Naveo sam ti gore, u prethdonom postiranju od juče i iz Novog i iz Starog Zaveta.
Nema novog zaveta! Uzeo si iz otkrivenja iz konteksta koji ne odgovara, to su sve sudovi na kraju sveta!
Daj mi nesto konkretno, neki primer gde se vidi da Bog kaznjava narode u Novom Zavetu?
Ali zaista je neozbiljno Mire, da razdvajaš Boga na Stari i Novi Zavet. To samo po sebi nema smisla
Nije li Bog objavio milost svim narodima?
Ne kaze li Hristos:
"Dosao sam da objavim godinu milosti gospodnje"!
Pogledaj:
Jer Bog nije poslao svojega Sina na svijet da svijet osudi, nego da se svijet spasi po njemu. (Jovan 3:17)
"NISAM DOSAO DA SUDIM, NEGO DA SPASEM SVET" ---> a ti kazes da on sudi svetu!
Pa upravo je kažnjavao i svoj narod. To valda znaš. A što bi sada bio drugačiji?
Kaznjavao je on svoj narod, ali znas li ti sta predstavlja
"oprosna godina"? Isus to cita i kaze da je "dosao da oprosti grehe ljudima" i da ih oslobodi, da objavi mir. I kaze da
"nije dosao da sudi vec da spase svet". Znas li ti uopste sta je "oprosna godina"? On kaze da je dosao da
"otpusti suznje", svaki greh se prasta, i nema potrebe kaznjavati sve do kraja sveta.
Medjutim, u tom kotekstu takodje objavljuje i
"dan osvete Boga nasega"!
Zasto to pominje posebno? I kad je taj dan? Jel svaki dan?
Pavle kaze u (1. Petrovoj 4:17) -
"Jer je vrijeme da započne sud od kuće Božje. A ako najprije od nas počinje, kakav li je kraj onih što nisu poslušni evanđelju Božjem?"
Shvatas li ti Jovane, da mi zivimo u vremenu "milosti Gospodnje" i da "sud zapocinje od kuce Bozje"! A taj sud nije svaki dan, vec na kraju!
Hristos ce
"suditi svojim dolaskom i svojim carstvom" kaze Biblija!
Nijedan drugi sud se ne pominje!
Nigdje ne pise da on sudi svaki dan svake godine ili da kaznjava svet za grehe! On to ne cini nigde u Novom zavetu!
ne odnosise na sudove na zemlji kao Božiji metod obuzdavanja zla.
Bog ne obuzdava zlo danas, upravo je suprotno, on pusta sve narode da idu svojim putevima. Zato ce greh na kraju i kulminirati!
Pavle govori:
"Jer je prosle narastaje pustio da svi idu svojim putevima, ali sada zapoveda svima da se svi svuda pokaju"
Jeste on kontrolisao narode u SZ, da ne dodje do kulminacije greha. Morao je to ciniti, jer kulminacija greha nije smela da se desi tada, vec tek u odredjeno vreme na kraju sveta!
Zato on danas vise ne kontrolise greh, i vise ne obuzdava! Treba da dodje do te kulminacije Jovane!
Nema potrebe da on kaznjava ljude bolestima itd.., on trenutno samo zaustavlja sotonske sluge da ne ostvare svoje agende i stvore poredak koji bi neminovno doveo do kraja sveta. To se odlaze do odredjenog trenutka. To je sve sto on cini, kontrolise svetske lidere.