Svi vernici su - ateisti :)

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Spedy, ja nemam platu, i ne obavljam nikakvu sluzbu unutar organizovane Adventisticke crkve, osim one na koju me je Bog licno pozvao.

Dobro je da si ovo napisao pod bold. Što i jest istina, upravo to. Organizacija-daleko od Boga, daleko od istine---

Organizirani kriminal!!

Kani se te mafije i drži se Istine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Vecina ljudi je pre 500 i 1000 godina mislila da je zemlja ravna, zato sto je religija tako rekla. Da li to znaci da je zemlja ravna?

Večina ljudi je bila u tami RKC-a koja je od njih sakrivala Bibliju. Zašto? Zato je je Biblija donosila jedine i istinite činjenice. Kao i ona da je Zemlja okrugla i o nićem obješena.

Jr 10,12 On stvori zemlju snagom svojom, mudroš?u svojom uspostavi krug zemaljski i umom svojim razape nebesa.
Jr 51,15 On snagom svojom stvori zemlju, mudroš?u svojom uspostavi krug zemaljski i umom svojim razape nebesa.
Ps 9,9 sam po pravdi sudi krug zemaljski, izre?e pucima osudu pravednu.
Ps 77,19 Grmljavina tvoja u vihoru zaori, munje rasvijetliše krug zemaljski, zemlja se zatrese i zadrhta.
Ps 90,2 Prije nego se rodiše bregovi, prije nego postade kopno i krug zemaljski, od vijeka do vijeka, Bože, ti jesi!
Ps 93,1 3Jahve kraljuje, u sjaj zaodjeven, Jahve zaodjeven mo?i i opasan. ?vrsto stoji krug zemaljski, ne?e se poljuljati.
Ps 98,7 Neka hu?i more i što je u njemu, krug zemaljski i stanovnici njegovi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ja mu sad kazem da biblija pise da je zemlja ravna ploca, on meni "skrivali su bibliju"... koje to veze ima sa tim sto sam rekao? Pa i dobro je sto su je skrivali. Skrivali su je zato sto svako ko je zaista procitao bibliju od korica do korica, samo se osmehnuo i okrenuo.

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Ja mu sad kazem da biblija pise da je zemlja ravna ploca, on meni "skrivali su bibliju"... koje to veze ima sa tim sto sam rekao? Pa i dobro je sto su je skrivali. Skrivali su je zato sto svako ko je zaista procitao bibliju od korica do korica, samo se osmehnuo i okrenuo.

A što ti podvaljuješ?

Gdje piše da je Zemlja ravna ploča u Bibliji? Daj citat amo

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Izreke 8, 27
Kad je stvarao nebesa, bila sam nazocna, kad je povlacio krug (hebrejski khug) na licu bezdana.

Job 38, 12
Zar si ikad zapovjedio jutru, zar si kazao zori mjesto njeno, da poduhvati zemlju za rubove i da iz nje sve bezbožnike strese; da je pretvori u glinu pecatnu i oboji jek'o kakvu haljinu.

Daniel 4, 7-8 - "Pogledam, kad evo jedno stablo usred zemlje vrlo veliko. Stablo poraste, postade snažno, visina mu doseže nebo, vidjelo se s krajeva zemlje."

"Nakon tog "procesa", Sveti Ured (tj. Inkvizicija), na papinu inicijativu, svecano izdaje dekret da je "doktrina dvostrukog kretanja Zemlje oko svoje osi i oko Sunca lažna i u potpunoj suprotnosti sa Svetim Pismom, te je zabranjeno poducavati ju i zagovarati." "

Dekret je osudio sva Kopernikova i slicna djela, i stavio ih, zajedno s djelima Keplera i Galilea, na "slavni Indeks zabranjenih knjiga," (u uvodu Papa kaže da ce svatko tko ih cita biti kažnjen na ovome svijetu i mucen u Paklu!) iz kojega su maknuti tek nakon 200 godina - 1835!

Knjige su mu zabranjene, spaljivane, i sve je zapecaceno nepogrješivom Papinskom Bulom (Speculatores Domus Israel, potpisao nezabludivi papa Aleksandar VII). Nakon toga dekreta i osude, Europu su trijumfalno preplavila trkeljanja teologa s pobijanjem Kopernikovih "bogohulnih ideja". Primjer od Scipio Chiaramonti, posvecen kardinalu Barberiniju:
"Životinje, koje se krecu, imaju udove i mišice; Zemlja nema udova niti mišica, stoga se niti ne krece. Andeli pokrecu Saturn, Jupiter, Sunce itd. u svome kretanju. Kada bi se Zemlja kretala, morala bi takoder imati andela u svome centru; ali sami Ðavao tamo stoluje; onda bi Ðavao bio taj koji pokrece zemlju !.... "

"Anticopernicus Catholicus" od Polacco-a, koji je trebao zadati konacni udarac Galilejevoj herezi, objavljuje:
"Biblija je uvijek pisala o Zemlji kao nepokretnoj, a Suncu i Mjesecu da se krecu; ako bi se ta dva tijela zaustavila, Biblija to opisuje kao rezultat velikoga cuda.... "

Kardinal Bellarmine, 'veliki' teolog i inkvizitor koji je sudio Galileu, prijeteci izjavljuje:"Ovo navodno otkrice ponižava cijeli kršcanski plan spasenja." "U ime i po autoritetu Isusa Krista, cija punoca prebiva u Njegovu Namjesniku, Svetomu Ocu Papi, prijedlog da Zemlja nije središte univerzuma, i da se pokrece dnevnim kretanjem je apsurdan, filozofski pogrešan i netocan po vjeri."

