Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vec sada govorite "cip nije zig" ,
Niko nije tvrdio da je cip - jednako - zig,

Mire VS Mire

Na kraju, posto cipovanje omogucava i kontrolu uma, ko god primi taj cip, izgubice svoju vezu sa Bogom!

Hajde ovo dokaži. Postoji li uređaj danas koji može da kontroliše tvoje i moje misli? Da li uopšte je tako nešto moguće?

Oni vec poseduju cipove u obliku tetovaza! Identicno funkcionisu kao i ovi! Illon Musk je prvo hteo cip u obliku tetovaze iza uha ili na vratu, ali se odlucio na invazivniju metodu. A zasto? Zato sto ne sme biti ocigledno, prvo treba navuci ovce.

U vreme kada Jovan piše, žig je bio vidljiv a ne unutra. Vi tvrditie da je to unutra. Dakle, opet ne sledite ni doslovnost Jovanovog teksta. Dakle, ako će biti doslovno to mora biti spolja. Vi ne sledite ni jedan princip u ovom tumačenju jer prvo ukazujete na doslovnost a onda ni tu doslovnost ne poštujete. Zato što pokušavate da uskladite ovo sa vašim modernističkim predstavama ali to nije tako.

U pocetku nece biti vidljivo, tek kada navuku ljude, onda ce preci na drugu generaciju cipova.

Tako kako ti misliš..a ti kao prorok znaš šta će biti i kako će biti.

No, čip neće i ne može da kontroliše tvoje misli i tvoj odnos sa Bogom. Da li ti to znaš?

Ti zivis u srednjem veku! Ti ne znas ni ko je Illon Musk, na zalost! Da ti nisam rekao, ti ne bi znao ni ko je on..

Ja nisam opterećen antitehnologijom. Ti se bojiš čini mi se mnogo. Ovaj nerazuman strah od tehnologije je toliko naivan sa tvoje strane i onih koji misle kao ti da je to žalosno. Ali tako je kako je.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Ja nisam kontradiltoran ako to zelis reci!
Cip ima i duhovnu i fizicku komponentu!

Duhovna je u svesnom prihvatanju satanskog uredjenja, u kojem su ljudi svedeni na broj, i poslusni djavolskom uredjenju! Bilo da su oni poslusni nedelji, ili necemu drugom!

A fizicka je u tome sto ce oni koji se podlazu tom sistemu, koji su poslusni, radi benefita morati biti zigosani (cipovani) , da bi se na taj nacin znalo kome se ti benefiti mogu isporuciti a kome ne!

Kako god okrenes, ako je nedelja zig ili nesto drugo, cipovanje (sistem potvrdjivanja) se ne moze izbeci!

Hajde ovo dokaži. Postoji li uređaj danas koji može da kontroliše tvoje i moje misli? Da li uopšte je tako nešto moguće?

Postoji u obliku kacige, stavis kacigu koja tvoje misli konvertuje u kompjuterski kod, kojim ti onda upravljas racunarom i vrsis interakciju sa njim! Ovo ce Illon Musk zameniti direktnim ugradjivanjem cipa u mozak, u pocetku unutar mozga, a kasnije i spolja u vidu malog cipa sa elektrodama koji se povezuju sa nervnim zavrsecima na kozi..

Znaci, racunar ima sposobnost da cita tvoje misli vec sada! A prema njihovoj prici "znanja" mogu da se uploaduju u tvoj mozak - "sposobnosti" da se ubace. I onda ti stices znanja.. Tako mozes za minut da steknes sposobnost "kung fu majstora", a to predstavlja - "upravljanje mislima"! Sve je to receno u onom videu sto sam postavio..

Mogu da ti postavim i druge izjave i videe, ali kao i sve drugo, tebi to nece vredeti, ti si "zaguljen"!

Nadji na netu, sve ti lepo pise!

U vreme kada Jovan piše, žig je bio vidljiv a ne unutra. Vi tvrditie da je to unutra

Jovane i zig je "ispod koze"! Nije on spolja nego "unutra"! Tetovaza je "ispod koze"!

Oni su vec napravili cipove koji se ugradjuju ispod koze kao i tetovaza! Funkcionisu na isti nacin! Malo se obrazuj!

Nemoj ovde da se pravis pametan, a ne znas niata, ovo ti nije pametno! Ti se inatis na sve sto mi kazemo! Kao da mi ovde iznosimo "naucnu fantastiku" , to zaista tako moze i delovati za neobrazovane! Ali to sve postoji i vec je u funkciji!

