Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Manje razmišljaj o teologiji i suvoj formi a više o praktičnom životu. Jer "slovo ubija" a "duh oživljava". Bori se u dobroj borbi vere.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Manje razmišljaj o teologiji i suvoj formi a više o praktičnom životu. Jer "slovo ubija" a "duh oživljava". Bori se u dobroj borbi vere.

Ne brini ti za mene po tom pitanju. Ja vjerujem Crkvi i Kristovim apostolima, a oni uče ovako:

Rim 9,9-10: Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Kao što vidiš, Kristova Crkva nas uči (a u Svetom pismu ostalo zapisano) da čovjeka spasava samo vjera i ispovjedanje vjere u Spasitelja i Boga Isusa Krista.
---------------

Nego, da te priupitam oko ove teme. Kako misliš da će papa natjerati jednu moćnu državu, Ameriku, da donese "Nedjeljni zakon" i tako ljude natjera da se opredijele - ili su za subotu i Boga, ili za nedjelju i antikrista papu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neće papa ništa nikoga naterati. Neće imati potrebe za time.

Kako sada potpuno mijenjaš priču? Tvrdio si da će Amerika donijeti "Nedjeljni zakon", valjda na traženje ili prisilu od pape, a sada tvrdiš da ih papa neće tjerati. Hoćeš li ovime reći da će papa sam donijeti "Nedjeljni zakon" kojim će obvezati cijeli svijet da svetkuju pogansku nedjelju? Baš me interesira, na primjer, kako će to papa natjerati četiri miljarde Kineza, Indijaca i muslimana da svetkuju nedjelju? Hoće li im možda zaprijetiti nuklearnim projektilima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako sada potpuno mijenjaš priču? Tvrdio si da će Amerika donijeti "Nedjeljni zakon", valjda na traženje ili prisilu od pape, a sada tvrdiš da ih papa neće tjerati. Hoćeš li ovime reći da će papa sam donijeti "Nedjeljni zakon" kojim će obvezati cijeli svijet da svetkuju pogansku nedjelju? Baš me interesira, na primjer, kako će to papa natjerati četiri miljarde Kineza, Indijaca i muslimana da svetkuju nedjelju? Hoće li im možda zaprijetiti nuklearnim projektilima?

I Miretu rekoh, papa nije uopšte bitan ili presudan igrač. I nije uopšte nedeljni zakon nešto što će biti jedino u fokusu. Stvari su mnogo složenije i mnogo je sveobuhvatniji taj "paket" zakona. Za sada je ovo bitno, a detaljnije ćemo saznati kada dođe vreme. Ja mogu zasigurno reći da u tom paketu zakona(koji neće papa nametnuti) itekako može biti zakon o zabrani abortusa. Sve će to biti povezano u jednu nit, u ime opšteg "morala" i svi koji budu protiv toga će biti stavljeni van zakona.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I Miretu rekoh, papa nije uopšte bitan ili presudan igrač. I nije uopšte nedeljni zakon nešto što će biti jedino u fokusu.

Onda ti proročicu Ellen White praktički proglašavaš lažljivicom. Ona je tvrdila, lijepo piše u njezinim spisima, da će papa "promijeniti Zakon" i umjesto subote uvesti obvezno svetkovanje nedjelje. Daj da ovo riješimo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Znaci nemas komentara?

Jel pise da Bog stvara coveka u materici? PISE! Kada ubijes zametak sta si ucinio?

Evo ponvo:

Jov kaze da ga je Bog sazdao u utrobi:

"Koji je mene stvorio u utrobi, nije li stvorio i njega? Nije li nas On isti sazdao u materici"? (Jovan 31:15)

I David kaze isto:

"Jer si Ti stvorio šta je u meni, sastavio si me u utrobi matere moje. “(Psalam 139)

Bog to cak potvrdjuje kad kaze:

"Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego iziđe iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te."(Jeremija 1:5)

Ovde Bog zabranjuje ubijanje nerodjene dece:

"Ovako veli Gospod: Za tri zla i za četiri što učiniše sinovi Amonovi, neću im oprostiti, jer paraše trudne žene u Galadu da rašire među svoju" (Amos 1:13-15)

Takodje i ovde kaze da je zaustavljanje trudnoce greh:

"Teško onom ko govori ocu: Što rađaš? I ženi: Što se porađaš? Ovako veli Gospod Svetac Izrailjev i Tvorac njegov: Pitajte me šta će biti; za sinove moje i za delo ruku mojih naređujte mi." (Isaija 45:10-11)

Evo sta kaze Bog o nerodjenoj deci:

"Jahve joj reče:»Dva su svijeta u utrobi tvojoj;
dva će se naroda iz tvog krila odijeliti.