Dekret Pape Urbana VIII, potpisan od strane kardinala Felia, Guido, Desiderio, Antonio, Bellingero i Fabriccioi.
Drugi su sumnjicavo vrtjeli glavama: Ako je Zemlja planet, i to samo jedan medu mnogim planetima, nije moguce da su tako uzvišene stvari napravljene samo na njoj kako nas uci Kršcanska doktrina. Ako postoje drugi planeti, sigurno su nastanjeni, jer bog ništa ne cini uzalud, ali kako su mogli poteci od Adama? Kako su njihovi preci sišli s Nojine arke? Kako su otkupljeni od našega Spasitelja Isusa Krista?"

Ideja da je nešto gore, vrijedi samo u relativnom smislu. U Bibliji, savršenoj Knjizi, uzima se u apsolutnom smislu, Nebo je gore, a pakao dolje. Sve je jednom stvoreno i ostalo nepromijenjeno (prije 6000 godina). Ne priznaju se preobrazbe živih bića.

Zemlja je u središtu Svemira. Ona je okrugla, ravna ploča** nad kojom su čvrste prozirne sfere razapete poput šatora. Ima rubove, četiri kuta, stupove, temelje, ravna je i nepokretna, a sa kakvoga brda se vidi cijeli svijet. Iako se danas "figurativno" upotrebljavaju ti pojmovi isto kao izraz "padaju zvijezde", ove su izreke nastale u vremenima kada to nikako nije bila simbolika ili alegorija, već "činjenica" u koju su čvrsto vjerovali. Iznad "zvjezdanih sfera" je bilo Nebo, gdje prebiva Svemogući.

'Krajevi Zemlje' nisu bili "samo način govora".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Izreke 8, 27
Kad je stvarao nebesa, bila sam nazocna, kad je povlacio krug (hebrejski khug) na licu bezdana.

Job 38, 12
Zar si ikad zapovjedio jutru, zar si kazao zori mjesto njeno, da poduhvati zemlju za rubove i da iz nje sve bezbožnike strese; da je pretvori u glinu pecatnu i oboji jek'o kakvu haljinu.

Daniel 4, 7-8 - "Pogledam, kad evo jedno stablo usred zemlje vrlo veliko. Stablo poraste, postade snažno, visina mu doseže nebo, vidjelo se s krajeva zemlje."

"Nakon tog "procesa", Sveti Ured (tj. Inkvizicija), na papinu inicijativu, svecano izdaje dekret da je "doktrina dvostrukog kretanja Zemlje oko svoje osi i oko Sunca lažna i u potpunoj suprotnosti sa Svetim Pismom, te je zabranjeno poducavati ju i zagovarati." "

Dekret je osudio sva Kopernikova i slicna djela, i stavio ih, zajedno s djelima Keplera i Galilea, na "slavni Indeks zabranjenih knjiga," (u uvodu Papa kaže da ce svatko tko ih cita biti kažnjen na ovome svijetu i mucen u Paklu!) iz kojega su maknuti tek nakon 200 godina - 1835!

Knjige su mu zabranjene, spaljivane, i sve je zapecaceno nepogrješivom Papinskom Bulom (Speculatores Domus Israel, potpisao nezabludivi papa Aleksandar VII). Nakon toga dekreta i osude, Europu su trijumfalno preplavila trkeljanja teologa s pobijanjem Kopernikovih "bogohulnih ideja". Primjer od Scipio Chiaramonti, posvecen kardinalu Barberiniju:
"Životinje, koje se krecu, imaju udove i mišice; Zemlja nema udova niti mišica, stoga se niti ne krece. Andeli pokrecu Saturn, Jupiter, Sunce itd. u svome kretanju. Kada bi se Zemlja kretala, morala bi takoder imati andela u svome centru; ali sami Ðavao tamo stoluje; onda bi Ðavao bio taj koji pokrece zemlju !.... "

"Anticopernicus Catholicus" od Polacco-a, koji je trebao zadati konacni udarac Galilejevoj herezi, objavljuje:
"Biblija je uvijek pisala o Zemlji kao nepokretnoj, a Suncu i Mjesecu da se krecu; ako bi se ta dva tijela zaustavila, Biblija to opisuje kao rezultat velikoga cuda.... "

Kardinal Bellarmine, 'veliki' teolog i inkvizitor koji je sudio Galileu, prijeteci izjavljuje:"Ovo navodno otkrice ponižava cijeli kršcanski plan spasenja." "U ime i po autoritetu Isusa Krista, cija punoca prebiva u Njegovu Namjesniku, Svetomu Ocu Papi, prijedlog da Zemlja nije središte univerzuma, i da se pokrece dnevnim kretanjem je apsurdan, filozofski pogrešan i netocan po vjeri."

