Svi vernici su - ateisti :)

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ljudi moji grešite
nema Bogova, jer Bog Jehova je Jedan Jedini
nadam se da čete shvatiti na vrijeme, dok još traje sunce milosti,
koje obasjava sve grešnike i poziva na pokajanje

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
ljudi moji grešite
nema Bogova, jer Bog Jehova je Jedan Jedini
nadam se da čete shvatiti na vrijeme, dok još traje sunce milosti,
koje obasjava sve grešnike i poziva na pokajanje

Prva stranica biblije te rusi u startu. Jel kaze Jehova da ne smes da imas drugih bogova osim njega? Kaze. To implicira da ima vise bogova jer da nema, to ti ne bi bio zakon. To ti je kao sto u nekim zemljama nemas pravo da imas dvojno drzavljanstvo. Zasto? Zato sto ima vise drzava.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Znaci, ti si 99% ateista, posto ne verujes u postojanje drugih bogova, sto je i tema ove teme.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
4. А за јело идолских жртава, знамо да идол није ништа на свету, и да нема другог Бога осим једног.
5. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа:
6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ.
7. Али нема свако разума; јер неки који још и сад мисле да су идоли нешто, као идолске жртве једу, и савест њихова, слаба будући, погани се. (1. Коринћанима 8)

Говори се о лажним (измишљеним) боговима, никако о стварним. Зато се и називају идолима. Неко их гради од материјала, неко од људи ствара богове, неко машта и измишља нове итд. Сви ти богови и господи нису ништа друго него идоли. Али вероватно то не разумете и тражите опет неку зачкољицу за оспоравање. Ако, неко мора и то да ради. Како бисмо се ми онда утврдили у вери и знали да је дошао час о коме апостол рече:

2. Тимотију, глава 3
1. Али ово знај да ће у последње дане настати времена тешка.
2. Јер ће људи постати саможиви, среброљупци, хвалише, поносити, хулници, непокорни родитељима, неблагодарни, неправедни, нељубавни,
3. Непримирљиви, опадачи, неуздржници, бесни, недоброљубиви,
4. Издајници, нагли, надувени, који више маре за сласти него за Бога,
5. Који имају обличје побожности, а силе су се њене одрекли. И ових се клони.
6. Јер су од ових они који се завлаче по кућама, и робе женице које су натоварене гресима и воде их различне жеље,
7. Које се свагда уче, и никад не могу да дођу к познању истине.
8. Као што се Јаније и Јамврије противише Мојсију, тако се и ови противе истини, људи изопаченог ума, невешти у вери.
9. Али неће дуго напредовати; јер ће њихово безумље постати јавно пред свима, као и оних што поста.
10. А ти си се угледао на моју науку, живљење, намеру, веру, сношење, љубав, трпљење,
11. Протеривања, страдања, каква ми се догодише у Антиохији, и у Иконији, и у Листри, каква протеривања поднесох, и од свих ме избави Господ.
12. А и сви који побожно хоће да живе у Христу Исусу, биће гоњени.
13. А зли људи и варалице напредоваће на горе, варајући и варајући се.
14. Али ти стој у томе што си научио и што ти је поверено, знајући од кога си се научио,
15. И будући да из малена умеш света писма, која те могу умудрити на спасење у Христу Исусу.
16. Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди,
17. Да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ne starstuffe nje točno to što govoriš
nema više bogova jer tada zapovijed nebi govorila
Ja sam Jehova Bog Tvoj Jedini..
zatim dalje glasi
nemoj imati drugih bogova kraj mene

to znači da si sami ne stvaramo boga ni od čega
kraj Jednog Jedinog Jehove

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
zatim dalje glasi

Napokon jedna misao koja resava problem a na koju sam ja i ukazivao.

Znaci, da mi sami ne stvaramo sebi Boga u odnosu na njega koji se otkrio coveku kao jedini Bog u kome su tri licnosti - JHWH ili ELOHIM ( Bozje ime koje oznacava mnozinu ).

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Znaci, 1.7 milijardi muslimana je u zabludi? Ili 1.1 milijarda indusa? Ili svi zajedno? :)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Napokon jedna misao koja resava problem a na koju sam ja i ukazivao.

Znaci, da mi sami ne stvaramo sebi Boga u odnosu na njega koji se otkrio coveku kao jedini Bog u kome su tri licnosti - JHWH ili ELOHIM ( Bozje ime koje oznacava mnozinu ).

zatim dalje glasi

Racionalizacija ne resava problem. Bog jasno kaze da je ljubomoran i nesiguran zato sto ih ima vise. Citajte 10 zapovesti.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Pazi sada, ako postoji SAMO JEDAN bog, zasto bi bog uopste trazio ili insistirao da se samo njemu moli, ako on nema konkurenciju? Ipak bi on smatrao da svako ko se moli bilo kojem bogu, se zapravo moli njemu, bez obzira kojim ga imenom zovu. Ne mozes ocekivati da ljudi znaju kako izgledas ili kako se zoves, ako te nikad nisu videli, ne?

Znaci, zasto bi bog onda insistirao da uopste postoje lazni bogovi?

Jedan od odgovora je, da nije normalan. Drugi, da ne postoji samo jedan bog, vec ovaj uslovljava ljude da se mole samo njemu, zato sto je nesiguran i ljubomoran na druge bogove. A treca je, bog zapravo i ne postoji, vec su plemena tako okupljala vojsku oko sebe da bi mogli da likvidiraju pripadnike suparnickih plemena.

A sve je mogao da resi u 5 minuta. Pojavi se, ceo svet ga vidi i cao. A ne da se tu skriva ko kukavica neka. Necemo ti nista, svega mi. Samo zvirni.

Cudno da nikom od nas ateista nije crko komp od ovolike blasfemije.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ispada da konkurencija nije uvijek poželjna, što je u suprotnosti sa naukom o tržišnoj ekonomiji.:D

Natrag