz koji moze potvrditi ili opovrgnuti neku hipotezu, a ne posmatranje prirodnih pojava..
Zasto onda ne verujes u evoluciju, jer na isti nacin se "opservacijom" i ona dokazuje!
Dakle, ovo sto radis je neposteno, da za evoluciju trazis ekslerimentalnu potvrdu, a za uticaj CO2 i zagrevanje atmosfere ne trazis, vec verujes zakljucima koje su oni izveli prostom "opservacijom"..
Taj ti je ekspiriment podarila priroda i toje najbolji ekspiriment.
Jovane nemoj se samnom glupirati, ja sam ozbiljan covek. Ti za evoluciju trazis eksperimentalnu potvrdu, a u ovom slucaju verujes prostoj "opservaciji". To je suludo!
Ono sto radi priroda se ne moze zvati "eksperimentom", eksperiment sluzi da nesto njime dokazes. Bio on izveden u labaratoriji ili na otvorenom prostoru svejedno, kontrolisani uslovi su neopgodni za dokazivanje hipoteze. Inace to ostaje u domenu hipoteze i teorije!
Naravno, zanemarićeš merenja prosečne temperature koji jasno ukazuju na korelaciju povećanja globalne izmerene temperature od 1,5 celzjusa( u zadnjih 150 godina
Necu zanemariti ni to, jer merenje temperature to ne dokazuje, samo 1930-ih je bilo toplije nego danas kada imamo industriju i fosilna goriva. Podaci su takvi da osciliraju u neverovatno velikim odstupanjima i u vremenima kada nije bilo fosilnih goriva.
Ali necu dozvoliti ni da me zamajavas tim podacima koje znam napamet, ta igra podacima i sluzi da se covek zabavi i da mu se skrene paznja sa bitnog, a to je da oni nisu uradili ni jedan jedini test (eksperiment) kojim bi potvrdili uticaj CO2 na zagrevanje.
Zato necu dozvoliti da me navlacis na tu pricu, to je besmislena igra, u kojoj ces ti vrteti jedno isto do besvesti i nabedjivati me kako su njihovi grafikoni tacni, a to je daleko od istine..
Zato i trazim eksperiment, koji ce bez sumenje potvrditi ili opovrgnuti tezu o CO2, a taj test je vrlo lako uraditi!
Zasto nikada nisu to uradili? Objasni zasto???
Ti se sećaš da je 2007 godine, temperatura u Beogradu bila 44 stepena( kao i u celoj Srbiji-Župrija i Zaječar 45 stepeni), što nikada nije izmereno u istoriji merenja zadnjih 150 godina
Jovane, ja sam objasnio da tvoja "opservacija" ne dokazuje nista, jer ja iz istog izvodim sasvim drugi zakljucak o uzroku.
Dakle, ti u povecanju temperature i svim ostalim parametrima vidis nesto sto je u skladu sa njihovom pricom, jer si naucen da ih slusas, a ja kao objektivni i nepristrasni posmatrac izvodim sasvim drugi zakljucak!
Zato sam i trazio EKSPERIMENT, jer se prostom opservacijom ne moze pouzdano zakljuciti sta je uzrok. Bez testa je to nemoguce!
Ja dakle kao razlog povecanja temperature navodim - secu suma, sirenje gradova, i betonskih povrsina koje deluju kao moderne puatinje zagrejavajuci vazduh i uticuci na okolnu u radijusu od vise hiljada kilometara. Tako inace pustinje i uticu na svoju okolinu, a moderni gradovi su savremene betonske pustinje. To je glavni uzrok zagrevanja, koji ne spore ni tkz. naucnici, ali u sve to ukljucuju i pricu o CO2 koja je apsolutno nedokaziva!
A zasto to rade? Zato sto zele skrenuti paznju sa glavnog problema, a to je da je covek secom suma i izgradnjom modernih betonskih gradova narusio klimu. Oni ne zele da covek to shvati i da se vrati prirodi, da napusti gradove. To bi za njih bio kraj..
i veruješ kako se baš ništa, aman baš ništa ne događa.
Ko je rekao da se nista ne dogadja? Ti si Jovane zaslepljen covek.
Niko ne govori da se povecanje temperarure ne desava, to je ocito. Ali o uzrocima ti nisi merodavan da raspravljas, jer nisi objektivan. Ti se drzis njihove price, koja je suplja kao saksija.
Ja ti govorim sta su pravi uzroci, i sta je realno. CO2 nema nikakve veze sa tim, to je navlacenje ljudi da poveruju kako su oni krivi za situaciju, da ce ih toboze spasiti nekakva redukcija CO2 i alternativni izvori energije.
NECE!
Razlog povecanja temperarure je seca suma i sirenje betonskih gradova. Dakle ono sto covek danas radi, gradi moderne pustinje, i koncentrise svu svoju delatnost na jednom mestu, to je razlog zagrevanja. Zato i imamo i povecanu zagadjenost vazduha i vode, pojavu bolesti.
Ovaj problem nema nikakve veze sa CO2, izduvnim gasovima i slicno. Oni jedino uticu na zagadjenje i kvalitet vazduha, repsiratorne bolesti, ali ne i na temperaturu..
Ipak, oni hoce da poverujemo u to, da se ne bi okrenuli prirodi, napustili gradove, jer oni tada gube moc i kontrolu nad nama, ne mogu da nas iskoriscavaju..
Zato, uz pomoc modernog oruzja ubrzavaju proces menjaja klime, jer su ljudi mahom poceli da shvataju sta se zaista desava (svest se vec budi), i oni moraju brzo da reaguju da nas zarobe, jer ne zele da se vratimo prirodi. Zato unistavaju prirodne resurse, hranu, i mogucnost prirodnog uzgoja hrane.. To ce u buducnosti biti sve ucestalije..
Kada se ljudi na kraju budu osvestili, tada ce vec biti kasno, jer ce priroda biti unistena.
Naime, oni vec imaju sposobnost da proizvode vestacku hranu, a hranu ce proizvoditi ispod zemlje, podzemni gradovi ce im sluziti za to (hrana mora biti na sigurnom). Tehnologiju ce proizvoditi roboti.. Sve ce biti potpuno vestacko kao u naucno fantasticnim filmovima, a ljudi ce biti vezani za gradove, dok ce zivot van gradova biti nemoguc. Sto zbog unistene prirode, temperare i negostoljubivih uslova...
Tu pricu prati i smanjenje populacije, zigosanje, jer oni koji ostanu u gradovima bice njihova poslusna stoka. Da nisu stoka, danas bi znali sta se desava i odupreli se! Dakle jesu!
Mala manjina koja se bude oduprela i sklonila pre toga, suocice se sa gladju, negostoljubivim uslovima, i sam Bog neka im pomogne, jer ce to biti strasno vreme..
Ispricao sam ukratko.. Mozes reci da sam lud, teoreticar zavere, nazovi me kako god hoces. Znam sta ce na kraju biti, sta nam se sprema, necu da lazem. Sve ono sto sam ja ovde pisao prethodne 3 godine (moze se proveriti), se upravo sada desava, to ne mozes poreci! Ako sam negde i pogresio, ali 80% je istinito..
Pozdrav.