Tako kako ti misliš..a ti kao prorok znaš šta će biti i kako će biti.

Ne kako "ja mislim", vec kako oni govore da ce biti! To oni tvrde! Jedino sto je ovo trenutno na marginama, ne spominje se toliko javno!

No, čip neće i ne može da kontroliše tvoje misli i tvoj odnos sa Bogom. Da li ti to znaš

Greska, ogromna greska! To ce ohrabriti one koji te slusaju da prime cip.. Kao ne moze da me kontrolise, ne moze mi nista, Bog moze da me zastiti..

A ko ti je rekao da ce Bog da te zastiti? Rekao ti je lepo da "ne primas"! I da ko god bude primio cip (zig) - "on ce piti od vina gneva Bozjeg".. Pa se ti igraj i primaj nesto sto Bog ne zeli da primis, misleci da ce te on zastiti!

Ako to uradis, time samo iskusavas Boga i podlazes se satani, dajes mu svoje telo da ga modifikuje po zelji, nista drugo!

To je kao da ti neka zena stavi pistolj na glavu i kaze ti - "lezi sa mnom", a ti kazes "ja volim svoju suprugu ne zelim". Ali ona insistira i kaze "ako ne legnes samnom ubicu te"! Vi bi se pravdali kao - "pa morao sam, ubila bi me"! E ovo je isto to - "ja da nisam primio cip, umro bi od gladi.." A Bog to nece pravdati! Ti imas izbor!

Cip je u stanju da konvertuje tvoje misli u kompjuterski kod, sto znaci da je u stanju da cita i tvoje misli! Obratno moze da konvertuje racunarski kod u tvoje misli, sto ce ti omoguciti da steknes znanja i sposobnosti koje inace ne bi mogao da razvijes spontano! Time postajes antihrist - zver, i dobijas "nadljudske sposobnosti"!

"Broj covekov i broj zverin" se verovatno zato i spominje, to je kombinacija digitalnog (numerickog) i ljudskog.. Pa ti slobodno primaj!

Ti se bojiš čini mi se mnogo. Ovaj nerazuman strah od tehnologije je toliko naivan sa tvoje strane i onih koji misle kao ti da je to žalosno

Zalosno je sto ti ljude ubedjujes da ce kada prime cip - zig, Bog preduprediti njegov uticaj na verne, iz razloga sto su to "morali da bi preziveli"! Ti siris djavolsku propagandu! Nije minimizovao niti umanjio ni uticaj drugih tehnoloskih sredstava, poput TV-a, kompjutera, i telefona, vec ljudi moraju sami da se kontrolisu.. Tako nece ni ovo spreciti niti ce minimizovati njegov uticaj! A pogotovo zato sto onaj koji se "namerno podlaze satani" taj "namerno iskusava Boga", i njega Bog sacuvati nece!

A cip ce biti dobrovoljan, odnosno, niko te nece moci "naterati"! I ne pise da ce moci da te nateraju! Nego cete vi svi do jednog da ga primite, ubedjujuci sebe, da ce vas Bog zastiti, ili da cip nije stvarno zig! Time cete se odreci i Boga koji je rekao - "nemoj"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nisam kontradiltoran ako to zelis reci!
Cip ima i duhovnu i fizicku komponentu!

Prvo kažeš :"vi ne verujete da je čip zapravo žig" a posle kažeš.."ko je rekao da je čip zapravo žig"? Malo mi je to kontradiktorno. Ali dobro.

Jovane i zig je ispod koze! Nije on spolja nego "unutra"! Tetovaza je "ispod koze"!

Oni su vec napravili cipove koji se ugradjuju ispod koze kao i tetovaza! Funkcionisu na isti nacin! Malo se obrazuj!

Ako koristiš Bibliju a koristiš onda moraš slediti dosledno. Ne može sada ovako sada onako. Tako ti radiš. Ako doslovno prihvataš tekst, onda postoji prioncip da mora biti isključivo vidljiv znak a ne unutra. Ne poštuješ ni jedan kriterijum osim tvog nagona da nas ubediš da je tehnologija zapravo žig zveri. Ali ti ne slediš Bibliju već modernu teoriju zavere.

Postoji u obliku kacige, stavis kacigu koja tvoje misli konvertuje u kompjuterski kod, kojim ti onda upravljas racunarom i vrsis interakciju sa njim! Ovo ce Illon Musk zameniti direktnim ugradjivanjem cipa u mozak, u pocetku unutar mozga, a kasnije i spolja u vidu malog cipa sa elektrodama koji se povezuju sa nervnim zavrsecima na kozi..

