Mire, rekoh ja ne zagovaram abortus osim ako je žena ugrožena životno.
Itekako zagovaras, rekao si da je "fetus govno i isprdak!"
Adventisticka crkva pruza smernice o "postovanju i vrednosti prenatalnog zivota." I jasno se vidi da ono sto ti ovde kategorocki zastupas, naime da je fetus (necovek)" isprdak i govno" koje treba baciti u toalet, nije u skladu sa ucenjem tvoje crkve:
"1) Prenatalni ljudski život je veličanstveni dar od Boga. Božji ideal namenjen ljudskim bićima potvrđuje svetost ljudskog života, po Božjoj slici. Međutim, životne odluke treba da budu donete u kontekstu sveta palog u greh. Abortus nikad nije aktivnost sa malim moralnim posledicama. Zbog toga, prenatalni život ne sme biti nesmotreno uništen. Abortus bi trebalo da bude izveden samo iz veoma ozbiljnih razloga.
4) Crkva ne služi kao savest, međutim, ona treba da pruži moralne smernice. Abortusi iz razloga kontrole rađanja, biranja pola, ili zbog određenih pogodnosti, neće biti tolerisani od strane Crkve. Međutim, žene se mogu suočiti sa iznimnim okolnostima koje predstavljaju ozbiljne moralne ili zdravstvene dileme – ako je ugrožen život žene, ili je dijagnostifikovano teško oboljenje fetusa, ili je trudnoća rezultat silovanja ili incesta. Konačna odluka da li da se okonča trudnoća ili ne, treba da bude doneta od strane trudnice, nakon odgovarajućih konsultacija.
5) Hrišćani iznad svega priznaju Božje vođstvo. Oni traže mudrost i balans između individualnih sloboda i njihove odgovornosti prema zajednici vernih, i širem društvu i njegovim zakonima.
6) Crkvene ustanove treba da razviju svoje sopstvene institucionalne politike u skladu sa ovim iskazom. Osobe koje imaju religiozne ili etičke razloge kao prigovor na abortus, ne bi trebalo da učestvuju u izvođenju abortusa.
..Dalje, navedeni su tekstovi koji ukazuju na vrednost ljudskog zivota i njegovu svetost..
*Iz svega se dakle vidi, da zvanican stav tvoje crkve "nije negacija vrednosti prenatanog zivota" koje ti ovde zastupas (da je fetus govno i isprdak), i nije data dozvola za abortus. Zapravo abortus je zabranjen! A Crkva ukazuje na vrednost prenatalnog zivota i da se prema njemu treba ophoditi sa postovanjem, da se "ne sme bespotrebmo unistiti", i samo u izuzetnim slucajevima crkva ostaje u dilemi sta uciniti, dakle u onim slucajevima kada je "ugrozen zivot majke". Sto opet nije i podrska abortusu. Jer oni doktori koji smatraju ovo "neetickim" mogu da odbiju da izvrse abortus cak i u slucajevima ugrozenog zivota majke, sto dovoljno govori da crkva ovde nema stav, a to ne dokazuje da je dozvolila abortus!
Znaci, to sto podrzavas ubijanje deteta u slucaju kad je zena ugrozena, takodje nije stav crkve! To je dilema.. A Crkva u dilemi je ostavila odluku zeni, naglasavajuci moralne implikacije tog cina, odnosno ukazujuci da ako zena i odluci da abortira, time pocinjava greh "ubistva".
Zbog toga, zastupati ovakav stav koji ti ovde zastupas, nije biblijski i nije u skladu sa adventistickim ucenjem!
Biblijom sam odgovorio, nema nigde zakon o zabrani pobačaja od strane žene.
A gde sam ja tebe pitao da mi navedes zakon o zabrani pobacaja (abortusa)?
Zar ti mene pravis blesavim?
Trazio sam od tebe, da mi navedes zakon koji regulise situaciju kada se usled udarca zeni rodi bolesno dete! Sta se u tom slucaju desava? Da li je Bog propisao kaznu za coveka koji naudi detetu ili nije? Da li placa odstetu ili ne?
Ovaj zakon se kazes 'odnosi na majku', a to znaci da se ozleda deteta uopste ne kaznjava! Znaci da dete nece biti zbrinuto!
Ovaj tekst govori o novčanoj kaznu za povredu žene.
A za dete ne mari? Znaci, ako se dete rodi bolesno, i ceo zivot ostane sakato i hromo, onaj koji je to ucinio ne odgovara?
Zena uopste ne mora fizicki da bude povredjena, i obicno ne biva, to je udarac u stomak, a dete od toga strada!
Znaci dete ko sisa, jer to je govno - isprdak!
Nigde ni u ovakvom prevodu toga nemaš.
Nigde u tekstu nemas da se povreda odnosi samo na majku! Apsolutno nigde u tekstu ne pise da se tu radi o povredi zene! Ne pise - "AKO POVREDI ZENU"!
Gde si ti ovo nasao covece?
Kontekst uopste ne kaze ko je povredjen, pa se ne moze tvrditi da je to samo majka! Dato je uopsteno, a posto nije precizirano ko je tacno povredjen, to znaci da se osnosi na oboje!
Majka je inace uvek 2 osobe a ne jedna!