Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato pođi od prostog razumevanja demokratije. Ako želim imati ličnu slobodu, to znači da je i ja trebam drugom dati bez gunđanja. Kako želite vama da čine ljudi i vi njima tako. Poznato?

Upravo se ‘demokratske’ vlasti ne ponašaju ovako. One se isključivo ponašaju tako da same određuju što će ‘štititi’, kao za moj račun i račun svih građana, ozakonjujući tako svoje ideologije. Ovo su divljaci, a ne demokrati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Liberalizam dozvoljava svakome da živi po savesti.

Liberalizam, unatoč vlastitom hvaljenju, ne želi niti je ikada želio različitost i pluralizam. On teži homogenosti i jednoglasnosti. Liberalizam želi da svatko i sve bude liberalno, ne tolerira nikoga ili ništa što nije liberalno. Zbog toga liberali imaju tako snažan osjećaj neprijatelja. Tko god se ne slaže s njima nije samo oponent koji možda ima drugačije stavove nego je potencijalni ili aktualni fašist, hitler, ksenofob, nacionalist, ili – kao što često kažu u EU – populist. Takva bijedna osoba zaslužuje osude, ismijavanje, ponižavanje i zlostavljanje.

Ryszard Legutko

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja govorim o ličnim slobodama, slobodama pojedinca. To je suština demokratskog ideala. Pojedincu mora biti zagarantovano pravo da živi i deluje u skladu sa svojim uverenjima.

Nasuprot tome, autokratski režimi upravo kao ideal promovišu jednoobraznost i postepeno u ime ideologije pojedincima ukidaju slobode. To je odlika režima na istoku.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja govorim o ličnim slobodama, slobodama pojedinca. To je suština demokratskog ideala. Pojedincu mora biti zagarantovano pravo da živi i deluje u skladu sa svojim uverenjima.

Prijašnje civilizacije su razorene izvana, upadima barbarskih hordi, naša je osmislila vlastito rastakanje u umovima vlastite intelektualne elite. Pažljivo je njegovala vlastite barbare – odgojene na najboljim mislima Dr. Spocka [autor knjiga o liberalnom odgoju djece], poslane u progresivne škole i fakultete, opremljeni kontraceptivima ili našopani kontracepcijskim pilulama u pubertetu; mješajući D.H. Lawrencea sa svojom Coca-Colom, i unoseći otrovnije stvari (Marcuse, Chairman Mao, Malcolm X) u noćnim ljevaonicama vruće čokolade.

Nije Boljševizam, kojeg je Staljin likvidirao zajedno sa starim boljševicima; nije Nacizam, koji je nestao zajedno s Hitlerom u njegovom berlinskom bunkeru; nije Fašizam, koji je obješen naopačke zajedno s Musolinijem i njegovom ljubavnicom o uličnu rasvjetu – nijedno od toga, zapisat će povijest, nije odgovorno za spuštanje mraka na našu vlastitu civilizaciju, odgovoran je liberalizam. Otapalo, a ne ljepilo; sedativ, a ne stimulans; močvara, a ne stijena; zamućujući rubove istine, definiciju vrline, oblik ljepote; puknuto zvono, magla, želja za smrću.

M.Muggeridge

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ti banalizuješ stvari na drugi način. Međuljudski odnosi moraju biti zasnovani na demokratskim principima. Kako možeš tvrditi da je demokratija-koja podrazumeva i čuvanje tvojih prava i sloboda, nešto što je demonsko? Kako Mire?

Jovane, ti ne razumes sta je demokratija!

Demokratija podrazumeva relativizaciju zakona, jer cim se neko oseti ugrozenim i njegove "slobode" budu dovedene u pitanje, on moze da zahteva uskladjivanje zakona, koji ce omoguciti da se njegova "prava" postuju!

Ne mogu medjuljudski odnosi biti zasnovani na "demokratiji", vec na precizno definisanim i nepromenljivim zakonima!

Jer demokratija doprinosi i poremecaju medjuljudskih odnosa, a ne njihovom poboljsanju!

Npr. deca u demokratiji ne moraju da slusaju starije ni roditelje, jer to ugrozava njihove slobode, sto danas i imamo u skolama tkz. "decja prava", pa ne daj Boze da profesor udari dete, mogao bi da zaglavi zatvor!

Bog poseduje jasno definisan i nepromenljiv zakon, i nikakva relativizacija po tom pitanju nije dozvoljena! Ako prekrsis zakon sledi ti kazna! Dok u demokratiji ne postoji nepromenljivi zakon! Zato je to sistem "bezvlasca"!!!