Mire, to nije moguće. Prvo tehnološki ništa ne može danas kontrolisati tvoje misli. Ti pričaš o nečemu izmišljenom. Niti šta može čitati misli...de mi pokaži takav kompjuter igde, koji čita nečije misli..a još manje kontrolistai ih..naučna zaverološka fantasika. To je sa aspekta nauke.

A sa aspekta Biblije još manje je to moguće. Zašto? Zato što ako bi tako nešto postojalo to bi značilo da nije tačna izjava Božija da "mećem neprijateljstvo između tebe i žene". Dakle, Sotona ne može da kontroliše nečije misli jer to je zaštićeno od Boga. Jedini ko može da kontroliše naše misli i odluke smo samo mi. Mi donosimo odluke za Boga ili protiv Boga. Ali to je "patent" Božiji. Ako bi ikada mogao biti napravljen uređaj koji to može znači da je uređaj uradio ono što Bog nije dozvolio a to je onda Mire, protiv Boga. Tvoja nauka je protiv Boga jer zagovara ideju da uređaj može uticati na misli i odluke a Bog kaže da to možemo samo mi i On koji jedini zna sve naše misli.

Razmisli, Mire. Ovo što zagovaraš je suprotno nauci Biblije o čovekovoj slobodnoj volji. Ne može ništa na to uticati osim čoveka i to direktno i samo čoveka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A cip ce biti dobrovoljan, odnosno, niko te nece moci "naterati"! I ne pise da ce moci da te nateraju! Nego cete vi svi do jednog da ga primite, ubedjujuci sebe, da ce vas Bog zastiti, ili da cip nije stvarno zig! Time cete se odreci i Boga koji je rekao - "nemoj"!

Ne shvataš. Bog nikada ne bi dozvolio da čvoek može napraviti uređaj koji kontroliše misli i utiče na naš odnos sa Njim. Ako si vernik onda trebaš znati da Bog ne bi to dopustio. On znači dopušta sve ono što ne može kontrolisati misli jer od toga zavisi naš odnos sa Bogom. Jedini što može uticati jeste sam čovek i Bog koji jedini to može ako Mu dopustimo. Nikaakav uređaj i nikada.

Čip je dopušten jer to ne može.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako doslovno prihvataš tekst, onda postoji prioncip da mora biti isključivo vidljiv znak a ne unutra.

Rekao sam, cip ce u pocetku biti u lobanji, a posle ce biti na kozi, jer ljudi nece invazivnu metodu!

Ova neinvazivna metoda u vidu tetovaze vec postoji! Procitaj na netu, cipovi su toliko napredni i minijaturni da su danas skoro nevidljivi i mogu da se ugradjuju pod kozu, obicnim tetoviranjem!

Ako je kamera velicine pirinca, sa reolucijom mpx koju ne mozes ni da zamislis, u sebi ima u cip, upravljas s njom na daljinu, sta mislis koliki je onda cip? A to je samo ono sto trenutno moze da se nabavi u prodaji!

Ti veze s tehnikom nemas, a pricas kako je nesto nemoguce!

Ne poštuješ ni jedan kriterijum

Lepo sam rekao da ce biti u obliku tetovaza? Sta ja ne postujem, i koji princip ja ne postujem, umesto sto ti hoces da se svadjas i negiras ocigledno???

Mire, to nije moguće. Prvo tehnološki ništa ne može danas kontrolisati tvoje misli.

Covek u videu je govorio da moze! Uploadovanje sposobnosti i znanja u ljudski mozak, je upravo kontrola misli! Ti ne mozes zaista znati odakle i informacije dolaze.. Um se moze hakovati na taj nacin. Dakle moze biti zloupotrebljeno!

Maskov cip omogucava spajanje ljudi na internet cloud, u roku od 1 sekunde mozes primiti informaciju bez googlanja. I to je ono sto ce "prosiriti ljudsku svest", kako je i Ilon Mask rekao omogucivsi "nadljutske kognitivne sposobnosti"!

Tvoja negacija nije dobronamerna! Usmerena je na egoizam pre svega, i tvoju potrebu da budes pametniji od drugih..

Ali ti ne slediš Bibliju već modernu teoriju zavere.

