Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ok, imam lažne podatke iako su objavljeni na zvaničnom sajtu...recimo za 2018-tu imamo 15 umrlih od sezonca...ima za svaku godinu.
Ja imam podatke za hrvatsku, gde su se borili da odrze ljude u zivotu, falilo im je respiratora za obicnu gripu! Necu sad da trazim, tvoji cenzori su sakrili novinske clanke! I tamo pise 0,2%.
Ti mi sad navodis podatke o 15 umrlih od sezonca godisnje, pa jes ti lud?
To je cista matematika, nema sanse da bude ovamo 400 do 800 godisnje u 0,4% a tebi godisnje od sezonca umre 0,2% i to su ti 15 ljudi? Pa jes ti normalan?
Moralo bi dakle biti bar 200 ljudi godisnje ako je procenat 0,2%. Ili hoces da kazes da nije ni 0,1% umrlih od sezonca?
Boze sacuvaj tvoje matematike sta ti pises!
Evo novinskog clanka, ovo su ti podaci na koje se pozivas, navescu samo bitne delove:
"Ove godine grip je odneo duplo više života nego prethodne, kada je u Srbiji preminulo 15 osoba od posledica izazvanih virusom."
"Međutim, stvarni broj umrlih bio je mnogo veći, jer je mnogima kao uzrok smrti navedena osnovna bolest od koje su patili."
"Prema profesorovim rečima, mi nemamo procene stvarnog broja umrlih od gripa, zasnovane, kao u SAD, na matematičkim modelima određivanja viška smrtnosti pomoću tzv. prečišćenih vremenskih serija. Amerikanci su tim putem izračunali da im svake godine grip odnese između 12.000 i 80.000 života. Imajući u vidu veličinu populacije, a ostavljajući po strani razlike u uzrasnoj strukturi i mogućnosti lečenja, to bi odgovaralo rasponu od 250 do 1600 umrlih od gripa u Srbiji."
"Mi smo u vreme pandemije 2009/10. imali registrovanih umrlih po bolnicama 137, od kojih je 84 laboratorijski potvrđeno"
(izvor: https: //www. vreme .com/vreme/nije-toliko-strasno/)
Znaci Jovane, stvaran broj umrlih od obicnog gripa u Srbiji je od 250 do 1600 godisnje! Pa ti sad vidi sta ces, ovo izjavljuje Predrag Kon, jos tada.
*PS. broj umrlih se vrednuje u odnosu na broj zarazenih pa dobijamo tacne procente, a ovde nema tacnih podataka za obicnu gripu jer ne znamo koliko je tacno zarazenih (testovi se ne rade), pa mi ne mozes navoditi samo broj umrlih govoreci kako je kod kovida taj broj mnogo veci. To nije nikakav parametar! Ta brojnost. Ja sam lepo napisao da prema merenjima u svetu je smrtnost od obicnog gripa oko 2%, tamo gde su merenja preciznija. U Srbiji je isti broj umrlih, a sve to odgovara i broju umrlih od Covida ako umanjimo taj broj za njihovo preuvelicavanje. Tvoj pokusaj izvlacenja je samo pokusaj..
Poslednja izmena: