Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znam ja na koga Krist misli, nego reci ti meni je li dijete u majčinoj utrobi Isusov brat?

Pa ako Isus ovde ne misli na dete u utrobi nego na čoveka, siromaha, onda to ne treba drugačije tumačiti osim onako kako je Hristos rekao i na šta je On mislio.

OK, pratit ćemo mi situaciju, ali do tada valjda možemo promišljati i popričati o ovome.

Može, naravno, ali ne treba tražiti ono što ne videsmo kako kaže apostol Pavle. Biblijski proroci nikada nisu u detalje išli niti u detalje tumačili druge proroke. Zato strpljen, spasen kako kaže i ovdašnja poslovca. Ne treba se ni opterećivati time, već biti veran Bogu i služiti Mu, menjati karakterne osobine, raditi na sebi. To je najbitnije. A sve ostalo razumeće se kada dođe vreme.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ako Isus ovde ne misli na dete u utrobi nego na čoveka,

Ja mislim da je i dijete u majčinoj utrobi čovjek. A što ti misliš? Ne misliš valjda da je to dijete zmija?

Može, naravno, ali ne treba tražiti ono što ne videsmo kako kaže apostol Pavle.

A zašto se ti onda, i svi EGWisti, bavite onim što ne vidjeste? Bavite se isključivo naklapanjima žene koja "nije bila sva svoja".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Najvažnija je promena života, ovo su stvari kako ko razume. Ne moramo sve svi isto razumeti, ali ovo možemo.
Valja nam se svima nanovo roditi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Važno je o tome razmišljati i hteti. Mnogo se ovde zbijaju teološke priče a malo rade na sebi. To se vidi u načinu pisanja, duhu koji vodi.

Možeš imati najčistiju i najispravniju teologiju ali ako nema promene života, praktičan hrišćanski život, ništa ne vredi to znanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Hvala Bogu.

Rim 9,9-10: Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Kao što vidiš, Kristova Crkva nas uči (a u Svetom pismu ostalo zapisano) da čovjeka spasava samo vjera i ispovjedanje vjere u Spasitelja i Boga Isusa Krista.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno, poštujem tvoj stav. Ako si zaista promenjen, a da je to motiv, to je dobro. Zato kažem, dobro je ako je taj motiv uticao na tebe.

Naravno, važno je da je to iskreno i temeljno. A to se svakako da i videti u životu. Bez obzira na teološka razmimoilaženja, ovo je najvažnije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, poštujem tvoj stav. Ako si zaista promenjen, a da je to motiv, to je dobro. Zato kažem, dobro je ako je taj motiv uticao na tebe.

Naravno, važno je da je to iskreno i temeljno. A to se svakako da i videti u životu. Bez obzira na teološka razmimoilaženja, ovo je najvažnije.

Bez Boga, "džaba si krečio". Zato, da se promijeniš toliko, da umjesto na nogama hodaš na glavi, džaba ti je ako Isusa Krista ne priznaš za Boga i Spasitelja. Ponovit ću, samo je antikristu sigurno mjesto u vječnom paklu, baš zbog toga što niječe Krista Boga - 1 Iv 2,22: Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

Natrag