Ovo sto ja iznosim nema veze sa "modernom teorijom zavere". Oni to ne pricaju! I to nije nikakva "zavera" vec stvarnost! Samo si ti opterecen da "pobijas teorije" pa ti mislis da je sve sto kazemo "zavera", od toga vise ne vidis ni stvarnost!

Niti šta može čitati misli...de mi pokaži takav kompjuter igde, koji čita nečije misli..

Necu da pokazem.. Imas na netu, cak i u medicini i industriji sada postoje roboti! Radnik stavi kacigu i mislima upravlja masinu.. Time se sprecavaju povrede.. To je sada vrhunac tehnologije!

Ali si ti neobrazovan, i "neverni Toma", molim te otidji na net pa ukucaj i prouci! Nece tebi pomoci sto ja postavim, dok sam "ne opipas"..

Ti pričaš o nečemu izmišljenom.

Pa jesi li ti normalan da ja ovde smem nesto da izmisljam? Jel to Hriscanski?

Nego se ti ponasas nehriscanski, negiras nesto sto nisi proverio i nemas pojma o tome, a tvrdis da nije tako, jer se tebi cini nemogucim, pa to je vec bezobrazno!

Niti šta može čitati misli..

Ukucaj na net i pretrazi masine koje citaju misli, pa ces videti da postoje!

Kako ti zamisljas da covek moze umom da upravlja masinom sto Musk zeli da ostvari, ako to ne funkcionise i ako masina ne moze da cita njegove misli?

Dalje, kako zamisljas da mozes da gledas film ispred ociju, ili da primas informacije sa cloud-a, da postavljas pitanja i dobijas instant odgovor u mozak.. na primer "kada je rodjen Abraham Linkoln".. ako masina ne moze da cita tvoje misli i da u isto vreme procesuira i ubacuje nove podatke i informacije u tvoj mozak?

A sta je to nego uticaj na misli?

Sve oni to pricaju da je moguce i vec je funkcionalno!

Jedini ko može da kontroliše naše misli i odluke smo samo mi.

Malo sutra! Ako ti neko hakuje sistem, moze da ti ubaci koju god hoce informaciju, i ti ces misliti da je to tvoja licna misao, posto nisi zahtevao od internet-clouda da ti tu informaciju prosledi!

Nemoj da se pravis pametan!

Mi donosimo odluke za Boga ili protiv Boga. Ali to je "patent" Božiji. Ako bi ikada mogao biti napravljen uređaj koji to može znači da je uređaj uradio ono što Bog nije dozvolio a to je onda Mire, protiv Boga.

To i jeste protiv Boga! I to je sve moguce, moguce je upravljati ljudskim mislima! Covece Bozji osvesti se!

Pa i obican hipnotizer moze ubediti coveka da je kokoska, a kamo li nesto ugradjeno u mozak, neki cip!

Dakle, Sotona ne može da kontroliše nečije misli jer to je zaštićeno od Boga.

Moze ako mu se dozvoli! Kao sto hipnotizeru dozvolis, pa on utice na tebe! Tako moze i sotona da utice, a moze i tehnologijom da utice!

Cak ne moras ni da dozvolis, odnosno ne moras da mislis da si dozvolio, jer on vec vrsi uticaj preko TV-a, muzike, medija, telefona itd.. Jesi li mu ti dozvolio da utice? Ne nisi? Pa ti samo mislis da nisi, jer on utice na tvoje misli preko tehnologije, samim tim sto je ti posedujes!

Sta ce biti kada ugradis sebi cip, misleci "kako ce te Bog zastiti"?

Pa jesi li ti normalan?

Primanjem cipa (ziga) ti postajes djavolski sluga, hteo ti ili ne hteo, mislio da je cip sposoban da utice na misli ili ne, to ce itekako da utice!

Bog ce se takvih odreci! Jer je rekao "nemoj to da primis" a ti primas u sebe, i to voljno!

Tvoja nauka je protiv Boga jer zagovara ideju da uređaj može uticati na misli i odluke a Bog kaže da to možemo samo mi i On koji jedini zna sve naše misli.

Ne moze malo sutra! Sotona odavno utice na ljudske misli! On ubacuje ljudima zle misli! A tek sa tehnologijom cipa ce imati direktan pristup u mozak i moci ce da ubacuje sta god pozeli!

Sada ne moze toliko, jer ti mozes telefon i TV prijemnik da iskljucis, ali jednom kad ugradis u sebe cip, neces moci da se oslobodis tih misli niti da kontrolises koje ti informacije dolaze!

On koji jedini zna sve naše misli.

