А какве везе самном имају њихова правила? По истом принципу, ни они мене нису хтели да саслушају када сам им рекао, ја сам као и сви моји вековима уназад православци!
Dobro, ti radi kako ti odgovara, i teraj ih silom. Ja sam ih se resio tako sto sam citirao bibliju, na lep nacin..
Управо супротно, сила је за њих решење. Када су схватили да могу да их побацам са спрата, више ми нису долазили! Олош само силу разуме!
To su jadni zavedeni ljudi, nisu olos.. Drugo je uprava koja ih uci da tako rade..
То што ти припадаш тој секти, то је твој лични избор и на томе нека се и заврши.
Odakle ti uopste ideja da sam ja Jehovin Svedok? Ja svo vreme pisem protiv njih.. Ali necu podrzati ni lazne informacije i propagandu, protiv bilo koga.. Ti mislis da je sve sto si cuo u medjima istina..
Ја ћу ти причати на основу доказа који су у Русији дати јавности на увид. 90% новца добијали су из САД-а, што је документовано банковним трансакцијама. Због тога и свог начина деловања, проглашени су страним агентима и стављени ван закона!
To je normalno s obzirom da ta zajednica potice iz amerike, tamo je nastala, a njihova centrala je u Bruklinu. Odatle se novac deli dalje. Odnosno, sve sto sakupe, se salje u SAD. Odatle se kasnije prosledi koliko je kome potrebno, jer neke skupstine imaju vise potrebe za novcem od drugih.
Jednostvano tako funkcionisu. A to nije tajna vec je dostupno javnosti, i njihove finansije na uvid. Sto je slucaj i sa drugim zajednicama tipa Adventisti, Baptisti itd.. I one su finansirane iz inostranstva, pa nisu stavljene van zakona niti su zabranjene..
Zasto bas Jehovini Svedoci?
Zato sto ta sekta pogubno utice na psihofizicko zdravlje, i to je jedini razlog, a ne novac i nekakvi strani agenti..
Ја ћу ти причати на основу доказа
Ne moras meni da pricas, ja sam upoznat sa delovanjem Jehovinih Svedoka i sa razlozima zbog kojih je zabranjena u Rusiji. I ovde sam cak pisao i svoje iskustvo sa njima. Dakle ja sam pisao protiv njih, ali necu neistine podrzavati, pogotove ne one potekle iz Ruskih medija, jer su te informacije tako podesene da preuvelicaju stvari, i stvore kod ljudi jos veci strah i averziju.
а ти се мало информиши шта значи секта, да у будуће не шириш бесмислице!
Sekta je svako ko se odvojio od vece konfesije, i ko svoje ucenje zasniva na ucenju religije od koje je potekao. To je manja grupa koja se odvojila zbog nekog sukoba ili neslaganja sa zvanicnom religijom.
Taj termin sam po sebi, nema nikakvu negativnu konotaciju. A u teoloskom smislu jos manje. Da nema, dokaz je sto se koristi i izraz "destruktivna sekta" u medijima, cime se zeli naglasiti da je ta zajednica "opasna".
Znaci izjaviti za nekog da je sekta, uopste ne znaci da je u pitanju neka opasna grupa.
U Hristovo vreme su u Izraelu, fariseji i sadikeji takodje bili sekta ali su vrsili i svestenicku sluzbu u hramu i bili priznati. Kasnije Hriscanstvo je takodje nazvano sektom, jer se odvojilo.
Znaci, ako otvoris bibliju, pronaci ces da se i Hriscanstvo naziva sektom i druge verske zajednice u Izraelu u doba kada je Hristos ziveo. Taj izraz nema nikakvu negativnu konotaciju u bibliji, pa cak ni danas kada se upotrebljava u medijima!
Nazalost, neke drzave pokusavaju da manipulisu izrazima, i na taj nacin uplase ljude da ne prihvate novu veru - nazivajuci je sektom, pokusavajuci da ocivaju naciju, jer smatraju da ce prihvatanjem nove vere nacija propasti..
Ovo je besmisleno, pogotovo u sekularnom drustvu, kada je religija odvojena od drzave!
Vera nema nikakve veze sa nacijom. Srbi su ranije bili i pagani, ali su i dalje bili Srbi. Sto je slucaj sa svim narodima. Religija se menja, ali nacija ostaje. I zato poistovecivanje vere i nacije, jeste besmisleno. Sto je produkt kasnijeg nacionalizma, koji je poguban kao durstvena pojava..
Srbija danas ne sledi takav narativ, i u njoj su dozvoljene sve zajednice, za razliku od Rusije koja je po tom pitanju zaostala.
Znam da ces se buniti protiv takvog stava, i mozda ces cak reci da sam antiruski orjentisan ili da sam antisrbin (sto nije tacno). Samo kazem, da je primitivno pokusavati da ocuvas svoju naciju ocuvanjem vere, jer jedan narod ne cini njena vera, vec druge kulturne osobenosti..
Pozdrav.