Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sve sam odgovorio, ali sektas ostaje sektas. Sektas je pametniji od Boga, pa tko sam ja da ga nadmašim?

Ma budi šta god hoćeš ne smeta meni samo odgovori,slušam tvoju veru reci je jasno i glasno što se stidiš i bežiš pokušavajući tako providan izgovor poturiti....potrudi se malo a to znači počni razmišljati za početak i VEROVATI ono što pročitaš u Bibliji.
Ne parcijalno već sveobuhvatno i onda ćeš videti kako su te mamčili oni starci sa sabora sve sa Koletom.

Slušam odgovore,ti si verujući čovek i pitam te za tvoju veru:

Svaka ličnost je potpuni Bog ujedno Otac i Sin i Duh Sveti ili ODVOJENO Otac i Sin i Duh?
Ako su JEDNO kako onda Bog umro?
Ako su odvojeno kako su onda jedno?

Nisi odgovorio ko je bio U TELU koji Bog Otac ili Sin ili Duh Sveti ili sve trojica....gde zapelo reci?
Pusti sad to da li si sektaš ili ne počni razmišljati za početak i odgovori koji deo Boga se javio U TELU ili je to bio CEO BOG a tu je onda Otac i Sin i Duh Sveti i umiru SVI ili samo deo od Boga?

I kad Isaija kaže da jeSIN = Otac večni i Bog silni da li to glumi neko nekoga ili je stvarno?

Koji deo Boga stiže poravnatom stazom i u KOM TELU ako jedan deo reci koji ako su SVI došli pokaži mi ih?
Ako je samo Sin došao onda nisu ostala dvojica koja Boga čine Bogom i propade proroštvo da će doći BOG-jednina već dođe trećina koja umire?

Kojem Bogu od njih se ti moliš i koji je umro za tebe?
Da li je Stefan jeretik i sektaš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma budi šta god hoćeš ne smeta meni samo odgovori,slušam tvoju veru reci je jasno i glasno što se stidiš i bežiš pokušavajući tako providan izgovor poturiti...

Rekoh, na sve postoji odgovor, ali sektas ostaje sektas.

P.S. Ako hoćete baciti život, diskutirajte sa sektasima. Ja se nabaca života. Pitam se, imam li pravo na to? Zar ne bih morao život dijeliti i poklanjati ga onima kojima sam okružen?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Cim dva dana nemaju koga ce, odma traze drugu zrtvu za besmislene razgovore..
Sve je utihnulo nakon sto pripadnici Pravoslavne i Katolicke Crkve prestanu pisati..
Dokaz parazitiranja..

Imate li vi evandjelje?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ajd nam Taramana reci šta ti vjeruješ oko ovoga.

Nećeš moći verovati i da ti kažem jer je to vera jednom data svetima i tako je jednostavna da je svaki pastir može lako shvatiti kao i svaki nepismen čovek samo mnogo umni ne mogu a Bog reče i zašto.
Onako kako se Bog JEDNINA objavio tako verujem a to znači monoteizam-jednoboštvo.

Bog je Stvoritelj ja kažem amin.
Bog se pojavljuje kaoSin i najavljuje ko je taj Sin i za kim stiže Bog u telu oslovljenom Sin ja kažem amin.
Potom pitaju Sina da potvrdi najavu Isaije 9.6 da im Sin pokaže Oca i On sebe pokaza ja kažem amin.
I na kraju telo izvršivši otkup odlazi na nebo-presto i stiže Duh koji se u početku pokazao a onda ogrnuo telom i potom došao izvan tela u verujuće ja kažem amin.
Pvle to naziva velikom tajnom pobožnosti a Jovan objašnjava da je Bog bio reč i ta reč postala TELO ja kažem amin.
Nije se Bog razdelio u tri ličnosti već je jedan Bog pokazao sebe kroz tri objave.Jel teško...nije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nećeš moći verovati i da ti kažem jer je to vera jednom data svetima i tako je jednostavna da je svaki pastir može lako shvatiti kao i svaki nepismen čovek samo mnogo umni ne mogu a Bog reče i zašto.
Onako kako se Bog JEDNINA objavio tako verujem a to znači monoteizam-jednoboštvo.

Bog je Stvoritelj ja kažem amin.
Bog se pojavljuje kaoSin i najavljuje ko je taj Sin i za kim stiže Bog u telu oslovljenom Sin ja kažem amin.
Potom pitaju Sina da potvrdi najavu Isaije 9.6 da im Sin pokaže Oca i On sebe pokaza ja kažem amin.
I na kraju telo izvršivši otkup odlazi na nebo-presto i stiže Duh koji se u početku pokazao a onda ogrnuo telom i potom došao izvan tela u verujuće ja kažem amin.
Pvle to naziva velikom tajnom pobožnosti a Jovan objašnjava da je Bog bio reč i ta reč postala TELO ja kažem amin.
Nije se Bog razdelio u tri ličnosti već je jedan Bog pokazao sebe kroz tri objave.Jel teško...nije.

Nije tesko razumeti sta ti tvrdis, ali je problem sto Hristovi ucenici i dalje nakon vaskrsenja, nastavljaju objavljivati zajednicu sa 3 osobe, a ne sa 1 osobom kao ti.
E to jeste problem:

''Sto vidjesmo i cusmo to javljamo i vama da i vi s nama imate zajednicu; a nasa je zajednica s ocem i sa sinom njegovijem Isusom Hristom.'' (1. jov. 1:4)

Sto nije spomenuo samo Sina?
Zasto spominje vise osoba ako je on samo 1?

Eto zato ja ne mogu prihvatiti to tvoje ucenje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

A ko je rekao da se razdijelio? Isus je osoba. Nadam se da ne misliš da je to sve jedna osoba. Ali svaki duh koji svjedoči za nekog ko nije Isus i Otac nije duh od Boga.

U par reči Walter Veith razotkriva lažnu doktrinu o trojstvu. Postavlja sve na svoje mesto. nije mi poznato zašto ljudi vole misterije, kada su stvari tako jednostavne. Brat Veith je tako jasno i jednostavno razotkrio "misteriju" da je sve zaista kristalno jasno.

Natrag