Ti imas pravo "prigovora", da se "bunis", mozes da zahtevas da se tvoja prava postuju, a mozes ih ostvariti i silom, ako ubedis vecinu, tj. ako imas dobru propagandnu masineriju. To mogu biti seksualna, politicka, verska i druga prava.. Pa i prava deteta koja sam gore pomenuo!

Tako, drustvo moze zatraziti i legalizaciju ubistva, jer zasto da ne? Pa zivotinje ubijaju jedna drugu zbog hrane, moze i covek!

Znaci, Bog ne dozvoljava relativizaciju zakona! Ali demokratija to dozvoljava! Zato je to sotonski sistem! To je najgori sistem koji postoji!

U danasnjem svetu demokratija je omogucila pojedincu da se buni i da zahteva svoja prava, i tako se popusta ljudskim porivima, zakon se uskladjuje, sto je doprinelo destrukciji i degradaciji, kako moralnoj tako i socijalnoj!

Necu da duzim, ali ako ti ne shvatas da demokratija predstavlja "narodnu volju", i da to zapravo znaci prepustiti vlast "nezrelom i zlom narodu", onda ti imas veliki problem!

Sloboda bez odgovornosti i ograničenja je vrlo opasna stvar. Paklenski opasna.

Jovan hoce "demokratiju" ciji je moto: "radi sta hoces to je sav zakon!".

Ne znam kako mu nije jasno da demokratija nije zasnovana na zakonu, vec na "narodnoj volji", i kao takva podlozna je promenama! Jer ono sto danas tebi "garantuje slobode" sutra vec moze biti ugrozeno, tom istom narodnom voljom!

To zavisi od stanja drustva, sto je drustvo gore, to su i zakoni gori!

To znaci, da demokratija ne stiti nicija prava, vec to cini nepromenljivi zakon! A u demokratiji zakon je "nepostojan"! Zapravo i ne postoji!

Stoga je demokratija najgori oblik vladavine, od kada ljudi postoje!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, ti ne razumes sta je demokratija!

Čini mi se upravo obrnuto Mire. Da ti ne shvataš šta je demokratija.

Ne mogu medjuljudski odnosi biti zasnovani na "demokratiji", vec na precizno definisanim i nepromenljivim zakonima!

Nisi onda do kraja pročitao ili razumeo gore napisano. Demokratski poredak čuva tvoja prava, a to znači da si zaštićen da činiš ono što želiš i što je uskladu sa tvojim nazorima a da fizčki nikoga ne ugrožavaš. Sve dok drugog ne ugrožavaš jer demokratija čuva prava sviju.

Npr. deca u demokratiji ne moraju da slusaju starije ni roditelje,

Potupni promašaj. Ne znam zašto banailizuješ stvari? Ne, demokratija to ne podrazumeva. Zaista banalizacija i to ona najpopulističkija.

Nego Mire, da li smatraš datvoja prava ne treba da budu poštovana?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Demokratija podrazumeva relativizaciju zakona, jer cim se neko oseti ugrozenim i njegove "slobode" budu dovedene u pitanje, on moze da zahteva uskladjivanje zakona, koji ce omoguciti da se njegova "prava" postuju!

Zagovornici LGBT ideologije pravdaju zločin u Nashvilleu: Moderni ‘trans’ pokret radikalizira aktiviste u teroriste

Nakon što je “transrodna” bivša učenica ubila šestero ljudi u privatnoj prezbiterijanskoj školi u američkom gradu Nashville (Tennessee), nižu se reakcije zagovornika LGBT ideologije. Naime, na društvenim mrežama dijele objave u kojima opravdavaju čin masovnog ubojstva jer su “transrodne osobe potlačene”. Jedna osoba čak je napisala kako “potlačene manjine uzvraćaju udarac“. No američki kolumnist Benny Johnson upozorio je da ovo nije prvi slučaj da su osobe iz LGBT zajednice počinile ovakav zločin te ta trans pokret postaje sve radikalniji.

Potlačene manjine uzvraćaju udarac, a ako ne želite da se to dogodi, prestanite ih tlačiti. Ljudi koji više nemaju što izgubiti ponekad neće postati mučenici. Vidi: cijela povijest. Neću se pretvarati da ovo nije uzrokovano nedavnim zakonodavstvom u TN”, piše u jednoj od objava osoba koja se izjašnjava kao “transžena”.