Narod će nad narodom gospodovati.." (Postanak 25)

---> Dakle, Bog poznaje nerodjenu decu po imenu i zna njihovu buducnost..

Hoces jos tekstova?

Govoriti kako je "zena vlasnik svoga tela" da ima neka prava da zaustavlja razvitak ploda, to je satanska misao, jer niko od nas nije svoj, i niko nema nista po sebi, vec mu je sve dao Bog i svi pripadamo Bogu! Zato nemamo prava ni ovlasti nad svojim telom! Kada Eva radja prvog coveka kaze "DOBIH COVEKA OD GOSPODA", ne kaze "Sama sam rodila coveka", bila je svesna da zivot daje Bog! Ne mozes ti zaustavljati radjanje! To je najveci greh!

O ima i gluposti? Ja mislio svaka mu k'o u Njegoša :).

Ja sam i ranije govorio da postoje gluposti i da treba biti oprezan. Ja nikada nisam rekao nekome da slepo slusa Marija Bojica ili bilo koga. Upucivao sam ljude da ne budu usmereni samo na jedan medij, kao sto si ti uzimao informacije iz jednog izvora, pa brze bolje postavljao da bi udario kontru..

Nisam znao da i Elen o tome priča. Dobro onda priča.

Naravno da prica, govori o verskim zakonima (nedeljnom zakonu), a ti govoris isto. Znaci ti si TEORETICAR ZAVERE, posto za ovo ne postoje pisani dokazi..

Hoće, ide ka tome. Samo si ti neobavešten izgleda. Polako, videćeš.

Evo opet ti TEORETISES, dakle si TEORETICAR ZAVERE!

Kazes "ide ka tome", pa to je tvoje ubedjenje koje si razvio citajuci EGW, nista drugo.. A koji su dokazi, ja ih ne videh.. Takve slike ima dosta politicara u americi.. Daj neki pisani tekst, bilo sta, kad vec "teoretises" o zaveri. :)

Oprosti Mire, šta ću. Nisam imao zlu nameru...sad sam se odao..zaista nesmem više da te zovem teoretičarem zavera. Ni da ti se smejem... :)

Izvinjavas se? Dobro de, oprastam. Valjda si se zaneo.. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Onda ti proročicu Ellen White praktički proglašavaš lažljivicom. Ona je tvrdila, lijepo piše u njezinim spisima, da će papa "promijeniti Zakon" i umjesto subote uvesti obvezno svetkovanje nedjelje. Daj da ovo riješimo.

Problem je čitanje samo EGW bez konteksta. Drugo, njeno viđenje je opšte, ali detalji nisu opisani a detalji su svakako dosta složeniji.

Tako da nemoj se opterećivati ovim. Vreme će pokazati kako se njeno opšte shvatanje uklapa u pojedinosti.

Da, papa na žalost mnogih(vidim i tvoju) nije ključan igrač.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ellen White kaže da je

Elen govori uopšteno i tačno. Ali pojedinosti nisu dati ljudima tog vremena jer im nisu bile bitne. Mi sada možemo videti da je govor aždahe i zakon o zabrani abortusa(ne ljuti se što sam direktan..samo kažem). I to će biti u paketu sa ovim.

Elen takođe ne kaže da će papa prisiliti SAD za nedelju kako ti kažeš, već jasno kaže da će sami protestanti u SAD-u to želeti. Sami svojom voljom. I to jeste model..papa ne može nikako prisiliti nikoga jer nema nikakvu silu. Ali drugo je kada neko sam želi to, kao protestanti i katolici u SAD-u kada dođe vreme za to.

Mi možemo videti još mnoge stvari koje konzervativna desnica u SAD-u ali i u drugim zemljama želi nametnuti u ime "morala" opšteg. Tako da vreme će pokazati kompleksnost problematike i šta će sve biti nametnuto zakonski i to bez spoljne prisile osim zakonodavstva samih država koje će to hteti sami pa i sam narod koji će zapravo to hteti.

Poslednja izmena:
Natrag