Ovo je adventisticka glupost! Tvrdite kako niko ne moze da cita ljudske misli osim Boga!

Pa i da ne moze direktno vec posredno, eno masine koje sada mogu.. Pogledaj lepo na netu, ljudi upravljaju masinama uz pomoc misli!

Ajde se malo obrazuj!

Zasto hoces sve na tacni? Da ti ja postavim ovde dokaze i video, samo da bi ti ponovo lupetao i negirao..

Zasto stalno moras da kontriras? Ne razumem?

Ne shvataš. Bog nikada ne bi dozvolio da čvoek može napraviti uređaj koji kontroliše misli i utiče na naš odnos sa Njim. Ako si vernik onda trebaš znati da Bog ne bi to dopustio.

Ne kaki Jovane!

Bog onda ne bi dozvolio ni TV ni radio prijemnik, ni medije koji mogu da uticu i oblikuju tvoje razmisljanje! Niti bi sotoni dozvolio da ti ubacuje vizije, i svakakve gadosti u tvoj um!

Ajde malo izadji iz tog adventistickog sablona, i razmisljaj otvorenog uma!

Ako postoje masine, koje to mogu, ko si ti da kazes kako to nije moguce? Jesu li naucnici koji tvrde da su napravili masine koje to rade i spoaobne su citati misli prevaranti? Ili oni koji govore da mogu ubacivati tj. "uploadovati" misli u ljudski mozak, jesu li i oni prevaranti?

Izgubio si vezu sa realnoscu, sto zbog religioznog sablona u kojem si, sto zbog zelje da fejk cekiras nekakve "zavere", koje to nisu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A to omogucava Maskov cip, spajanje ljudi na internet cloud, u roku od 1 sekunde mozes primiti informaciju bez googlanja. I to je ono sto ce "prosiriti ljudsku svest" i kako je Ilon Mask rekao omogucivsi "nadljutske kognitivne sposobnosti"!

Tvoja negacija nije dobronaamerna! Usmerena je na tvoj egoizam pre svega, i potrebu da budes pametniji od svih nas..

Ne Mire, ja samo ti kažem da to nije moguće. Evo navedi mi kompjuter ili nešto što može čitati misli? Gde je takav uređaj? Ne postoji.

Znači ono što je Bog rekao "mećem neprijateljstvo između tebe i žene" je "malo sutra" po tebi. Ovo je užasavajuća teologija koju imaš.

Ne kaki Jovane!

Znači Sotona može samo ono što može Bog. Ja onda "kakim" kada kažem da ne može. Divna ti nauka, ono "postaćete kao Bog"..lepo, lepo..sad znam da ti je nauka zapravo od same zmije. Širiš je i dalje.

Ne, Mire. Sotona ne može da kontroliše misli, jer to Bog ne bi dozvolio. On nije dozvolio da Sotona može da utiče na naše odluke. Tvoja nauka da ipak može je suprotna učenju Svetog Pisma.

Eto gde te odvuče teorija zavere. Zna se sada otvoreno od koga je.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Razmisli, Mire. Ovo što zagovaraš je suprotno nauci Biblije o čovekovoj slobodnoj volji. Ne može ništa na to uticati osim čoveka i to direktno i samo čoveka.

Pod jedan. Ti dakle priznaješ da sva ova antikršćanska i antikristovska naučavanja činiš svojom slobodnom voljom. OK, ako hoćeš neka ti tako bude.

Pod dva. Smiješna je, oprosti, imbecilna je tvoja teza da ništa ne može utjecati na čovjekovu slobodnu volju osim njega samoga. Pa upitaj se na primjer, utiču li narkotici na ono što čovjek čini kad je pod njihovim utjecajem. I još jasnije, poslušaj svetog Pavla:

Rim 7,19: Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to činim.

Vidi što kaže sveti Pavao - ne čini ono što bi voljom htio, nego posve suprotno. Što to onda utječe na Pavlovo činjenje???

Matija Štahan o ludilu "zelenog apokalipticizma "

Ako je obogotvorenje vlastitog ega jedna vrsta transhumanizma i novog poganstva, zelena politika vid je posthumanizma i nova verzija staroga poganstva. Posthumanizam se u zelenoj politici očituje u pomaknutoj perspektivi koja u središtu više nema čovjeka nego prirodu (kao da čovjek nije dio prirode). Čovjek se u toj perspektivi preobražava u nametnika na Zemlji, zagađivača prirode i eksploatatora njezinih resursa, i stoga ga treba tretirati kao parazita. Iz toga proizlaze depopulacijske – prevedeno, protuljudske – politike. Kultura smrti, od pobačaja do eutanazije. Pogansko, panteističko obožavanje Zemlje. Ponovno, to nije ništa novo; još je sv. Augustin (4. stoljeće) u Ispovijestima ismijavao one koje uznemiruje uvenuće biljke, a ne uznemiruju ih patnja i smrt njihova bližnjega, ljudskoga bića.

