Sudovi su stalni i postojaće do Hristovog dolaska. Pošto postoji greh, postoji i sud Božiji. Uvek.
A da dokazes to biblijom? Ajde navedi mi neki sud koji je Bog izlio na narode u Novom Zavetu?
Znaci nemoj mi navoditi stari zavet! Sasvim je drugacije Bog postupao u starom nego u novom!
Po tebi bi onda Bog trebalo da izlije sudove na ameriku, i to jos 60-ih godina, jer je tada od amerike krenuo razvrat i seksualna revolucija! Pa zasto nije?
Zarazili su ceo svet nemoralom!
Vi cak tvrdite da Bog izliva sudove na italiju zato sto je katolicka zemlja ili na Srbiju zato sto je pravoslavna ili na kinu jer jedu miseve, a stedi ameriku jer su tamo protestanti?
Sacuvaj Boze takvih protestanata, sve sam promiskuitet, droga, transgenderizam, homoseksalizam, satanizam i mracne sekte, ubistva, silovanja i razvrat! Mi se tome jos i suprotstavljamo, a Bog nas kaznjava umesto njih!
Covid je i tebi muzdahedin kojeg Bog salje da kazni. I prvo je kaznio katolike - italiju! Zasto nije ameriku. Svo zlo dolazi odande, i ako Bog nesto najvise mrzi to je homoseksualizam, zbog toga je zatirao citave gradove!
Kao što vidiš, kroz celu istoriju zemlje, Bog ima sudove. I to moramo imati na umu.
Novi Zavet Jovane?
Nije isto stari i novi zavet!
U starom Bog je imao jedan narod izrael, dok je druge kaznjavao njih je stedeo, a u novom zavetu su svi narodi njegovi, mi smo avramovo potomstvo!
Ne kaze li Pavle "nema grka ni jevrejina, roba ili slobodnjaka, nego sve i u svima Hristos"! Nema vise podele na nacije, nema vise da Bog jedan narod postavlja iznad drugog - "nego mu je u svakom narodu mio onaj koji ga se Boji"..