Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
OK. Ali što kod svetog apostola Pavla utiče na njegovu slobodnu volju, tako da ne čini ono što bi svojom voljom htio činiti nego čini upravo suprotno. Evo ti još jednom: :mig:

Rim 7,19: Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to činim.

Vidi što kaže sveti Pavao - ne čini ono što bi voljom htio, nego posve suprotno. Što to onda utječe na Pavlovo činjenje???

Grešna priroda. Zato ne držmo zakona kako treba (savršeno). Pročitaj o čemu Pavle tačno govori..ne pominje implante, čipove itd...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle ovde govori o grešnoj prirodi koja nas vuče ka grehu. Ne o čipovima, implantima itd. Malo bolje pročitaj o čemu Pavle ovde govori. :)

Nebitno jesu li čipovi ili što drugo. Zaboravi čipove. Ti si tvrdio da ništa ne može utjecati tako da činimo nešto što svojom voljom ne želimo. A vidi što reče sveti Pavao:

Rim 7,19: Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to činim.

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Sveti Pavao dokazuje da ti krivotvoriš i prkosiš Božijoj riječi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nebitno jesu li čipovi ili što drugo. Zaboravi čipove.

Pa Pavle ne govroi o njima. Vi govorite o njima. Zašto ti uopšte Pavla citiraš u cilju da opravdaš mogućnost kontrole misli kroz čipove? Znači, da govoriš o navodnom efektu čipova koje i Pavle ovde navodno potencira.

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Sveti Pavao dokazuje da ti krivotvoriš i prkosiš Božijoj riječi.

Pavle ne govori o čipovima a niti o Sotoni. Pavle govori o grešnoj prirodi, prirodi sklonoj grehu..da izbriši iz svoje glave uticaj spolja.

Jer time ti krivotvoriš Pavla i pripisuješ mu ono o čemu ne govori.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo što zagovaraš je suprotno nauci Biblije o čovekovoj slobodnoj volji. Ne može ništa na to uticati osim čoveka i to direktno i samo čoveka.

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi? Zar te nije sram? Koliko nisko, do kojeg "kruga pakla", si spreman ići pljujući i po ljudima i po Bogu i po Božijoj riječi pokušavajući sakriti da si u krivu? Što ti je važnije - spasiti dušu i zadobiti život vječni (prihvaćanjem činjenica i istine), ili verbalnim nasiljem natjerati drugog čovjeka da ti kaže da si u pravu? Kad bih ja mislio da će ti to spasiti dušu, ja bih ti sto puta rekao da si u pravu. Ali, kako se lažju može spasiti duša!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo.

Rekoh, ti kako želiš.

Pismo uči da čovek sam snosi posledice za svoj odnos sa Bogom. Nije li tako?

Ako je drugačije de pojasni. Nemam problem čuti nešto ali da je u skladu sa zdravom naukom i verom. Priča o kontroli nečijih misli, putem uređja meni ne pije vodu jer onda u tom smislu čovek nema svoju volju. A ako nema svoju volju onda kako će biti suđen pravedno? Shvataš li šta zapravo zastupaš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je drugačije de pojasni.

Ti si dužan pojašnjenje. Za ovo:

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi?

Priča o kontroli nečijih misli, putem uređja meni ne pije vodu jer onda u tom smislu čovek nema svoju volju.

A ima li čovjek svoju kad se nadrogira, napije? Je li Lot sa svoje dvije kćeri spolno općio svojom voljom?

Čovječe, kako se možeš ovoliko prostituirati? Zar ti je toliko teško priznati i reći - nisam bio u pravu, lagao sam.
--------------------------

Nastavak: Matija Štahan o ludilu "rodne ideologije"

Rodna ideologija
, ponajbolje oličena u pojmu transrodnosti, dio je istoga fenomena zamjene Bogočovjeka čovjekobogom kao i transhumanizam. Čovjek želi eliminirati sve prirodne zadanosti i, osim besmrtnim, Bogu nalik postati i po nadilaženju urođenih, prirodom i biologijom neporecivo određenih spolnih razlika. Živimo u svijetu u kojemu supostoje – i u otrovni koktel se isprepleću – dvije tendencije: prva je težnja za nadilaženjem svih granica, od državnih do bioloških, a druga deesencijalizacija svijeta, to jest uvjerenje da fenomeni nemaju bit po sebi, nego im je bit umjetno stvorena međuodnosom bezbrojnih društvenih i kulturalnih silnica koje ih okružuju. Ako je tome tako, onda nema prepreka da se samooblikujemo kako god želimo, onkraj granica prirodne zadanosti (spol, smrtnost), budući da apsolutnu bit (u koju ubrajamo i spol, i smrtnost) ionako ne posjedujemo.

Ako stvari nemaju bit po sebi, sve granice su umjetne, nasilno postavljene kako bi se uspostavilo kontrolu nad čovjekom te ih je nadići prirodno. No biblijska slika čovjeka i svijeta zapanjujuće je jasna – već na prvim stranicama čitamo kako je Bog stvorio čovjeka kao muško i žensko te, štoviše, kako uzrok čovjekova Pada leži upravo u pokušaju dosezanja bogolikosti. Iako je to jasno i djetetu, čini se da mnoge treba stalno podsjećati: prvo, ljudska bića postoje jedino kao muškarci i žene; drugo, čovjek nije Bog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reci mi samo, da li ti zastupaš tezu da čovek nije odgovoran za svoje postupke?

Ono što ja zastupam ja napišem, ništa ne tajim. :) Nego, zašto ti zastupaš ono što je potpuno suprotno Božjoj riječi. Ovako:

Ako je drugačije de pojasni.

Vidi što kaže sveti Pavao - svojom voljom bi htio činiti dobro, ali ipak čini zlo. Zašto lažeš, krivotvoriš i rugaš se Božijoj riječi?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ono što ja zastupam ja napišem, ništa ne tajim. :)

Pa to što si napisao znači upravo da čovek nije odgovran za svoje postupke. To dalje implicira da ne može biti ni osuđen iako je živeo grešno.

Očigledno moraš da skineš crne naočare koje nosiš obično, skini bar kada mi čitaš moje odgovore :).

Upravo treći put ti odgovoram, grešna priroda. Na to Pavle misli.

Natrag