Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vruć bato VREO!

Daleko od toga.

Istina nema podelu već je celovita

A ti si je baš podijelio. Znaš kako mi djeluje kada nki pričaju protiv RKC. Svi protstanti mahom udaraju po RKC. A svima skoro uvučena neka okultna nauka. To mi je baš ono...

a to što zahvata deo od nekih učenja to znači da one toliki deo istine imaju koliko se dotiče njihovog učenja.

Ti mi djeluješ kao samostalni strijelac. To je dokaz da nemaš istinu. Imaš djelimičnu. A to imaju skoro svi po cijelom svijetu.

Moje verovanje je monoteističko gde je jedan Bog sa više objava a ni više Bogova.

Da to nije ono Bog je jedna osoba a više manifstacija.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Daleko od toga.

Šta ćeš,svi koji nisu sledbenici veštice su daleko od istine jadnici i sirotani imamo samo Isusa....šteta,fenjerče plagijanja nemamo.A ko te bato opunomoći da sudiš?
Reći nekome da je otpadnik je sud ili reći da je svako čudo od satane i darovi Duha da su satanin teren....šta veštica učini kukala joj majka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Šta ćeš,svi koji nisu sledbenici veštice

Pa "vještica" napisa onoliko tekstova dokazanih Biblijom.

su daleko od istine jadnici i sirotani imamo samo Isusa.

Nisi čuo od Solomona, da je mudrost u mnoštvu savjetnika. I ti sam imaš istinu. A svih 2000 ili 10.000 crkvi nema. To je više nego arogantno i nadmeno. Ko i P4.

A ko te bato opunomoći da sudiš?

Pa tako djeluješ. Ako nije demantuj me. Reci "Ja zastupam nauku te i te crkve". P4 to ne može da kaže.

Reći nekome da je otpadnik je sud ili reći da je svako čudo od satane i darovi Duha da su satanin teren....šta veštica učini kukala joj majka.

Tvoja nauka jeste takva. Šta ti je u srcu zna Bog, mene to ne zanima. A vidim ti sudiš ko je vještica. Još samo da potpališ vatru kao i oni iz inkvizicije koju si napadao tako žestoko.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali ti imaš tri lica-troličnog -trodelnog Boga i ovde samo o Sinu govoriša ja hoću da čujem koji to BOG se javio U TELU ???

Čitaj, sve ti piše. Sin, pravi i potpuni Bog, postao je čovjekom. A tebi smetaju Božanske osobe? Tri su pa te buni? Trojstvenim nam se Bog objavio. Ako tebi to smeta, ljuti se na Boga a ne na mene.

NE KOJI DEO BOGA već CEO Bog se kao sva punina Božanstva telesno javio???

A tko govori o "dijelu Boga"? Sin je pravi i potpuni Bog.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A tko govori o "dijelu Boga"? Sin je pravi i potpuni Bog.

Sin je znači POTPUNI I PRAVI BOG dobro a kako je onda umro?
I Otac je pravi i potpuni Bog i On ne umire i Duh Sveti takođe je pravi i potpuni Bog i njih dvojica se nisu pokazali U TELU već samo Sin pa kad Isaija kaže da će BOG stići za glasom koji viče u pustinji nije rekao ništa za trećinu već Boga u celosti i ponovo pitam gde su druga dvojica u kojem telu samo pazi da ti ne ostanu glumci?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa "vještica" napisa onoliko tekstova dokazanih Biblijom.

Nije danas prvi april....pusti sad šalu.

Nisi čuo od Solomona, da je mudrost u mnoštvu savjetnika. I ti sam imaš istinu. A svih 2000 ili 10.000 crkvi nema. To je više nego arogantno i nadmeno. Ko i P4.

Jesam čuo i zato na širokom putu ih ima zaista mnogo savetnika i učitelja a Solomon je mislio na mnoštvo mudrih ljudi a ne lako zavodljivih.

Pa tako djeluješ. Ako nije demantuj me. Reci "Ja zastupam nauku te i te crkve". P4 to ne može da kaže.

Niti jedan od apostola nije govorio da zastupa ni jednu skupinu već Božju reč a sledbenici ljudi i žena zastupaju ono što susami izabrali da im uhu bude milo.

Tvoja nauka jeste takva. Šta ti je u srcu zna Bog, mene to ne zanima. A vidim ti sudiš ko je vještica. Još samo da potpališ vatru kao i oni iz inkvizicije koju si napadao tako žestoko.

