Ne Mire, ja samo ti kažem da to nije moguće. Evo navedi mi kompjuter ili nešto što može čitati misli? Gde je takav uređaj? Ne postoji.
Ti si nepopravljiv covek! Ko si ti da tvrdis da je nemoguce kada su naucnici to vec napravili?
Hoces sve na tacni? Evo:
Računar koji čita misli
Naučnici su uspeli da pretvore misaone signale iz mozga u govor. To bi moglo da bude od velike pomoći pacijentima s poteškoćama u govoru i znatno da im poboljša kvalitet života.
Na prvi pogled deluje kao zastrašujuća naučnofantastična priča: računar može da čita ljudske misli. Ipak, prototip koji su napravili stručnjaci za mozak sa njujorškog univerziteta Kolumbija baš i ne izaziva strah. Ta mašina u stanju je da razume samo jasno formulisane misli sročene razumljivim rečima – a i to tek nakon više pokušaja.
Ta tehnika ne bi trebalo da bude upotrebljena za kontrolu misli, već bi trebalo da pomogne ljudima s problemima u govoru da napokon mogu da komuniciraju s drugim ljudima. Recimo, pacijentima nakon moždanog udara ili ljudima koji pate od uznapredovale amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Naučnici se nadaju da bi oni uz pomoć robota ponovo mogli da govore.
Kompjuter čita misli
„Pokazali smo da se, uz pomoć odgovarajuće tehnologije, misli tih ljudi mogu dekodirati i na kraju čuti i razumeti“, objašnjava Nima Mesgarani, profesor neurologije i inženjerskih nauka sa univerziteta Kolumbija. On je zajedno s neurohirurgom Ašešom Dinešom Mehtom 29. januara ove godine objavio rezultate njihovog rada u stručnom časopisu „Scientific Reports“.
„Ako želite da nacrtate ili ilustrujete nešto, a niste umešni, kompjuter vam u tome može pomoći. Trebalo bi samo da pratite na koje detalje ste fokusirani i predvidite što želite nacrtati”, smatra istraživač Majkl Spejp.
Istraživači iz Helsinkija su razvili tehniku uz pomoć koje kompjuter modelira vizualnu percepciju posmatranjem signala ljudskog mozga. Jednostavnije rečeno – kompjuter pokušava da čita ljudske misli, javlja „Sajens dejli“.
Vec postoje masine u industriji koje rade uz pomoc ljudskih misli! To se vec koristi, postoje kompanije koja u proizvodnji to koriste, da bi izbegle povredu radnika kod teskih zahvata.. Osvesti se vise!
Znači ono što je Bog rekao "mećem neprijateljstvo između tebe i žene" je "malo sutra" po tebi. Ovo je užasavajuća teologija koju imaš.
Sta lupetas ti?
Znači Sotona može samo ono što može Bog. Ja onda "kakim" kada kažem da ne može. Divna ti nauka, ono "postaćete kao Bog"..lepo, lepo..sad znam da ti je nauka zapravo od same zmije. Širiš je i dalje.
Pa sotona i hoce da napravi ljude Bogovim! Ne moze to na prirodan nacin, ali moze tehnologijom!
"Kakis" Jovane, mnogo kakis!
Ne, Mire. Sotona ne može da kontroliše misli, jer to Bog ne bi dozvolio. On nije dozvolio da Sotona može da utiče na naše odluke. Tvoja nauka da ipak može je suprotna učenju Svetog Pisma.
Ne bi dozvolio, a dozvolio naucnicima da prave masine koje mogu da tumace ljudske misli i da im ubacuju druge misli u um.. To ce posebno biti omoguceno kako Illon Musk rece uz pomoc "neurolinka". A to su njegove reci! Ne mozes izbeci da je to rekao i da se to vec pokazuje ostvarivim!
Sotona odavno kontrolise ljudske misli, preko tehnologije, kompjutera, medija, tv uredjaja, telefona i propagandom! On programira ljudski mozak.. Nekima daje i vizije i cudesne manifestacije.. Naravno da mu je dozvoljeno da to radi!
Dozvolio hipnotizerima da uticu na misli, a vamo ne dozvoljava? Pa jesi li ti pri zdravoj pameti!
"Kakis" Jovane, eto kad moram tako da ti kazem! Ogranicen si adventizmom, znam zasto porices mogicnost citanja misli, zato sto tvoja crkva tvrdi da je sotoni to nemoguce! Naravno da je moguce!