Што се тебе тиче Цврле, ово није дијалог , него монолог. Ниси упознат са неким основним историјским догађајима, а пише шта би ти дозволио, а шта не би. Ако ниси знао, умро је друг Тито, нема више комунизма да влада у Србији.
Који си ти диктатор ? Која војска стоји иза тебе ?
Уместо да као у свакој демократији већина одлучује, ти у име атеиста који сте у мањини намећеш своју вољу већини.
То можда има код тебе кући, али у животу не бива.
Црква је током векова стекла имовину од прилога верника, прихода, наследства оних који нису имали наследнике....То су некако успели да сачувају од Турака и Шваба, али су комуњаре све отеле.
И нису дале нардоу, него себи приграбиле.
С којим је правом неко ко је пре рата био сељак или шегрт, ушао у вилу на Дедињу _ С правом што је био у рату ? Био сам и ја у два рата, али не упадам људима у куће. Ако може да има своју имовину УНивезитет, разна спортска друшта,која су релативно скоро постала, зашто не би имала и Црква која постоји вековима ? И с којим право свако од нас може доказати право на имовину, кад је услед миграција свако дошао на нечији посед ?
Што се тиче помоћи СПЦ, упалћује се неким свештеницима јер Држава не може да врати отету имовину. Помажу се неке цркве, у псоелдње време стала је и градња, јер је тешко време. Ако се верници ен буне што се издваја за разноразне НВО, друштва за које знају само они који их воде, шта фали да се да нешто и Цркви ?
Коме смета веронаука, а не сметају остали предмети _ По мени има доста ствари које не треба деци у животу,а ипак су у школском програму.
И јошј едном - не смета никоме од вас правдољубивих државна црква на Западу, ни црквени порез, ни веронаука тамо;него само нека цркавица коју добије СПЦ .