Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo ti objasni šta Pavle misli. Ja sam rekao svoje.

Ja znam što je sveti Pavao napisao, a vjerujem da je sveti Pavao to i mislio, pa on je Isusov apostol - apostol Istine. A sveti Pavao je napisao da "svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo". Zbog toga te moram pitati - Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Jer ti tvrdiš potpuno suprotno od Pavla, tvrdiš da ništa ne može utjecati na čovjekovu slobodnu volju, a sveti apostol prizna kako grijeh pobjeđuje njegovu slobodnu volju. Dakle, kaniš li se i dalje prostituirati?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sad koristiš metodu "ništa neću reći" a ispašće da sam rekao. Ne, nisi rekao. Šta je to po tebi što Pavle opisuje? Ja kažem grešna priroda. A ti?

Ti odgovaraš na nešto što ja nisam pitao. Hvala ti na nepotrebnom odgovoru, i molim te da mi odgovoriš na ono što sam te pitao, dakle:

Ovo što zagovaraš je suprotno nauci Biblije o čovekovoj slobodnoj volji. Ne može ništa na to uticati osim čoveka i to direktno i samo čoveka.

Rim 7,19: Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to činim.

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Zar te nije sram?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti odgovaraš na nešto što ja nisam pitao.

Ti si citirao apostola Pavla i tražio moj komentar, dakle šta je Pavle tačno mislio. Dao sam komentar. Mislio je na grešnu prirodu koja sprečava. Moje sad sledeće pitajne tebi je da li i ti tako misliš ili ne. Ako ne, reci nam na šta Pavle misli "da ga sprečava" da čini ono što hoće? Da li je mislio na 5G mrežu, ili čip, ili je mislio na grešnu prirodu? Šta je TO što sprečava, dakle?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si citirao apostola Pavla i tražio moj komentar, dakle šta je Pavle tačno mislio.

Odgovorio sam ti - mislio je ono što je napisao, a napisao je da čini baš ono što svojom slobodnom voljom ne bi htio činiti. A ti tvrdiš suprotno, točnije, ti niječeš ovo što svjedoči sveti apostol Pavao. Citiram te još jednom:

Ovo što zagovaraš je suprotno nauci Biblije o čovekovoj slobodnoj volji. Ne može ništa na to uticati osim čoveka i to direktno i samo čoveka.

Zato te ponovo moram upitati - Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Zar te nije sram?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odgovorio sam ti - mislio je ono što je napisao

To nije odgovor. On nije imenovao u tom tekstu šta je TO što ga sprečava već samo konstatuje da je sprečen. Ti sada nećeš da nam kažeš na šta je to Pavle mislio u tom tekstu.

a napisao je da čini baš ono što svojom slobodnom voljom ne bi htio činiti.

A šta TO sprečava tu volju? Da li bi mogao citirati Pavla u nekom drugom tekstu gde on to pojašnjava jer ovde to ne kaže. Ti uzmeš tekst gde Pavle ne kaže šta je uzrok već samo konstatuje stanje. Uzrok, šta je uzrok?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
On nije imenovao u tom tekstu šta je TO što ga sprečava već samo konstatuje da je sprečen.

A ti tvrdiš da čovjeka ništa ne može spriječiti da čini po svojoj volji. Zato te još jednom moram pitati - Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Zar te nije sram? Zar te nije sram svetog apostola praviti lažovom i 'krkanom'?

Ti uzmeš tekst gde Pavle ne kaže šta je uzrok već samo konstatuje stanje. Uzrok, šta je uzrok?

Uzrok je u našoj polemici nebitan. Bitna je činjenica da sveti Pavao čini ono što njegova volja ne bi htjela, a ti tvrdiš da baš ništa ne može spriječiti čovjekovu volju da čini ono hoće. Praviš svetog apostola 'krkanom'. Srami se, ti si 'krkan'.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ti tvrdiš da čovjeka ništa ne može spriječiti da čini po svojoj volji

Da. Ako bi moglo, kako bi Bog sudio čoveku onda?

Uzrok je u našoj polemici nebitan.???

Oh....kakav previd. Pa to je najbitnije. Jer
činjenica da sveti Pavao čini ono što njegova volja ne bi htjela

treba da znamo šta je TO što mu volju lomi? Pavle to kaže u sledećim stihovima, posle tog. To je najvažnije. Ako to ne razumeš kako možeš složenije stvari razumeti i kako možeš ispravno rezonovati da li bi recimo čip mogao uticati na odnos sa Bogom. Vidiš, ti kada treba da se udubiš detaljno to ne radiš a hoćeš da rešavaš složene stvari.

Dakle, ostaje najvažnije pitanje na šta Pavle misli da ga sprečava da drži zakon u potpunosti? Reč je uzgred o "potpunom državnju zakona" u čemu je sprečen a ne o odluci da služi Hristu ili u odnosu sa Bogom :). Oh...kakav previd.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Oh....kakav previd. Pa to je najbitnije. Jer

treba da znamo šta je TO što mu volju lomi?

Meni je dovoljno da Pavao prizna da čini ono što njegova volja ne bi htjela. A ti tvrdiš da to nije moguće. Zato te ponovo pitam - Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Zar te nije sram? Zar te nije sram svetog apostola praviti lažovom i 'krkanom'?

Natrag