Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja sam o tome rekao, Isus nije Otac. Pa taj stih i n govori da je Isus ista osoba Otac. Isti su po karakteru,

Znači ipak je hulio i opravdano razapet jer se predstavljao Bogom. Prevari Isus učenike jel da i sebe predstavi Ocem...vidiš kako si ga ti otkrio ako je učenike uspeo nedaj ti da tebe prevari.Nije ono Sin OTAC VEČNI to je Isaija pogrešio.

Pa jel došao Otac ili Isus?

Pa to te i upitah a tisamo ponavljaš pitanje umesto da odgovoriš.

Gde su odgovori Tripo?

Trebao si odgovoriti kako je Sin Otac večni?(ako misliš da Isaija laže da jeSin Otac večni ti reci ko ti može zabraniti.)

U kom telu je stigao Bog za glasom koji viče u pustinji?(koji god od bogova da je stigao u telu za Jovanom krstiteljem ti ga pokaži da znam)

Zašto je Isus sebe Ocem pokazao? (ako nije Oca pokazao a učenici OCA tražiše da vide kako Isus onda može reći OD SAD GA VIDITE I ČUJETE jel ih varao?)

O kojem Bogu Pavle kaže da se javi u telu? (ti reci koji deo Boga se javio u telu ili pak ceo Bog i u kom to telu)

Zašto apostoli krstiše U IME Jehošue? (zar nije trebalo da krste u titule a oni gluvi krstili u IME zašto?)

Otkud smelost Jevrejima da kažu pored Jahve da nema drugog imena za spasenje do ISUSA HRISTA? (Pored živog Jahve oni nude IME Isusa kao jedino za spasenje ZAŠTO?)

Zamisli,paganima nose IME Isusa a ne Jahve neverovatno zar ne,to je neverstvo Tripo jer vidiš oni i tzv.Js ne nose isto ime niti jevanđelje a Jevrejima sablazan da drugo IME nude osim JHVH i tebi je to čudno zar ne zato Paja reče kako je tovelika tajna pobožnosti i tosamo Bog otvara da ga poznaju oni koji razumeju Njegov glas.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Da li ste nekada razmišljali, van crkvenog i biblijskog konteksta, šta je u suštini Trojstvo?
Trojsvo je:
D
O
M
znači dete(muško ili žensko), otac i majka...
DOM je osnova i stub svakog sistema, pa i božjeg...
Nema svetog duha, iza njega su sakrili majku, mater, materiju...
Ceo svemir, vidljiv i nevidljiv funkcioniše na osnovu tri principa(opet tri):
pozitivan
negativan i
neutralan
Pozitivan predstavlja dete,
negativan je materija, mater, majka i
neutralan je otac.
Sada na osnovu ovih podatak, razmislite zašto sve religije u prvi plan stavljaju svetoga duha, odnosno majku!?
Zato što su materijalne, zato što nisu božje, zato što su...
Mislite malo svojom glavom...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji majka na nebu kao suprotnost muskom rodu, vec je izraz "Otac" svojstven svim licnostima Bozanstva, za koje se u kontekst biblije zna da su muskog roda.
Takvi su i andjeli.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gdje piše da vjerujemo u Trojstvo? Kada piše ovo?

Jovan 14,1 Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga, i mene vjerujte.

Gdje piše da poznamo Trojstvo? Kada piše ovo.

Jovan 17,3 A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Gdje piše da se slavi neko treći? Kada piše ovo.

Otkrivenje 5,13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

I gdje stoji da imamo nauku o Trojstvu i da trebamo da imamo Trojstvo? Kada piše ovo.

2. Jovanova 1,9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i oca i sina.

Gdje piše da se molimo Duhu Svetom? Kada u Bibliji imamo da se molimo Ocu i Isusu.

Gdje ima da duh svjedoči za 3. osobu. Kada svjedoči...Jovan 15,26 A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene.

Gdje stoji da je Trojstvo jedno? Kada stoji ovo. Jovan 10,30 Ja i otac jedno smo.

Jovan 17,22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

Gdje stoji da svjedočimo za treću osobu kada stoji ovo?

Djela apostolska 1,8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Kako stoji da neko 3. zna Oca? Kada stoji ovo.

Matej 11,27 Sve je meni predao otac moj, i niko ne zna sina do otac; niti oca ko zna do sin i ako kome sin hoće kazati.

Kako stoji da je Antihrist onaj ko odriče Trojstvo kada stoji ovo?

1. Jovanova 2,22 Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Kako stoji da poštujemo Trojstvo kada stoji ovo?

Jovan 5,23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

Gdje piše da poštujemo 3. osobu? Posebnu.

Otac svjedoci za sina i sin za oca. A niko za 3. Osobu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gdje piše da vjerujemo u Trojstvo? Kada piše ovo?

Jovan 14,1 Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga, i mene vjerujte.

Gdje piše da poznamo Trojstvo? Kada piše ovo.

Jovan 17,3 A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Gdje piše da se slavi neko treći? Kada piše ovo.

Otkrivenje 5,13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

I gdje stoji da imamo nauku o Trojstvu i da trebamo da imamo Trojstvo? Kada piše ovo.

2. Jovanova 1,9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i oca i sina.

Gdje piše da se molimo Duhu Svetom? Kada u Bibliji imamo da se molimo Ocu i Isusu.

Gdje ima da duh svjedoči za 3. osobu. Kada svjedoči...Jovan 15,26 A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene.

Gdje stoji da je Trojstvo jedno? Kada stoji ovo. Jovan 10,30 Ja i otac jedno smo.

Jovan 17,22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

Gdje stoji da svjedočimo za treću osobu kada stoji ovo?

Djela apostolska 1,8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Kako stoji da neko 3. zna Oca? Kada stoji ovo.

Matej 11,27 Sve je meni predao otac moj, i niko ne zna sina do otac; niti oca ko zna do sin i ako kome sin hoće kazati.

Kako stoji da je Antihrist onaj ko odriče Trojstvo kada stoji ovo?

1. Jovanova 2,22 Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Kako stoji da poštujemo Trojstvo kada stoji ovo?

Jovan 5,23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

Gdje piše da poštujemo 3. osobu? Posebnu.

Otac svjedoci za sina i sin za oca. A niko za 3. Osobu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje koje se izvodi iz ranijih tvrdnji na ovom forumu da ne postoje dve nezavisne licnosti "Bog Otac i Sin" a koje su u kontradikciji sa ovom poslednjom izjavom o Stefanovom predajom Duha, jer znamo da je i sam Gospod Isus predao duh svoj u ruke Oca.

"И повикавши Исус гласно рече: Оче! У руке Твоје предајем дух свој. И рекавши ово издахну" ( Luka 23. 46 )

Pitanje glasi: "KOME SU STEFAN I ISUS PREDALI SVOJ DUH AKO NE POSTOJI DRUGA LICNOST NA NEBU KOJA BI TAJ DUH PRIMILA, VEC JE ISUS I SIN I BOG OTAC U JEDNOJ OSOBI?"

Hvala!

Poslednja izmena:
Natrag