Tako u jednom tvitu piše: “Ne odobravam postupke Audrey Hale, iako razumijem njezin bijes protiv netolerantne države koja djeci ispire mozak vjerskom indoktrinacijom. Stvarnost je da se ova osoba još uvijek identificira kao ono dijete koje je pohađalo tu školu i da je tu bol prenijela u odraslu dob.”

Osoba koja se na Twitteru predstavlja kao “Castro Communist” piše: “I dalje mislim da je TN danas dobio što je zaslužio. Ne možete neprestano žrtvovati ljude i očekivati da se nešto loše neće dogoditi.”

“Smrti uzrokovane ovime su tragične. Način na koji se društvo odnosi prema ‘trans’ osobama, gurajući nas na rub da ubijemo sebe ili druge, vrijedan je prezira. Ako ranjenu životinju stjerate u kut, ne možete se iznenaditi kad ugrize. Obje mogu biti, i jesu, istinite istovremeno”, stoji u jednom od tvitova.

“Hvala bogu da je Tennessee zaštitio djecu od takozvanih užasa odvlačenja i brige za afirmaciju spola tako da umjesto toga mogu biti upucani u školi iz AR-15“, opravdava u jednom tvitu.

Američki kolumnist Benny Johnson u svojoj je objavi podsjetio kako ovo nije prvi takav slučaj. “Ubojica iz Colorado Springsa identificiran kao ‘nebinarni’. Ubojica iz Denvera identificiran kao ‘trans’. Ubojica iz Aberdeena identificiran kao ‘trans’. “Ubojica iz Nashvillea identificiran kao ‘trans’. Jedna je stvar VRLO jasna: moderni ‘trans’ pokret radikalizira aktiviste u teroriste“, ističe Johnson.
-----------------------------

Mjesecima sam se ovdje svađao s Jovanom tvrdeći da ovakve osobe treba smjestiti u bolnice, milom ili silom. Jovan je k'o sivonja tvrdio da je njima mjesto baš na ulici. I ne samo da šetaju ulicama, nego, zalagao se Jovan - doslovce, njima se mora dopustiti i da se je*bu na ulicama, i da to bude uz Isusov lik, ako im je to gušt.

Pogledajte dalje kako stvari teku. Ne zavšava tako da ubiju, pa OK. Nego sada treba naći krivca za ubijane ljude, a po ovima (Jovanovcima) krivci nisu ovi koji su pucali i ubili ljude, krivci smo mi zdravi što smo ih vrijeđali tvrdnjom da su bolesni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi onda do kraja pročitao ili razumeo gore napisano. Demokratski poredak čuva tvoja prava, a to znači da si zaštićen da činiš ono što želiš i što je uskladu sa tvojim nazorima a da fizčki nikoga ne ugrožavaš. Sve dok drugog ne ugrožavaš jer demokratija čuva prava sviju

To nije tacno, rekao sam demokratija omogucava svima da "traze svoja prava", podstice "bunt" i izaziva nasilje, jer u ljudima podstice najgore porive i teznje za zadovoljenjem istih!

Tako ce sutra legalizovati i pedofiliju, jer to je demokratija!

U demokratiji - NE POSTOJE NEPROMENLJIVI ZAKONI KOJI CE DA ZASTITE TVOJA PRAVA! Niti ce da zastite prava tvog deteta!

Ti si pogresno razumeo koncept demokratije! Demokratija je NARODNA VOLJA, a kao takva ona vodi teznji za zadovoljenjem najnizih poriva! Jer narod je u sustini zao! Pa trazi zlo!

Čini mi se upravo obrnuto Mire. Da ti ne shvataš šta je demokratija.

Ne nego ti ne shvatas! Ti ne razumes koje su opasnosti slobodnog izbora bez ogranicenja! U demokratiji ne postoje ogranicenja osim onih koje drustvo samo postavi! Tako i zahtevi bivaju sve veci, i apetiti se povecavaju, jer popustanje jednoj devijaciji vodi u drugu, i tako redom.. Greh je zarazan!

Potupni promašaj. Ne znam zašto banailizuješ stvari? Ne, demokratija to ne podrazumeva. Zaista banalizacija i to ona najpopulističkija.

Nikakve banalizacije nema u onome sto vec vidimo da se desava!

Demokratija je podstakla seksualnu revoluciju 60-ih, homoseksualizam, genderizam, danas gura pedofiliju kao normalnost, satanizam kao normalnost, prava deteta iznad roditelja, podstice bunt, jer ljudima govori da mogu dobiti sta god pozele ako se drustvo sa time slozi! A put od neslaganja do prihvatanja u drustvu je kratak u danasnje vreme medijske propagande!

