Svi vernici su - ateisti :)

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Izreke 8, 27

Job 38, 12
Zar si ikad zapovjedio jutru, zar si kazao zori mjesto njeno, da poduhvati zemlju za rubove i da iz nje sve bezbožnike strese; da je pretvori u glinu pecatnu i oboji jek'o kakvu haljinu.

Daniel 4, 7-8 - "Pogledam, kad evo jedno stablo usred zemlje vrlo veliko. Stablo poraste, postade snažno, visina mu doseže nebo, vidjelo se s krajeva zemlje."

Cvrle ne služi se egzibicijama. Prvi stih je iz knjige o Jovu. Jov je bio čovek koji nije razumeo ko mu nanosi sve boli koje su ga zadesile. Smatrao je da mu Bog nanosi sva ta zla jednostavno nije razumeo. U daljem tekstu knjige o Jovu govori se da je satana taj koji nanosi zlo za Jova je to bilo podpuno ne poznato. Na kraju je izjavio da je zanjega to ne razumeljivo. Ne treba da čudi ako je Jov verovao da je zemlja ravna ploča sa nekim krajevima. Jov je živeo u zemlji Uzu mnogo pre Mojsija tako da su ljudi tada mogli da veruju da je zemlja ravna ploča. Drugi primer ti je iz sna kralja Navuhodonosora paganskog kralja čije je snove tumačio Danilo. Nije isključeno da je i Navuhodonosor imao pogrešnu predstavu da je zemlja ravna ploča. Nađi negde u proročkim knjigama da Bog govori kako je zemlja ravna ploča sa uglovima.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Nema nikakvih egzibicija, tako je biblija tumacena oduvek, to sto ste vi danas promenili pesmu, i dalje ne moze sakriti cinjenicu kako je biblija tumacena pre nego sto je naucno dokazano kog je zemlja oblika, te je crkva zataskavala naucna otkrica. Po standardima onog vremena tebe bi nazvali jeretikom i spalili, zajedno sa mnom, da si se usudio da ih ispravljas.

Ne razumem zasto bih trazio ovo sto vec pise u bibliji, na mestima koje ti odredis, da bi ti dokazao nesto sto je vec dokazano kroz primer? Pokusavas da navodis dokaze da bi prikazao tvoju verziju istine? Smesno.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Prvo to što pripisuješ crkvi neka ostane za crkvu jer crkva nije Bog da dela crkve pripisujemo Bogu. Već sam ti naveo da Jov koga si naveo nije imao predstavu o pravom stanju stvari i njegova izjava o jednoj nevažnoj stvari oko koje se ne vrti tema biblije ne može da posluži kao naučni vodič. Jov služi kao primer revnosti i besprekornosti prema Bogu a ne da je njegovo tumačenje da li je zemlja ravna ploča ili lopta to je podpuno ne važno u temama kojim se bavi biblija. Navuhodonosor ako je smatrao da je zemlja ravna ploča i ako je to zapisano u bibliji u tom kontekstu ne znači da je njegova predstava o tome tačna. Ali ako u bibliji piše da je Bog rakao da je zemlja ravna ploča a mi danas znamo da nije u tom slučaju bi ti bio u pravu. Zato kažem da potražiš u proročkim knjigama biblije gde se Bog obraća preko proroka i navodi da je zemlja ravna ploča.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Prvo to što pripisuješ crkvi neka ostane za crkvu jer crkva nije Bog da dela crkve pripisujemo Bogu. Već sam ti naveo da Jov koga si naveo nije imao predstavu o pravom stanju stvari i njegova izjava o jednoj nevažnoj stvari oko koje se ne vrti tema biblije ne može da posluži kao naučni vodič. Jov služi kao primer revnosti i besprekornosti prema Bogu a ne da je njegovo tumačenje da li je zemlja ravna ploča ili lopta to je podpuno ne važno u temama kojim se bavi biblija. Navuhodonosor ako je smatrao da je zemlja ravna ploča i ako je to zapisano u bibliji u tom kontekstu ne znači da je njegova predstava o tome tačna. Ali ako u bibliji piše da je Bog rakao da je zemlja ravna ploča a mi danas znamo da nije u tom slučaju bi ti bio u pravu. Zato kažem da potražiš u proročkim knjigama biblije gde se Bog obraća preko proroka i navodi da je zemlja ravna ploča.

U pravu si, glavni akteri biblije kao i autori nisu imali predstavu o pravom stanju stvari. Zato je biblja toliko falicna knjiga.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Opet pricas o nekoj svojoj realnosti. Crkva je bila ta koja je nametala znanje, obzirom da ljudi nisu imali nikakvo.
Nisam ni tvrdio da zemlja koju je stvorio bog iz biblije, moze IKAKO da bude naucni dokaz za bilo sta u realnosti.
Mozda je tebi nevazno kako su gluposti iz biblije napisane, meni nije, obzirom da ti verujes u to, te da su ljudi u zadnjih 2000 godina u to verovali. Od tih 2000, 1600-1700 u ravnu zemlju.
Cela biblija je inace rec boga, a ne rec coveka.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Чим идеш на славу одмах прихваташ правила вере. Зато су другови бранили члановима СКЈ да славе или су могли да праве ручак, али без свеће, жита и колача.
Ви сте као онај клинац кога је ћале ухватио да пуши, а он се правда : Не пушим ја тата, него само вучем да се не угаси.

Kao sto sam rekao, cim odem na slavu prihvatim zrtvovanje zivotinja kako bi nam se bogovi smilovali.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
e moj starstuffe
pa sam svjedočiš da ti je Bog želudac

zar ne vidiš, želiš, preuzvišeni život u Isusu Kristu
vječni život na koji smo pozvani

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Eheheheh, oni GENERALNO odbijaju istinu, cak i kada nema veze sa biblijom. Kazes im lepo da ides da se nazderes i napijes, oni kazu da ides zato sto si religiozan. Kazes im da ides da ispostujes bogove, oni OPET imaju zamerke. Znaci koja bi vam varijanta odgovarala radije, istina ili laz? Ne odgovara vam ni jedno ni drugo. A opet, treceg nema.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Umesto da im je drago sto barem par puta godisnje jedem i pijem u ime njihovih bogova oni se i dalje zale. Strasno.

Natrag