- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Manje razmišljaj o teologiji i suvoj formi a više o praktičnom životu. Jer "slovo ubija" a "duh oživljava". Bori se u dobroj borbi vere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Manje razmišljaj o teologiji i suvoj formi a više o praktičnom životu. Jer "slovo ubija" a "duh oživljava". Bori se u dobroj borbi vere.
Neće papa ništa nikoga naterati. Neće imati potrebe za time.
Kako sada potpuno mijenjaš priču? Tvrdio si da će Amerika donijeti "Nedjeljni zakon", valjda na traženje ili prisilu od pape, a sada tvrdiš da ih papa neće tjerati. Hoćeš li ovime reći da će papa sam donijeti "Nedjeljni zakon" kojim će obvezati cijeli svijet da svetkuju pogansku nedjelju? Baš me interesira, na primjer, kako će to papa natjerati četiri miljarde Kineza, Indijaca i muslimana da svetkuju nedjelju? Hoće li im možda zaprijetiti nuklearnim projektilima?
I Miretu rekoh, papa nije uopšte bitan ili presudan igrač. I nije uopšte nedeljni zakon nešto što će biti jedino u fokusu.
Mire, Mire...
O ima i gluposti? Ja mislio svaka mu k'o u Njegoša .
Nisam znao da i Elen o tome priča. Dobro onda priča.
Hoće, ide ka tome. Samo si ti neobavešten izgleda. Polako, videćeš.
Oprosti Mire, šta ću. Nisam imao zlu nameru...sad sam se odao..zaista nesmem više da te zovem teoretičarem zavera. Ni da ti se smejem...
Onda ti proročicu Ellen White praktički proglašavaš lažljivicom. Ona je tvrdila, lijepo piše u njezinim spisima, da će papa "promijeniti Zakon" i umjesto subote uvesti obvezno svetkovanje nedjelje. Daj da ovo riješimo.
Da, papa na žalost mnogih(vidim i tvoju) nije ključan igrač.
Ellen White kaže da je