Tako su nedavno prihvatili i genderizam i "rodnu ravnopravnost" koja ne postoji samo na papiru, a kod poremecenih osoba dolazi do izrazaja. Pa je tako nedavno izasao clanak o odraslom coveku koji se predstavlja kao "beba danijela". Zakon o "rodnoj ravnopravnosti" mu omogucava da se tako izjasnjava! Dakle, on je "odrasla beba" i hoce da ide u obdaniste da se igra sa decom!

Ti se pravis lud, ignorises opasnosti koju predstavlja takav oblik vladanja, gde se popusta ljudskim najnizim porivima! Gde se devijacije legalizuju kao "normalne"!

Nego Mire, da li smatraš datvoja prava ne treba da budu poštovana?

Izvini Jovane, ali ta prica o nekakvim "mojim pravima" je nesto najpogubnije sto postoji! JA NEMAM PRAVA DA TRAZIM BILO STA STO NIJE U SKLADU S BOZJIM ZAKONIMA! Prvo je satana promovisao "pravo na izbor" na nebu u pogledu vere, trazio je da se omoguci ljudima izbor da izaberu sebi koga ce obozavati ili kome ce sluziti, ako ne zele nikome da sluze, nego sebi da udovoljavaju, da im se to omoguci! Vidimo do cega je to dovelo, a to je ono sto nudi tvoja demokratija, i tu nema nikakve "banalizacije", postoji samo negacija zakona!

Dakle, demokratija vodi relativizaciji i negaciji zakona, i kao takva je opasna pojava! Ukinucemo stari zakon koji stiti porodicu kao jedinicu drustva i uvescemo novi zakon koji to relativizuje i omogucava neprirodnu zajednicu! To radi "demokratija!"

Ja sam ti lepo objasnio da je to "satanizam" i zato se i zove DEMO KRATIJA! (DEMONSKA VLADAVINA).

Bas zbog takvih stvari je Bog proterao trecinu andjela sa neba, i zbacio satanu! A ti zelis takvu vladavinu na zemlji?

To je nerazumno!

Sve dok drugog ne ugrožavaš jer demokratija čuva prava sviju

I satana je tvrdio "da nikog ne ugrozava"! Znas, eto mi cemo da sedimo ovde u cosku i da se drogiramo, mi ne ugrozavamo nikoga! A kada mu dozvolis, on se osili, pa pocne i drugima da namece drogu, i da promovise to pogubno ponasanje, jer se njemu svidja pa misli da su svi drugi ludi sto ne probaju! Kad bi oni samo znali kako je to dobro i sta propustaju.. Uh.. Daj takvom mali prst, trazice ti celu saku! Ne mozes popustati zlu a ocekivati da se ne umnozi i ne ugrozi ostatak sveta! To je nerazumno!

Jedna trula jabuka u korpi zarazi i sve ostale! To je u prirodi i drustenom uredjenju!

Ne moram ja bas nista ovde da dokazujem! To do cega je dovela demokratija vidljivo je danas svima! Potrebno je samo da se osvrnes oko sebe!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
krivci smo mi zdravi što smo ih vrijeđali tvrdnjom da su bolesni.

Da, krvici smo mi zdravi sto tvrdimo da su oni bolesni! Relativizacija svega, negacija zakona i prirodnog poretka koji je Bog uspostavio!

s ovakvima ne treba diskutirati na način da im dokazuješ da zlo nije dobro, nego im samo reći da "ni njihova neće goriti do zore".

Pa i nece mu goreti do zore.. Jer kad se bude ozenio, kad bude dete morao da posalje u skolu, videce da li ce mu se sin vratiti kao devojcica! Ako zeli da mu se to desi, pa neka onda podrzava demokratiju! Ne ugrozava to bas nikoga, nikoga..

Evo jedan primer dal ugrozava, nedavno kada su transrodnom muskarcu dozvolili da se skida sa devojkama u svlacionici, on je na kraju silovao jednu devojku! Ne ugrozava demokratija nikoga, ne ugrozava!

Ne znam kako to da nazovem, nego idiotluk sto on svo vreme zagovara i promovise.. Neka se ne naljuti, ali ja ne znam kako to drugacije da nazovem..

Bilo bi mi najdraze da se on osvesti i shvati da je pogresio, umesto sto stalno nalazi izgovore.. Niko mu ne bi zamerio nista, svi mi gresimo..

Poslednja izmena:
Natrag