Dekret Pape Urbana VIII, potpisan od strane kardinala Felia, Guido, Desiderio, Antonio, Bellingero i Fabriccioi.
Drugi su sumnjicavo vrtjeli glavama: Ako je Zemlja planet, i to samo jedan medu mnogim planetima, nije moguce da su tako uzvišene stvari napravljene samo na njoj kako nas uci Kršcanska doktrina. Ako postoje drugi planeti, sigurno su nastanjeni, jer bog ništa ne cini uzalud, ali kako su mogli poteci od Adama? Kako su njihovi preci sišli s Nojine arke? Kako su otkupljeni od našega Spasitelja Isusa Krista?"

Ideja da je nešto gore, vrijedi samo u relativnom smislu. U Bibliji, savršenoj Knjizi, uzima se u apsolutnom smislu, Nebo je gore, a pakao dolje. Sve je jednom stvoreno i ostalo nepromijenjeno (prije 6000 godina). Ne priznaju se preobrazbe živih bića.

Zemlja je u središtu Svemira. Ona je okrugla, ravna ploča** nad kojom su čvrste prozirne sfere razapete poput šatora. Ima rubove, četiri kuta, stupove, temelje, ravna je i nepokretna, a sa kakvoga brda se vidi cijeli svijet. Iako se danas "figurativno" upotrebljavaju ti pojmovi isto kao izraz "padaju zvijezde", ove su izreke nastale u vremenima kada to nikako nije bila simbolika ili alegorija, već "činjenica" u koju su čvrsto vjerovali. Iznad "zvjezdanih sfera" je bilo Nebo, gdje prebiva Svemogući.

'Krajevi Zemlje' nisu bili "samo način govora".

Auuu kakav kiks biblije i RKC.
Biblija u sebi ima toliko velike omaske?:what: Zar je moguce da ima toliko kikseva u bibliji? Zar je moguce da su religiozne organizacije gusile cinjenice?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Ako te smaram, imas punu slobodu da se otkacis sa interneta i da se ne smaras sa mnom. :)

Ti sve znas ko koji auto vozi...hahah, kako si ti pun znanja jbt. Jel znas i koji broj cipela nosim?
POP, obican POP u mestu gde ja zivim, ima dzip koji je vislji od mene, i mercedesa E klase. Zivi u trospratnoj kucerini, sa pomocnim prostorijama, i BETONSKOM 3 metra visokom ogradom, sa okovanom kapijom. Toliko o malih pet hijada dinara za njegove vradzbine, kojima baja, i naivnosti ljudi koje od DERE, misleci da ce njegove mambo dzambo gluposti uticati na stvarnost, zasto sto je neko POPU platio da zivi raskalasno. Stvarno treba biti debil i verovati u to.

Не знам које си висине, а тај џип не може бити вишљи до тебе, па макар био Лилипутанац.
Може само бити виши. Ваљда си прво савладао граматику, пре него што си кренуо у поход просвећивања широких народних маса.:dance2:Не знам где живиш кад су куће у твом месту ограђене шиптарским зидовима.

Још једном питам вас како вам смета шта возе владике и попови, кад то није од ваших пара, а не смата вам кад сте дали паре да се политичари лепше возикају. Где је ту непристрасност и жеља за Истином ?

Доситеј је био за књиге и то је лепо, прва штампарија на Цетињу је била црквена, као и многе друге после ње. А и весели Доситеј је облачио мантију кад год је требало , да се одрекао вере не би био сахрањен пред улазом у Саборну цркву.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ovde se ne prica o politici, vec o religiji, probaj da pogledas forum pod kojim si. Niko nije rekao da mi to ne smeta, ali ostajemo pri temi koja je u pitanju. Ne iznosi zakljucke napamet.

Hvala na korekciji, u pravu si. Mada trazenje pravopisnih gresaka ne doprinosi nikakvoj diskreditaciji onoga sto sam rekao.
Zivim u Vojvodini.
I ne treba da je od mojih para, naplacivanje za vradzbine od BILO CIJIH para mora biti kaznjivo po zakonu. Kao sto je bajanje i gatanje prevara, glupost je ocekivati da SPC drzi monopol nad magijama i vradzbinama. .

I sto ti, kad je crkva tako dobra, i kad si ti takav vernik, ne odes da se zamonasis? Mozda si ateista 100%? Jel placas ti za te vradzbine ove harace?

Poslednja izmena:
Natrag