Ništa od svoga negovorim već što jasno i glasno čuh.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Lepo pise evo covek postadekao jedan od nas.Bog se ne menja i samim tim ne moze da bude u jednom trebutku jedan, a u drugom drugi, to je jeres koja se zove savelijanstvo koja je nastala na zapadu.Ja Taramana govorim non stop da Bog nije sastavljen iz tri dela vec da svaka licnost ima 1/1 jedne iste sustine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sin je znači POTPUNI I PRAVI BOG dobro a kako je onda umro?

A kako je umro ako je u tijelu bio Otac? Zar je Otac umro?

I Otac je pravi i potpuni Bog i On ne umire i Duh Sveti takođe je pravi i potpuni Bog i njih dvojica se nisu pokazali U TELU već samo Sin pa kad Isaija kaže da će BOG stići za glasom koji viče u pustinji nije rekao ništa za trećinu već Boga u celosti i ponovo pitam gde su druga dvojica u kojem telu samo pazi da ti ne ostanu glumci?

Pozivas se na matematiku, a matematika ti očito nije bliska. Bog je beskonačan, pa je i Sin beskonačan, tako je, i po tvojoj tezi, ponovo i 1/3 beskonačnog beskonacno.

Lavicu ne zamjeri, ali iskoristit ću tvoju poziciju kao zoran primjer funkcioniranja sektaštva i sektasa. Pored desetina mjesta u Novom zavjetu koja govore o Sinu koji je poslan i Oca koji šalje, sektas uvijek odabire jedno jedino mjesto iz Izaije koji spominje "vječnog Oca". Novozavjetna objava je konačna objava, i tek u novozavjetnoj objavi saznajemo da je Bog Trojstven, dakle, da je Bog Trojstvo Oca, Sina i Duha Svetog. Sektasa ćete uvijek prepoznati po tome sto dokazujući svoje teze o kršćanskom Bogu uvijek koriste vise od 25% citata iz Starog zavjeta.

Lavicu, nemoj se demoralizirati, ima i gorih od "standardnih sektasa". Postoje "vrhunski sektaši" a adventisti su najbolji primjer za to. Ti za svoju tezu koristiš jedno jedino mjesto iz Izaije, a adventisti, na primjer, za svoju tezu o suboti koja je zapovjedjena Adamu u raju nemaju čak niti jedno mjesto u Svetom Pismu.

P.S. Vjernici i skoro svi ljudi pomišljaju kako su ravni Bogu, a sektaši misle kako su i iznad samog Boga, pogotovo po pameti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Lepo pise evo covek postadekao jedan od nas.Bog se ne menja i samim tim ne moze da bude u jednom trebutku jedan, a u drugom drugi, to je jeres koja se zove savelijanstvo koja je nastala na zapadu.Ja Taramana govorim non stop da Bog nije sastavljen iz tri dela vec da svaka licnost ima 1/1 jedne iste sustine.

Svaka ličnost je potpuni Bog ujedno Otac i Sin i Duh Sveti ili ODVOJENO Otac i Sin i Duh?
Ako su JEDNO kako onda Bog umro?
Ako su odvojeno kako su onda jedno?

A kako je umro ako je u tijelu bio Otac? Zar je Otac umro?

P.S. Vjernici i skoro svi ljudi pomišljaju kako su ravni Bogu, a sektaši misle kako su i iznad samog Boga, pogotovo po pameti.

Nisi odgovorio ko je bio U TELU koji Bog Otac ili Sin ili Duh Sveti ili sve trojica....gde zapelo reci?
Pusti sad to da li si sektaš ili ne počni razmišljati za početak i odgovori koji deo Boga se javio U TELU ili je to bio CEO BOG a tu je onda Otac i Sin i Duh Sveti i umiru SVI ili samo deo od Boga?

I kad Isaija kaže da jeSIN = Otac večni i Bog silni da li to glumi neko nekoga ili je stvarno?

Koji deo Boga stiže poravnatom stazom i u KOM TELU ako jedan deo reci koji ako su SVI došli pokaži mi ih?
Ako je samo Sin došao onda nisu ostala dvojica koja Boga čine Bogom i propade proroštvo da će doći BOG-jednina već dođe trećina koja umire?

Kojem Bogu od njih se ti moliš i koji je umro za tebe?
Da li je Stefan jeretik i sektaš?

Poslednja izmena:
Natrag