Za rođeno da. Ali ako je moja žena ugrožena tj. njen život sačuvao bih ženu
Rekao sam vec, to je satanizam!
Telo zene nije njeno telo vec Bozje i sve sto je u njoj! Bog je odredio da se zena muci pri porodjaju i moguce umre!
Mesati se u taj proces, je cist satanizam, to je mesanje u Bozju volju!
Druga stvar, to sto je u njoj je zivo, i nemas pravo baciti ga u kanalizaciju! A to sto ti mislis kako je to "isprdak", to si ti ubedjen od satane!
Nema razlike ako izvrsis sterilizaciju i zaustavis radjanje ili izvrsis abortus, i jedno i drugo je ubistvo! A da Bozja rec tu ne pravi razliku, vidis i po tome sto je masturbacija zabranjena, jer je i spermatozoid ziv!
Bogu je dakle i nerodjeni zivot svet, a ti se odnosis sa nepostovanjem prema svemu tome!
To je valda svakome iole razumnom čoveku jasno šta je prioritet
Svakom normalnom coveku je prioritet njegovo dete, a svakom bolesnom coveku je prioritet sopstveni zivot ili zivot njegove zene..
Kada se pozivaš na tekst "tebi ću mnoge muke zadati" nije rečeno da žena teba da umre na porođaju tako da je život žene zaštićen
Smisao je bitan, ali posto si ti formalista tebi je slovo vazno! Time pokazujes koga sledis..
Pa samim tim što zapovest poziva da se počinioc za oduzimanje života žene kazni, jasno je da je život žene ono za šta se treba boriti.
To ne pise u tekstu! Vec sam objasnio kako se taj tekst odnosi na dete prvenstveno pa tek onda na majku!
Ako se taj zakon odnosi samo na zenu, onda po istom zakonu kad umre dete u 9. mesecu, niko za to ne bi odgovarao!
Pa zar ti mislis da je Bog toliko zao? Da ne kazni smrt vec formiranog deteta? Ispada covek pravedniji, jer po ljudskom zakonu abortus u 9. mesecu je zabranjen!
I ovo ignorises, pravis se lud kao i za sve ostalo, a time dokazujes da uopste nisi iskren!
Pustiti ženu da umre u slučaju ostavljanja žene na milost i nemislost u slučaju komplikacije trudnoće upravo je jednak prekršaj onom koji je kriv za smrt žene udarcem. Time si odgovoran za smrt žene.
Poenta je da smrt zene nije vazna, vaznije je spasiti dete! Sa moralnog aspekta i sa biblijskog, zena ovde nije vazna!
Svaki normalan covek bi spasao svoje dete! Ja licno bi umro za svoje dete, a ne pita se samo zena, to je i moje dete, i zato ona nema pravo da ga ubija!
Njeno telo? E pa nije! Moje je telo i moja krv u njoj, nece ga ubiti ako se ja pitam!
A posto si ti sebican, i vise ti je stalo do zene, da ti kuva sprema i ugadja, nego do deteta, onda ces ubiti svoje dete! To si ti! A normalan covek veran Bogu nece takvo nesto ni pomisliti!
Primeren je jer je u skladu sa onim što je rečenu u pogledu kazne(oko za oko zub za zub). Dete u stomaku nema potencijal da ima zub(to imaju samo rođena deca) tako da taj izraz "oko za ok, zub za zub" ima konotaciju na rođene.
Rekao sam i ponavljam opet!
DETE KOJE IZADJE IZ UTROBE U 9. MESECU, PA NAKON PAR TRENUTAKA IZDAHNE - JE RODJENO DETE!
Kada rodjeno dete umre primenjuje se zakon -
"zivot za zivot"!
To pominjanje "oka i zuba" je samo tvoj pokusaj da na farisejski i formalisticki nacin izbegnes smisao teksta! Time samo pokazujes kakav si!
Prevod nije primeren jer kod "pobacaja" je uvek u pitanju smrt deteta, a ovde pise - "ako se prevremeno rodi" sto ne ukljucuje smrt, i kasniji deo teksta to potvrdjuje kada kaze - "ako se ne dogodi smrt".
Kada napises "pobacaj" to odmah podrazumeva smrt deteta, pa naredni redak koji kaze "ako se ne dogodi smrt" nema smisla primeniti na dete, i zato se primenjuje na majku!
Ovo je pogresno!
Time ste legalizovali abortus! I to upravo tako namerno prevode zagovornici abortusa, a hebrejski nema taj smisao!
Nema više spoja verskog i građanskog.
A ko je rekao da ima spoja verskog i gradjanskog?
Ti si duzan da se boris za "svoja prava"! Tvoja prava su ugrozena, tvoja deca su ugrozena. Kazi mi jel smes ti nocu da izadjes na ulicu bez rizika da ce te neko nabosti? Jel smes decu pustiti bez nadzora i straha da ce im neko naskoditi? Homoseksualci na sve strane, trandze lezbejke, narkomani, pedofili, vestice, satanisti..
Pavle je takodje trazio prava pred vlastima i borio se za stvar Hriscana!
Ako ti dozvoljavas moralnu dekadenciju i ne koristis svoje gradjansko pravo prigovora, trazeci od njih da to poprave, ti si onda saucesnik u tome!