U političkoj praksi, zeleni apokalipticizam mogao bi prerasti u nasljednika koronakrize, kao fenomen koji se u ekstremnom tumačenju medijske srednje struje i političkog establišmenta iskorištava kao povod za ograničavanje elementarnih ljudskih sloboda. Prezir prema ljudskom i obožavanje prirode, kao i pokušaj čovječjega obogotvorenja, samo je stara hereza u novome ruhu.

U isto vrijeme, narušiti odnose u prirodi doista je grijeh – kako na razini transhumanističkih eksperimenata, tako i radi eksploatacije za partikularne interese. Ali onda bismo se trebali prisjetiti onoga što su pisali i Benedikt XVI. i Franjo – čovjek je također dio prirode pa je, prema tome, i pobačaj zločin protiv prirode. Kao što je pisao Roger Scruton, u naravi konzervativnog svjetonazora jest i očuvanje prirode, i to – nadodao bih – u rasponu od okoliša do ljudi i njihovih međuodnosa. Paradoksalno, danas često upravo oni koji niječu ljudsku prirodu, primjerice po pitanju spolnoga binarizma (muško i žensko), ponajviše brinu o očuvanju izvanljudske prirode.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pod dva. Smiješna je, oprosti, imbecilna je tvoja teza da ništa ne može utjecati na čovjekovu slobodnu volju osim njega samoga. Pa upitaj se na primjer, utiču li narkotici na ono što čovjek čini kad je pod njihovim utjecajem. I još jasnije, poslušaj svetog Pavla:

Narkotici ne menjaju tvoje misli niti ih čitaju već utiču neurološki..znači kao implant u mozgu za osećaje...ne utiče na misli već osećaje. Vi brkate pojmove. Naravno da postoji implanti koji se već sada koriste za podsticaje u neuronima mozga za određene fiziološke funkcije koje su potrebne radi boljeg funkcionisanja tela. Ali to veze nema sa mislima. Tako i droga, utiče naurološki naravno jer potstiče lučenje određenih hormona veštački.

No, to nema veze sa mislima i uticaj na njih.

Kao drugo, Bog je patentirao to pravo samo za sebe kao spoljnog faktora, i čoveka koji ima pristup svojim mislima. Sotona može samo nagađati, ali ne može ubacivati misli čoveku niti mu čitati misli. Naravno on može dobro nagađati i jako uspešno može po pokretima čoveka prepoznati emociju a kroz emocviju i misao i navoditi čoveka na nešto. Ali nema pristup mislima niti može uticati na naše odluke. Naše odluke za Boga ili protiv su samo naše. U slučaju da to neko drugi može to bi kršilo Božanski patent a sa druge strane odluke nekoga ne bi moge biti njegove pa ni sud Božiji ne bi mogao optužiti nekoga za zlo jer eto to ne bi bila njegova odluka već nekog drugog pa on ne bi bio kriv.

Zapravo u prihvatanju ovakvog narativa vidi se tendencija da ljudi se opravdaju pred Bogom bez Hristove pravde gde bi oni mogli reći da je "drugi" kriv za njihva dela i da oni nisu krivi. To jeste nastavak onog opravdanja iz Edena, "ona je kriva a ne ja"...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rim 7,19: Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to činim.

Vidi što kaže sveti Pavao - ne čini ono što bi voljom htio, nego posve suprotno. Što to onda utječe na Pavlovo činjenje???

Pavle ovde govori o grešnoj prirodi koja nas vuče ka grehu. Ne o čipovima, implantima itd. Malo bolje pročitaj o čemu Pavle ovde govori. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Narkotici ne menjaju tvoje misli niti ih čitaju već utiču neurološki..znači kao implant u mozgu za osećaje...ne utiče na misli već osećaje.

OK. Ali što kod svetog apostola Pavla utiče na njegovu slobodnu volju, tako da ne čini ono što bi svojom voljom htio činiti nego čini upravo suprotno. Evo ti još jednom: :mig:

Natrag